בית פורומים בחדרי חרדים

נשים אחרי חיסון מדווחות על דימומים וכדומה.....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2021 18:17 לינק ישיר 
נשים אחרי חיסון מדווחות על דימומים וכדומה.....

נשים ישראליות מדווחות: חיסון הקורונה גרם לדימום וגינלי | נושא הדימומים יעלה לדיון במשרד הבריאות
בשבועות האחרונים עוד ועוד פוסטים בקבוצות סגורות של ייעוץ רפואי לנשים עולים בזה אחר זה עם תיאורים דומים: דימום וגינלי מסיבי, שאינו תואם את מועד הווסת, ומופיע לאחר שהתחסנו לקורונה, חלקן לאחר מנה אחת ואחרות לאחר מנה שנייה של החיסון.

התזמון של הופעת הפוסטים הללו מעניין, משום שבתחילת מבצע החיסון הוגבלו החיסונים לקבוצות החיסון שבהן לא נכללו נשים בגיל הפוריות, אולם כעת, כשמבצע החיסונים התרחב ויותר ויותר נשים צעירות בגיל הפוריות קיבלו מנה ראשונה של החיסון (וחלקן כבר הספיקו לקבל גם מנה שנייה), מעניין לבחון האם מדובר בתופעת לוואי חדשה, שלא עלתה בשלב הניסויים הקליניים בחיסונים.

דימומים וגינליים בתגובה לחיסון הם לא תופעה שעלתה בתקופת המחקר הקליני שביצעו יצרניות החיסונים. אולם כעת, כאשר הולכים וגדלים המספרים של אנשים ונשים שמתחסנים ברחבי העולם ייתכן שיתגלו תופעות חדשות שלא זוהו במחקר. זו גם הסיבה שמשרד הבריאות מנהל מעקב אחר תופעות לוואי בציבור. ככל שחולפים הימים ומתרבות הנשים שמדווחות על דימומים בעקבות החיסון, מתחזקת גם התחושה שמדובר בסוגייה שחייבת להתברר בהקדם.

נושא הדימומים יעלה לדיון במשרד הבריאות
ואכן, אדוה לוטן, מנכ"לית עמותת "מדעת", התייחסה לכך ומסרה לוואלה! NEWS כי בכוונתה להעלות את הנושא בדיון עם משרד הבריאות: "קיים שיח ער על הנושא ברשתות החברתיות, למרות שבניסוי לא דווח על תופעה כזו. חשוב לעקוב אחר תופעות שמופיעות בסמיכות לחיסון, על מנת שאפשר יהיה לבדוק האם אכן קיים קשר. ביקשתי להעלות את הנושא לדיון במסגרת ועדת המעקב לחיסוני הקורונה, על מנת לוודא שהמעקב הזה מקבל מענה יחד עם יתר התופעות המדווחות. עם זאת, צריך לזכור שגם אם קשור לחיסון, דימומים בין וסתיים הם מצב נפוץ מאוד וחסר השלכות עתידיות".

מה ההסבר הרפואי?
"להרבה נשים יש הפרעות בווסת מדי פעם גם כשהמחזור סדיר, ועבור חלק מהמתלוננות זו תהיה תופעה שקרתה ללא קשר. אצל חלק מהנשים יש כנראה תגובה דלקתית של מערכת החיסון שמשפיעה גם על הרחם", אומר ד"ר איתמר נצר, מומחה ברפואת נשים, וחבר בעמותת "מדעת". "מלבד חוסר הנוחות של דימום לא סדיר, אין לכך השפעה לטווח ארוך על המתחסנת. לדעתי לא כדאי לוותר על המנה השניה בגלל זה".

בשלב זה קשה לקבוע באמות מידה מדעיות שהדימום או התגובה הדלקתית אכן נגרמים כתוצאה ישירה של החיסון, אומר ד"ר נצר. "אין לנו עדיין מספיק מידע כדי לדעת האם הפרעות מחזור קורות בשכיחות יותר גבוהה לאחר חיסון, או שמדובר על תופעה רגילה שנשים חוות. אבל בואי נניח לחומרה שאכן מדובר על תופעה שבעקבות החיסון היא יותר נפוצה - מצב דלקתי בגוף הוא מצב שמשפיע על כל המערכות, וגם על רירית הרחם. כמו שווירוס התקררות, לדוגמה, גורם להשפעה גם על רירית האף, גם רירית הלוע והגרון, וגם העיניים (כל ההשפעות האלה הן מדלקת של מערכת החיסון), כך גם רירית הרחם מושפעת. במצב של חיסון נגד קורונה, תוך מספר ימים כל החומר האנטיגני (mRNA וחלבוני ספייק) נעלם מהגוף והתגובה הדלקתית נפסקת. גם חיסונים אחרים יכולים לעשות את זה, וגם מצבים.

האם המצב הדלקתי הזה עלול לגרום גם להשפעות ארוכות טווח על הרחם או המערכת ההורמונלית?
"באופן כללי, לא מוכרות תופעות לוואי לטווח ארוך של חיסונים, וגם בחיסון הזה אין מנגנון שעשוי לגרום לתופעה לטווח ארוך. אנחנו יודעים שגם נשים שחוסנו וגם נשים שחלו המשיכו בפוריות רגילה לאחר החיסון או המחלה. במקרה שמדובר על דלקת, יתכן שזה גורם לדימום והשרת הרירית בחלק קטן מהנשים. במחזור הבא הכל חוזר לקדמותו".

https://healthy.walla.co.il/item/3418672

כפי שהבנתי הנושא מונח על שולחן של הרבה פוסקים בנושא. שיש בזה נפ"מ לטהרת המשפחה לגבי בדיקות. וגם לגבי כמה סיפורים של רמ"ת....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2021 15:21 לינק ישיר 

השאל אם עדיף דימום או מוות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 08:15 לינק ישיר 

את מתווכחת עם איש קש...
אני האחרון שיגיד לנשים לא להתחסן, רק הערתי על המשפט בו נסית לעקוץ את הגברים ש"מעיזים" לדבר על עולמם של הנשים ותו לא...

בטח את מסוג הנשים שמדמיינות על בעליהם דברים שהם לא עשו ומציקים להם על כך חזור והצק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2021 02:22 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

צחקתי בקול...
אולי אני שופך פה את מרירותי ועם אשתי הכול דבש?...

אומלל...
ה"דאגה" שלך לאשה, שאולי חס וחלילה, יהיה חסר לך יחסים אם היא תתחסן, לא התופעות לוואי שלה.
בטח אתה מהסוג שאומרים לאשה מה לבחור בקלפי, איפה לקנות, עם מי לדבר, וכמה לאכול.

מה המטרה שלך בעצם? לגרום לאלו שקוראות פה לחשוב שהחיסון הוא יותר גרוע ממה שהוא באמת?
יש לך מושג מה קורונה פוגעת בנשים? יש לך מושג כמה הפלות קרו לאלו שחלו בקורונה? יש לך מושג? אתה יודע איזה בעיות בקרישות הדם, הנגיף הזה עושה? איזו חולשה נשארת בגוף, שאי אפשר לשאת את ההריון? מה אתה מבין בכלל?
יש לך מושג כמה לידות שקטות עברו נשים שהיו להם תסמינים לפני כמה חודשים? יש לך מושג בכלל מה זה לידה שקטה? ללדת ילד מת, כמה סבל זה? אני סוחבת את זה בלב שלי כמעט עשור ולא התאוששתי, וספק אם אני אחזור לעצמי עוד.
אתה חושב שהחיסון לא השפיע עלי? לא פחדתי? אבל יש קצת הגיון לחשוב מה הסיכוי מול הסיכון.

אומלל... זה מה שאתה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 16:07 לינק ישיר 

צחקתי בקול...
אולי אני שופך פה את מרירותי ועם אשתי הכול דבש?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 15:02 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

ליידוסית כתב:
משעשע לקרוא באשכול איך נשים מספרות על התופעות שקרו להן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. רוב ככל אנשי הפורום נשואים באושר, בשונה מכמעט כל הפמיניסטיות  ולכן הם יכולים גם לקבל עדכונים מנשותיהם, אז שטיפת המוח של הטרור הפמיניסטי שאת רוצה גם להכניס לכאן כאילו לגברים אין מושג על עולמם של הנשים פחות יצליח פה...

