אני נמצא בקבוצת סיכון גבוהה מאד, נדבקתי מהבת שלי שחזרה ממוסד חינוכי שרצה לחנך בימים אלו כי החינוך הוא מעל הכל, והיא נדבקה מחברותיה, הקורונה כמעט הרגה אותי הייתי בין שמים לארץ, בסוף יצאתי מזה בנס. אם הייתי הולך מכאן כמו הרבה אחרים שעשו זאת ל"ע, היינו מרויחים ילדים מחונכים אבל ספק רוצחים, מה עדיף?
נשלח ב-24/1/2021 20:06
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 24/01/2021 20:08:15
נשלח ב-24/1/2021 19:22
לא ''ספק'' רוצחת, אלא רוצחת!!!
דברי כתב:
ספק רציחה
כך כתב לי חבר:
אני נמצא בקבוצת סיכון גבוהה מאד, נדבקתי מהבת שלי שחזרה ממוסד חינוכי שרצה לחנך בימים אלו כי החינוך הוא מעל הכל, והיא נדבקה מחברותיה, הקורונה כמעט הרגה אותי הייתי בין שמים לארץ, בסוף יצאתי מזה בנס. אם הייתי הולך מכאן כמו הרבה אחרים שעשו זאת ל"ע, היינו מרויחים ילדים מחונכים אבל ספק רוצחים, מה עדיף?
בתשובות רבינו עקיבא איגר תניינא סימן ג הוא מזועזע ממישהו שגרם בדרך מאד מאד עקיפה להריגת 2 יהודים, ונותן שם דרך תשובה מורכבת. כאן דנים בגרימת הריגה קרוב למזיד במודע ודנים מה יותר חשוב ללמד ולחנך או לסכן באופן ישיר ומודע ציבור גדול בסכנת מוות, וההצדקה לזה היא ביטול תורה וגם בגלל שהמדינה שונאת חרדים או משהו דומה שהם טענות שממש אינם מן הענין. וצריך עיון גדול מאד.
קושיתך טובה ועצומה שלא ניתנת להכרעה בהינף מקלדת ובקלות דעת, ובודאי שלא לכל אדם ללא הבנה בסיסית, לפחות הידיעה שמדובר בחמורה שבחמורות ולא באיזה בעיה עם המדינה או כל מיני סברות לא ענייניות גם חשובה. גם ברור שהוירוס הזה קטלני ומסוכן בהרבה משפעת וסברותיו של פרופסור לס כבר הופרכו מעל לכל פירכה, מדובר בוירוס מסוכן וקטלני.
גם מי שאינו בסיכון גבוה הוא מסוכן ורבים מאד היו שנדבקו צעירים ונפטרו גם ללא בעיות רקע. מה גם שילד שבא ממוסד עם וירוס ומדביק לא תמיד בידיעה את מי וכמה, ואין ספק שבדרך ההדבקה ישנם גם כאלו שבסיכון גבוה ולא ניתן למיין אותם. אם לא היו חולים ולא היו מתים תוכלו לזלזל ולהיות קנאים ללימוד התורה ולדבר ה' כי כך חונכנו וכך צריך להיות, אבל במצב הזוי בו רבים חללים הפילו, יש כאן שופטי נפשות המבינים מי אשם ומי אחראי. שזה כמובן האבא המסוכן, רק לא מי שמפקיר את חביריו.
איבוד זה כל מי ששולח את ילדיו ומסכן את זולתו ולא רק מי שחושב על עצמו וצרכיו.
נשלח ב-24/1/2021 13:42
תמניא_אפי כתב:
קונטרס הספיקות (רציחה, איבוד עצמו לדעת, ועוד) נתחבר ע"י ניקי בחדרי חרדים ובהסכמת הרבנית שרון אלרעי פרייס תליט"א.
פרק מיוחד בנושא איבוד השכל (על אף שזה לא ספק אלא וודאי)
איבוד שכל זה אדם בסיכון ששולח את הילד שלו למוסד חינוכי בזמן מגיפה שמסוכנת לו.
נשלח ב-24/1/2021 13:41
איש_חשוב כתב:
מי שנמצא בקבוצת סיכון גבוהה מאוד, אינו שולח את ילדיו למוסדות חינוך, או לחילופין הם הולכים רק עם מסיכות מכיר כמה כאלו ממשפחות מאוד חסידיות ההפקרות היא של האבא עצמו, וזה היה יכול להיות ספק איבוד עצמו לדעת ולא ספק רציחה.
נשלח ב-24/1/2021 13:36
בתשובות רבינו עקיבא איגר תניינא סימן ג הוא מזועזע ממישהו שגרם בדרך מאד מאד עקיפה להריגת 2 יהודים, ונותן שם דרך תשובה מורכבת. כאן דנים בגרימת הריגה קרוב למזיד במודע ודנים מה יותר חשוב ללמד ולחנך או לסכן באופן ישיר ומודע ציבור גדול בסכנת מוות, וההצדקה לזה היא ביטול תורה וגם בגלל שהמדינה שונאת חרדים או משהו דומה שהם טענות שממש אינם מן הענין. וצריך עיון גדול מאד.
נשלח ב-24/1/2021 13:32
לא. הספק זה על מנהלי המוסדות שלא מספקים פתרונות למי שאין לו ברירה וחייב להישאר בבית. עם קצת רצון ומאמץ היה פתרון.
נשלח ב-24/1/2021 08:35
muki28 כתב:
מה יעשה הורה שהחברים של הבן שלו כולם לומדים בחיידר ואין שיעורים בטלפון והבן שלו מפסיד לימודים ויוצר פער לימודי שאינו בר השלמה? לפעמים גם מדובר בכיתות הגבוהות מה שישליך על גם על שנות השיבה של הילד או לפעמים במכינה שם קונים את הקריאה לכל החיים. שילך עם מסיכה כשכל הכיתה בלי מסיכות? אל תגיד שאתה מאמין בזה..
אז השאלה האם עדיף חינוך או ספק רציחה, מתהפכת על האבא... (וזה בלי לזלזל בחומרת הדילמה)
נשלח ב-24/1/2021 08:20
קונטרס הספיקות (רציחה, איבוד עצמו לדעת, ועוד) נתחבר ע"י ניקי בחדרי חרדים ובהסכמת הרבנית שרון אלרעי פרייס תליט"א.
פרק מיוחד בנושא איבוד השכל (על אף שזה לא ספק אלא וודאי)
מה יעשה הורה שהחברים של הבן שלו כולם לומדים בחיידר ואין שיעורים בטלפון והבן שלו מפסיד לימודים ויוצר פער לימודי שאינו בר השלמה? לפעמים גם מדובר בכיתות הגבוהות מה שישליך על גם על שנות השיבה של הילד או לפעמים במכינה שם קונים את הקריאה לכל החיים. שילך עם מסיכה כשכל הכיתה בלי מסיכות? אל תגיד שאתה מאמין בזה..
נשלח ב-24/1/2021 07:47
מי שנמצא בקבוצת סיכון גבוהה מאוד, אינו שולח את ילדיו למוסדות חינוך, או לחילופין הם הולכים רק עם מסיכות מכיר כמה כאלו ממשפחות מאוד חסידיות ההפקרות היא של האבא עצמו, וזה היה יכול להיות ספק איבוד עצמו לדעת ולא ספק רציחה.
נשלח ב-24/1/2021 06:41
שהבת תלמד מהו סולם הערכים הנכון.
וסליחה על הציניות