| נשלח ב-25/1/2021 23:05 |
|
| |
לראשונה בהיסטוריה: מעמד גזירת בית דין וחתימה על שטר הפרנסה בביתו של מרן שר התורה

מעמד גזירת בית דין וחתימה על שטר הפרנסה בביתו ובראשותו של מרן שה"ת הגר"ח קניבסקי שליט"א ביום המסוגל ג' בשלח
ביום שלישי פרשת בשלח זה קורה, ביום המסוגל לפרנסה, ביום שייעד הרה''ק רבי מנחם מנדל מרימינוב זיע''א לאמירת פרשת המן כסגולה לפרנסה, יתקיים המעמד הנדיר הזה, מעמד שקורה פעם בשנה, מעמד שאסור לנו, שאסור לכם, לפספס אותו, כי זה ההזדמנות שלנו לחיי פרנסה, לחיי עושר. ביום שלישי הקרוב לפרשת בשלח, יקיים רשכבה''ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט''א מעמד נורא הוד במעונו שברחוב רשב''ם בבני ברק, במעמד יאמר שר התורה את פרשת המן המסוגל ביום המסוגל כאשר הוא יעתיר בעבורכם לפרנסה בשפע ברווח. ולא רק הוא בלבד יהיה שם, במעמד נורא ההוד יטלו חלק גם מרן הגאון רבי שרגא שטיינמן שליט''א ומרן הגאון הצדיק רבי מרדכי שמואל אדלשטיין שליט''א שיחד עם מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א ייאמרו את פרשת המן לישועתם של אלפי תורמי 'קופת העיר'. המעמד יתקיים ביום שלישי בשעה 16:00 אחה''צ, בשבילכם ולמענכם, המעמד יועבר כולו בשידור חי בכדי שגם אתם תוכלו להצטרף למעמד התפילה הזה, בכדי שגם אתם בבתים תוכלו לומר את 'פרשת המן' יחד עם רשכבה''ג מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א, בכדי שגם אתם תהיו חלק מהמעמד המרטיט הזה. זה לא מעמד שקורה כל יום, זהו מעמד היסטורי ונדיר לכל דבר, גדולי הדור בראשות רשכבה''ג מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א יאמרו את פרשת המן בשבילכם, כדי שלכם יהיה עתיד טוב יותר, עתיד כלכלי, פרנסה בשפע ברווח, ללא עגמת נפש, ללא עוני, פרנסה שיש בה כבוד. המעמד לא ייסתכם בתפילת המן, לאחר התפילה יתיישבו גדולי הדור למושב בית דין היסטורי בו ייגזרו כי מי שתורם לעניים דרך 'קופת העיר' יזכה במידה כנגד מידה שלא יגיע לידי עוני, אתם מבינים את המשמעות של הדבר, בית דין, בראשות מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א יגזרו שלא תבואו לידי עוני, יגזרו שיהיה לכם פרנסה בשפע ברווח.
במעמד יחתמו גדולי ישראל לאחר מושב הבית דין על 'שטר פרנסה' מיוחד בו הם גוזרים על תורמי 'קופת העיר' שיזכו במידה כנגד מידה שלא יבואו לידי עוני ויהיה להם פרנסה בשפע ברווח. ע"פ הוראת מרן שה"ת הסכום עבור שטר הפרנסה הוא בתרומה ל'קופת העיר' של 100 ש''ח למשך 18 חודש, שהם בממוצע החזקת חצי חודש של משפחה בקופת העיר.
נגיף הקורונה עדיין כאן, העול הכלכלי נושף בעורפנו, ואולי זה הזמן להצטרף למעמד הכביר הזה, זה הזמן להצטרף לתפילה המיוחדת הזו, בכדי שלא תקשה עלנו הפרנסה, בכדי שנוכל לכלכל את משפחתנו, את ילדנו, זה לא רק תפילה, זה גם מושב בית דין, זו גזירה, גזירה שלא נגיע לידי עוני, גזירה שיהיה לנו פרנסה בשפע ברווח. מצטרפים כעת למעמד נורא ההוד. ב'קופת העיר' מציינים כי בשל המשך התפשטות נגיף הקורונה הם קוראים לכל אחד ואחד שיצטרף לשידור החי שיתקיים ביום שלישי הקרוב בביתו של רשכבה''ג מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א בכדי שיאמרו יחד את 'תפילת המן' שניים מקרא ואחד תרגום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2021 14:17 |
|
| |
החכם עיניו בראשו אמרנו לכם לעשות בזמן ואז שום גזירה של ליברמן לא היתה פוגעת בפרנסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2021 08:47 |
|
| |
קלעפ, 1. אתה שואל שאלה מצוינת על הרבי מרימנוב, מי התיר לו למעט במצווה ב364 אמירות. על המקרה דנן אין שאלה, אני מניח שהגר"ח אומר פרשת המן בכל יום ובכוונה גדולה כפסק השו"ע והמ"ב, וקופת העיר בחרה לעשות את הטקס כשהוא אומר ביום הזה. הגר"ח אינו רבי שצריך למצוא את ה5 דקות בשנה שהוא פותח חומש. 2. לא קראתי את כל הפרסום, כתוב שם שזה פוטר את האדם עצמו מלומר? (אגב את הבדיחה הזו שאומרים במקומך פרשת המן שמעתי לפני כ10 שנים על ועד הרבנים, מעניין למה נוירולוג נזכר רק עכשיו...). כאן הוא לא אומר במקומך אלא שאחרי שהוא אומר הוא מתפלל עלייך, במה זה שונה מרבי שמתפלל עליך כשהוא מקיים את המצווה הקדושה של מדורת לג בעומר? 3. למה צריך לזה מקור? זה לא מובן מאליו? בעיקרון גם אין מקור ליהי רצון שאומר כל אדם אחרי פרשת המן. 4-5. אני משתדל ליישב את מרן הגר"ח, בבחינת גברא רבה אמר מלתא. אם יש לך שאלות על ביה"ד תפנה לקופת העיר. 6. ראה בתשובה הקודמת, לא זכור לי שאני מזלזל מרביס או באבות (להיפך, יש כאן מי שמזלזל בבאבות ואפילו לא יודע למה). אני לפעמים מעמיד מראה מול פניהם של אנשים. מעבר לזה ברור שכשיש אדם שידוע ללא ספק כגאון וצדיק, יש מצוה ליישב את הנהגותיו, אבל אם יש אדם שלא ידוע יש פחות מצוה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2021 04:09 |
|
| |
מגיש ערעור לבי''ד של יענקוש, משלם אגרה, ואם ביה''ד
| ברכת_החמה כתב: |  |
|
|
לה''ו. ימצא שיש סיבה מוצדקת, יתכנסו בשבילו במיוחד, בתוספת אגרה נוספת בשווי של ח''י פעמים פראייר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 22:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 21:20 |
|
| |
קלעפער
1. כפי שכבר הצביע נויורולוג המקור הוא באמירת פרשת המן כל יום. אחרת גם "כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו וכו" יתקיים אם שנה הלכות רק ביום ג'..נקל להבין שזה לא נכון. 2. כמו כן, המקור הוא כשהאדם בעצמו אומר ולא כשמישהו אחר אומרו בשבילו. 3. אין כל מקור לתפילת צדיק בסמיכות לאמירת פרשת המן. 4. מה הקשר למושב בי"ד וגזירה שיהיה לתורמים פרנסה. 5. אם נניח שגזירת בי"ד מועילה, לא יותר נכון יהיה שיגזרו למען הנזקקים ויחסכו לתורמים? מתי פעם שמענו על כינוס למען נזקקים של בי"ד? 6.והוא העיקר, "הנעל על הרגל האחרת", מן היושר היה שתחשוב מה היה הדיבוק אומר אילו המודעה הזו הייתה מאדמורים או באבות... האם הדיבוק היה גם מנסה ליישב בפילפולי סרק או שהיה מגחך לעצמו על סיכלותם של האדמורים והבאבות?
תוקן על ידי קלעפער ב- 26/01/2021 21:28:46
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 21:05 |
|
| |
| קרשינדו כתב: |  | קוראים לזה "אריינכאפן" .
יש לזה תרגום לעברית?
תוקן על ידי קרשינדו ב- 26/01/2021 16:26:39 |
|
נכון, אריינכאפן אין-די לעצטע מינוט בעברית בדקה ה-90
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/01/2021 21:30:40
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 20:02 |
|
| |
נוירולוג, תודה על התוספת הסבר לדבריי. רק לשם הבהרה: 1. בגמ', כפי שציינת, כתוב שיש לומר זאת בכל יום, כך שזה נכון גם על יום ג של פרשת בשלח (קופת העיר החליטו לפנות לקהל בהבטחה על יום זה, אולי בגלל שהתורמים חסידים ומאמינים בסגולה הזו). כמו"כ, עד כמה שידוע לי הגר"ח מגיע ממשפחה חסידית. 2. אכן כדאי לקרוא כמצוות התורה וחזל, וגם ניתן לבקש שהגר"ח יתפלל עליך כשהוא מקיים את המצווה, בדיוק כמו שמבקשים שהבנש"ק התורן יתפלל עליך בזאת חנוכה או בזמן השחתת בלאי בגדים בלג בעומר וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:22 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הדיבוק: המיקרפון שלך....
בעיקרון אני ממעט להגיב מכל מיני סיבות, ושתיים מתוכן הן הפחד האוים שתוקף אותי כשאני נזכר באיום של נוירולוג לרדת עליי אישית, וגם העובדה שאני הרבה יותר עסוק כעת. אבל בגלל שביקשת אתייחס בקצרה: קופת העיר היא ארגון חסד והכסף לכאורה הולך למקומות טובים, מי שתורם מקבל זכות מסוימת שאחד מגדולי הדור יתפלל עליו בקריאת פרשת המן, שהיא סגולה שמקורה בגמ' ובטוש"ע. כך שהוא זוכה לסגולה של חזל שילך אצל חסיד שבדור (וברור שהכוונה "חסיד", שמי שאינו רק בנש"ק, ובפרט אם הוא גם וגם). אז זה מה שנם מציעים וזה לכאורה דבר נחמד, כתוספת למצוות צדקה. זה בדיוק כמו מגש מכסף לחלות או דירה בפרויקט בירושלים, שמציעות קופות אחרות. הרבה פעמים זה עושה טוב לתורם, אבל יש סיכוי שזה לא יעשה לו טוב (נניח אם המגש יפול לו על הרגל, או שהדירה תהיה בדיוק בשכונה של חסידות שלא שומרת על הנחיות הבריאות של הקב"ה). מי שתורם רק בשביל הדירה או המגש או התפילה - הוא סוג של כופר וחבל על התרומה שלו, אבל מי שמקיים מצוות צדקה וזה על הדרך - שיערב לו, מה הבעיה בזה? |
|
1. הסגולה היא לומר את פרשת המן ספציפית ביום זה מיוחסת לאדמו"ר החסידי רבי מנחם מנדל מרימינוב, כמה טבעי שבית דין ליטאי מיוחד לענייני גזירות בראשות מרן שר התורה יושב על המדוכה ביום זה.
2. המקור לסגולת פרשת המן בכלל הוא בירושלמי ""כל האומר פרשת המן בכל יום, מובטח לו שלא יתמעט מזונותיו"
עכ"פ, הסגולה היא "לקרוא" את פרשת המן, ולא שבית דין מיוחד לענייני גזירות או שבעים זקנים או פחות יאמרו עבורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:14 |
|
| |
מתחיל להרהר האם ה'דעת תורה' ש "בית הרב קנייבסקי" הנפיקו בעניין ההנחיות 'נגועים'. עובדתית ובדרך הטבע ה 'דעת תורה' הזו מגבירה את ההדבקות במחלה. מאידך, לתוצאות של ה 'דעת תורה' יש גם בסופו של דבר גמול ממוני מכובד. חלילה לי לחשוד שזה בכוונת מכוון , אבל לימדונו רבותינו שכשיש 'נגיעה'....אז....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:14 |
|
| |
שאלה מעניינת שמצדיקה אשכול מיוחד
באמת מעניין אם מישהו מיושבי הפורום רכש בקופת העיר חבילת פרנסה תמורת 1800 שקל או את אחת מחבילות הקורונה תמורת 3000 ש"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:11 |
|
| |
תהיו אמיתיים. מישהו מהפורום שילם היום לקופה בשביל הברכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 19:03 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | הדיבוק: המיקרפון שלך.... |
|
בעיקרון אני ממעט להגיב מכל מיני סיבות, ושתיים מתוכן הן הפחד האוים שתוקף אותי כשאני נזכר באיום של נוירולוג לרדת עליי אישית, וגם העובדה שאני הרבה יותר עסוק כעת. אבל בגלל שביקשת אתייחס בקצרה: קופת העיר היא ארגון חסד והכסף לכאורה הולך למקומות טובים, מי שתורם מקבל זכות מסוימת שאחד מגדולי הדור יתפלל עליו בקריאת פרשת המן, שהיא סגולה שמקורה בגמ' ובטוש"ע. כך שהוא זוכה לסגולה של חזל שילך אצל חסיד שבדור (וברור שהכוונה "חסיד", שמי שאינו רק בנש"ק, ובפרט אם הוא גם וגם). אז זה מה שנם מציעים וזה לכאורה דבר נחמד, כתוספת למצוות צדקה. זה בדיוק כמו מגש מכסף לחלות או דירה בפרויקט בירושלים, שמציעות קופות אחרות. הרבה פעמים זה עושה טוב לתורם, אבל יש סיכוי שזה לא יעשה לו טוב (נניח אם המגש יפול לו על הרגל, או שהדירה תהיה בדיוק בשכונה של חסידות שלא שומרת על הנחיות הבריאות של הקב"ה). מי שתורם רק בשביל הדירה או המגש או התפילה - הוא סוג של כופר וחבל על התרומה שלו, אבל מי שמקיים מצוות צדקה וזה על הדרך - שיערב לו, מה הבעיה בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 16:25 |
|
| |
קוראים לזה "אריינכאפן" .
יש לזה תרגום לעברית?
תוקן על ידי קרשינדו ב- 26/01/2021 16:26:39
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 15:00 |
|
| |
כמה עוד אפשר לזלזל באינטליגנציה של אנשים? מפרסמים שמספר השטרות מוגבל
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/01/2021 15:26:05
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2021 14:33 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | אני לא מבין את הליצנות, איפה כתוב שאחד אומר פרשת המן וזה מועיל לחברו שנותן לו כסף? האם כל מי שלובש פראק יכול להתיישב ליד עוד כמה לובשי פראקים ולגזור על הקב"ה מה שליבם חפץ? ואם כן למה שלא יגזרו על הקב"ה שייקח את הקורונה? אני מציע להם שיגזרו על הקורונה ואם זה יעזור נדע כולנו שהקב"ה אכן מקבל את גזירתם ונוכל לתרום ליענקוש ולשותפיו |
|
מה ייצא להם מזה?
|
|
|
|
|