אם בעלזא מצטרפת לדגל - הם לא עוברים את אחוז החסימה!
ממה שאני שומע ברחוב, הציבור הליטאי לא מוכן להצביע למפלגה שיש בה את החסידויות שצפצפו על הקורונה באופן בוטה.
כבר כמה שבועות שאני שומע ליטאים שהולכים להצביע במקרה הטוב לש"ס ובמקרה הפחות טוב לסמוטריץ או לשבת בבית.
זה הסיבה העיקרית שדגל טוענים שבגללה הם רוצים ללכת לבד.
מבחינה פוליטית, אסור לדגל להצטרף לחסידויות שבגללם הציבור בורח מהם!
נשלח ב-31/1/2021 12:09
ציות ליטאי לגר"ח ? הצחקת את כל המגולחים והמבושמים המטיילים עם ארוסותיהם בעתיד ובהווה בפארקים ובגן הוורדים, כשמגיע להתארגנות פוליטית אז הם יודעים לנפנף בגדוליהם, ולאותם גדולים שעורכי העיתונים מכוונים, זה לא אחרת מאשר מכבי תל אביב,
נשלח ב-31/1/2021 10:10
פאת_השולחן כתב:
בינתיים הסקרים נותנים לאגו"י בקושי 8 ולפעמים הם כותבים 7
ואז יכול להיות מצב ששני המפלגות אגודה ודגל לא עוברים
מקסימום מפלגה אחת כן והשניה לא
מי ירקוד אז
דרעי ירקוד מאושר. בדיוק בשביל זה הוא התנגד להוריד את אחוז החסימה.
יכול להיות מצב ששני המפלגות אגודה ודגל לא עוברים מי ירקוד אז
רוב כותבי הפורום, מר"צ, ישראל ביתנו, יש עתיד (וכנראה גם האח בנט).
נשלח ב-30/1/2021 22:53
אני חושב שרוב הציבור כיום לא מצביע ג' כי "גדול פלוני אמר". מצביעים ג' כי חלק מ"להיות חרדי-ליטאי" זה להצביע ג'. זה כמו לחבוש כובע קנייטש,ולהגות קמץ כחולם. (אא"כ כמובן אתה משתייך לפלג/קהילה שבמכוון לא מצביע) לרוב הציבור היום זה ממש לא משנה מי יהיה חתום על הקריאת קודש, אם ר' חיים קנייבסקי או יוסי חברוני.
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 30/01/2021 22:55:43
נשלח ב-30/1/2021 22:40
חבורת מזהמי אשכולות
נשלח ב-30/1/2021 22:38
נוירולוג כתב:
ואת גם את הרוח הקודש שלו מסננים לפי העניין והמטרה
זה רוח הקדש היברידית בשילוב דעת תורה של יענקי
נשלח ב-30/1/2021 22:34
ואת גם את הרוח הקודש שלו מסננים לפי העניין והמטרה
נשלח ב-30/1/2021 22:27
מנחה_חדשה כתב:
בשלמא אני מרגיש שהחוג שלי עבר מוטציה אבל אתה צריך לשמוח שדרך הבעש"ט ניצחה (לפחות בחלק הזה)
לשמוח? הצחקת את רבי.
הציות של הליטאים לגר"ח, (שדרך אגב הוא לא יותר מהציות לרב שך בזמנו) מעלה לו את הפיוזים ומוציא לו קצף של שנאה מהפה.
אתה משווה מין לשאינו מינו, לרב שך שמעו מתוך הבנה שהוא נכנס לעובי הקורה ומברר ומכריע ע"פ שיקול דעתו. לר חיים שומעים כי אין לו שיקול דעת אלא רוח הקדש יחי ההבדל
נשלח ב-30/1/2021 22:10
בינתיים הסקרים נותנים לאגו"י בקושי 8 ולפעמים הם כותבים 7
ואז יכול להיות מצב ששני המפלגות אגודה ודגל לא עוברים
מקסימום מפלגה אחת כן והשניה לא
מי ירקוד אז
נשלח ב-30/1/2021 21:57
ליטאישעבר כתב:
בשלמא אני מרגיש שהחוג שלי עבר מוטציה אבל אתה צריך לשמוח שדרך הבעש"ט ניצחה (לפחות בחלק הזה)
לשמוח? הצחקת את רבי.
הציות של הליטאים לגר"ח, (שדרך אגב הוא לא יותר מהציות לרב שך בזמנו) מעלה לו את הפיוזים ומוציא לו קצף של שנאה מהפה.
נשלח ב-30/1/2021 21:56
כתבתי 3 אפשרויות שנראה שיהיו שיעשו. גם אם לדעתכם סמוטריץ הוא לא אופציה, מספיק שקבוצה קטנה תצביע לו ועוד אנשים שלא יצביעו או יצביעו לש"ס בשביל לגרום לירידה שתוריד לפחות מנדט או שניים!
נשלח ב-30/1/2021 21:49
אכן, כדברי פצקו, בסוף דגל ואגודה ירוצו יחד, כמו שכנראה יהיה עם סמוטריץ ובן גביר, רק שכאן סמוטריץ משחק מסוכן של קשה להשגה, בעיקר כדי להוריד את מחירה של "עוצמה יהודית" לכיוון המקום החמישי (כפי שהיה בשנה שעברה, בבחירות 2.0) והלא כל כך ריאלי.