כאשר סמוטריץ' חשב שהוא ירוץ ביחד עם בנט ושקד, זה מה שהוא ענה כששאלו אותו
אתה תשב עם מרצ? "אני אשב עם כל מי שמבין שהוא צריך כרגע לוותר על דברים שהוא מאוד רצה לקדם, אבל כפי שלמרצ יש הרבה דברים חשובים שהם רוצים לקדם ואני מכבד את זכותם, כך גם לי יש דברים שאני רוצה לקדם ואני יודע שאותן הסוגיות במחלוקת במישור המדיני, בהיבטים של דת ומדינה כרגע נצטרך לשמר בהם איזשהו סטטוס קוו, ולדעת שאף צד כרגע לא מצליח.. אבל אנחנו לוקחים את השמונים תשעים אחוז מכנה משותף ואת האתגרים הגדולים ואותם אנחנו מנהלים לטובתם של אזרחי מדינת ישראל. ואני אומר לא צריך לפסול אף אחד."
השמאל לא יכנס לקואליציה ללא שותפות או לכל הפחות הסכמות עם הערבים, ברגע שיש אפשרות ולו רחוקה שהערבים (או חלקם) ילכו עם הימין הם לא יכולים להרשות לעצמם לוותר עליהם
נשלח ב-20/4/2021 15:31
אני סברתי שמלכתחילה סמוטריץ' לא היה צריך להתפצל מבנט. היה צריך להסתפק בשמירת כוחו כמפלגה עצמאית בתוך רשימת ימינה. (אלא אם הוא היה משלב מפלגה חרדית ברשימה שלו שיהיה בה נציג חב"ד ונציג חרדים עובדים, שאז יש סיבה לפיצול). אני סבור שבפלונטר הנוכחי בנט וסמוטריץ' צריכים להתחבר בחזרה (ללא בן גביר ומעוז) וללכת ביחד (12 מנדטים) לממשלת אחדות כאשר בנט ראשון ברוטציה כדי למנוע בחירות חמישיות או ממשלה שנשענת על רע"מ. וכמו שאמרה יו"ר סיעת "הציונות הדתית" ח"כ אורית סטרוק: מרצ והעבודה עדיפים על רע"מ.
נשלח ב-20/4/2021 15:17
מצד רביעי, אני מעולם לא באתי בטענות לסמוטריץ' בעניין הזה. להיפך, הייתי בא אליו בטענות אילו היה נוהג אחרת משהבטיח.
נשלח ב-20/4/2021 14:29
לא יודע אם סמוטריץ הצהיר, נתניהו ובנט הצהירו
נשלח ב-20/4/2021 14:24
מצדרביעי
חריף_ומקשה כתב:
סתם התחשק לי להקפיץ את האשכול הזה לרגל המצב המצחיק שנוצר. שדווקא בגלל שסמוטריץ' עבר את אחוז החסימה, זה בדיוק מה שתוקע את "גוש הימין" מלהקים ממשלה בתמיכת רע"מ. שהרי אם סמוטריץ' לא היה עובר, אז אמנם "גוש הימין" ביחד עם בנט היה יורד במקרה הכי גרוע ל-57 מנדטים. אבל היה יכול להקים ממשלה עם רע"מ. צחוק הגורל.
אבל קשה לטעון שהוא לא הצהיר לפני הבחירות שאין סיכוי שיצטרף לממשלה בתמיכת רע"מ...
נשלח ב-20/4/2021 11:03
סתם התחשק לי להקפיץ את האשכול הזה לרגל המצב המצחיק שנוצר. שדווקא בגלל שסמוטריץ' עבר את אחוז החסימה, זה בדיוק מה שתוקע את "גוש הימין" מלהקים ממשלה בתמיכת רע"מ. שהרי אם סמוטריץ' לא היה עובר, אז אמנם "גוש הימין" ביחד עם בנט היה יורד במקרה הכי גרוע ל-57 מנדטים. אבל היה יכול להקים ממשלה עם רע"מ. צחוק הגורל.
נשלח ב-25/2/2021 23:10
אולי הכוונה להקצאת תקציבים לעזרה סוציאלית-נפשית לרווקים, שזה דבר נחמד וחשוב (אבל זניח במושגים של בחירות).
אין מפלגה שלא תשב עם השמאל בהנתן האפשרות להגיע לשלטון.
השאלה היחידה היא מה המחיר ועל מה צריכים לותר.
נשלח ב-22/2/2021 20:25
חריף_ומקשה כתב:
יוחנןש כתב:
הצצה חיה לעולמם המתוסכל של חרדים 'פתוחים' - זה פתוח לכאן וזה לכאן, לזה נוזל מפה ולההוא משם.
בקיצור לא קלים חייהם של הזזים/הפוזלים החוצה
תוקן על ידי יוחנןש ב- 22/02/2021 16:59:44
רוב החרדים המודרנים מצביעים למפלגות החרדיות. בעבר הבאתי על כך נתונים ברורים. השוותי את נתוני ההצבעה לרשויות המקומיות שרצו שם מפלגות חרדיות מודרניות אל מול נתוני הצבעה לכנסת ויצא שרוב החרדים הפתוחים מצביעים למפלגות החרדיות. אני לא חושב שזה עומד להשתנות בזמן הקרוב. אבל נחייה ונראה.
אט אט החרדים האלו מתפכחים ומבינים שעבדו עליהם !! והם לא קיבלו כלום מחברי הכנסת החרדים!! שלא איכפת להם מצרכים של הציבור הזה !!! ושטובים רק להצביע בקלפי למפלגות המסואבות האלו!! היום בבני ברק אין חילונים ואין דתיים לאומיים !! בבני ברק היו למפלגות הלא חרדיות בבחירות האחרונות לכנסת 5000/5500 לערך !! המסקנה היא כשהחרדים הפתוחים והמודרנים מאסו במפלגות החרדיות המסואבות !!
הצצה חיה לעולמם המתוסכל של חרדים 'פתוחים' - זה פתוח לכאן וזה לכאן, לזה נוזל מפה ולההוא משם.
רוב החרדים המודרנים מצביעים למפלגות החרדיות. בעבר הבאתי על כך נתונים ברורים. השוותי את נתוני ההצבעה לרשויות המקומיות שרצו שם מפלגות חרדיות מודרניות אל מול נתוני הצבעה לכנסת ויצא שרוב החרדים הפתוחים מצביעים למפלגות החרדיות. אני לא חושב שזה עומד להשתנות בזמן הקרוב. אבל נחייה ונראה.
אתה תשב עם מרצ? "אני אשב עם כל מי שמבין שהוא צריך כרגע לוותר על דברים שהוא מאוד רצה לקדם, אבל כפי שלמרצ יש הרבה דברים חשובים שהם רוצים לקדם ואני מכבד את זכותם, כך גם לי יש דברים שאני רוצה לקדם ואני יודע שאותן הסוגיות במחלוקת במישור המדיני, בהיבטים של דת ומדינה כרגע נצטרך לשמר בהם איזשהו סטטוס קוו, ולדעת שאף צד כרגע לא מצליח.. אבל אנחנו לוקחים את השמונים תשעים אחוז מכנה משותף ואת האתגרים הגדולים ואותם אנחנו מנהלים לטובתם של אזרחי מדינת ישראל. ואני אומר לא צריך לפסול אף אחד."
מה קרה לך ??? לכאורה רק לפני מספר שבועות כתבת נגד המפלגות החרדיות ופתאום מה קרה ??? המפלגות החרדיות הן הכי אינטרסנטיות דרעי ישב עם מרץ ושולמית אלוני זל כשרת החינוך בממשלת שמד בשנת 1992 המפלגות החרדיות ישבו עם מי יענה ויתן להם את הדרישות שלהם !! ואיך אפשר לשכוח את חסידי גור נדלן שהמליכו את ברקת ויצאו נגד מאיר פורוש ועל מנת להלחם בו הם הפרו את כל התקנות של גור !! ואני לכאורה ראיתי ברכב אחד חסיד גור יושב ליד בחורה חילונית כנראה התקנות מיועדות לאישה הפרטית ולא לנשים אחרות .
הסברתי יפה מאוד. אם סמוטריץ' היה נותן נציג לחרדים הפתוחים הייתי שמח מאוד ותומך בו. אבל כרגע זה נראה שסמוטריץ' פוזל בעיקר לבייס המפד"לניקי והוא רק נעזר בחרדים ובעוצמה כדי לעבור את אחוז החסימה. אז אני נשאר מהצד ומאחל לו בהצלחה.
אוסיף עוד כי בנושאי דת ומדינה, דעתי שיש למעט בכפייה דתית על החילונים ככל האפשר, מפני שההיסטוריה והמציאות מוכיחה שזה רק פועל כבומרנג. ולכן מהבחינה הזאת אני מעדיף את הגישה של בנט (ופייגלין) על פני הגישה של סמוטריץ' והמפלגות החרדיות.
בנוסף, מאחר וסמוטריץ' הוא שבוי של ביבי, אין לו כוח אמיתי. והוא לא יוכל לדרוש מביבי כלום. לעומת זאת, בנט שמשחק על כל המגרש יכול להביא הישגים ממשיים.
נשלח ב-22/2/2021 16:54
חריף_ומקשה כתב:
הצביעות של סמוטריץ'
מה קרה לך ??? לכאורה רק לפני מספר שבועות כתבת נגד המפלגות החרדיות ופתאום מה קרה ??? המפלגות החרדיות הן הכי אינטרסנטיות דרעי ישב עם מרץ ושולמית אלוני זל כשרת החינוך בממשלת שמד בשנת 1992 המפלגות החרדיות ישבו עם מי יענה ויתן להם את הדרישות שלהם !! ואיך אפשר לשכוח את חסידי גור נדלן שהמליכו את ברקת ויצאו נגד מאיר פורוש ועל מנת להלחם בו הם הפרו את כל התקנות של גור !! ואני לכאורה ראיתי ברכב אחד חסיד גור יושב ליד בחורה חילונית כנראה התקנות מיועדות לאישה הפרטית ולא לנשים אחרות .