בית פורומים בחדרי חרדים

זליכה: נפתח לחרדים בתי ספר למתמטיקה ואנגלית בשעות הערב.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2021 18:34 לינק ישיר 
זליכה: נפתח לחרדים בתי ספר למתמטיקה ואנגלית בשעות הערב.

נחזור רגע להשכלה. הפריון תלוי במידה רבה בתעסוקת גברים חרדים, שהתמיכות שהם מקבלים מהוות תמריץ שלילי לצאת לעבודה, בטח כשהיעדר הכישורים שלהם עקב היעדר לימודי ליבה מביא אותם למשרות בשכר נמוך. מה עושים? אצלך יהיו לימודי ליבה?

"קודם כל, המחשבה שהחרדים בולמים את רוב הרפורמות במדינה היא הסתה. אני לא זוכר את המפלגות החרדיות עוצרות את הממשלה מלפרק אף מונופול. ולעניין - יש שינוי משמעותי בדפוסי החשיבה במגזר החרדי והבנה שמי שהוא לא גאון תורה יכול לצאת לשוק העבודה. אני רוצה לפתוח בתי ספר ללימודי ערב של מתמטיקה ואנגלית - כמו חוג. נעשה את זה בשיתוף ההנהגה החרדית. אמנם התלמידים האלה לא יהיו מהנדסי מחשבים אבל יש עוד מקצועות מבוקשים שיוכלו להשתלב בהם (זליכה אמר גם שיבטל את קצבאות הילדים מעל ילד רביעי במשפחה חדשה - א.פ)".

"זה לגבי הגברים, לגבי תעסוקת נשים במגזר, מה שמפריע לתלמידות הסמינרים לממש את הפוטנציאל הוא המל"ג שלא מאפשר לאוניברסיטאות ללמד מחוץ לקמפוס. אני אכריח אותו לעשות את זה. וסליחה שאני שוב לוקח אותך לתקופתי באוצר ולמשרות שיצרנו אז, אבל המעסיקים שראו שהם צריכים להעלות שכר ולמשוך עובדים חדשים, קלטו חרדים, ערבים, נשים ותושבים מהפריפריה. כלומר, מה שמשפר את התעסוקה במגזר החרדי הוא סיגנל השכר שמושך אותם לתוך שוק העבודה. כל פתרון שלא גידול בביקוש לעובדים לא יפתור את הבעיה – גם אם תעשה את כל החרדים דוקטורים, ואת זה צריך לזכור".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2021 18:53 לינק ישיר 

אוח אוח, הנאיביות של פוליטיקאי מתחיל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2021 18:41 לינק ישיר 

לטענת זליכה הוא יפתח לחרדים בתי ספר למתמטיקה ואנגלית בשעות הערב "בשיתוף עם ההנהגה החרדית".
רק לעדכן אותו שניסו כבר לפתוח דברים כאלו. וההנהגה החרדית הוציאה מכתבים חריפים כנגד זה.

למשל במקרה הזה:
הרב קסלר נגד לימודי אנגלית וחשבון: "מכשירים את הילדים לשוק העבודה"

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 21/01/2021 18:41:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > זליכה: נפתח לחרדים בתי ספר למתמטיקה ואנגלית בשעות הערב.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext