בית פורומים בחדרי חרדים

חרדית לשעבר מקרית ספר עומדת במרכז העסקה לחילופי שבויים עם סוריה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2021 16:24 לינק ישיר 
חרדית לשעבר מקרית ספר עומדת במרכז העסקה לחילופי שבויים עם סוריה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 21:53 לינק ישיר 

פרסום ראשון: הצעירה שנכנסה לסוריה והוחזרה לארץ ברחה מהמוסד שבו שהתה

המעון, שנמצא תחת פיקוח של הרווחה, הודיע לפרקליטות שהיא עזבה ללא הודעה מוקדמת, אך השאירה במקום את חפציה ולכן ככל הנראה תשוב. הישראלית שחצתה את הגבול הושבה במסגרת הסכם עם משטר אסד בחודש פברואר
הצעירה הישראלית שנכנסה לסוריה והוחזרה לארץ ברחה מהמוסד שבו היא שהתה - כך פורסם היום (שני)

לראשונה בחדשות הערב בכאן 11. הצעירה הושמה במוסד שנמצא תחת פיקוח של משרד הרווחה, והוא שדיווח לפרקליטות שהיא עזבה את המקום ללא הודעה מוקדמת. ההערכה היא שהצעירה תחזור למקום משום שהיא השאירה שם את חפציה. 

בימים האחרונים היא פרסמה פוסט שעלול לעורר סימני שאלה בנוגע לכוונות שלה. פרטיה אסורים בפרסום. הצעירה חצתה את הגבול לסוריה בחודש פברואר האחרון והוחזרה לאחר כמה ימים במסגרת עסקה עם משטר אסד. ישראל החזירה תמורתה שני רועי צאן לסוריה והעבירה תמורה נוספת שהפרטים עליה נותרו חסויים. כמה ימים לאחר פרסום פרטי העסקה התקבלו דיווחים שישראל הסכימה לממן במיליוני דולרים רכישת מיליוני מנות חיסון רוסיות לקורונה, שיועברו לסוריה. 

במערכת הביטחון שללו לאחר חזרתה את האפשות שהייתה במגע עם גורמי טרור סביב מעברה את הגבול. הצעירה נחקרה בסוריה לאחר שנתפסה, אך לא עברה התעללות או עינויים בזמן שהותה שם. לפי גורמים במערכת הביטחון, המניע של הצעירה לחצות את הגבול היה הרפתקנות, ללא מטרה מוגדרת. מחשבון הפייסבוק שלה עולה שהיא נהגה לטייל בכל רחבי הארץ, כולל בשטחים ובערים הפלסטיניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 11:18 לינק ישיר 
שמיםפתוחים

ליידוסית כתב:
יוחנןש כתב:

בת כהן שנבעלה לפסול לה חייבת שריפה! החמורה והנדירה שבמיתות. שריפת נשמה (ע"י עופרת) וגוף קיים.

כזו תורה יש לנו.
תורה הקדושה ניתנה באש!

לא מכירה את המושגים שכתבת כאן.
אבל יש לך שפה זולה.

ודבר אחד אני בטוחה שאתה משקר, כי קראתי כאן כאן, בפורום כאן, שהבת כהן שהיא הלכה עם מישהו וסנהדרין של בית דין רוצחים אותה בעונש שריפה על המוקד, זה רק אם היא הייתה מאורסת.
אם היא לא אשת איש או מאורסת לבחור, אין לה את המוות של שריפה.

אני בטוחה שאתה משקר, כרגיל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

סנהדרין לא רוצחים - הם מוציאים להורג בפסק דין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 10:20 לינק ישיר 

ליידוסית כתבה:

יוחנןש כתב:

בת כהן שנבעלה לפסול לה חייבת שריפה! החמורה והנדירה שבמיתות. שריפת נשמה (ע"י עופרת) וגוף קיים.

כזו תורה יש לנו.
תורה הקדושה ניתנה באש!

אבל יש לך שפה זולה.

ודבר אחד אני בטוחה שאתה משקר, כי קראתי כאן כאן, בפורום כאן, שהבת כהן שהיא הלכה עם מישהו וסנהדרין של בית דין רוצחים אותה בעונש שריפה על המוקד, זה רק אם היא הייתה מאורסת.

הוא מנסה להדליק אותך, בפרובוקציה זולה, אל תתני לו את התענוג

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 08:47 לינק ישיר 

זה נכון שיש פי הלכה זה רק בארוסה (על ידי קידושין) או נשואה.

מה שלא מפורש בפשטות הכתוב, אך חכמים דרשוהו וכך היא ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 08:17 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כזו תורה יש לנו.
תורה הקדושה ניתנה באש!

עם הארץ!
או שאתה פוסק הלכה כר"ש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 02:14 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

כזו תורה יש לנו.
תורה הקדושה ניתנה באש!

