| נשלח ב-24/1/2021 13:41 |
|
| |
האד' מויז׳ניץ-מרכז על חסידיו שתקפו שוטרים: הם התכוונו לטובה. מעשה לא ראוי.
יעקב מלמד @yaakov_melamed פרסום ראשון. התייחסות ראשונה של כ''ק האדמו''ר מויז'ניץ שליט''א לאירוע תקיפת השוטרים ביום חמישי בערב בבני ברק, בדברים שנשא אמש האדמו''ר אמר כי "הבחורים עשו מעשה שאינו ראוי לעשות, הם התכוונו לטובה אבל בכל זאת דבר יפה זה לא היה".
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 24/01/2021 13:42:18
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2021 13:44 |
|
| |
יפה עשית שהבאת את הטינופת לאתר חיריה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2021 13:42 |
|
| |
שאולזון פרסם את ההקלטה עם תרגום לעברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:27 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | נורא. הוא פשוט מעודד אלימות! אשמח אם תתרגם לעברית (יש שם חלקים שלא הבנתי במדויק, קצת קשה לי להבין יידיש חסידית) |
|
שלוש הנקודות זה היכן שיש מילים לא ברורות לי.
רבותי, אל נא תעשו את השוואנצונעס לדבר שחור, רק שחור. בואו נדבר פרקטית, "התכוונתם באמת כולכם לטובה" התכוונתם לטובה, אבל סוף כל סוף יפה זה לא היה... מה שהיה ביום חמישי זה לא היה חסר. אם חושבים, לפעמים צריך להראות למישהו את החלק השישי של השו"ע, החמישי, חושבני ששמעתי מהרב וואזנר שהחלק החמישי הוא עם בני אדם והחלק השישי זה ללא בני אדם. לפעמים צריך "לסדר" מישהו, כמו שבעיני ראיתי כאן כאן בבית המדרש, זה שמעמיד כאן בטיש על הפארענצ'ע ותפס בחור והפילו ללמטה ככה בצורה יפה, תפס אותו, הבנתי, שהוא, אמרתי לו אחר כך, מה היה? (ציטוט מהזורק) "הזהרתיו שלוש פעמים" הו, אמת.. כאן חיידר... לא ידעתי אז אבל בידי, כל אחד יודע את המלאכה טוב טוב, אבל טוב טוב. אצלינו מיום חמישי בלילה יוצא דבר אחד טוב, שאם צריך ש.ג.ץ. לא צריך לפנות לרבי מאנטניא... לא צריך לשאול ממנו, יש לי משלי, יש פעם, ב"ה יש לנו צבא, יש לנו רובאים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 18:26 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | נורא. הוא פשוט מעודד אלימות! אשמח אם תתרגם לעברית (יש שם חלקים שלא הבנתי במדויק, קצת קשה לי להבין יידיש חסידית) |
|
שלוש הנקודות זה היכן שיש מילים לא ברורות לי.
רבותי, אל נא תעשו את השוואנצונעס לדבר שחור, רק שחור. בואו נדבר פרקטית, "התכוונתם באמת כולכם לטובה" התכוונתם לטובה, אבל סוף כל סוף יפה זה לא היה... מה שהיה ביום חמישי זה לא היה חסר. אם חושבים, לפעמים צריך להראות למישהו את החלק השישי של השו"ע, החמישי, חושבני ששמעתי מהרב וואזנר שהחלק החמישי הוא עם בני אדם והחלק השישי זה ללא בני אדם. לפעמים צריך "לסדר" מישהו, כמו שבעיני ראיתי כאן כאן בבית המדרש, זה שמעמיד כאן בטיש על הפארענצ'ע ותפס בחור והפילו ללמטה ככה בצורה יפה, תפס אותו, הבנתי, שהוא, אמרתי לו אחר כך, מה היה? (ציטוט מהזורק) "הזהרתיו שלוש פעמים" הו, אמת.. כאן חיידר... לא ידעתי אז אבל בידי, כל אחד יודע את המלאכה טוב טוב, אבל טוב טוב. אצלינו מיום חמישי בלילה יוצא דבר אחד טוב, שאם צריך ש.ג.ץ. לא צריך לפנות לרבי מאנטניא... לא צריך לשאול ממנו, יש לי משלי, יש פעם, ב"ה יש לנו צבא, יש לנו רובאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 17:00 |
|
| |
לה''ו . לו, לו רק הטמטום היה נגד החוק, הוא היה מקבל ארבעה מאסרי עולם ללא חנינה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 16:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | נורא. הוא פשוט מעודד אלימות! |
|
אשמח אם תתרגם לעברית (יש שם חלקים שלא הבנתי במדויק, קצת קשה לי להבין יידיש חסידית)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 16:31 |
|
| |
נורא. הוא פשוט מעודד אלימות!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 15:32 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | ההקלטה של דברי ר' מנדלה בעניין. זה נראה שאין לו ביקורת על עצם המעשה. בעיקר הפריע לו שזה גורם להכפשת "השיטה הקדושה" כי זה לא נראה יפה. אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת |
|
העלתי לכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 15:02 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | ההקלטה של דברי ר' מנדלה בעניין. זה נראה שאין לו ביקורת על עצם המעשה. בעיקר הפריע לו שזה גורם להכפשת "השיטה הקדושה" כי זה לא נראה יפה.
|
| אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 14:08 |
|
| |
ההקלטה של דברי ר' מנדלה בעניין. זה נראה שאין לו ביקורת על עצם המעשה. בעיקר הפריע לו שזה גורם להכפשת "השיטה הקדושה" כי זה לא נראה יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 14:16 |
|
| |
לכאורה חסידות ויזניץ מרכז תמיד התנהלו באלימות . הסיפור עם ישיבת בובוב. הגלגלים המפונצרים של מי שחונה ליד המוסדות שלהם ועוד.....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 13:53 |
|
| |
חשבתי שזו הרבנית .....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 13:48 |
|
| |
טוב זה לא באבוב שדיברו נגד העבודה זרה עצמו כי אז לא היה צורך לגנות אלא לעודד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 13:45 |
|
| |
ישראל כהן @Israelcohen911 האד׳ מויז׳ניץ מרכז דיבר באריכות על כך שאסור לקחת את השוואנצונעס למקומות אסורים ובעייתים. זה נועד ליסודות החסידות אבל לא לאנרכיה.יש לעיתים שצריך אש קודש ולעשות למען החסידות בכל העוצמה אך לפעמים יש לחשוב ולהיזהר ולכן צריך להתייעץ בכל פעם עם הממונים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2021 13:45 |
|
| |
זה אמיתי הדבר הזה?
אני מקווה שזה לא עד כדי כך גרוע כמו שזה נראה בידיעה, אבל מי יודע, אולי התחילו להעסיק שם את השופר של רשב"ם ירח טוקר, ואז הכל מובן.

|
|
|
|
|