בית פורומים בחדרי חרדים

מפתיע. זה מה שבברסלב חושבים על החיסונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2021 17:43 לינק ישיר 
מפתיע. זה מה שבברסלב חושבים על החיסונים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2021 10:55 לינק ישיר 

רעינוביץ' מה שאתה מספר לא קשור לרופאים אלא לדת. הכנסייה הנוצרית ימ"ש שלטה אז בעולם הרפואה ולא הסכימו לשום דבר שלא מסתדר עם הדת והאמונה העקומה שלהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2021 10:52 לינק ישיר 

asher177 כתב:
בברסלב חושבים... אוקסימורון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הכותרת.
לא הבנתי איך הם יכולים לחשוב אחרי שקיימו את מצוות "לזרוק את השכל".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2021 09:43 לינק ישיר 

בברסלב חושבים... אוקסימורון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2021 09:24 לינק ישיר 

hot_tr כתב:
התקבל גם על זה

אדרבא כתב:

רבי נחמן, למרות שבאופן כללי היה נגד רופאים ותרופות, הזהיר את חסידיו לחסן את ילדיהם בחיסון נגד אבעבועות שחורות שפותח באותה עת, והזהיר שמי שאינו מחסן את ילדיו הוא כמו "שופך דמים".

[10.2, 18:48] : נכון זה היה ספציפי לזה
[10.2, 18:48] : אי אפשר לעשות קל וחומר לכול חיסון

נשלח מהאנדרואיד שלי

קל וחומר אי אפשר, אבל גזירה שווה בהחלט.

ואין צורך לצטט כאן כל ליצן מהוואטסאפ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2021 09:22 לינק ישיר 

hot_tr כתב:
התקבל וכו'

[10.2, 18:44] : זה לא ברסלב
[10.2, 18:44] : זה תלמיד של אדמור שקורא לעצמו בשם ברסלב
[10.2, 18:45] : ושכח שבברסלב אין אדמורים וכו

נשלח מהאנדרואיד שלי

הוא ורבו, הם הממשיכים הכי טבעיים של ברסלב בדור הזה, ונצמדים יותר מכולם לתורת רבי נחמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2021 19:42 לינק ישיר 

צריך להבין, באותם ימים, הידע של הרופאים היה דל מאוד,

רבי נחמן מברסלב נפטר בשנת תקע"א 1810 למנינם,

באותה תקופה לא ידעו על החיידקים מאומה,

ובוודאי שלא על נגיפים (קטנים בהרבה מחיידקים)

היה רק חיסון אחד נגד מחלת האבעבועות השחורות,

שהתגלה במקרה (לא במחקר מדעי) , בלא שהבינו בכלל איך הוא עובד,

ועשו את החיסון, בלי להבין כלל איך הוא פועל.

באותה תקופה היה מקובל שרופאים היו חוקרים את גוף האדם על ידי ניתוח גוויות,

ומשם ללא חיטוי היו מטפלים בחולים ומעבירים אליהם חיידקים פתוגניים (חיידקים מחוללי מחלות)

ולמעשה הורגים אותם, בלא שהבינו שהם הורגים אותם,

הם גם היו עוברים מחולה לחולה, ומעבירים מחלות מחולה לחולה,

ולכן בצדק הזהיר רבי נחמן מברסלב זצוק"ל שלא כדאי ללכת לרופאים.

למעשה הרופאים באותם שנים, לא ידעו כמעט מאומה,

לכן, אמר רבי נחמן מברסלב זצ"ל באותה תקופה שאין ללכת לרופאים,

רק אל רופא שידוע שהוא מומחה בתחומו,

מי שלא הולך לרופאים היום, בגלל מה שהורה רבי נחמן מברסלב זצוק"ל

הוא פשוט אידיוט מושלם, היום הרופאים יודעים הרבה מאוד,

(היום הם גם יודעים לומר - שיש הרבה דברים שהם לא יודעים,

בניגוד לעבר שלא ידעו מאומה - הם לא היו מוכנים להודות שהם לא יודעים כמעט כלום)

הייתה להם תפיסה של ארבע הליחות, שמופיע בהרבה ספרים חסידיים,

שיש באדם מרה אדומה, לבנה, צהובה ושחורה, וכשמשהו בליחות לא תקין,

אזי האדם נחלה, וצריך להחזיר את הליחות למקומם........

