| נשלח ב-9/2/2021 15:46 |
|
| |
ההבדל בין השומרים על תקנות הקורונה לבין אלו שלא
בס"ד האם יש למישהו ידיעה, (לא השערות וסברות) האם יש הבדל מהותי מספרית, בין אותם קהילות, קבוצות, פלגים ששמרו על תקנות הקורונה ככתבם וכלשונם, לבין אותם מקומות שהתנהגו רגיל? שוב, לא השערות וסברות, אלא ידיעה לפי נתונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 12:29 |
|
| |
אני אגיד לך את ההבדל בין אלה ששומרים על תקנות הקורונה (להלן "התורמים") לבין אלה שלא שומרים על תקנות הקורונה (להלן "המבקשים תרומה") . אלה ששומרים הרי תיבות הדואר שלהם מפוצצים בעלוני תרומה , צינתוקים לטלפון ובקשות לעזרה. אלה שלא שומרים תמצא אצלם באנשי הקשר , חברא קדישא , בוני מציבות , וועדות צדקה ו"חסדי עמרם".
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 12/02/2021 12:29:50
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2021 09:23 |
|
| |
תכלס, לא נראה לי שבתוך הקבוצות החרדיות, יש הבדל אמיתי בין אלו שהמסיכה היא עד לעיניים, ובין אלו שעוד לא שמעו שהתחיל הקורונה.
בקשר לתמותה עודפת, אין תמותה עודפת בכל מדינת ישראל. (אולי קצת יותר מכל שנה, אבל גם ב2015 כך היה, לא משהו שמוגדר כמגיפה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2021 11:50 |
|
| |
1. הנ"ל היה בראשית הגל השני. לפני הדבקת הליטאים ההמונית ופעילות רוב ככל הישיבות, כאילו אין קורונה. 2. כמדומה כי שאולזון לקח את הרשימה מחריף דידן. והוא כנ"ל כבר התאים את עצמו למצב הקיים. 3. כאשר בודקים בין מגזרים שמורים ללא שמורים (לא חסידים ליטאים - כי גור וחב"ד ועוד הם כמו ליטאים), אז המפה משתנית הרבה. 4. עדיין ברור, שאלה שלא נשמרים כמעט יותר נדבקים. וגם ברור שאם נדבקים יש יותר מתים. וההנהגה החסידית באה למרות כל הנתונים הללו מסיבות שלה, שאין כאן המקום, ואין כאן הרמה הדעתנית הנדרשת להסבירה.
(בקצרה: רוחניות לפני גשמיות, חיי עוה"ב חשובים מחיי עוה"ז, שגרת חיים יש בה חשיבות על חיים שאינם חיים, לא מדובר באחוזים מבהילים אלא בסכנה רחוקה עם כל הצער, מכללי ההשתדלות אין חייבים להסתגר לאור הנתונים הידועים, אין חצי סגר וחצי שמירה יש או הכל או לא כלום, ומכיון שאין 'הכל' - אי אפשר להישמר. אמונה יתירה בהשגחה פרטית, שהחיים מסורים ביד הקב"ה, ואין באדם את היכולת ממילא להישמר בכגון דא. אנטיות השקפתית כנגד דברי מדענים ורופאים מדיניים, כאשר יש אחרים שסוברים אחרת. חשיבה מופחתת בענייני טווח ארוך בכל ענייני החיים. חשיבה אחרת בנוגע לענייני בריאות, התעמלות, ספורט, אכילה וכדומה. ועוד הבדלים רבים)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 19:44 |
|
| |
חיים שאולזון אדם שרחוק מאוד מלהיות אוהד ליטאים כבר הביא לפי רשימה שמית בבני ברק יחס של 80% לעומת 20%
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 16:39 |
|
| |
יורם לס טוען שאי אפשר ללמוד מהפילוח המגזרי בלי נתונים על תמותה עודפת. באוכלוסיה עם הרבה נדבקים טבעי שיהיה יותר נפטרים "עם קורונה" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 16:14 |
|
| |
פרסמתי באשכול עם שמות הנפטרים. כמחצית מהשמות שפורסם שנפטרו מקורונה בתקשורת או במודעות אבל של מוסדות, ארגוני צדקה, וכדו' הינם מהמגזר החסידי. זה אינדיקציה מסוימת לכך שהמגזר החסידי (שזלזל כבר מההתחלה בתקנות הקורונה) נפגע הרבה יותר משאר הציבור החרדי (בערך פי 2).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2021 16:03 |
|
| |
חריף ומתרץ, רוצה לעזור ליהודי?
|
|
|
|