| נשלח ב-18/2/2021 17:45 |
|
| |
יצא לאור הספר "ויואל משה" של רבי יואל בן לאדמו"ר הרי"ף גאב"ד מרוקו

תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/02/2021 17:51:30
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2021 18:16 |
|
| |
זה כבר מוגזם. אתה לא רוצה לבדוק אפילו מינימום? תקשיב, תתרשם, ואז תגיע לכאן ונדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2021 18:08 |
|
| |
לא רק שלא "הקשבתי", להערכתי מעולם לא שמעתי פסקול שלו ולא ענייתי בספריו כראוי... אבל אם יוכיח לי משו, אדרבה, שתף אותי אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:56 |
|
| |
ההגדרה שלי היא הגדרת הגמרא, כל מקום ששואלין אותו יודע לענות. פינטו רחוק מכך. מאד רחוק מכך. מאד מאד רחוק מכך. ושלילתו לא רק שאינה מחזקת את האמונה בשאר הבאבות אלא אף מחזקת את הרציונאליות ובכך מפחיתה את האימון והאמונה בבאבות ("צדיקים למיניהם") למיניהם מבלי להכליל בהכרח את כולם ממש.
תגיד, הקשבת פעם אחת לפינטו? אם אתה שואל אותי ל"משלב הלשוני" זה מצביע אחת מהשתים או שלא הקשבת או שאינך זוכר...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:30 |
|
| |
שוב קראתי את הודעתך הראשונה באשכול ואכן הבאת טיעונים לוגיים ברורים (למרות שלדעתי זה לא אומר שהוא לא יכול להיות בבא; אגב יש אומרים שדווקא המגבלה של אחמד יאסין היא זו שאפשרה לו לעלות לגדולה). יחד עם זאת, הייתי שמח אם תביא לכאן דוגמות מהטיעונים שלך, תדגים את רמת הידע, המשלב הלשוני, המיוחדות שלו כחבר של פושעים (אם לדעתך זה שהם חברים של הצדיקים מנהריה, באר שבע ועוד, או של בבא יורם זיע"א, זה לגיטימי), וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 21:24 |
|
| |
תודה על תגובתך העניינית, ובכל זאת: א. אשמח שתחזור על עיקרי הראיות שלך אודות הגב פינטו. ב. לא התייחסת מספיק לפסקה אחת לפני האחרונה. לדעתי להגיד "הרב פינטו הוא לא תלמיד חכם", זה במילים אחרות: אני מאמין בכל בבא חוזה בכוכבים שמחזיק מגילת יוחסין באורך וערך של נייר טואלט, "אבל" הרב פינטו לא תלמיד חכם. בעיניי זו חרפה ליהדות לומר דבר כזה, זה פשוט כמו להסביר שאתה לא מאמין בפרנקסיסטוס בגלל שיש לו מידות מגונות. וכדי בזיון וקצף. ועל זה דווקא מאוד אכפת לי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2021 20:37 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | א. תשתדל לחלק את ההודעות שלך לקטעים, בגיל שלי זה כבר לא פשוט לקרוא בליל מילים. ב. אין לי כל כוונה להוכיח לך, זה מיותר, בעיקר כי הסטנדרטים שאתה מציב לי הם מהסוג שלא ניתן לעמוד בהם, וכמו שרמזתי, על כל דבר ניתן לומר אולי ואפשר ויכול להיות וקשקושים מקשקושים שונים. אם השאלה שלך היא איך אני קובע לעצמי ומרשה לעצמי לכתוב על כך, על זה עניתי. אם זה לא מקובל עליך שפינטו יהיה מקובל עליך, לא יגרם לי כל נזק מכך. ג. כמובן שכל מה שאמרת ניתן לומר על הגר"ח כי חסידים כבר מורעית חזקתן שמהלכים כעיוורים ורואים בכל אמירה קטנה גאונות ובכל ידע מסויום בקיאות. במו אוזני שמעתי מליטאים מפקפקים על ראשי החסידות בגלל טענות כאלו. ד. באשר לשאלת השרלטנות. מה זה שרלטן? אצלי שרלטן זה אדם ששם עגבניות יפות למעלה ובכך מטעה את הקונים, אצלי שרלטן זה אדם שיודע שאין לו שום כוח לדעת מה יהיה ובכל זאת מנבא דברים. וזה שיש טפשים לא מצדיק את האונאה וההונאה שלו. דברים פשוטים, רק על כך שאין בינינו מכנה משותף בזה לא נוכל להמשיך לדון בפינטו או בכל שרלטן אחר. ה. דבר אחד נכון, אני חושב על רוב הבאבות ומקובלים את אותו דבר...הנה הסכמה.