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/02/2021 19:48:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2021 14:57 לינק ישיר 

לא מסובך עניין ההליכה לרופאים בברסלב זה משהו פשוט מצורף ההסבר הברור https://breslevsheli.co.il/2018/01/30/%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91_0015/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 23:05 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

אדרבא כתב:
רבי נחמן, למרות שבאופן כללי היה נגד רופאים ותרופות, הזהיר את חסידיו לחסן את ילדיהם בחיסון נגד אבעבועות שחורות שפותח באותה עת, והזהיר שמי שאינו מחסן את ילדיו הוא כמו "שופך דמים".

מעניין איך זה מסתדר באמת, או שמא כמו הרבה דברים שנראים כסתירות/דברים בלתי מובנים בדבריו של "רבנו" נשאר בצריך עיון...

רבי נחמן, למרות שבשיחותיו התבטא נגד רופאים ותרופות, הוא בעצמו הלך לרופאים בקשר למחלתו (שחפת), אצל החסידים מסבירים את הענין שבאמת הרבי לא התכוון לאסור לגמרי רופאים ותרופות, והראיה יחסו לחיסון נגד אבעבועות והעובדה שהוא בעצמו השתדל ברופאים, אלא כוונתו היתה שלא ישתמשו ברופאים ותרופות על כל דבר פעוט, אמר לי פעם אחד מזקני החסידים שהוא הולך לרופא כדי לדעת עד כמה רצינית הבעיה, והאם הוא באמת צריך להזדקק לרופא, כשיש בעיה רפואית רצינית כל חסידי ברסלב משתמשים ברופאים ותרופות.

מעניין, טוב לדעת, אז הוא סך הכול היה קצת טבעוני:)

אדרבא כתב:9

מעניין איך זה מסתדר באמת, או שמא כמו הרבה דברים שנראים כסתירות/דברים בלתי מובנים בדבריו של "רבנו" נשאר בצריך עיון...

רבי נחמן, למרות שבשיחותיו התבטא נגד רופאים ותרופות, הוא בעצמו הלך לרופאים בקשר למחלתו (שחפת), אצל החסידים מסבירים את הענין שבאמת הרבי לא התכוון לאסור לגמרי רופאים ותרופות, והראיה יחסו לחיסון נגד אבעבועות והעובדה שהוא בעצמו השתדל ברופאים, אלא כוונתו היתה שלא ישתמשו ברופאים ותרופות על כל דבר פעוט, אמר לי פעם אחד מזקני החסידים שהוא הולך לרופא כדי לדעת עד כמה רצינית הבעיה, והאם הוא באמת צריך להזדקק לרופא, כשיש בעיה רפואית רצינית כל חסידי ברסלב משתמשים ברופאים ותרופות.

מעניין, טוב לדעת, אז הוא סך הכול היה קצת תמהוני:)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 21:37 לינק ישיר 
מצדרביעי

אדרבא כתב:

מעניין, טוב לדעת, אז הוא סך הכול היה קצת טבעוני:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 21:30 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 20:37 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

ראש השנה שלי מעל הכל. ודאי שאם החיסונים יאפשרו לחסידים לבלות את ראש השנה באומן הם יתחסנו

אכן, שמעתי זאת מחסיד ברסלב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 19:30 לינק ישיר 

ראש השנה שלי מעל הכל. ודאי שאם החיסונים יאפשרו לחסידים לבלות את ראש השנה באומן הם יתחסנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 19:26 לינק ישיר 
מצדרביעי

אדרבא כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 18:50 לינק ישיר 
התקבל גם על זה

אדרבא כתב:

[10.2, 18:48] : נכון זה היה ספציפי לזה
[10.2, 18:48] : אי אפשר לעשות קל וחומר לכול חיסון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2021 18:47 לינק ישיר 
התקבל וכו'

[10.2, 18:44] : זה לא ברסלב
[10.2, 18:44] : זה תלמיד של אדמור שקורא לעצמו בשם ברסלב
[10.2, 18:45] : ושכח שבברסלב אין אדמורים וכו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מפתיע. זה מה שבברסלב חושבים על החיסונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext