| נשלח ב-16/2/2021 19:27 |
|
| |
הדרך היחידה להציל את כבודו של שר התורה
נראה לי שהדרך היחידה להציל את חלק מכבודו של שר התורה היא, לא לתת שום תרומה לכל מי שמתפרסם דרכו, למשל 'קופת העיר' 'רינה של תורה' וכו', בקיצור להחרים את כל הקופות שרוצים לעשות כסף על חשבון כבודו של שר התורה ולא לתרום אפילו שקל! ולמה אני אומר רק 'חלק' מכבודו שהרי ישנם ארחי פרחי שלא קשורים לקופות, אלא מוכנים לשלם המון עבור תמונה עם שר התורה, וכנראה שזה עדיין יישאר, וכנראה שעוד נצטרך לראות איך שאחד שבקושי לובש כיפה זמנית, מקבל את הזכות מה שאברכים יראים ושלמים אינם זוכים לזה, לשים את ידם על ראשו של שר התורה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2021 12:05 |
|
| |
גם ליצנים¡ מפרסמים על סיום השובבי"ם, בערב ראש חודש אדר. שפעם הבאה זה עוד 24 שנים¡ בלא לבדוק בלוח¡¡¡ אך אין זה מדוייק¡ אלא בעוד 20 שנה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2021 20:33 |
|
| |
כשכותבים טיעונים בסגנון "הפרוטוקולים של זקני ציון" ומסיקים מסקנות דומות ל"פרוטוקולים של זקני ציון", מצופה לאושש את הטענות בצורה טובה יותר מלהציג אותם "על ריק". אלפים מהסבים שלנו נהרגו בגלל טענות לא מבוססות מהסוג הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2021 15:37 |
|
| |
פוסט שפרסמתי כבר לפני זמן: לאנשים רבים בזמן הקורונה יש קונספירציות שונות ומשונות, גם לי יש אחת כזו: יענקוש קניבסקי רוצה להשתלט על כלל הציבור הליטאי – ודרך זה על כלל הציבור החרדי. הנחות יסוד: רוב הציבור משוכנע שהרב קניבסקי שליט'א, כל כמה שהוא גדול בתורה ואיש קודש, אינו בר הכי להנהגה ציבורית. גם אם לא היו סביבו גיחזים למיניהם. רוב הציבור, הגם שמעריצים אותו אישית, ובצדק. אינם מצייתים להוראותיו בשום תחום. גנרטור? איסור שעון יד לגברים? גידול פיאות מלפני האוזן? חתונות בגיל 18? גם הוא עצמו, אינו משיב דבר הלכה אלא רק לשואלים, ואינו רוצה לקחת אחריות על פסיקת הלכה. גם בספריו השונים – הן אלו שכתבם בעצמו והן אלו שתלמידים כותבים מה ענה להם – מודגש שאין לסמוך על זה למעשה. עוד זאת, כולנו ראינו את הבזיון שנעשה לו בערב פסח "מי שיצביע גימ'ל זה יהיה שמירה בשבילו מהמגייפע" וכן "המדינע רוצה לסגור את החיידרים". האחרון הכביד, כולנו סופגים כעת גלי שנאה נוראים מכל צד, בגלל ההוראה התמוהה לפתוח מחדש את הת'תים בניגוד לעמדת משרד הבריאות. הא תינח אם היתה חזית אחידה של כלל הרבנים, או אם היינו רואים דיון רציני ומעמיק סביב השולחן ברשב'ם 23. עם רופאים יר'ש ודומיהם. אבל כל זה לא קיים. לכן אציע כזאת 1. כל אחד מכם מוזמן להתקשר ל"קופת העיר" ולהודיע שהוא משעה את תרומותיו לחצי שנה, ובמשך הזמן הזה בל יעיזו להציג את תמונתו ודיוקנו הקדוש של הרב קניבסקי בשום מודעה שהיא, ורק אחר כך יחזור לתרום. 2. כל אחד מוזמן להודיע כנ"ל לארגונים השונים המשתמשים בדמותו הקדושה כדי לקדם את מגביותיהם: קרן ההסעות, עזר מציון, וכו' וכו'. יכולים להמשיך ולפרסם מודעות כרצונם אך ללא תמונת הרב. ואם לא כן – נפסיק לתרום להם. 3. להודיע לכל הנציגים החרדיים, בל יעיזו לצטט שום הוראה ציבורית בשם הרב שליט'א. למשך חצי שנה. ועליהם להסתמך אך ורק על רבנים אחרים מהמגזר. זה אולי קצת דרסטי אבל ללא זה איני רואה שום דרך להעמיד את הנכד במקום. מה שבטוח, לרב חיים יישאר יותר זמן ללמוד, וכבודו יישמר. על זה לבד ראוי לו לברך אתכם מעתה ועד עולם. עידכון לפוסט אני מוכן מאמין לקופת העיר ו/או לכל גוף צדקה שיש לו אישור ניהול תקין של רשם העמותות. אם כי את הצדקה שלי אתרום בראש וראשונה לעניי עירי ע"י גבאי שאני סומך עליו. מה שאני לא סובל זו "תרבות ההבטחות" שמשווקת קופת העיר. זה מנוגד לחלוטין לכל השקפת היהדות! "הבה לי בנים ואם אין מתה אנכי" ועל דרך הפשט אמרה רחל ליעקב שיתן לה בנים, ובאמת דעתה לאמר שיתפלל עליה, אבל שיתפלל עליה עד שיתן לה בנים על כל פנים, ואם אין שתמית עצמה בצער. דברה שלא כהוגן בקנאתה, וחשבה כי באהבתו אותה יתענה יעקב וילבש שק ואפר ויתפלל עד שיהיו לה בנים שלא תמות בצערה. ויחר אף יעקב - שאין תפלת הצדיקים בידם שתשמע ותענה על כל פנים. ובעבור שדברה דרך געגועי הנשים האהובות להפחידו במיתתה חרה אפו, ולכך אמר לה שאינו במקום אלוהים שיפקוד העקרות על כל פנים, ואיננו חושש בדבר, כי ממנה נמנע פרי הבטן ולא ממנו, וזה ליסר אותה ולהכלימה. והנה הצדקת בראותה שלא תוכל להסמך על תפלת יעקב, שבה להתפלל על עצמה, אל שומע צעקה, וזהו וישמע אליה אלוהים. (רמב"ן) "ויאמר השם אלי רב לך אל תוסף דבר אלי עוד בדבר הזה" בזה יודע שרב לך כי אני רבך כי כמה פעמים נצחתני ועתה לא תוכל לנצחני.(בעל הטורים) מוטב היה ל"קופת העיר" אם היתה מוסיפה הערה לכל המודעות שלה: "תפילת הצדיקים תועיל לך רק אם אתה עצמך מתפלל גם כן על עצמך".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 13:55 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | מה אשמים הנצרכים המסכנים, שבגלל היענקושים הם צריכים להתבוסס במצבם הקשה? כתוב שהנותן צדקה גם אם תורם שלא לשמה אלא בשביל כבוד, הוא יקבל שכר שהרי העני נהנה אצלך זה הפוך, גם אם העני יצטער, הכל כדאי העיקר ללמד לקח את גיחזי
אני בכלל לא מאמין ביושרם ובצדקת דרכם של מנהלי קופת העיר. האם יש איזה ביקורת עליהם? האם מישהו בודק אותם? האם ישנו רב אחד שאתה סומך עליו שמשגיח על כל ענייני הכספים? ואולי רוב הכסף מתחלק בין יענקוש למנהלים ואחוז אחד נותנים לנצרכים? מי מעיד שיש שם צדק ויושר? מי בודק אותם?????????????????????????? |
|
בעניינים של חיים ופיקוח נפש ממש נראה שהציבור סומך באופן עיוור על יענקוש, בכל ענייני הציבור והמפלגה סומכים בעיניים עצומות על יענקוש, אז מדוע לא לסמוך גם בענייני כספים?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 11:47 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | מה אשמים הנצרכים המסכנים, שבגלל היענקושים הם צריכים להתבוסס במצבם הקשה? כתוב שהנותן צדקה גם אם תורם שלא לשמה אלא בשביל כבוד, הוא יקבל שכר שהרי העני נהנה אצלך זה הפוך, גם אם העני יצטער, הכל כדאי העיקר ללמד לקח את גיחזי
אני בכלל לא מאמין ביושרם ובצדקת דרכם של מנהלי קופת העיר. האם יש איזה ביקורת עליהם? האם מישהו בודק אותם? האם ישנו רב אחד שאתה סומך עליו שמשגיח על כל ענייני הכספים? ואולי רוב הכסף מתחלק בין יענקוש למנהלים ואחוז אחד נותנים לנצרכים? מי מעיד שיש שם צדק ויושר? מי בודק אותם?????????????????????????? |
|
מסכים עם כל מילה, כסימן (על יושרם ושיקול דעתם של הגבאים) ולא כסיבה (לדפוק אותם/ את העניים). יש מספיק ארגוני צדקה שלכאורה טובים וישרים. אם יש לי רצון לתת ואופציות לבחור, כדאי לבחור בהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2021 11:29 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | משום מה ההרגשה שלי שכל אלו שדואגים וחרדים לכבודו של הרב קניבסקי, וכל אלו שמזועזעים והמומים מהתנהגותו והתנהלותו של נכד זה או אחר, כולם, לא ממש נמנים על המיינסטרים הליטאי, יותר הייתי הולך על קבוצות חסידיות כלשהן, או על אנשי כת העייצים וכדו'.
אז, מה הבעיה שלכם, או שתגידו שאתם שונאים את ר' חיים כי הוא דפק אתכם כמו שלא דםקו אתכם מימיכם, או שתגידו שטתם מקנאים בנכד הזה או אחר, או שפשוט תפסיקו עם האובססיה החולנית הזאת ותשבו בשקט בפינה שלכם.
הפוך, גוטה הפוך! יש הרבה ליטאים שמפריע להם היבוא דרך ביתו של ר' חיים של החוליים הרעים הקיימים בחסידות... דווקא לחסידים זה אמור פחות להפריע כי הם רגילים לזה כבר....
תראה לי בית של אדמו"ר חסידי שבו מכניסים כתבת טלויזיה לצורך שידור טלויזיוני, תנסה למצוא תמונה של הרבי מגור כשלידו יושב כדורגלן המבקש ברכה, ולידו נכד הלוחש/שואג לו באוזן,
לפני כארבעים שנה נכנסה קבוצת כדורגלנים מסורתיים להתברך אצל הרבי מויז'ניץ רבי משה יהושוע זצ"ל כשהם התמודדו על גביע כלשהו, לרבי כמובן לא סיפרו שהם כדורגלנים אלא יהודים הרוצים ברכה בענייניהם, וכשאחד מהם הזכיר לגבאי את ענין הגביע, אמר אחד הגבאים "רבי, זיי דארפן א בעכער " והוא היה בטוח שהם מעוניינים בגביע לקידוש, אז הוא אמר "הערשל, גיב זיי א בעכער " (הערשל, הענק להם בבקשה גביע)
אבל ככל הידוע זה היה חד פעמי, |
|
אז רק אני גדלתי על סיפורי הרבי של הגנבים"? על גרסאותיו הרבות של סיפור ההינדיק המיוחס למוהרי"י פראנק, על הווארט "אם אסק שמים של אתה", על התורה האחרונה בליקוטי מוהר"ן? רק אני קראתי את ההערה ב"מאורות הדף היומי" על ב"ק ג: "אם תבעיון"? החסידות שינתה את פניה או שפשוט בעידן המודרני בחרו האדמורים באקט שיווקי אחר?!