ב. 
כשנשים יחדלו לדון בעולמם של הגברים (האם בעלך אברך/באיזה כולל הוא לומד/מה הוא לומד ובלה בלה בלה), נוכל לשקול בכובד ראש את האופציה להפסיק לדון בעולמם של הנשים...

היצור הכי ממורמר בפורום, מטיף על אושר.

ולא מרחמת על אישתך.
היא בחרה לחיות עם אלימות מילולית וטרור ריגשי, שתתמודד, או תסבול לנצח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 12:12 לינק ישיר 
ושמו של העסקן הגדול והמופלג, שאיננו מגיעים ל-קרסול-יו הוא?!

קרסול כתב:

אני שמעתי אחד מגדולי עסקני הרפואה כי מדובר בפייק מוחלט.
כמו שציין זה מעלי, כי הפלג האנטי ביבי והתנועה נגד חיסונים יעשו הכל אבל ממש הכל להפחיד ולזרוע פאניקה כדי שלא ילכו להתחסן.

.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי hot_trend ב- 18/02/2021 12:13:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 11:09 לינק ישיר 
מצדרביעי

ליידוסית כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. רוב ככל אנשי הפורום נשואים באושר, בשונה מכמעט כל הפמיניסטיות  ולכן הם יכולים גם לקבל עדכונים מנשותיהם, אז שטיפת המוח של הטרור הפמיניסטי שאת רוצה גם להכניס לכאן כאילו לגברים אין מושג על עולמם של הנשים פחות יצליח פה...

ב. 
כשנשים יחדלו לדון בעולמם של הגברים (האם בעלך אברך/באיזה כולל הוא לומד/מה הוא לומד ובלה בלה בלה), נוכל לשקול בכובד ראש את האופציה להפסיק לדון בעולמם של הנשים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 10:52 לינק ישיר 

ודרך אגב, הבעיה היותר גדולה זה באיחור, וזה קורה לא פחות מדימומים.
הלחץ והבלגן שזה גורם יחד עם המניעה, משגע נשים.

אבל אשאיר את הבימה לפרופסורים הגיניקולוגים של הפורום, המלומדים ובעלי ניסיון רב שנים.

רק חסר לי על הראש את יצחק הצפרן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 08:47 לינק ישיר 

מן הסתם יש לחרדה שמתנגדי החיסונים הכניסו לאנשים, שהולכים להתחסן אבל עם פחד. חלק בתופעה הזאת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 08:01 לינק ישיר 

גם טיסות ושינוי אזורי זמן מקדימים את הווסת, ולעיתים אף מאריכים אותה מעבר לצפוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 07:43 לינק ישיר 

אני שמעתי אחד מגדולי עסקני הרפואה כי מדובר בפייק מוחלט.
כמו שציין זה מעלי, כי הפלג האנטי ביבי והתנועה נגד חיסונים יעשו הכל אבל ממש הכל להפחיד ולזרוע פאניקה כדי שלא ילכו להתחסן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2021 07:28 לינק ישיר 

מתנגדי החיסונים מעצימים כל סיפור. הוועדה לבדיקה ולמעקב מתייחסת ברצינות (ובצדק) לכל פיפס של דיווח , תקשורתנים של 'רק לא ביבי' , מנצלים זאת כדי לחבל בתהליך ההתחסנות. אם ח"ו תהיה הצלחה במיגור המגיפה, זה יעזור לביבי. זו הסיבה שסער, בנט, ליברמן, לפיד לא מדרבנים וקוראים לצאת ולהתחסן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2021 23:11 לינק ישיר 

מתוך 2 מיליון מתחסנות כמה דיווחים היו ולכמה זמן התופעה נמשכה? לעומת זאת מתוך 2 מיליון שלא התחסנו כמה חלו ולכמה היו תופעות לוואי ולכמה זמן? אז תחליטו מה עדיף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2021 22:42 לינק ישיר 

אני מניח שזה תופעה חד פעמית,וא"כ זה לא אסון כזה גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2021 19:36 לינק ישיר 

אולי, קיבלו מחזור בגלל הסטרס... נבואה שמתגשמת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נשים אחרי חיסון מדווחות על דימומים וכדומה.....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext