| נשלח ב-15/2/2021 15:59 |
|
| |
החנופה החבדי'ית גועל נפש
הטיסו מטוס בשבת בשביל הכיף והטיפש הזה מספיד אותם טיפ
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2021 20:40 |
|
| |
| asaf2000 כתב: |  | asaf2000
| תם_יושב כתב: |  | הרב יהודה ליפש, שליח חב"ד בשכונה בה מתגורר יו"ר 'יש עתיד', ח"כ יאיר לפיד, יוצא להגנתו ומפרסם הודעה פומבית בה נאמר: "יאיר לפיד קשור לבית חב"ד, אין לי ספק שהדברים אינם מדויקים". לדברי הרב ליפש: "כמנהל בית חב"ד בשכונתו של יאיר לפיד אין לי ספק שהדברים המצוטטים בשמו אינם מדויקים. יאיר לפיד קשור לבית חב"ד ומעולם לא הצטרף לקבוצת האקטיביסטים בשכונה הפועלים לפגוע בפעילותם של אנשי חב"ד, על אף ניסיון רב שנים מצדם לגייסו לצדם". "בכל הזדמנות מביע לפיד הערכה לחב"ד ולפועלו של מנהיג החסידות הרבי מלובביץ' מלך המשיח", הוסיף השליח: "הן באירועים גלויים והן בשיחות פרטיות. לפיד מודע היטב לתרומתם האדירה של אנשי חב"ד בארץ וברחבי העולם כולו. רק בחנוכה אשתקד יאיר לפיד הדליק את החנוכיה המרכזית של חב"ד ברמת אביב ג'". |
|
ממ"ש גועל נפש והכסף יענה את הכל
אבל חייבים לציין שבהחלט יש חבדניקים שלא הולכים כמו עיוורים אלא חושבים קצת ועליהם אני לא מדבר רק בגדול כל התנועה הזאת נהפכה לתנועת שנור הגדולה בעולם [אחרי קופת.,,,]
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2021 20:19 |
|
| |
asaf2000
| תם_יושב כתב: |  | הרב יהודה ליפש, שליח חב"ד בשכונה בה מתגורר יו"ר 'יש עתיד', ח"כ יאיר
לפיד, יוצא להגנתו ומפרסם הודעה פומבית בה נאמר: "יאיר לפיד קשור לבית
חב"ד, אין לי ספק שהדברים אינם מדויקים". לדברי הרב ליפש: "כמנהל
בית חב"ד בשכונתו של יאיר לפיד אין לי ספק שהדברים המצוטטים בשמו אינם
מדויקים. יאיר לפיד קשור לבית חב"ד ומעולם לא הצטרף לקבוצת האקטיביסטים
בשכונה הפועלים לפגוע בפעילותם של אנשי חב"ד, על אף ניסיון רב שנים מצדם
לגייסו לצדם". "בכל הזדמנות מביע לפיד הערכה לחב"ד ולפועלו של מנהיג
החסידות הרבי מלובביץ' מלך המשיח", הוסיף השליח: "הן באירועים גלויים והן
בשיחות פרטיות. לפיד מודע היטב לתרומתם האדירה של אנשי חב"ד בארץ וברחבי
העולם כולו. רק בחנוכה אשתקד יאיר לפיד הדליק את החנוכיה המרכזית של חב"ד
ברמת אביב ג'". |
|
ממ"ש גועל נפש והכסף יענה את הכל
אבל חייבים לציין שבהחלט יש חבדניקים שלא הולכים כמו עיוורים אלא חושבים קצת ועליהם אני לא מדבר רק בגדול כל התנועה הזאת נהפכה לתנועת שנור הגדולה בעולם [אחרי קופת.,,,]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2021 17:41 |
|
| |
הרב יהודה ליפש, שליח חב"ד בשכונה בה מתגורר יו"ר 'יש עתיד', ח"כ יאיר
לפיד, יוצא להגנתו ומפרסם הודעה פומבית בה נאמר: "יאיר לפיד קשור לבית
חב"ד, אין לי ספק שהדברים אינם מדויקים". לדברי הרב ליפש: "כמנהל
בית חב"ד בשכונתו של יאיר לפיד אין לי ספק שהדברים המצוטטים בשמו אינם
מדויקים. יאיר לפיד קשור לבית חב"ד ומעולם לא הצטרף לקבוצת האקטיביסטים
בשכונה הפועלים לפגוע בפעילותם של אנשי חב"ד, על אף ניסיון רב שנים מצדם
לגייסו לצדם". "בכל הזדמנות מביע לפיד הערכה לחב"ד ולפועלו של מנהיג
החסידות הרבי מלובביץ' מלך המשיח", הוסיף השליח: "הן באירועים גלויים והן
בשיחות פרטיות. לפיד מודע היטב לתרומתם האדירה של אנשי חב"ד בארץ וברחבי
העולם כולו. רק בחנוכה אשתקד יאיר לפיד הדליק את החנוכיה המרכזית של חב"ד
ברמת אביב ג'".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 08:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 08:23 |
|
| |
איזה שטויות בכל שטיבלאך אתה יכול להגיע להתפלל באיזה שעה שתרצה גם אחרי זמן תפילה יהיה מניין וכל אחד צריך לבחור בתשובה לכולם יש הרבה מצוות שלא הקפידו אליהם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 23:51 |
|
| |
asaf2000
| מהשחושבים כתב: |  | התפללתי בהרבה מניינים חסידיים אתה רוצה להתחיל לתת ציון למי מתפלל הכי יפה? בכל מקום יש בתי כנסיות עם יותר כוונות ופחות בשבתות עם האדמור בדרך כלל התפילה הרבה יותר מרוממת נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אצלינו [החרדים הרגילים] צוחקים על אמשינוב שמתפללים מאוחר אבל בחבד זה לכתחילה מתי שתבא תתפלל וזמן קש ותפילה זה אפילו לא המלצה אפילו לא בהלצה
אין שם הנהגה וכל אחד עושה את הביזנס לעצמו בזמן שהליטאי או החסיד אוסף כסף למאה אברכים נכנס אחריו החבדניק ואוסף למשפחה אחת וכמה מטילים שמארח לסעודה בשבת [שאחכ משאירים גם "קצת' כסף.
טוב חאלאס שיהנו מהכסף כשר פסול עם חנופה בלי חנופה רק שכבר יחזרו בעצמם בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 15:11 |
|
| |
התפללתי בהרבה מניינים חסידיים אתה רוצה להתחיל לתת ציון למי מתפלל הכי יפה? בכל מקום יש בתי כנסיות עם יותר כוונות ופחות בשבתות עם האדמור בדרך כלל התפילה הרבה יותר מרוממת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 14:26 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  | כי התפילות אצל שאר החסידויות הם במתינות כמונה מעות
תצא מהבועה שאתה חי בה
|
|
האם התפללת פעם באמצע השבוע במנין חסידי? ואני לא מדבר על מנין של שטיבלאך מעורבב, אלא מנין חסידי אמיתי, יש כמעט בכל חסידות התארגנות מנינים בכל עיר של החסידות, תפילת שחרית רגילה אורכת שעה וחצי, כולם מתפללים בקול, בהתלהבות, בנעימה. אם אתה רוצה לראות מקרוב תחפש מנינים של ויזניץ וכאלה, תפילה סוערת, כן כן, באמצע השבוע בבתי הכנסת של חב"ד בהם מתפללים חסידי חב"ד נטו, התפילה שקטה ומהירה כבזק. לא באתי לדבר כאן על יהודים וחבל שהבאת את זה לכיוון של "חב"ד מול יתר החסידויות", אבל בגלל שפתחת את זה ככה עניתי לך כאיוולתך
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 13:50 |
|
| |
קריאת שמע ושמונה עשרה הם פקטורים מאוד משמעותיים בתפילת ערבית, ופחות משמעותיים בשחרית בגלל אורך התפילה בלאו הכי, ולכן במעריב ההבדל בין מניין חסידי לליטאי מאוד משמעותי. לפעמים אני תמה מה יש לליטאי מן השורה לעשות במשך כ"כ הרבה זמן בשמו"ע. בשחרית דווקא הרושם שלי זה שאצל חסידים זה לוקח יותר זמן. הש"ץ מתחיל בברכות, קרבנות וכו'. אז נכון שקריאת שמע ושמונה עשרה יותר קצר אבל שאר התפילה משלים. עוד משהו ששמתי לב זה שבמניין ליטאי עיקר התפילה זה מפסוקי דזמרה עד אחרי קדיש של אשרי ובא לציון, ואז שליש מהקהל לפחות נעלם, ואילו אצל חסידים נשארים כמעט כולם עד אחר עלינו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 12:55 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | מה זה אומר? |
|
שזה ההבדל בין אנשים שעובדים ללא עובדים? 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 11:49 |
|
| |
בעניין התפילה יש פרדוקס מעניין.
בימי החול - השטיבלאכים החסידיים מתפללים הרבה יותר מהר וזריז מאשר עמיתיהם הליטאים. אני מכיר את זה מהרבה שכונות (כגון אונסדורף - שטיבלאך באר שמואל ליד שטיבלאך ביאלה, בזמנו)
וכך גם תפילת מעריב פשוטה בכולל חסידי אורכת עשרות אחוזים פחות של זמן לעומת כולל ליטאי.
ואילו בימי שבת ויו"ט - מתהפכים היוצרות. הליטאים מתקתקים, והחסידים מתפללים לאט ונעים.
מה זה אומר?
ו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 08:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 04:35 |
|
| |
אל תביא לי ציטוטים חבדיי"ם בכוונה דיברתי על ההווה התפילה בימינו אצל חב"ד שקטה ומהירה יותר ממנין ליטאי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 02:54 |
|
| |
קלעפער
בחב"ד אין עבודת תפילה? אתה מגחך את עצמך. ראה כאן על קצה המזלג
עבודת התפילה
תוקן על ידי קלעפער ב- 17/02/2021 02:54:07
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 01:01 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  | דביקות שמחה ועבודת התפילה יש בכל החסידויות
וגם ריחוק כל יהודי שאינו מתאים בדיוק לאופי החסידות
|
|
לא בחב"ד אין שום עבודת התפילה, ועל דביקות בכלל מה יש לדבר? תפילה נראית שם שקטה ופשוטה יותר מליטאים, ודביקות נמצא אולי במאמרים.. בפועל הכל שם מנותב רק לקירוב רחוקים, כאילו זה כל החסידות אם צריך לבחור בין חסידות בה מתפללים בדביקות, כמו רוב החסידויות, לבין קירוב רחוקים בלבד, הבחירה היא בתפילה ועבודה ודביקות, זה אפילו לא נתון לויכוח תראה מי תומכת פה בכם, בתגובה אחת למעלה פה, ותבין שאתם בבעיה..
|
|
|
|
|