א. לכבודך פתחתי מחשב פעם אחת בשביל הודעה, אבל לצערי זה לא יקרה הרבה. בדרך כלל אני כותב בפלאפון ואז הכל מתבלגן, ואעפ"כ אתה ועוד אחרים מצליחים לקרוא.
ישר כוח.
ב. לא ביקשתי הוכחות ברמת דיוק מוגזמת, וכפי שציינת - גם את ההוכחות שלי ניתן לדחות כדמעיילין פילא וכו'. אבל אני כן מצפה להוכחות ברמה הזו: ספר לי שהוא נמנע מלמסור שיעורים בהלכה; תראה לי טעויות גסות בספריו; ספר לי על אדם ששוחח עמו בדברי תורה ומצא אותו בלא דבר. דברים כאלה. לצעוק "עילג", "נוכל", זה אני יכול להגיד אפילו עליך.
נתתי. לא התיחסתי כל העת לספרו שלא ראיתי. אני גם לא סומך עליו שהוא כתב אותו. יש לו כסף לשלם לאנשים שיודעים ללמוד.
ג. מסכים איתך, כל אחד מוזמן לבדוק ולקבל החלטות. אם כי ה"דרך אמונה" או ה"קרית מלך" הם ממש לא "אמירה קטנה". ואולי לא ציינתי את זה: אני לא מתייחס לגאונות, אלא בעיקר לאהבת תורה ושקידה וכדו'.
לגבי רמת ההוכחות זה דוקא נכון. לגבי מה שאתה התכוונת לא הכחשתי.
ד. אינני מבין אותך, למה נראה לך שלבבות יש עגבניות טובות (כלשונך)? בחיי הקצרים הכרתי הרבה קוראים בקפה, בכף היד ומה לא, שאף אחד לא חושב שהם אנשים ערכיים. חלקם אפילו לא ממש דתיים או שהם מודים שלכאורה אינם מיוחדים בכלום (מה"מ מתלמים אומר את זה בפירוש). ציינתי כאן שיש לי המון מכרים מדרום א"י והרבה מהם הולכים לכל מיני בבות וחוזים בכוכבים, הם יודעים מצוין שאין בזה כל ממש ודבריהם בטלים ומבוטלים ובכל זאת הם הולכים, כי זה צורך פסיכולוגי של אנשים בסיטואציות שונות, לזרוק אחריות ולהכריע בנושאים שלא ניתן לבצע בהם תהליך קבלת החלטות (זו אגב הסיבה שרוב המושלים בעבר היו מחזיקים כל מיני אצטגנינים ומכשפים, וכבר בתנ"ך מבואר שהאמונה שלהם באלילים וכדו' לא הייתה מי יודע מה; ואותו דבר, זו הסיבה שדווקא אנשים בכירים נקשרים לכל מיני בבות וכמרים תמהוניים). אז זה הנוש מבחינתי, ומי שצריך את זה - שיילך על זה. מה אכפת לי.
לא אכפת לי שלא אכפת לך. לי זה אכפת. ולא אכפת לי שלא אכפת לך שלי אכפת.
האמת היא שלדעתי זה יותר משמעותי, כי כל המלחמה בבבות היא בעייתית. אנחנו גדלנו על כך שמאן דכאיב לי' כאיבא אזיל לבי אסיא. אם יש לי שאלה הלכתית אני הולך לרב, אם יש לי שאלה בתורת הסוד יש בתי מדרש לתורת הסוד. לפעמים קורה שאדם שמאוד ידוע בגדלות בתורה, כמו הרב אדלשטיין זצ"ל או הרב קנייבסקי, קצת נדבקים אליו. גם על זה אפשר להבליג. אבל למה אדם כמו הרב פינטו בכלל צריך להיות נושא? למה הוא טוב כדי שאדון למה לא ללכת אליו?! מצד שני, באותה מידה, אם הוא כן מחבר ספר או משהו כזה, אז זו ההזדמנות למי שמאוד סקרן - שיפתח את הספר ויראה אם זה מחדש לו משהו ו/או עושה לו טוב/רע. כמה פרגמטי ככה פשוט. ושוב חוזרת השאלה על מי שנופל על הרב פינטו וחבריו. באותה ה השתמשת במילה מקובלים, ובוודאי לא התכוונת לאנשים טובים שלומדים קבלה. בהנחה שהקבלה היא לא כפירה או כניסה לפרדס באופן שלא כראוי וכדו', הם תלמידי חכמים לתחום מסוים בתורה וזה מקסים.
חלילה לחשוב שקבלה זו כפירה אבל מי שלא יודע ואין לו "קבלה" בהחלט יכול לקצץ בנטיעות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2021 22:48 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | א. תשתדל לחלק את ההודעות שלך לקטעים, בגיל שלי זה כבר לא פשוט לקרוא בליל מילים. ב. אין לי כל כוונה להוכיח לך, זה מיותר, בעיקר כי הסטנדרטים שאתה מציב לי הם מהסוג שלא ניתן לעמוד בהם, וכמו שרמזתי, על כל דבר ניתן לומר אולי ואפשר ויכול להיות וקשקושים מקשקושים שונים. אם השאלה שלך היא איך אני קובע לעצמי ומרשה לעצמי לכתוב על כך, על זה עניתי. אם זה לא מקובל עליך שפינטו יהיה מקובל עליך, לא יגרם לי כל נזק מכך. ג. כמובן שכל מה שאמרת ניתן לומר על הגר"ח כי חסידים כבר מורעית חזקתן שמהלכים כעיוורים ורואים בכל אמירה קטנה גאונות ובכל ידע מסויום בקיאות. במו אוזני שמעתי מליטאים מפקפקים על ראשי החסידות בגלל טענות כאלו. ד. באשר לשאלת השרלטנות. מה זה שרלטן? אצלי שרלטן זה אדם ששם עגבניות יפות למעלה ובכך מטעה את הקונים, אצלי שרלטן זה אדם שיודע שאין לו שום כוח לדעת מה יהיה ובכל זאת מנבא דברים. וזה שיש טפשים לא מצדיק את האונאה וההונאה שלו. דברים פשוטים, רק על כך שאין בינינו מכנה משותף בזה לא נוכל להמשיך לדון בפינטו או בכל שרלטן אחר. ה. דבר אחד נכון, אני חושב על רוב הבאבות ומקובלים את אותו דבר...הנה הסכמה.
|
|
א. לכבודך פתחתי מחשב פעם אחת בשביל הודעה, אבל לצערי זה לא יקרה הרבה. בדרך כלל אני כותב בפלאפון ואז הכל מתבלגן, ואעפ"כ אתה ועוד אחרים מצליחים לקרוא. ב. לא ביקשתי הוכחות ברמת דיוק מוגזמת, וכפי שציינת - גם את ההוכחות שלי ניתן לדחות כדמעיילין פילא וכו'. אבל אני כן מצפה להוכחות ברמה הזו: ספר לי שהוא נמנע מלמסור שיעורים בהלכה; תראה לי טעויות גסות בספריו; ספר לי על אדם ששוחח עמו בדברי תורה ומצא אותו בלא דבר. דברים כאלה. לצעוק "עילג", "נוכל", זה אני יכול להגיד אפילו עליך. ג. מסכים איתך, כל אחד מוזמן לבדוק ולקבל החלטות. אם כי ה"דרך אמונה" או ה"קרית מלך" הם ממש לא "אמירה קטנה". ואולי לא ציינתי את זה: אני לא מתייחס לגאונות, אלא בעיקר לאהבת תורה ושקידה וכדו'. ד. אינני מבין אותך, למה נראה לך שלבבות יש עגבניות טובות (כלשונך)? בחיי הקצרים הכרתי הרבה קוראים בקפה, בכף היד ומה לא, שאף אחד לא חושב שהם אנשים ערכיים. חלקם אפילו לא ממש דתיים או שהם מודים שלכאורה אינם מיוחדים בכלום (מה"מ מתלמים אומר את זה בפירוש). ציינתי כאן שיש לי המון מכרים מדרום א"י והרבה מהם הולכים לכל מיני בבות וחוזים בכוכבים, הם יודעים מצוין שאין בזה כל ממש ודבריהם בטלים ומבוטלים ובכל זאת הם הולכים, כי זה צורך פסיכולוגי של אנשים בסיטואציות שונות, לזרוק אחריות ולהכריע בנושאים שלא ניתן לבצע בהם תהליך קבלת החלטות (זו אגב הסיבה שרוב המושלים בעבר היו מחזיקים כל מיני אצטגנינים ומכשפים, וכבר בתנ"ך מבואר שהאמונה שלהם באלילים וכדו' לא הייתה מי יודע מה; ואותו דבר, זו הסיבה שדווקא