תוקן על ידי הדיבוק ב- 18/02/2021 11:56:10
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 20:44 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | בקיצור להחרים את כל הקופות שרצים
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 20:17 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | ובתוספת לדברי איש חשוב, לא להתחסן בגלל מעשי בני הבית זה אידיוטי ומסוכן. |
|
צודק, לעשות הפוך זה כלל לא דרך, רק שכל אחד ישאל את רבותיו ולא ייקח בחשבון כלל את דעתו של יענקוש
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 20:15 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מה אשמים הנצרכים המסכנים, שבגלל היענקושים הם צריכים להתבוסס במצבם הקשה? כתוב שהנותן צדקה גם אם תורם שלא לשמה אלא בשביל כבוד, הוא יקבל שכר שהרי העני נהנה אצלך זה הפוך, גם אם העני יצטער, הכל כדאי העיקר ללמד לקח את גיחזי |
|
אני בכלל לא מאמין ביושרם ובצדקת דרכם של מנהלי קופת העיר. האם יש איזה ביקורת עליהם? האם מישהו בודק אותם? האם ישנו רב אחד שאתה סומך עליו שמשגיח על כל ענייני הכספים? ואולי רוב הכסף מתחלק בין יענקוש למנהלים ואחוז אחד נותנים לנצרכים? מי מעיד שיש שם צדק ויושר? מי בודק אותם??????????????????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 16:10 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | משום מה ההרגשה שלי שכל אלו שדואגים וחרדים לכבודו של הרב קניבסקי, וכל אלו שמזועזעים והמומים מהתנהגותו והתנהלותו של נכד זה או אחר, כולם, לא ממש נמנים על המיינסטרים הליטאי, יותר הייתי הולך על קבוצות חסידיות כלשהן, או על אנשי כת העייצים וכדו'.
אז, מה הבעיה שלכם, או שתגידו שאתם שונאים את ר' חיים כי הוא דפק אתכם כמו שלא דםקו אתכם מימיכם, או שתגידו שטתם מקנאים בנכד הזה או אחר, או שפשוט תפסיקו עם האובססיה החולנית הזאת ותשבו בשקט בפינה שלכם. |
|
משום מה יש לי הרגשה שאלו שבמקום לקבור פניהם באדמה מבושה ורגשי אשמה על הניצול והביזוי של האיש הצדיק הזה, מעזים ללהג ולהגג ולבוא בטענות כלפי אלו שמוחים על ההתנהלות המזעזעת והכואבת סביב ר' חיים, נמנים הם על אנשי החצר או מלקקי פנכתם ושאר בעלי אינטרסים שעושים עליו סיבוב למטרותיהם וגחמותיהם.
אגב. מההגיגים שכתבת אפשר להגיע לתובנה מרתקת, שכל המלחמה בפלג הירושלמי נבעה רק מקנאה.
אין מי שביזה, מבזה, וממשיך לבזות את ר' חיים יותר מכם, מה ש'ארץ נהדרת' עשו למנהיג דגל התורה ולסבו שר התורה זה כאין וכאפס לעומת המציאות המתרחשת על בסיס יומי בחצר רשב"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 14:47 |
|
| |
בונדמן
| hot_trend כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | השמועות בבני ברק שיענקוש מבטיח פרס של מאה אלף ש"ח לכל מי שיביא לגילויו וללכידתו של מי שהפיץ את הסרטון בו נראה הגר"ח כשהוא אומר שהוא לא נותן מתנות לאביונים ל'קופת העיר' אלא למי שבא, ומתנות לאביונים זה שווה פרוטה, |
|
לה''ו.נאיזה סרטון? יש לינק? תודה אני לא יודע ליצור קישור ישיר לסרטון שהתפרסם בסוף השבוע שעבר באתרו של שאולזון, (אי אפשר להאשים אותו בפייק ניוז כי הוא מביא סרטון כהוייתו) שם רואים את ר' יצחק זילברשטיין ביחד עם איזה אברך שבאים לצלם לצורך קופת העיר, הרב זילברשטיין אומר לאברך, נו עכשיו תשאל, והאברך שואל "למי הרב נותן מתנות לאביונים ?" והגר"ח עונה, "למי שבא" והאברך שואל שוב "לאחר קריאת המגילה למי הרב נותן את המתנות לאביונים? " והגר"ח עונה שוב "למי שבא" האברך שואל שוב "הרב לא נותן לקופת העיר? " והגר"ח עונה "לא " בסרטון רואים את הבעת הצער על פני הרב זילברשטיין, ואז האברך מעיין בדף השאלות המוכנות ושואל "כמה השיעור של מתנות לאביונים ? " והגר"ח עונה "שוה פרוטה" נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 14:41 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | משום מה ההרגשה שלי שכל אלו שדואגים וחרדים לכבודו של הרב קניבסקי, וכל אלו שמזועזעים והמומים מהתנהגותו והתנהלותו של נכד זה או אחר, כולם, לא ממש נמנים על המיינסטרים הליטאי, יותר הייתי הולך על קבוצות חסידיות כלשהן, או על אנשי כת העייצים וכדו'.
אז, מה הבעיה שלכם, או שתגידו שאתם שונאים את ר' חיים כי הוא דפק אתכם כמו שלא דםקו אתכם מימיכם, או שתגידו שטתם מקנאים בנכד הזה או אחר, או שפשוט תפסיקו עם האובססיה החולנית הזאת ותשבו בשקט בפינה שלכם.
הפוך, גוטה הפוך! יש הרבה ליטאים שמפריע להם היבוא דרך ביתו של ר' חיים של החוליים הרעים הקיימים בחסידות... דווקא לחסידים זה אמור פחות להפריע כי הם רגילים לזה כבר.... |
|
תראה לי בית של אדמו"ר חסידי שבו מכניסים כתבת טלויזיה לצורך שידור טלויזיוני, תנסה למצוא תמונה של הרבי מגור כשלידו יושב כדורגלן המבקש ברכה, ולידו נכד הלוחש/שואג לו באוזן,
לפני כארבעים שנה נכנסה קבוצת כדורגלנים מסורתיים להתברך אצל הרבי מויז'ניץ רבי משה יהושוע זצ"ל כשהם התמודדו על גביע כלשהו, לרבי כמובן לא סיפרו שהם כדורגלנים אלא יהודים הרוצים ברכה בענייניהם, וכשאחד מהם הזכיר לגבאי את ענין הגביע, אמר אחד הגבאים "רבי, זיי דארפן א בעכער " והוא היה בטוח שהם מעוניינים בגביע לקידוש, אז הוא אמר "הערשל, גיב זיי א בעכער " (הערשל, הענק להם בבקשה גביע)
אבל ככל הידוע זה היה חד פעמי,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 14:27 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| עומדבפרץ כתב: |  | בינתיים בגלל המצב העגום הזה, רוב הכסף שיוצא מהתמימים מגיע ליענקושים העשירים. לכן צריך לסדר את הענינים ויפה שעה אחת קודם. |
|
קופת העיר מנוהלת על ידי כמה רבנים אני לא מאמין שיענקוש מוצא שם כסף להכניס לכיסו
אבל הדרך בה יענקוש מנהל את הרב קנייבסקי בצורה הזויה וסהרורית, צועק לו כל היום באוזן ומנווט את התשובות הרצויות לו.. בשביל כבוד ומשחקי שליטה בציבור, זה חמור פי כמה. "הייים המיידינע רוצים לסגור את החיידרים".. |
|
קופת העיר מנוהלת על ידי המאפיונרים שפריצלס, שרייבר ופלנר. שלשה נוכלים מושחתים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 13:28 |
|
| |
לא להאמין עד היכן הקרירות והחוצפה של פותח האשכול : לקרוא לזלזל בהוראת גדולי ישראל?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/02/2021 13:55:43
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2021 09:21 |
|
| |
מצדרביעי
| מחודד כתב: |  | | משום מה ההרגשה שלי שכל אלו שדואגים וחרדים לכבודו של הרב קניבסקי, וכל אלו שמזועזעים והמומים מהתנהגותו והתנהלותו של נכד זה או אחר, כולם, לא ממש נמנים על המיינסטרים הליטאי, יותר הייתי הולך על קבוצות חסידיות כלשהן, או על אנשי כת העייצים וכדו'.
אז, מה הבעיה שלכם, או שתגידו שאתם שונאים את ר' חיים כי הוא דפק אתכם כמו שלא דםקו אתכם מימיכם, או שתגידו שטתם מקנאים בנכד הזה או אחר, או שפשוט תפסיקו עם האובססיה החולנית הזאת ותשבו בשקט בפינה שלכם. |
|
הפוך, גוטה הפוך! יש הרבה ליטאים שמפריע להם היבוא דרך ביתו של ר' חיים של החוליים הרעים הקיימים בחסידות... דווקא לחסידים זה אמור פחות להפריע כי הם רגילים לזה כבר....
|
|
|
|
|