ערימת שקרים ודמגוגיה כידוע היחסים בין הח"כים למנהלי המוסדות זה "שמור לי ואשמור לך" שיעצור להם את התקציבים ויראה כמה כוח יש לו
נשלח ב-8/2/2021 13:29
מצדרביעי
חריף_ומקשה כתב:
יו״ר סיעת יהדות התורה ח״כ יצחק פינדרוס לאדמקר ולפידות ב׳קול ברמה׳ - מאותה סיבה שהרב פרוש והרב ליצמן לא מייצגים את הציבור הליטאי, כך בצלאל סמוטריץ לא מייצג את הציבור החרדי.
לא יאומן. זה מידרדר מדחי אל דחי.
מצחיק לשמוע את זה ממי שבסיבוב הקודם עבד קשה בציבור החרדל"י לטעון שהוא בעצם מייצג אותם, אז עכשיו עושים אותו דבר בכיוון ההפוך...
נשלח ב-8/2/2021 13:04
מדחי אל בכי
חריף_ומקשה כתב:
יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס לאדמקר ולפידות ב'קול ברמה' - מאותה סיבה שהרב פרוש והרב ליצמן לא מייצגים את הציבור הליטאי, כך בצלאל סמוטריץ לא מייצג את הציבור החרדי.
אם ההגדרה שלכם לחרדיות זה פולקלור תצביעו ג, אם ההגדרה שלכם לחרדיות זו מחוייבות להלכה תצביעו שס ואם ההגדרה שלכם לחרדיות זה שהבנות שלכם יתנדבו לארגוני חסד במסגרת שירות לאומי תצביעו סמוטריץ
תוקן על ידי אדמה10 ב- 08/02/2021 11:26:59
שס זה לא פולקלור?? להחזיר עטרה ליושנה.. בכל מקרה שס תמיד מיישרת קו עם יהדות התורה בכל הנושאים. מה הסיפור שלך? אתה ספרדי חבדניק?
ב"ה בשס ההלכה גוברת עדיין על הפולקלור. עד לא מזמן זה היה כך גם ביהדות התורה, אבל כידוע לכל ובפרט לך זה השתנה בשנה האחרונה במהלך ציבורי של קידוש הפולקלור על פני חיי אדם. דבר שב"ה לא היה בשס.
אם מישהו לא מתגזען כמקובל ב... ורואה מחוסר ברירה את שס כאופציה זה עושה אותו ספרדי?
לשס יש רבנים שאולי בהרבה דברים אנחנו לא נוהגים לפי הפסקים שלהם ולא אהבנו כל מיני דברים שעשו בעבר, אבל לפחות המפלגה מחוייבת להנהגה של רבנים פעילים שמוציאים פסקים מנומקים בפרט בשנה האחרונה בעניני פיקוח נפש ושמירה על חיי אדם. איפה ראית שהרב יצחק יוסף והרב דוד יוסף יישרו קו עם יהדות התורה בנושא הקורונה?!
זה הכל, מאד פשוט
נשלח ב-8/2/2021 12:39
על זה בדיוק ג בונים. ישימו מי שישימו, לא משנה.
נשלח ב-8/2/2021 12:36
יו״ר סיעת יהדות התורה ח״כ יצחק פינדרוס לאדמקר ולפידות ב׳קול ברמה׳ - מאותה סיבה שהרב פרוש והרב ליצמן לא מייצגים את הציבור הליטאי, כך בצלאל סמוטריץ לא מייצג את הציבור החרדי.
לא יאומן. זה מידרדר מדחי אל דחי.
נשלח ב-8/2/2021 12:21
פלא שבחירות אחרי בחירות הוא מצליח כ"כ?
אני הייתי שם אותו מס' 11 ברשימה כדי שיכנסו מנין ח"כים ל -ג'
נשלח ב-8/2/2021 11:37
אדמה10 כתב:
אם ההגדרה שלכם לחרדיות זה פולקלור תצביעו ג, אם ההגדרה שלכם לחרדיות זו מחוייבות להלכה תצביעו שס ואם ההגדרה שלכם לחרדיות זה שהבנות שלכם יתנדבו לארגוני חסד במסגרת שירות לאומי תצביעו סמוטריץ
שס זה לא פולקלור?? להחזיר עטרה ליושנה.. בכל מקרה שס תמיד מיישרת קו עם יהדות התורה בכל הנושאים. מה הסיפור שלך? אתה ספרדי חבדניק?
נשלח ב-8/2/2021 11:06
בעיקרשומע
חסדא כתב:
צריך לא מעט שנאה עצמית -אחר -תלמיד חכם בכדי לא לדאוג בהצבעתך לכלכלת בן משפחתך ,שכינך ,בן קהילתך. תירוצי לא דואגים ,יענקי קנייבסקי ,אכלו לי ,קניידלך וכו, מגוחכים ולא קשורים . נחמד ועצמאי להצהיר על הצבעה לסמוטריץ ,באמת צריך אותו ומאחל לו בהצלחה ,אך עניי עירך קודמים , תתעלו על עצמכם ,זה לא מה שיהפוך אותכם לחכמים ומאושרים יותר .
יפה מאד שאתה מחליט בשביל אחרים מה השיקולים שלהם. אני עוזר ופעיל בקהילתי וכל המוסדות שאני שולח אליהם למרות שאני סבור בהרבה דברים אחרת. הקטסטרופה שהיתה פה מקשה עלי מאד הן בפן האישי והן כעצמאי כלכלית, ולא רואה שהמפלגות החרדיות הולכולת לסייע לעצמאים באמת. מה שאומר גם שאני יכול לתמוך פחות גם במוסדות. גם למוסדות חברי הכנסת החרדים במצב הנוכחי עושים יותר נזקים מרווחים.
נשלח ב-8/2/2021 08:31
אולי אפשר להפסיק עם הדמגוגיה, יש שתי אופציות נראות, ג' מקווצת קצת עם סמוטריץ מעל אחוז החסימה וממשלת ימין הומוגנית, או ג' גדולה יותר, סמוטריץ בחוץ וממשלת שמאל, אממה באופציה הראשונה פינדרוס יהיה בהתחלה בחוץ עד שיופעל החוק הנורווגי, ועל מנת למנוע את ההשפלה הזאת מר פינדרוס מוכן לחרב את כל העולם
נשלח ב-8/2/2021 02:12
צריך לא מעט שנאה עצמית -אחר -תלמיד חכם בכדי לא לדאוג בהצבעתך לכלכלת בן משפחתך ,שכינך ,בן קהילתך. תירוצי לא דואגים ,יענקי קנייבסקי ,אכלו לי ,קניידלך וכו, מגוחכים ולא קשורים . נחמד ועצמאי להצהיר על הצבעה לסמוטריץ ,באמת צריך אותו ומאחל לו בהצלחה ,אך עניי עירך קודמים , תתעלו על עצמכם ,זה לא מה שיהפוך אותכם לחכמים ומאושרים יותר .
א. שירות לאומי. ב. דעותיו המדיניות הן בניגוד לדעות המקובלות בבתי המדרש שבהם אני חי [זה שהייצוג הפוליטי וההנהגה המעשית של בית המדרש התטרלל לגמרי זה משהו אחר].
אז אולי זה לא הנהגה קיצונית. אבל הוא יהודי חם ואין סיכוי שיפגע בדברים החשובים לחרדים