אנשים בכירים נקשרים לכל מיני בבות וכמרים תמהוניים). אז זה הנוש מבחינתי, ומי שצריך את זה - שיילך על זה. מה אכפת לי. והאמת היא שלדעתי זה יותר משמעותי, כי כל המלחמה בבבות היא בעייתית. אנחנו גדלנו על כך שמאן דכאיב לי' כאיבא אזיל לבי אסיא. אם יש לי שאלה הלכתית אני הולך לרב, אם יש לי שאלה בתורת הסוד יש בתי מדרש לתורת הסוד. לפעמים קורה שאדם שמאוד ידוע בגדלות בתורה, כמו הרב אדלשטיין זצ"ל או הרב קנייבסקי, קצת נדבקים אליו. גם על זה אפשר להבליג. אבל למה אדם כמו הרב פינטו בכלל צריך להיות נושא? למה הוא טוב כדי שאדון למה לא ללכת אליו?! מצד שני, באותה מידה, אם הוא כן מחבר ספר או משהו כזה, אז זו ההזדמנות למי שמאוד סקרן - שיפתח את הספר ויראה אם זה מחדש לו משהו ו/או עושה לו טוב/רע. כמה פרגמטי ככה פשוט. ושוב חוזרת השאלה על מי שנופל על הרב פינטו וחבריו. באותה ה השתמשת במילה מקובלים, ובוודאי לא התכוונת לאנשים טובים שלומדים קבלה. בהנחה שהקבלה היא לא כפירה או כניסה לפרדס באופן שלא כראוי וכדו', הם תלמידי חכמים לתחום מסוים בתורה וזה מקסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2021 22:50 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | צמד חמד
מקווה שפינטו מתגמל אתכם על ההבלים שאתם כותבים
טענת טענה חזקה מאוד, ועכשיו תפקידך להוכיח לנו: א. שמה שאנחנו אומרים זה הבלים, ב. שגם אנחנו חושבים כך אבל אומרים אחרת (לכאורה בגלל תגמול מהרב הנל). תגובתך:
מה לעשות, אלו שנפגעים בשביל השרלטן המגלומן הנ"ל ומנשקים את שולי גלימתו, הם או חסידיו השוטים או כאלו שפינטו ואנשיו פינקו, הם לא באמת עשו את זה כי הם משתוקקים ומעריצים את תורתו.
הנה למשל דוגמה:
תוקן על ידי נוירולוג ב- 25/02/2021 23:56:44 |
|
הבה נתרגם את דבריך לשפה המדוברת: כל מי שמספר שחווית הקנייה שלו באושר עד היא חיובית, אין ספק שהוא פרסומאי סמוי. והראיה, שרשת אושר עד מפרסמת את עצמה בעיתון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2021 00:02 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | סוף סוף יש עם מי לדבר, ואולי זו באמת הזדמנות לדון בדברים כראוי (למרות ששאלת הבבות היא חסרת ערך מבחינתי, אבל אולי לאחרים היא כן משמעותית). בוא נדבר על ראיות כי זו הטענה העיקרית שלך כעת: כל מי שלמד מערכי מחקר, יודע שלעולם לא תהיה לך הוכחה מוחלטת ותמיד יש איומים על אמינות המסקנות שלך, אבל המחקר מצידו מתבסס תמיד על ראיות אמפיריות (ניתנות לאישוש והפרכה) ומנסה להסיר כמה שיותר איומים. לפחות לדעתי, ההוכחות שכתבתי על הגר"ח הן נכונות (ולמותר לציין שאני לא סומך על סיפורים. אני ואנשים רבים שקרובים אליי, דיברנו והתכתבנו רבות עם הגר"ח; אבל מה שבאמת חשוב, זה הטיעון שגם אתה יכול מחר לעשות את זה, כך שניתן להפריך את הטענה). לגבי הרב פינטו אני רוצה לחלק את הנושא לשניים: א. מה הטענות נגדו והאם הן הוכחו, ב. בהנחה שהטענות נכונות, מה ניתן ללמוד מהטננות האלה. לגבי א, אתה נשמע ברור וממוקד יותר