בית פורומים בחדרי חרדים

האד' מויז׳ניץ: לפתוח את תלמודי התורה. אם יש בעיה שיבואו אליי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2021 19:33 לינק ישיר 
האד' מויז׳ניץ: לפתוח את תלמודי התורה. אם יש בעיה שיבואו אליי

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 23/01/2021 19:34:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 16:13 לינק ישיר 
קלעפער

בא, בגלל שאני מחבב אותך אפרק לך את ההודעה לגורמים כדי שיקל עליך להבין אותה.

א.עוד לפני שהקשבתי, כלומר רק מכמה שניות, הודתי בגילוי לב שאני מתקשה להאזין, ותהיתי מה הסיבה, אבל אין חובה להקשיב לכל דובר, לעולם ילמד אדם במקום שלבו חפץ, יש אנשים שאני מתקשה להאזין להם עוד לפני התוכן.

ב.שאגת המליץ בכל זאת וטען שאני אחשוב אחרת. אז טרחתי והקשבתי וראיתי שזה לא משתנה, גם אחרי 12 דקות, ועדיין אני לא נמשך להקשיב לו, אין בדבריו גם משהו מענין ששוה לי להתאמץ, למשל אם אני מאזין לגר"ש אלתר ובדיוק הוא אומר ווארט שאני לא ממש מתחבר אליו, בגלל אהבתי את פיו המפיק מרגליות אתאמץ להמשיך. כאן לא היה טעם.

ג. וכדי לא להותיר רושם שזה רק בגלל שהוא ד"לי הוספתי שיש דוברים חרדים שאני מתקשה להאזין להם, ונתתי דוגמא קיצונית את הלכות השוואצנות, אבל אני גם לא מאזין או מתקשה להאזין לרבי מויזניץ בהלכות שבת...

ד. ואז, מבלי קשר לקטע לעיל, ולכן הפרדתי אותו ברווח כפול, הערתי\שאלתי האם הטענה ששמעתי ב12 הדקות הללו מחזיקה מים כי לא רק ענין הת"תים עמד לנגד עיני הרבי מויזניץ אלא גם הטיש שבו נאמרו הדברים וזה סותר לתיזה של הרב תמיר גרנות.

יש מבין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 16:06 לינק ישיר 

האם הרב גרנות לא ייחס לרבי חשיבה יותר מעמיקה ממה שהרבי בעצמו חשב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 15:58 לינק ישיר 
momeir

קלעפער כתב:
ניסיתי.   12 דקות. אתבטא בעדינות, לי זה היה "לא שווה". ואגב, יש גם דוברים חרדים שאני לא מסוגל לשמוע, למשל את אדמורי ויזניץ...תנסה אתה להקשיב לשעה על הלכות שוואנצנות..

ורק שאלה לכבוד הרב שמסנגר על הרבי ביחס לפתיחת החיידר, הוא לא שם לב שזה נאמר בטיש ללא מסכות וללא שמירת מרחק, אלא לא תורה מה שמפריע לרבי, לפי הרב, אלא טישים גם... לזה יש יהודי שיכול להסכים ולתת לזה לגיטימציה?

(אני יודע שיש אבל על דא קא בכינא)

אין לך קצת כבוד עצמי? הקשבת רק 12 דקות, ואתה מגיב? 
ההשוואה המוזרה שלך בין הצגת מצב, עם חשיבה גבוהה, עם נקודת מבט מקורית (שאפשר כמובן להתווכח עליהם) לבין הבדיחה (העצובה) של הלכות השוואנצנים פשוט מביכה. 
גם אויל מחריש חכם ייחשב.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2021 12:00 לינק ישיר 
momeir

המכון כתב:
ספרן כתב:

www.youtube.com/watch?app=desktop&v=fy81oFinSso&fbclid=IwAR1A-wQW5A1QKQpfvMn9-E9dpd7KdvDjwz2LjaZn1taNwv9m49YoS-bFbDI

צריך להקשיב עד הסוף. גישה מעניינת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שמעתי לעצתך, והקשבתי עד הסוף. 
אז בתכל'ס מה זאת אומרת: " גישה מעניינת "
למעיישה, מה זה אומר ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2021 11:03 לינק ישיר 

ספרן כתב:

www.youtube.com/watch?app=desktop&v=fy81oFinSso&fbclid=IwAR1A-wQW5A1QKQpfvMn9-E9dpd7KdvDjwz2LjaZn1taNwv9m49YoS-bFbDI

צריך להקשיב עד הסוף. גישה מעניינת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 19:44 לינק ישיר 

ניסיתי.   12 דקות. אתבטא בעדינות, לי זה היה "לא שווה". ואגב, יש גם דוברים חרדים שאני לא מסוגל לשמוע, למשל את אדמורי ויזניץ...תנסה אתה להקשיב לשעה על הלכות שוואנצנות..

ורק שאלה לכבוד הרב שמסנגר על הרבי ביחס לפתיחת החיידר, הוא לא שם לב שזה נאמר בטיש ללא מסכות וללא שמירת מרחק, אלא לא תורה מה שמפריע לרבי, לפי הרב, אלא טישים גם... לזה יש יהודי שיכול להסכים ולתת לזה לגיטימציה?

(אני יודע שיש אבל על דא קא בכינא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 19:20 לינק ישיר 

קלעפער
תשמע קצת, תתרגל, ואפילו תתחיל ליהנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 19:12 לינק ישיר 
קלעפער

מושגים כתב:
הקשבתי לחלק מדבריו.
לא פחות ממדהים!
יש מצב... שגם ה'מזרוחניקים' הם יהודים יראי שמים תלמידי חכמים. וגם חכמים בעצמם...
אבל לך תסביר מושגי יסוד בחברה וקהילה על פי התורה לאנשים שהטיש והחתונה בשבילם היא מעל הכל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא יודע מה זה אומר עלי אבל לא מסוגל להקשיב לזה. האם זה רק ביחס אליו או שיש לי עדיין נטייה חבויה כנגד מזרחניקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 19:02 לינק ישיר 

כאילו שחסרים מג"ש תלמידי חכמים נואמים בחסד בציבור שלנו.

בדמיון שלכם מה שלא נמצא ביוטיוב לא קיים. שיהיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 17:21 לינק ישיר 

שאגתשביט, תודה. (אני לא יכול להגיב באפליקציה להודעות)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 17:07 לינק ישיר 

מושגים כתב:
הקשבתי לחלק מדבריו.
לא פחות ממדהים!
יש מצב... שגם ה'מזרוחניקים' הם יהודים יראי שמים תלמידי חכמים. וגם חכמים בעצמם...
אבל לך תסביר מושגי יסוד בחברה וקהילה על פי התורה לאנשים שהטיש והחתונה בשבילם היא מעל הכל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

עכשיו תתאר לעצמך שהרב גרנות ימסור שיעורים כאלו במלונית קורונה, אתה יכול תאר את השבר הרוחני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 17:01 לינק ישיר 

מושגים כתב:

הקשבתי לחלק מדבריו.
לא פחות ממדהים!

מבוסס על האמירה, לך תלמד ברטנורא עם גוי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 16:59 לינק ישיר 

הקשבתי לחלק מדבריו.
לא פחות ממדהים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 15:18 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2021 12:41 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האד' מויז׳ניץ: לפתוח את תלמודי התורה. אם יש בעיה שיבואו אליי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext