בית פורומים בחדרי חרדים

לדעתכם יאיר שרקי משקף את האיבה של המגזר המזרוחניקי לחרדים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2021 15:00 לינק ישיר 
לדעתכם יאיר שרקי משקף את האיבה של המגזר המזרוחניקי לחרדים ?

או שפשוט הוא בסך הכל כתב הממלא את הוראות הבוסים שלו ב N12 ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 03:27 לינק ישיר 

אתה מעלה בדעתך שבני ביתו של הגר"ח עושים כנגד רצונו בתוך ביתו? ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 03:16 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

נמצא שאמת הוא מה שמביא לטוב ולרצון הבורא, ושקר הוא מה שנותן הצלחה לעסקיו של שר השקר, הסיטרא אחרא.

המקור בוודאי ידוע לכם

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 09/02/2021 10:45:55

"מהו אמת ומהו שקר? בתחילת חינוכנו הביננו, שאמת הוא כשמספרים עובדות כמו שאירעו, ושקר, כשמשנים מזה. אך זהו רק באופנים פשוטים, אבל למעשה יש הרבה אופנים שבהם אין הדבר כן. לפעמים אסור לומר דברים כמו שהם, כמו לספר מה שיש בו פגם לחבירו, בלי תועלת והכרח, ולפעמים צריך דוקא לשנות, כשהאמת לא יועיל אלא יזיק, כי אז מה שנראה כאמת הוא שקר, שמוליד תוצאות של רע, ומה שנראה כשקר מביא לתכלית האמת"

(מכתב מאליהו)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 03:12 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
קלעפער

אפיקטוזין כתב:
מה הבעיה לומר את האמת? כן ר' חיים אמר לפתוח ת"ת? למה זה שקר?

זה אומר לצופה החילוני שר' חיים שמייצג את המיינסטרים הליטאי הוא איש נטורי קרתא שמצפצף על חוקי המדינה והם כאוויר מבחינתו, מה שרחוק מהמציאות, הוא לא היה אומר שום דבר כזה מלבד על ביטול תורה, לא על טישים, לא חתונות ולא ל"ג בעומר, ולך תסביר לחילוני כמה משקל יש בעולמו של ר' חיים ללימוד תורה שמסוגל לגרום לו להורות לעבור על החוק
וזה בהנחה שהוא צלול ובמיטבו, אם לא, אין משמעות להוראותיו וגפני איננו מייצג אותן, וגם את זה לך תסביר את זה לחילוני הממוצע בלי שהוא יבין את זה בצורה מעוותת יותר ממה שזה.

האמת שגפני כבר עבר אתהשיא שלו, הגיל מצבו הרפואי השפיעו עליו, גפני הישן היה יוצא מזה בקלות באמצעות הלצה כלשהי והתחמקות דיפלומטית

הראיון של הזה הזכיר לי מאוד את תקרית יצי אקרמן, שניהם נתקלו בשאלה קשה ודוקא המצפון הפנימי שלהם שהבין שיש צדק בשאלה הנוקבת גרמה להם למצוקה קשה וכאמצעי הגנה הם החלו להתעצבן ולקטוע את הראיון/לצעוק שטויות ("טיעון חלש-לצעוק"), אדם חסר מצפון אולי היה צולח את זה ביתר קלות

החלק הראשון אינו מדוייק, אצל ר' חיים לא מקיימים הנחיות גם בשביל "פירות טיש" או בשביל ברכות. כנראה שהוא כן נטורי קרתא..
אבל אם אתה צודק גפני היה אומר לומר שרק למען התורה אנו לא מקפידים.

עיין תשובתי לליטאי שעבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 03:10 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

אפיקטוזין כתב:

זה אומר לצופה החילוני שר' חיים שמייצג את המיינסטרים הליטאי הוא איש נטורי קרתא שמצפצף על חוקי המדינה והם כאוויר מבחינתו, מה שרחוק מהמציאות, הוא לא היה אומר שום דבר כזה מלבד על ביטול תורה, לא על טישים, לא חתונות ולא ל"ג בעומר, ולך תסביר לחילוני כמה משקל יש בעולמו של ר' חיים ללימוד תורה שמסוגל לגרום לו להורות לעבור על החוק
וזה בהנחה שהוא צלול ובמיטבו, אם לא, אין משמעות להוראותיו וגפני איננו מייצג אותן, וגם את זה לך תסביר את זה לחילוני הממוצע בלי שהוא יבין את זה בצורה מעוותת יותר ממה שזה.