אבל יש לך שפה זולה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2021 22:13 לינק ישיר 

כזו תורה יש לנו.
תורה הקדושה ניתנה באש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2021 21:23 לינק ישיר 
התכשיטה.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2021 21:17 לינק ישיר 

תוקן על ידי אויר_ים ב- 20/02/2021 21:20:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2021 21:06 לינק ישיר 

תחילתה באונס על אף שנהנתה מותרת לבעלה

יצרה אלבשה ונחשבת אנוסה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2021 21:02 לינק ישיר 

עקב השבת לא הספקתי להתייחס לדבאיך דלעיל. אתחיל בזה ששנינו מסכימים שבמקרה הזה (בהנחה שגופשטיין צודק), אין כאן אונס ולא פיקוח נפש ואין כל קשר לקרקע עולם. ועכשיו חסלע המחלוקת בינינו: לא כל אונס הוא בעל אפשרות למות, תחשוב שגוי בריון תופס נערה ואונס אותה, אין כאן כל שאלה של יהרג ואל יעבור אלא רק: האם היא חייבת עונש, והאם היא מותרת לבעלה. התשובה היא שהאשה לא חייבת עונש אבל אם היא נהנתה היא אסורה לבעלה (וזו כוונתי: קרקע עולם לא פוטר כלום באונס). במקרה אחר, שאומרים לאשה- או שתיבעלי או שתמותי, כאן קרקע עולם פוטרת אותה מהיהרג ואל יעבור ויהיה אסור לה להיהרג והיא פטורה מעונש, ושוב- אם היא נהנת היא אסורה לבעלה. לעומת זאת, אם היא עשתה מעשה אקטיבי, נניח היא חיזרה אחריו ועכשיו שהוא קרב אליה היא לא יכולה להימנע כי יהרגו אותה, במקרה כזה היא איננה קרקע עולם והיא צריכה להיהרג (ושוב, אם היא בחרה לעבור ולר להיהרג, היא פטורה מעונש). במקרה אחר, שאישה נבעלת באיסור, אם היא לא עשתה כלום כלום, היא פטורה ממיתה כי זה לאו שאין בו מעשה, אבל המציאות היא שאם לא מדובר באונס, בדרך כלל אין מציאות שהאישה לא עשתה שום פעולה שתוציא אותה מגדר "לאו שאין בו מעשה". (אבל ההנאה עצמה לא הופכת ללאו שיש בו מעשה, כי גם במקיף ומכחל עינא וכדו' יש הנאה אבל בגלל שאין מעשה הדבר מותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2021 13:48 לינק ישיר 

נכון שבענין אל תספר עמו מאחורי הגדר - נאמרה חומרא יתירה מחמת חומרא דאביזרייהו דעריות. ואי אפשר להוכיח לכאן ולכאן. כלפי עניין קרקע עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2021 13:28 לינק ישיר 

יוחנן

אות ב
ימות ואל תספר עמו מאחורי הגדר אם זה באשת איש וודאי שברצון אסורה לבעל ולא אמרינן קרקע עולם
ואם בפנויה איירי הסיבה לא קשור לקרקע עולם אלא לפגם משפחה או פריצות

ובכלל נראה לי פשוט שזה לא כמו חילול שבת משום פיקוח נפש ובכל מקרה בכה"ג לא אמרינן שהיא תעשה עבירה כדי שיחיה פלוני ולאו דווקא משום עריות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2021 13:23 לינק ישיר 

א. באם אתה כותב שעיקר דבריך נאמרו בעניין יהרג ובל יעבור, תמוה איך שרבבת עניין זה של קרקע עולם - לכגון הנושא דידן, באם היא אכן עברה את הגבולות - תרתי משמע - לעשות מעשה מזוהם. האם היותה קרקע עולם (שהולכת ק"מ רבים בשביל זה, באם היא שפויה כמובן, מה שכלל לא בטוח) משנה משהו את הסטטוס שלה לעניין התייחסות כחטא וכפשע.

ב. כל יהרג ובל יעבור שמדברים עליו היינו באונס. של כפייה מעכו"ם. ובזה יש מי שסובר שתעבור ואל תיהרג. אבל בפיקוח נפש באופן אחר, כגון שאמרו אין לה תקנה עד שתיבעל לפלוני, הרי אמרו תמות ואל תספר אחריו מאחורי הגדר. ושם נחשב כעין רצון. ובכל מתרפאין חוץ וכו'.

ג. כתבת בפשיטות שזה 'לאו שאין בו מעשה', גם כאן כמדומני שלא מצינו מי שיאמר כך. כי בעניין לאו שאין בו מעשה, בכל הדוגמאות בש"ס לא מדברים על 'מעשה פאסיבי', דהיינו שהגוף משתתף בתוך העניין, אלא על שב ואל תעשה באופן שהעבירה נעשית מעצם ההימנעות - כגון נותר, אי קיום שבועה וכדומה - אבל כל שהגוף משתתף בתוך העבירה, לא ידוע (ומסתבר מאוד שלא) אם מישהו מרבותינו העלה לחלק בין פעולה פאסיבית לפעולה אקטיבית. ותרוייהו הוי מעשה. והרבה עבירות שבתורה עוברים כן.

ד. בכל מקרה תודה על עליית רמת הדיונים פה בפורום, ומי מדבר על ההפתעה שהאשכול הזה שמעשה תיעוב נידונים בה, הופך לפתע לדיון ישיבתי והלכתי.... מזכיר את פורים, שבתוך כל ההסתר, גם מבחינת סיפורי התועבה המלווים את המגילה מהחל ועד כלה, שם נמצא השי"ת שהוא אמת ותורתו אמת טהורה וגם פרושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2021 13:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדית לשעבר מקרית ספר עומדת במרכז העסקה לחילופי שבויים עם סוריה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext