הזוי: מכחישת הקורונה נדבקה בנגיף ומתחננת לעזרה גברת שבמשך השנה האחרונה עמדה בראש תנועת מכחישי הקורונה ופרסמה פוסטים רבים בנושא ואף כינתה את ד"ר שרון אלרועי פרייס "מכשפה" - נדבקה בקורונה, וכעת היא זועקת לעזרה
לא היו זמנים טובים לחובבי הקונספירציות כימי הקורונה. כפטריות אחר הגשם צצות להן מדי יום עשרות קבוצות של מכחישי קורונה ומתנגדי חיסונים, שמלבד הסיכון הבריאותי שהם גורמים לאזרחים תמימים במחי מקלדת, הם גורמים לנזק אדיר למערך הבריאות. ומה קורה כשהקורונה פוגשת מכחיש? אחת ממכחישות הקורונה הידועות והמוכרות, זו שבמשך חודשים חוזרת על כך שאין מגיפה ואף כינתה את יושבת ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרועי פרייס "מכשפה" - נדבקה בקורונה, וכעת היא זועקת לעזרה. לפני שבוע בלבד היא עוד פרסמה סרטון המכחיש את קיומו של הנגיף, וכתבה כי "תראו את הסרטון הזה לביבי הפושע שנמלט ממשפטו ולמכשפה שנדבקה למסכים שלנו אלרועי פרייס היום בדיונים על הערכת הסגר המיותר". היא ציינה כי "קורונה הינו וירוס שניתן להכלה באוכלוסייה בוגרת וצעירה ואחוזי התמותה לא מראים מגפה, לא בישראל ולא בעולם. הידד לחיסונים מיותרים ול-2.5 מיליון מחוסנים". פחות משבוע עבר והיא נדבקה בקורונה. בפוסט נוסף שהיא פרסמה היא כתבה כי היא "צריכה עזרה דחופה". "מאתמול אני מאושפזת במחלקת קורונה אסף הרופא (בית חולים) אני מוגדרת בינונית/קשה", כתבה. "בנתיים המצב שלי מחמיר ורופאי המחלקה לא מוכנים לטפל בי ומקווים שאצא מזה לבד". היא הוסיפה כי "מהלילה אני כבר עם תמיכה נשימתית, חום גבוה, כאבים וסיטואציה נמוכה". כזכור, אתמול דיווחנו כי בקבוצת מתנגדי החיסונים עולים שלב וגורמים לקופות החולים לזרוק אלפי מנות חיסון לקורונה לפח - זאת בזמן שישנם עוד מיליוני בני אדם המשוועים לחיסון. בפוסט שפורסם בקבוצת מתנגדי החיסונים בפייסבוק כתבה אחת המשתתפות כי יש להזמין תור לחיסון ולא להגיע, זאת על מנת שיפוג תוקפם של החיסונים. "אם כל מי שמתכוון שלא להתחסן יזמין תור לחיסון ולא יגיע, נסיים את מלאי החיסונים (בפח) די מהר", כתבה. עשרות משתתפים הגיבו לה על כך ותמכו ברעיון. אחת מהם כתבה כי "הזמנתי היום תור ו"שכחתי" מזה, בעוד שאחרת הגיבה כי היא זימנה תור בכמה סניפים מכמה מספרי טלפון שונים.
החיסון הראשון לאבעבועות שחורות (והראשון בכלל) נוסה בצורה ששום ועדת אתיקה לא תאשר החיסון לכלבת היה "טיפול נסיוני לחולים סופניים" - ללא חיסון לא ידוע על אדם שנרפא מכלבת והחיסון ניתן לאחר ההדבקה החיסון הראשון לפוליו פותח ב1952 ואושר לשימוש ב1955
תוקן על ידי A_Smithee ב- 05/02/2021 14:53:19
נשלח ב-5/2/2021 12:30
אדם_ה1 כתב:
מנחה_חדשה כתב:
אין אף אחד 'מכחיש קורונה' הקורונה וקיימת ולדאבוננו גם הורגת.כל הויכוח הוא שבעצם אין אף אחד שיודע באמת מהי מחלת הקורונה, איך נגרמת ההידבקות, ואיך באמת ניתן להתמגן ממנה.ובמיוחד, שכיצד ניתן להמציא חיסונים כשלא יודעים מהי המחלה?ומעולם לא ניתנו חיסונים בלי לערוך ניסויים במשך שנים.משפט לפנתיאון.
אין אין, כזה הגיון של ברזל, לנשיא ארצות הברית צריך למנות אותך!
להזכיר שלואי פסטר ("אבי תורת החיסון") המציא את החיסון לכלבת כשבעצמו לא ידע בכלל מה ואיך נראה וירוס..
דרך אגב
החיסון נגד פוליו נבדק במשך שנה אחת בלבד ואח"כ נכנס לשימוש לחיסון המוני
אין אף אחד 'מכחיש קורונה' הקורונה וקיימת ולדאבוננו גם הורגת.כל הויכוח הוא שבעצם אין אף אחד שיודע באמת מהי מחלת הקורונה, איך נגרמת ההידבקות, ואיך באמת ניתן להתמגן ממנה.ובמיוחד, שכיצד ניתן להמציא חיסונים כשלא יודעים מהי המחלה?ומעולם לא ניתנו חיסונים בלי לערוך ניסויים במשך שנים.משפט לפנתיאון.
להזכיר שלואי פסטר ("אבי תורת החיסון") המציא את החיסון לכלבת כשבעצמו לא ידע בכלל מה ואיך נראה וירוס..
לאט לך, אל תמהר, קודם לומדים עיצורים, אח"כ תנועות, אח"כ מילים ואז משפטים... אי אפשר לדלג על שלבים...
אין אף אחד ׳מכחיש קורונה׳ הקורונה וקיימת ולדאבוננו גם הורגת.
כל הויכוח הוא שבעצם אין אף אחד שיודע באמת מהי מחלת הקורונה, איך נגרמת ההידבקות, ואיך באמת ניתן להתמגן ממנה.
ובמיוחד, שכיצד ניתן להמציא חיסונים כשלא יודעים מהי המחלה?
ומעולם לא ניתנו חיסונים בלי לערוך ניסויים במשך שנים.
משפט לפנתיאון.
נשלח ב-5/2/2021 10:31
timobl כתב:
כל הויכוח הוא שבעצם אין אף אחד שיודע באמת מהי מחלת הקורונה, איך נגרמת ההידבקות, ואיך באמת ניתן להתמגן ממנה.
משפט לפנתיאון. אין אין, כזה הגיון של ברזל, לנשיא ארצות הברית צריך למנות אותך!
נשלח ב-5/2/2021 01:52
עומדבפרץ כתב:
יש תופעה מעניינית, כל מי שהוא חרדתי מקורונוה, אז אצלו כל מי שלא חרדתי כמוהו, אז הוא מכחיש קורונה.
וזה טעות.
למעשה אין מישהו שבאמת מכחיש קורונה, (אני לא מכיר את דעותיה של מושאת הכתבה) אבל הנקודה היא בכלל אחרת. כל אחד בעולם היה עושה סגר עצמאי ולא היה מוציא את האף שלו מהבית, אילו מי שהיה נדבק בקורונה היה מת תוך 48 שעות. הענין הוא, שהמציאות היא לא ככה. קודם כל, לא כל מי שנמצא ליד מאומת מקבל את הנגיף. דבר שני, לא כל מי שמקבל את הנגיף מרגיש בכלל שיש לו נגיף. דבר שלישי, גם מי שמרגיש את הנגיף, לרוס זה תסמינים שעוברים מהר. דבר רביעי, גם מי שיש לו תסמינים חזקים, הוא לא מגיע בעצמו לסכנת חיים.
אחרי כל זה, אז אפשר להבין שהמדיניות צריכה להיות סדר עדיפויות, ובאמת המדיניות היא סדר עדיפויות, לא תמיד עם הסבר אפדימיולוגי. רוב הויכוחים הם פשוט על סדר עדיפויות. לא יותר. אבל משום מה כל מי שלא חושב בהיגיון בריא, אלא המוח שלו מתוכנת עם שפת קודים של משרד הבריאות, אז ממילא כל השאר הם מכחישי קורונה. אני הייתי מצפה מאותם שלא מכחישי קורונה, שיסתגרו בבתיהם עד יעבור זעם, ובנתיים יתנו לנו לחיות. ולא רק לנשום.
זה לא בדיוק ככה. מתנגדי החיסונים למשל, רבים מהם פשוט דמגוגים שבמקום להעלות שאלות אמיתיות שמותר וצריך לשאול עד כמה זה בטוח בכל מיני מצבים וכו' - פשוט משקרים במצח נחושה עם טענות 'רפואיות' מצוצות מהאצבע. להדיוט בתחום אין אפשרות להבין שמדובר בשטויות במיץ, וכך הם פוגעים בבריאותם של רבים. זה לא עניין של סדרי עדיפויות מול מגיפה עם נזקים לא מוגדרים - זה אנשים רעים שמסיבות פוליטיות (בדרך כלל) מרמים רבים אחרים ומונעים מהם אפשרות לקבל החלטה מושכלת ביחס לחיסון. דוגמא? הם חוזרים בביטחון רב ובלי להתבלבל על השקר של תסמונת ה-ADE , שכל המחוסנים המערכת החיסונית אצלם תחלש בסופו של דבר, למרות שכל מומחה מתחיל בתחום כבר הוכיח שמדובר בשטויות במיץ, ואם כך היה - הנגיף עצמו היה אמור לגרום לתסמונת בשיעורים גדולים עוד יותר, מה שב"ה בינתיים לא קרה ולא דווח מעולם. אבל רוב הציבור בכלל לא מבין בזה. מימיו בכלל לא שמע על הADE הזה, וכששומע כזה מונח מקצועי מפחיד ומרשים יוצא בביטחה מפי הגורואים של מתנגדי החיסונים - נורא נלחץ ונבהל...
(מוזר שלא יודעים כלום אבל 95% מהמחוסנים לא נחלים לעומת מי שקיבל פלסיבו...ככה זה כשאין שכל)
נשלח ב-4/2/2021 23:21
נשלח ב-4/2/2021 22:34
ברכת_החמה כתב:
אני בעד שהממשלה תתנה מענקים כספיים תמורת חיסון. המדינה מוכנה לעזור לאזרח תמורת זה שהאזרח יעזור למדינה . מי שמסרב להתחסן ומקלקל למדינה דינו כמעט כמו מחבל
אני בעד שהממשלה תתנה מענקים כספיים תמורת חיסון. המדינה מוכנה לעזור לאזרח תמורת זה שהאזרח יעזור למדינה . מי שמסרב להתחסן ומקלקל למדינה דינו כמעט כמו מחבל
יותר בכיוון של פרוץ מרובה על העומד... אזכיר לך שתמניא ושות' הם בגישה של הכל לעומתם אנו השפויים איננו דוגלים בגישה של כלום. לנו יש גם צבע אפור ולא הכל זה שחור ולבן! יש לי תחושה שכל מכחישי הקורונה כאן הם מקהילות החסידים. (חוץ ממני) אין עוד קהילה בכל העולם יהודים ונכרים!!! שמתנהגת כמו שהחסידים (בכל העולם) מתנהגים בקורונה. וזה לצערי אות קלון!,
ארחיב בענין האפור. אני למשל מסכים שהחינוך חייב להמשך בצורה כזאת או אחרת. לעומת זאת התכנסויות המוניות בכל צורה שהיא אסור שיהיו! (הליטאים למדו מהחסידים וחגגו לוויות ענק)
יותר בכיוון של פרוץ מרובה על העומד... אזכיר לך שתמניא ושות' הם בגישה של הכל לעומתם אנו השפויים איננו דוגלים בגישה של כלום. לנו יש גם צבע אפור ולא הכל זה שחור ולבן! יש לי תחושה שכל מכחישי הקורונה כאן הם מקהילות החסידים. (חוץ ממני) אין עוד קהילה בכל העולם יהודים ונכרים!!! שמתנהגת כמו שהחסידים (בכל העולם) מתנהגים בקורונה. וזה לצערי אות קלון!,
יש תופעה מעניינית, כל מי שהוא חרדתי מקורונוה, אז אצלו כל מי שלא חרדתי כמוהו, אז הוא מכחיש קורונה.
וזה טעות.
למעשה אין מישהו שבאמת מכחיש קורונה, (אני לא מכיר את דעותיה של מושאת הכתבה) אבל הנקודה היא בכלל אחרת. כל אחד בעולם היה עושה סגר עצמאי ולא היה מוציא את האף שלו מהבית, אילו מי שהיה נדבק בקורונה היה מת תוך 48 שעות. הענין הוא, שהמציאות היא לא ככה. קודם כל, לא כל מי שנמצא ליד מאומת מקבל את הנגיף. דבר שני, לא כל מי שמקבל את הנגיף מרגיש בכלל שיש לו נגיף. דבר שלישי, גם מי שמרגיש את הנגיף, לרוס זה תסמינים שעוברים מהר. דבר רביעי, גם מי שיש לו תסמינים חזקים, הוא לא מגיע בעצמו לסכנת חיים.
אחרי כל זה, אז אפשר להבין שהמדיניות צריכה להיות סדר עדיפויות, ובאמת המדיניות היא סדר עדיפויות, לא תמיד עם הסבר אפדימיולוגי. רוב הויכוחים הם פשוט על סדר עדיפויות. לא יותר. אבל משום מה כל מי שלא חושב בהיגיון בריא, אלא המוח שלו מתוכנת עם שפת קודים של משרד הבריאות, אז ממילא כל השאר הם מכחישי קורונה. אני הייתי מצפה מאותם שלא מכחישי קורונה, שיסתגרו בבתיהם עד יעבור זעם, ובנתיים יתנו לנו לחיות. ולא רק לנשום.