מידידינו האהוב נוירולוג ואתה טוען שיש לך סימוכין לדברים, אז לא צריך לעשות אאוטינג - אבל כן ניתן לדבר באופן כללי ולהשאיר אותנו עם כלים לבדוק ולגלות שהטענות שלך נכונות. לגבי ב, לפחות לאדם רציונלי שכמוני לא ממש ברור מה אתה רוצה, ולדעתי הרב פינטו ממש לא שרלטן, ואסביר: אדם שיש לו "לופט געשעפט" וככה הוא מגדיר את ענייניו, הוא שרלטן? בוודאי שלא. הוא מציע משהו ואתה יכול לקנות ויכול לא לקנות. אז אדם שפוי מבין שזה חסר ערך אבל זכותו של אדם לא שפוי כן לקנות את זה ובהתאם זכותו של המוכר למכור. לפחות לדעתי, זה בערך מה שמציעים כל הבבות ואני לא חושב שמישהו מהם מציג את עצמו ככישרון, מבריק, נביא שתמיד צודק, אדם רהוט (ההיפך מעילג) - ושאר הדברים שלדעתך הר ב פינטו נעדר מהם. הבבות הם בבות כי הציבור קונה את זה, ואם מעניין אותך, אני מכיר איזה יהודי מדרום א"י שנחשב לנביא וחוזה מובהק וכל הדברים שאני יודע שהוא אמר לאנשים, לא התקיימו או התקיימו באופן לקוי וחסר תועלת (גילוי נאות: אין כוונתי למה"מ מתלמים). ונראה לך שהם מפסיקים ללכת אליו? הם ממשיכים כצאן לטבח ומוזילים ממיטב כספם, כי יש להם צורך נפשי בדמיון הזה, הגם שהם יודעים שזה לא עובד. וכך רוב האדמורים, משפיעים, בבות ועוד, אינם מתיימרים להיות גדולים בפלפול, הלכה, מיגות וכדו' אלא לתת איזה מענה רגשי. (במאמר המוסגר, נפל לידיי לאחרונה פלאייר של קהילת הרב צמ"ז, וכולו היה מלא בפתגמים עלגים וציטטות משיעורי אותו רב ללא כל טיעון לוגי או מקור ספרותי, ובלבד שאנשים יתרמו סכומי עתק לצורך מטרות קהילתיות שלפחות אני ממש לא הבנתי מהן...) אתה אומר שהרב פינטו לא בעל ידע גדול, אבל אם תקרא את שיעוריהם של החלבן או הרב מיילך בידרמן גם לא תמצא ידע מיוחד, ומי מדבר בכלל על משפ' אבוחצירא ואיפרגן וכדו' שכלל אינם מפיצי תורה (וגם המוסדות שלהם הוקמו רק בשנים האחרונות, כשהציבור התחיל לשאול שאלות "איפה הכסף"; ובזה אגב, שונים מאוד משפ'בבא יורם, בבא פינטו ובבא ברוך). וכך אני יכול לעבור איתך טענה טענה, גם לאחר שתוכיח את צדקת טענותיך, אינני מבין איך מוכח מהן שהוא לא ראוי להיות בבא. אז לסיכום, אתה טוען טענות ממוקדות ואשמח שתתן לנו אפשרות להוכיח אותן, וכן שתתמודד עם השאלה- למה לדעתך, לאור טענותיך, הוא ראוי להיות בבא. |
|
א. תשתדל לחלק את ההודעות שלך לקטעים, בגיל שלי זה כבר לא פשוט לקרוא בליל מילים. ב. אין לי כל כוונה להוכיח לך, זה מיותר, בעיקר כי הסטנדרטים שאתה מציב לי הם מהסוג שלא ניתן לעמוד בהם, וכמו שרמזתי, על כל דבר ניתן לומר אולי ואפשר ויכול להיות וקשקושים מקשקושים שונים. אם השאלה שלך היא איך אני קובע לעצמי ומרשה לעצמי לכתוב על כך, על זה עניתי. אם זה לא מקובל עליך שפינטו יהיה מקובל עליך, לא יגרם לי כל נזק מכך. ג. כמובן שכל מה שאמרת ניתן לומר על הגר"ח כי חסידים כבר מורעית חזקתן שמהלכים כעיוורים ורואים בכל אמירה קטנה גאונות ובכל ידע מסויום בקיאות. במו אוזני שמעתי מליטאים מפקפקים על ראשי החסידות בגלל טענות כאלו. ד. באשר לשאלת השרלטנות. מה זה שרלטן? אצלי שרלטן זה אדם ששם עגבניות יפות למעלה ובכך מטעה את הקונים, אצלי שרלטן זה אדם שיודע שאין לו שום כוח לדעת מה יהיה ובכל זאת מנבא דברים. וזה שיש טפשים לא מצדיק את האונאה וההונאה שלו. דברים פשוטים, רק על כך שאין בינינו מכנה משותף בזה לא נוכל להמשיך לדון בפינטו או בכל שרלטן אחר. ה. דבר אחד נכון, אני חושב על רוב הבאבות ומקובלים את אותו דבר...הנה הסכמה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2021 23:18 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | צמד חמד
מקווה שפינטו מתגמל אתכם על ההבלים שאתם כותבים
טענת טענה חזקה מאוד, ועכשיו תפקידך להוכיח לנו: א. שמה שאנחנו אומרים זה הבלים, ב. שגם אנחנו חושבים כך אבל אומרים אחרת (לכאורה בגלל תגמול מהרב הנל). תגובתך: |
|
מה לעשות, אלו שנפגעים בשביל השרלטן המגלומן הנ"ל ומנשקים את שולי גלימתו, הם או חסידיו השוטים או כאלו שפינטו ואנשיו פינקו, הם לא באמת עשו את זה כי הם משתוקקים ומעריצים את תורתו.
הנה למשל דוגמה:
תוקן על ידי נוירולוג ב- 25/02/2021 23:56:44
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2021 23:04 |
|
| |
סוף סוף יש עם מי לדבר, ואולי זו באמת הזדמנות לדון בדברים כראוי (למרות ששאלת הבבות היא חסרת ערך מבחינתי, אבל אולי לאחרים היא כן משמעותית). בוא נדבר על ראיות כי זו הטענה העיקרית שלך כעת: כל מי שלמד מערכי מחקר, יודע שלעולם לא תהיה לך הוכחה מוחלטת ותמיד יש איומים על אמינות המסקנות שלך, אבל המחקר מצידו מתבסס תמיד על ראיות אמפיריות (ניתנות לאישוש והפרכה) ומנסה להסיר כמה שיותר איומים. לפחות לדעתי, ההוכחות שכתבתי על הגר"ח הן נכונות (ולמותר לציין שאני לא סומך על סיפורים. אני ואנשים רבים שקרובים אליי, דיברנו והתכתבנו רבות עם הגר"ח; אבל מה שבאמת חשוב, זה הטיעון שגם אתה יכול מחר לעשות את זה, כך שניתן להפריך את הטענה). לגבי הרב פינטו אני רוצה לחלק את הנושא לשניים: א. מה הטענות נגדו והאם הן הוכחו, ב. בהנחה שהטענות נכונות, מה ניתן ללמוד מהטננות האלה. לגבי א, אתה נשמע ברור וממוקד יותר מידידינו האהוב נוירולוג ואתה טוען שיש לך סימוכין לדברים, אז לא צריך לעשות אאוטינג - אבל כן ניתן לדבר באופן כללי ולהשאיר אותנו עם כלים לבדוק ולגלות שהטענות שלך נכונות. לגבי ב, לפחות לאדם רציונלי שכמוני לא ממש ברור מה אתה רוצה, ולדעתי הרב פינטו ממש לא שרלטן, ואסביר: אדם שיש לו "לופט געשעפט" וככה הוא מגדיר את ענייניו, הוא שרלטן? בוודאי שלא. הוא מציע משהו ואתה יכול לקנות ויכול לא לקנות. אז אדם שפוי מבין שזה חסר ערך אבל זכותו של אדם לא שפוי כן לקנות את זה ובהתאם זכותו של המוכר למכור. לפחות לדעתי, זה בערך מה שמציעים כל הבבות ואני לא חושב שמישהו מהם מציג את עצמו ככישרון, מבריק, נביא שתמיד צודק, אדם רהוט (ההיפך מעילג) - ושאר הדברים שלדעתך הר ב פינטו נעדר מהם. הבבות הם בבות כי הציבור קונה את זה, ואם מעניין אותך, אני מכיר איזה יהודי מדרום א"י שנחשב לנביא וחוזה מובהק וכל הדברים שאני יודע שהוא אמר לאנשים, לא התקיימו או התקיימו באופן לקוי וחסר תועלת (גילוי נאות: אין כוונתי למה"מ מתלמים). ונראה לך שהם מפסיקים ללכת אליו? הם ממשיכים כצאן לטבח ומוזילים ממיטב כספם, כי יש להם צורך נפשי בדמיון הזה, הגם שהם יודעים שזה לא עובד. וכך רוב האדמורים, משפיעים, בבות ועוד, אינם מתיימרים להיות גדולים בפלפול, הלכה, מיגות וכדו' אלא לתת איזה מענה רגשי. (במאמר המוסגר, נפל לידיי לאחרונה פלאייר של קהילת הרב צמ"ז, וכולו היה מלא בפתגמים עלגים וציטטות משיעורי אותו רב ללא כל טיעון לוגי או מקור ספרותי, ובלבד שאנשים יתרמו סכומי עתק לצורך מטרות קהילתיות שלפחות אני ממש לא הבנתי מהן...) אתה אומר שהרב פינטו לא בעל ידע גדול, אבל אם תקרא את שיעוריהם של החלבן או הרב מיילך בידרמן גם לא תמצא ידע מיוחד, ומי מדבר בכלל על משפ' אבוחצירא ואיפרגן וכדו' שכלל אינם מפיצי תורה (וגם המוסדות שלהם הוקמו רק בשנים האחרונות, כשהציבור התחיל לשאול שאלות "איפה הכסף"; ובזה אגב, שונים מאוד משפ'בבא יורם, בבא פינטו ובבא ברוך). וכך אני יכול לעבור איתך טענה טענה, גם לאחר שתוכיח את צדקת טענותיך, אינני מבין איך מוכח מהן שהוא לא ראוי להיות בבא. אז לסיכום, אתה טוען טענות ממוקדות ואשמח שתתן לנו אפשרות להוכיח אותן, וכן שתתמודד עם השאלה- למה לדעתך, לאור טענותיך, הוא ראוי להיות בבא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 23:50 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | גם אין הוכחה שהגרח"ק יודע ללמוד, אולי שילם לאברכים שיכתבו את ספריו? ומעשיות של חסידיו שווים לצור על פי צלוחית.
הטענות האלה הועלו כבר בעבר ועניתי, אך אענה שוב כי זה פשוט ונכון: א. אנשים רבים נכנסים ומדברים עם הרב קנייבסקי בלימוד ונהנים מחכמתו וידיעותיו, ואתה גם מוזמן לנהוג כך. ב. לטעון שהספרים קנויים זה קצת הזוי, מדובר בכמות אדירה של מאמרים (חבורות בלע"ז) וספרים לאורך כמעט 80 שנה, שכולם באותו סגנון עם הערות וציונים מזה על זה, והרב קנייבסקי בעצמו נשאל ומשיב על העתוב בהם. כדי לייחצן את כל זה בלי לכתוב את זה, צריך להיות הרבה יותר גאון ותלמיד חכם מאשר לכתוב את זה. |
|
הפוך, ניסיתי להראות שאין צורך באופן אישי ללכת לתהות על קנקנו של מישהו כדי לגבש דעה בעדו או נגדו, אתה סומך על מעשיות של מי שהלך לגר"ח ועל הסבירות שלא יתכן שכל ספריו בסגנון אחד, וזה נכון, אבל זו בערך רמת ההוכחות של פינטו שרלטן. מי שמכיר אותו מתקופת הישיבה (שמעתי מהם) יודע שהוא רחוק מלהיות בעל כשרון, ומי שמקשיב לו רואה שהוא עילג ןבעל ידיעות סביר מינוס אחרי כל כך הרבה שנות לימוד לכאורה, כל הבטחותיו עלו בתוהו, והוא גם ישב בכלא, והוא חבר של פושעים אמיתיים, שפתו האמיתית ירודה, אבל המון מסע פרסום של שקר וחנופה, זה די תמונת המראה של ההוכחות על הגר"ח. ניתן לפלפל ולהגיד לא ושם וכך ואולי וצריך יותר וקשקושים מקשקושים שונים אבל אדם עם יושר פנימי יודע לזהות את האמת.
(ואגב, לי אישית יש ידיעה ברורה שהוא שרלטן. אבל דל מהכי.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 23:38 |
|
| |
הנה לנו מופע צביעות שמהווה דוגמה קלאסית לגמל שלא רואה את דבשתו.
מעבר לכך אין מה להתייחס לאוסף ההבלים וההזיות ממוחו הקודח של החסיד השוטה של הבאבא פינטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 23:26 |
|
| |
דבר_תורה
עזוב דיבוק, אתה לא קולט שהבחור סימן מטרה, (וגם הוסבר מדוע) ואפילו יצא מגדרו ומפעיל בשביל זה ניק נוסף?
הוא אובססיבי מתאריך מאד מסויים לתופעה שנקראת פינטו והגרח"ק, שיטת התגובות של טרולים כמוהו (שמתפרנס מיח"צ, אם כי עבר בין כמה משרדים כבר בעברו) היא "אתם מתוגמלים" או שאר התקפות אישיות שנ וגעות לאופי של המגיבים, לאישיות, למניעים, בעטו החדה והצולפת, ממנה הוא מתפרנס, אתה מנסה לדבר בהיגיון והוא נעול, על מטרות ממוקדות.
לך תסביר לו שיש אנשים, שהחפץ חיים נלמד על ידם וזה מענין אותם, אינני חסיד של שום בבא, לא הייתי ולא אהיה, שלל הטענות והעונים שיש כלפי כל אדמו"ר, מהקטנים ועד הגדולים כיום, יכולים לפרנס עשר שחצנים ונבלים כמו נוירולוג, זה לא ממש מענין אותו
מה יש לו עם בית הגרח"ק, גם לזה יש תשובות ברורות, איסור האאוטינג, (וכמובן הלכות החפץ חיים) לא מאפשרות לפרט.
לא יעזור לך שום ויכוח, הוכחה, הסבר, כל מי שמסומן אצלו, סטייל שאולזון, הוא מותקף.
תן לי מורה הוראה אחד, ולא משנה מאיזה חוג עדה חסידות וכדומה, שיתיר להתבטא בצורה שההוא מתבטא! אין כאן דיון של ממש, אלא במה להשפרצת רפש.
אז מה יש לענות לו? ובעצם אולי רק כדי שקוראים תמימים יבינו וידעו, שהלכות לשון הרע רכילות ומוצש"ר הם לא הפקר, שיוזוי ת"ח (כן ההתטאויות על הגרח"ק זה ביזוי ת"ח ולא ביוןקרות גרידא על הבית סביב שזקוק לביקורת נוקבת) איך וייס נישט
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 24/02/2021 23:27:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2021 23:24 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איפה טענת שאתה יודע מה טיבו של הספר? האם נהיית רוכל ספרים ולא ידענו?! הרי גם אתה מודה שבאת לטעון שהספר משקף את הטענות שלדבריך, הוכחת. ועכשיו להוכחות: לא יגוע לי שהוא אמר על עצמו תארים כאלה, ואם הטענה על כך שאחרים אמרו בפניו, הרי שטענה זו נכונה גם על הרב עובדיה ויבל"ח הרב קנייבסקי והרבי מליובאביץ שליט"א. לגבי הנבואות, נבואות לא תמיד מתגשמות. גם הרב מרדכי אליהו אמר שלא תהיה התנתקות וגם יחזקאל אמר שלא יהיה נס לחנניה מישאל ועזריה. עד כמה שידוע לי הרב אליהו הוא קונצנזוס והנביא יחזקאל הוא אחל של נביא. |
|
כפי שכתבתי, אתה לא מחפש לא תשובות ולא הוכחות.
סתם טרחנות והתנצחות ללא לוגיקה הגיון והגינות.
|
|
|
|
|