האמת שגפני כבר עבר אתהשיא שלו, הגיל מצבו הרפואי השפיעו עליו, גפני הישן היה יוצא מזה בקלות באמצעות הלצה כלשהי והתחמקות דיפלומטית

הראיון של הזה הזכיר לי מאוד את תקרית יצי אקרמן, שניהם נתקלו בשאלה קשה ודוקא המצפון הפנימי שלהם שהבין שיש צדק בשאלה הנוקבת גרמה להם למצוקה קשה וכאמצעי הגנה הם החלו להתעצבן ולקטוע את הראיון/לצעוק שטויות ("טיעון חלש-לצעוק"), אדם חסר מצפון אולי היה צולח את זה ביתר קלות

לא מתאים לךלהיות מכחיש מציאות, ליד ר חיים אסור ללבוש מסכות תראה את בני הנוער אמש תראה מה קורה בלדרמן בליל שבת שמי שרוצה לעבור לפניו צריך להוריד את המסכה הוא מכחיש קורונה לא פחות מתניא 
יותר גרוע מכך לאסור על אדם שרוצה ללבוש מסכה מה ההגיון איזה איסור הוא עובר הרי רוב הרופאים רואים זאת כהכרח האם אין פה משהו המראה על אי הבנת המציאות? 

מה שהיה מפריע לי ומפחיד אותי בתור חילוני זה מנהיג של מאות אלפים שרואים בו סמכות שעומדת מעל החוק מורה לחסידיו לעבור על החוק בנושאי פיקוח נפש,
לכן לא רלבנטי מה עושים בביתו של ר חיים או בסביבתו או אפילו מה הוא עושה בעצמו, אין איסור בחוק להכחיש קורונה, החוק אומר לחבוש מסכה ולסגור מוסדות, מר' חיים יצאה הוראה בגל הראשון לפתוח מוסדות נגד החוק, אבל לא יצאה הוראה ללכת בלי מסכות
להערכתי ולטענתי, גם אם ר חיים מכחיש קורונה, אם החוק אומר להקטין חתונות הוא לא יורה לנהוג אחרת, תלמודי תורה זה ציפור הנפש שלו בעשר רמות מעל וזה מה שמכריע את הכף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 19:14 לינק ישיר 

עומדבפרץ כתב:
יאיר שרקי עשה את עבודתו העיתונאית ביושרה
כמובן שיש אנשים שהיו מעדיפים ראיון מלוקק מחניף וצבוע, אך מראיין אמור לשאול שאלות, נוקבות ואמיתיות ככל שיהיו.
הוא עשה עבודה טובה, המרואיין היה מזעזע.

באשר לאיבה, מעניין באמת באיזה ציבור יש איבה כלפי הציבור השני יותר, האם אצל הדת"ל כלפי החרדים או אצל החרדים כלפי הדת"ל, אך כרגיל "אנו המושלמים" ואף פעם לא רואים את הדבשת...
זה לא נקרא יושרה. נקודה.

אם אצל הערבים ההלויות עוברות בשקט, זה לא יושרה.
אם בכל יום שישי יש בהר הבית 10000 מוסלמים, זה לא יושרה.
וזה שהוא "לעניני חרדים" לא משנה.
באופן כללי הוא חלק מתקשורת נשכנית על מי ומה שהיא רוצה בדיוק, והיא לא משקפת בכלל את המציאות.

זה שאחרים או אף נניח אף הוא במקרים אחרים אינם עושים את עבודתם העיתונאית ביושרה זה לא מה שמעיד שהפעם הוא לא עשה עבודה טובה.

נכון שלתקשורת יש אג'נדה ופוזיציה, והצביעות חוגגת, וזה נכון גם לגבי התקשורת החרדית שסובלת מעודף אג'נדה והצביעות חוגגת לא פחות מאשר בתקשורת השמאל, אבל אם להתייחס עניינית לראיון מול גפני, מבחינת המראיין זה ראיון מעולה והגון ועם שאלות טובות ומתבקשות, ומבחינת המרואיין זה היה מזעזע בכל מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 16:44 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

לא מתאים לךלהיות מכחיש מציאות, ליד ר חיים אסור ללבוש מסכות תראה את בני הנוער אמש תראה מה קורה בלדרמן בליל שבת שמי שרוצה לעבור לפניו צריך להוריד את המסכה הוא מכחיש קורונה לא פחות מתניא 
יותר גרוע מכך לאסור על אדם שרוצה ללבוש מסכה מה ההגיון איזה איסור הוא עובר הרי רוב הרופאים רואים זאת כהכרח האם אין פה משהו המראה על אי הבנת המציאות? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 16:07 לינק ישיר 
קלעפער

אפיקטוזין כתב:

החלק הראשון אינו מדוייק, אצל ר' חיים לא מקיימים הנחיות גם בשביל "פירות טיש" או בשביל ברכות. כנראה שהוא כן נטורי קרתא..
אבל אם אתה צודק גפני היה אומר לומר שרק למען התורה אנו לא מקפידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 15:53 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
כמובן שיש אנשים שהיו מעדיפים ראיון מלוקק מחניף וצבוע, אך מראיין אמור לשאול שאלות, נוקבות ואמיתיות ככל שיהיו.

באשר לאיבה, מעניין באמת באיזה ציבור יש איבה כלפי הציבור השני יותר, האם אצל הדת"ל כלפי החרדים או אצל החרדים כלפי הדת"ל, אך כרגיל "אנו המושלמים" ואף פעם לא רואים את הדבשת...

זה לא נקרא יושרה. נקודה.

אם אצל הערבים ההלויות עוברות בשקט, זה לא יושרה.
אם בכל יום שישי יש בהר הבית 10000 מוסלמים, זה לא יושרה.
וזה שהוא "לעניני חרדים" לא משנה.
באופן כללי הוא חלק מתקשורת נשכנית על מי ומה שהיא רוצה בדיוק, והיא לא משקפת בכלל את המציאות.

.email-autocomplete-ext { display: none; direction: ltr; text-align: left; z-index: 99999999; font: 14px arial, sans-serif; background: #fff; padding: 1px; line-height: 25px; box-sizing: content-box; border: solid 1px #ccc; position: absolute; white-space: nowrap; left: 0; top: 0; right: auto; box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2), 0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14), 0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12); } .email-autocomplete-ext .email-complete-value { cursor: pointer; padding: 2px 10px; letter-spacing: 1px; color: #222; transition: background 0.2s; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover, .email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus, .email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus, .email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover, .email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus { background: #eee; outline:none; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value span { display: inline-block; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix { letter-spacing: 1px; } .email-autocomplete-ext .email-complete-credit { cursor: pointer; padding: 0px 15px; transition: background 0.2s; text-align: right; color: #777; font-size: 13px; line-height: 22px; border-top: solid 1px #ececec; } .email-autocomplete-ext .email-complete-credit a { color: #777; text-decoration: none; }

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 15:48 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 11:26 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 10:43 לינק ישיר 

נמצא שאמת הוא מה שמביא לטוב ולרצון הבורא, ושקר הוא מה שנותן הצלחה לעסקיו של שר השקר, הסיטרא אחרא.

המקור בוודאי ידוע לכם

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 09/02/2021 10:45:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 10:28 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

מבחינת גפני, מה שלא פורסם ב'יתד נאמן', לא קרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 05:35 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 05:08 לינק ישיר 

אליהו1000 כתב:
הוא אנטישמי בדיוק כמו שראי הוא חסר נימוס כאשר הוא משקף מכוער

לעיתים דוקא ההשתקפות מעוותת, האותיות והמספרים, הימין והשמאל ועוד משתקפים הפוך

קח לדוגמה בירורים של שידוכים, אתה יודע על בחור שהוא בחור 'טוב' אבל לא 'מצוין', אלא שכידוע בשידוכים כולם מגזימים, אז אם אמרת שהוא 'טוב' לכאורה אמרת את האמת אבל בעצם שיקרת כי השומע מבין שהוא בחור 'בינוני', ואם אמרת שהוא מצוין לכאורה שיקרת, אבל דוקא אז אמרת את האמת.

אני בעד להשמיע ביקורת ויש בהחלט על מה אבל חילוני לא באמת מסוגל להבין את אורח החיים החרדי על כל צדדיו ומורכבויותיו ובודאי שלא מראיון קצר בתקשורת, לכן לתת למאזין החילוני אמת לפעמים זה דוקא השקר ומצופה מאדם דתי כמו שרקי שיהיה מסוגל להבין את זה, וכשאלו נתוני הפתיחה, לבוא ולדחוק מישהו לפינה זה לא מעשה מאוד הגון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2021 04:46 לינק ישיר 

אולי פשוט מפריע לו שהחילוניים מתייגים אותו כחרדי, החליט לשים לזה סוף

"רוב החילונים שצופים ביאיר שרקי מדי ערב במהדורת החדשות בטוחים שהוא חרדי" (MAKO)

עוד הוא סיפר כי "הרבה חושבים שאני חרדי, ולכן לא אלבש חולצה לבנה וחליפה כהה כדי לא להתיישב במקום שאני לא. אם הייתי מגיע מהמגזר החרדי לא הייתה לי בעיה עם זה, אבל אני לא, ואני לא רוצה להיצבע בצבע שהוא לא אני. לאורך זמן, אני מקווה, יכול להיות שאני נאיבי, העבודה נמדדת, ויתגברו על זה".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לדעתכם יאיר שרקי משקף את האיבה של המגזר המזרוחניקי לחרדים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext