|
|
| נשלח ב-6/2/2021 22:54 |
|
| |
כצפוי אתה ממשיך באותה דרך
ההתחכמויות שלך די פתטיות, אבל זה אתה, אין מה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2021 22:55 |
|
| |
צריך לא מעט שנאה עצמית -אחר -תלמיד חכם בכדי לא לדאוג בהצבעתך לכלכלת בן משפחתך ,שכינך ,בן קהילתך. תירוצי לא דואגים ,יענקי קנייבסקי ,אכלו לי ,קניידלך וכו, מגוחכים ולא קשורים . נחמד ועצמאי להצהיר על הצבעה לסמוטריץ ,באמת צריך אותו ומאחל לו בהצלחה ,אך עניי עירך קודמים , תתעלו על עצמכם ,זה לא מה שיהפוך אותכם לחכמים ומאושרים יותר .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2021 23:14 |
|
| |
[quote]כצפוי אתה ממשיך באותה דרך
ההתחכמויות שלך די פתטיות, אבל זה אתה, אין מה לעשות.
[/quote
עניתי עניינית, אשמח שתנהג בהתאם. אתה טוען שיש התחכמויות, תסביר למה, אתה טוען שזו אותה דרך, תסביר מהי הדרך; אם פשוט בא לך להסביר לי למה אני טועה, או במה ניכר שאני מנסה להטעות - בבקשה תעשה את זה. אם אתה אדם בר דעת, אתה מסוגל להסביר את עצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 12:42 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | צריך לא מעט שנאה עצמית -אחר -תלמיד חכם בכדי לא לדאוג בהצבעתך לכלכלת בן משפחתך ,שכינך ,בן קהילתך. תירוצי לא דואגים ,יענקי קנייבסקי ,אכלו לי ,קניידלך וכו, מגוחכים ולא קשורים . נחמד ועצמאי להצהיר על הצבעה לסמוטריץ ,באמת צריך אותו ומאחל לו בהצלחה ,אך עניי עירך קודמים , תתעלו על עצמכם ,זה לא מה שיהפוך אותכם לחכמים ומאושרים יותר .
|
|
אתה מזכיר לי את בעל קופת הצדקה שלא מפסיק לאסוף כסף "עבור עניים" וסיסמתו "עניי עירך קודמים קודמים" אך הוא "העני" היחיד שנהנה מהכסף, עם זה איכשהו ניתן היה להשלים אך, דא עקא שמדובר בעשיר מופלג שגונב את כספם של העניים האמתיים בסיסמאות שווא ובאצטלה רבנית
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/02/2021 12:56:05
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 15:47 |
|
| |
אם כוונתך שלאדמור אסור לעסוק ביהלומנות או נדלן, או לצפות מאדמור עתיר בנכסין שלא ייסע בכל העולם עם רב כשכל מטרתו היא לבקש תרומות למוסדותיו, זה קצת הזוי. מותר וחובה לאדם להתעסק עם ה"חומרים" שהוא ירש. אם הוא ירש כסף, שיידע לנהל אותו; אם הוא ירש אוסף של חולי נפש, שיידע להתמודד בצורה נעימה עם קרובי משפחתו. ככה זה צריך להיות, צריך לנצל הזדמנויות מכל סוג ואסור להיות "מאבד מה שנותנים לו".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 23:07 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אם כוונתך שלאדמור אסור לעסוק ביהלומנות או נדלן, או לצפות מאדמור עתיר בנכסין שלא ייסע בכל העולם עם רב כשכל מטרתו היא לבקש תרומות למוסדותיו, זה קצת הזוי. מותר וחובה לאדם להתעסק עם ה"חומרים" שהוא ירש. אם הוא ירש כסף, שיידע לנהל אותו; אם הוא ירש אוסף של חולי נפש, שיידע להתמודד בצורה נעימה עם קרובי משפחתו. ככה זה צריך להיות, צריך לנצל הזדמנויות מכל סוג ואסור להיות "מאבד מה שנותנים לו". |
|
כוונתי לחלק מחברי הכנסת החרדים שצועקים "עניי עירך" ובתכלס לא סופרים את המצביעים אלא את הקרובים לצלחת. אבל אם יש לך מה לומר תהיה אמיץ ותספר לנו את אשר על לבך אל תסמוך על האשכולות שלי כדי לסגור חשבונות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2021 23:39 |
|
| |
לא הבנתי מה הקשר לעניי עירך ולא זכור לי שהם אמרו כך. אין לי מה לומר, הצדקתי את המציאות הקיימת, שיש אדמורים שירשו מהוריהם הרבה כסף ו/או אחים בעייתיים ואף אחד לא מוצא בזה גנאי. בכל מקרה, אם זה לא נוגע לדבריך דלעיל, זה נשאר נכון טבל לא רלוונטי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2021 00:03 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לא הבנתי מה הקשר לעניי עירך ולא זכור לי שהם אמרו כך. אין לי מה לומר, הצדקתי את המציאות הקיימת, שיש אדמורים שירשו מהוריהם הרבה כסף ו/או אחים בעייתיים ואף אחד לא מוצא בזה גנאי. בכל מקרה, אם זה לא נוגע לדבריך דלעיל, זה נשאר נכון טבל לא רלוונטי |
|
הניק חסדא המשיל תמיכה ביהדות התורה כתרומה עבור עניי עירך שקודמים. לכן כתבתי את המשל.דאס אלעס
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2021 23:55 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | מצביעי לפיד לא עוברים כ"כ מהר ליהדות התורה, זה מובן מאליו.
בהחלט, מצביעי לפיד, ליברמן לא יעברו להצביע ליהדות התורה אין צורך בזה: הבעיה שכתוצאה מהבעל הבית החדש של יהדות התורה, מצביעי ג' עוברים להצביע באמצעות יהדות התורה עבור ליברמן וליש עתיד! התוצאה: סתימת הגולל על הקריירה הפוליטית של בנימין נתניהו אין צורך להכביר במילים : כולנו ראינו מי הם חבריו של יעקב קנייבסקי עם מי הוא סגר עסקאות רמז קטן ליברמן, גם גדעון סער לא נחשב "מוקצה" אצל יעקב קנייבסקי וכמה ליברמן אוהב את נתניהו בתור ראש ממשלה? ברור לכולנו! לכן: אם מצביעי יהדות התורה חפצים לראות את נתניהו מרכיב את הממשלה הבאה עליהם להצביע ליכוד! אחרת הקולות שלכם ילכו לליברמן וליש עתיד...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/02/2021 11:43:55 |
|
ברוך שכיוונתי: העיתונאי שלום ירושלמי מצטט בכירים מדגל התורה שאומרים שיש הסכם חתום בינם לגדעון סער. לעניות דעתי: מי שמתכנן להחליף את נתניהו בגדעון סער אין טובת המדינה לנגד עיניו.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/02/2021 00:03:51
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 00:57 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | מצביעי לפיד לא עוברים כ"כ מהר ליהדות התורה, זה מובן מאליו.
בהחלט, מצביעי לפיד, ליברמן לא יעברו להצביע ליהדות התורה אין צורך בזה: הבעיה שכתוצאה מהבעל הבית החדש של יהדות התורה, מצביעי ג' עוברים להצביע באמצעות יהדות התורה עבור ליברמן וליש עתיד! התוצאה: סתימת הגולל על הקריירה הפוליטית של בנימין נתניהו אין צורך להכביר במילים : כולנו ראינו מי הם חבריו של יעקב קנייבסקי עם מי הוא סגר עסקאות רמז קטן ליברמן, גם גדעון סער לא נחשב "מוקצה" אצל יעקב קנייבסקי וכמה ליברמן אוהב את נתניהו בתור ראש ממשלה? ברור לכולנו! לכן: אם מצביעי יהדות התורה חפצים לראות את נתניהו מרכיב את הממשלה הבאה עליהם להצביע ליכוד! אחרת הקולות שלכם ילכו לליברמן וליש עתיד...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/02/2021 11:43:55 |
|
כאן תקראו על הסיבה מדוע גפני מתעלם מנתניהו ולמה בעצם היה חשוב לבעל הבית של-דגל התורה להשתלט על יהדות התורה כולה. ליצמן שניהל בזמנו קרב בתוך הבית נכנע ליעקב קנייבסקי בלי קרב, עכשיו הוא יכול לקפוץ לו...הסירוב של חכי דגל לחתום נאמנות לנתניהו היה לפני שנתניהו דירבן להצביע עבור סמוטריץ כך, שאין לנתניהו על מה להצטער :ומי שחושב שאין יותר עסקאות עם ליברמן(לכאורה)כדאי שיעשה חושבים מחדש...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 31/03/2021 01:20:51
|
|
|
|
|