האמת הכואבת על הקורונה וההנהגה החרדית
ש רגעים שאתה אומר לעצמך, די!!!! אני לא מוכן לשקר את עצמי יותר, לא רוצה יותר לשבת ליד הילדים שלי ולספר להם כמה אנחנו בסדר יש רגעים שאתה אומר, זהו, לא רוצה להיות עוד חלק מזה, להנחיל שקרים הנפש צועקת מבפנים די!!! למרות הקושי הרגשי הרב, אך מתוך אחריות לעתידי ולאמת שלי ושל משפחתי אני כותב את הדברים בדמעות ובלב נשבר ונדכא.
אז ככה, כולנו עמוק עמוק בתוך שקרים ואחיזת עיניים, משקרים אותנו על ימין ועל שמאל, אני שבתוך עמי אנכי יושב, רואה בגלוי ולעיני כל שאנחנו החרדים לא שומרים על הכללים , אנו משקרים לעצמנו וברגע של חשבון נפש אני יודע כי רוב החברה החרדית לא שומרת על הכללים, אף כולל לא נסגר ושום ישיבה לא נעלה שעריה. רוב המוחלט של תלמודי התורה וחלק מבתי הספר לבנות ממשיך רגיל, כמעט רגיל בלי שום סייגים ושמירה על החיים. בתי הכנסת של האדמורי"ם מתמלאים בשבתות במאות ואלפי מתפללים בלי שום שמירת מרחק וללא מסיכות, עריכת השולחנות גם ממשיכים מידי שבת וחג עם קהל המוני.
למרבה המזל החברה הישראלית כל כך מקוטבת בינה לבין עצמה והמרחק העצום בינינו מאפשר לנו למכור להם/לעצמנו שקרים ובדותות כי אין להם שום דרך לבדוק את הדברים.
לרב קנייבסקי שלמרבה הצער נבחר כפרזנטור לקופת העיר, אין כמעט שום השפעה על כלל העולם החרדי, הציבור הליטאי המפולוג גם הוא לא מקבל את מרותו והוראותיו ובוודאי שהקהילות החסידיות שכל חסידות כפופה לאדמו"ר שלה אין לו שום השפעה, השפעתו מסתכמת בקהילה ליטאית מצומצמות, שגם היא מקבלת מסרים סותרים בקריצה מתחת לשולחן מסרים אחרים לגמרי ממה שיענקי קנייבסקי השמיע לביבי/הפריץ, הצליחו לעבוד עליו...... יש כאן אסטרטגיה ברורה להשתמש בשמו של הגר"ח כפרזנטור כשומר מסך המחביא את האמת. ואנשים טובים כמונו, חברים שלי, הבאים מאותו חיידר רועדים מפחד להצביע שאנו מגדלים דור של שקרנים, שאנו מרמים רק את עצמנו, אנו כל כך חוששים להעביר ביקורת על החברה החרדית שמה נחשב נחותים, שלא נהיה מקובלים בחבר'ה "שלנו", שהיא מה? כמה שאנו מסגלים להכיל את הזולת בהתנהגות היומיומית כשזה מגיע לחיי אדום ולפיקוח נפש שלימדוני כי אין מעלה הימנו, אסור שיהיה לנו טיפת סובלנות לפגיעה בחיי אדם ומה שקורה היום אצלנו בחברה החרדית הוא שאדמורי"ם ורבנים מובילים את צאן מרעיתם לחולי ומוות, פשוטו כמשמעו והגיע הזמן לומר את הדברים ברורות, די עם המיסוך, די עם השקר, די עם השתיקה והאיתרוג.
אנו משננים לעצמנו כי הבל פיהם של תינוקות של בית רבן זה התרופה טובה לקורונה ולכן חייבים לפתוח את תלמודי התורה... איך העובדה היא כי התמותה בחברה החרדית היא פי 4 מהחברה הכללית, אולי התשובה האמיתית לקורונה היא פשוט לשמור על החיים שלנו, ונשמרתם מאד לנפשותיכם. פולטיקאים הזוים מאשימים את החברה החילונית שבגללם אנו גרים בצפיפות, והחברה הישראלית אשמה בכך.... לשמוע ולבכות שהם מייצגים אותנו, הרי על ניתוח הכי קטן כל חרדי יסע לבוסטון לקבל את הטיפול הכי טוב, ופה בדיני נפשות ממש כל משפחה חרדית יכולה למכור את דירת השיכון בת שלושת החדרים שלה ולעבור למרחק ק"מ בודדים כדי להגן על עצמה ועל בני משפחתה, אפשר במחיר הזה לקנות וילה בת שתי קומות בפריפריה. צפיפות מהווה תירוץ לסיכון חיי אדם? ואיך טישים ההמוניים וחתונות האלפים ואירועים קשורים לצפיפו הדיור ?
די להיתמם ולומר כי מדובר באנשי החצר, זה לא נכון! זו ליקוי מאורות של כל ההנהגה החרדית, רבנים ואדמורי"ם שמובילים את צאן מרעיתם לעברי פי פחת בניגוד מוחלט לכל מה שכתוב בתורה ומה שחינכו אותנו, והכי חמור שאף אחד לא נדרש לתת דין וחשבון לאף אחד על המתים שמצטברים ה"י.
אין לזה שום הסבר הגיוני... זה בלתי נתפס... חברה שעד זה עתה כל כך קידשה את החיים וכיבדה את האוכלוסיה המבוגרת, כעת פשוט זנחה אותם ושלחה אותם למותם, ואין איש שם על לב, אפילו היולדות צעירות החולות אנושות לא מזיז להם ולא מרטיט את מיתרי לבם, גם לא בני ובנות 40 ו 50 שמסים לפתוח את פיהם לרווחה בניסיון נואש ואולי אחרון ללכוד טיפת אויר וחמצן ותוך כדי המאבק הנואש הזה נופחים את נשמתם. זה לא מעניין אף אחד....
ואז בלוויה רווית כאב ובכי משמיעים לנו הקלטה של הילד יתום הקורונה שבתמימות מתוקה מנחם ילד אחר שאימו נפטרה גם היא מקורונה ומחזק אותו.... בזמן ששניהם הלכו לחיידר בהוראת הרב והאדמו"ר , ובלחץ חברתי הצטרפו לכיתה הצפופה וכעת נותרו יתומים והתקשורת החרדית טופחת לעצמה על השכם על ההקלטה המרטיטה, תוך שהיא מפטירה לעצמה, איזה עוצמות של ילד, איזו אמונה הנחילו לו הוריו ומוריו.....נורא. ... רבים רבים בחברה החרדית שבורים ורצוצים ממה שקורה בקהילות סביבנו, איך החברה איבדה את צלם האלוקים שלה, את הרגישות והאנושיות שכל כך אפיינו אותה. והאלפים האלה מתחננים למנהיגים אנא! הגנו עלינו כמו שציוונו בתורת משה, אנא שימרו על חיינו כפשוטו, אנו לא רוצים יותר לראות מתים, חפצי חיים אנו. בבקשה מכם רחמו עלינו על האמת שלנו על החיים שלנו. ומי שאמר לעולמו די יאמר לצרתינו די. |