חוויה מהגיור הצבאי שלי או במילים אחרות עכשיו השיקסע מדברת:
בסיום התהליך כלומר אחרי שלמדת הלכות, התפללת 3 פעמים ביום במשך חודשים, הלכת עם חצאיות, שמרת שבת, הסכמת לשנות את שמך ועמדת בפני וועדה של רבנים והצלחת לשכנע אותם שאת ראויה להתקבל לעם היהודי (זה שתמיד הרגשת שייכת אליו)
את צריכה לעבור מקווה. כן יש שיגידו שמקווה זה מגעיל (זאת לא הנקודה שלי... נתקדם) ואותו את עוברת פעמיים - פעם אחת מול הבלנית אבל עוד קודם מול 3 רבנים. וכך נערה בת 18 עומדת עירומה במים כשלגופה רק חלוק צניעות (מה זה חלוק צניעות? יריעת פלסטיק. מה קורה לפלסטיק במים? נכון. הוא צף)
3/4 אז את עומדת ומנסה להשתלט על הפלסטיק העיקש ורק מתפללת (עכשיו את יודעת איך) שהגברים הזרים והמבוגרים האלה יצאו כבר מהחדר ואת תוכלי להיות יהודיה כשרה אבל רגע לפני שזה קורה הם מתקילים אותך בעוד שאלה אחת, רק לוודא שאת באמת רצינית. מה הן 3 המצוות שנשים חייבות בהן? אחד שואל...
את שולפת מהראש מהר מהר ״החן״ - או במילים אחרות: ״הדלקת הנר, הפרשת חלה ונידה״ (כן גם 14 שנה אחרי אני זוכרת) והם סוף סוף מתרצים ונותנים לך לטבול (והחלוק צניעות מה איתו?)...
וזהו את יהודיה.
אה בעצם לא...
בתמונה סמלת מצטיינת (שהמשיכה ללכת בחצאית גם הרבה אחרי שהגיור נגמר)
יצא לי פעם לראות את השיעורים שארגון נתיב מעביר בתהליך הגיור הצבאי, ודיברתי עם הרב שמסר את השיעורים, הוא היה חרדי!, והוא הסביר לי שמאוד לא סביר שאנשים שרק עושים הצגה ואינם מאמינים כלל בדת היהודית ישרדו מעמד לאורך כל התקופה של התהליך. העסק שם מאוד רציני, יש שיעורים באמונה ומחשבה, ושיעורים בהלכה. ויש מלא מבחנים ומעקב אחרי ההתנהגות.
נשלח ב-2/3/2021 22:30
פגשתי פעם גר של צה"ל, שלא היה דתי (לדעתי כבר אחרי הגיור הוא לא היה ממש דתי). ממה שהבנתי ממנו התהליך גיור הוא רציני ומעמיק וממש לא איזה סרט נע או בדיחה. אפשר להתווכח על משמעות הגיור על פי ההלכה, וכבר ציין הרב מאזוז שמשום מה כל אותם רבנים שמתנגדים לגיורי צה"ל כי אין קבלת מצוות - טוענים שבורקובסקי היה יהודי למרות שאכל נבלות והיה הולך לכנסיה וכך חינך את בניו. בכל מקרה לא מדובר באיזו בדיחה אלא בתהליך רציני מאוד שהם עוברים, והרבה מהם מוותרים על זה כי הם מרגישים לא שייכים ולא מתאימים. כך שללכת בחוץ ולצעוק שכולם שיקצעס, צריך להיות גם טיפש אבל בעיקר אטום רגשית ולא אכפתי כלפי הזולת, ובדיוק ככה זה מצטייר בחוץ. (וכבר העיר כאן מישהו, שאם היא גויה אין על מה לשבת שבעה, שהרי שבעה זה רק אם הבת המירה את דתה; ויש להוסיף, שאם היא יהודיה גם כן אין צורך לשבת שבעה, כי רק בגויתן אית להו חייס).
נשלח ב-2/3/2021 21:55
למה צ"ל "שיקסע" שזה כינוי גנאי? מה רע באינה יהודיה על פי ההלכה.
נשלח ב-2/3/2021 20:44
אני דווקא חושש שסמוטריץ' הולך לאבד קולות חרדיים היות והצטרף למקהלת המגנים בלי לשקול אולי יש בכל זאת משהו בדעתו...
נשלח ב-2/3/2021 20:33
ואני ממתין בקוצר רוח, שבנט או ליברמן ולפיד יגישו בקשה לפסילת פינדרוס ורשימתו לכנסת
לךתדע1 כתבה:
אני ממתינה בקוצר רוח שהשיקסעס שגוירו בצה"ל יגישו תביעות דיבה נגד פינדרוס על סך 150.000, למצער ע"פ תיקון סעיף 6 לחוק לשון הרע: שגם אם אין הוכחה שהייתה כוונה, ניתן לתבוע סך 75.000 מיותר להוסיף שבמקרה הזה לא תעמוד לפינדרס כל חסינות.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/03/2021 20:22:02
לה''ו. ואז... מעניין מה יורוכם לעשות?! להצביע לפרענקים השם ישמור, או לא להצביע כלל.
אני ממתינה בקוצר רוח שהשיקסעס שגוירו בצה"ל יגישו תביעות דיבה נגד פינדרוס על סך 150.000, למצער ע"פ תיקון לחוק לשון הרע: גם אם אין הוכחה שהייתה כוונה לפגוע ניתן לתבוע סך 75.000 מיותר להוסיף שבמקרה זה חסינותו לא תגן עליו.
היום אני מנהלת אורח חיים חילוני כמו מיליוני יהודים אחרים בארץ ובעולם
זו בדיוק הטענה של פינדרוס נגד מערך הגיור הצבאי. שגיור שנעשה על דעת לנהל אורח חיים חילוני אז המתגייר נשאר גוי
תשובה:
מצטערת לבשר אבל גם מי שעושה גיור באזרחות בדרכ נשאר חילוני אחר כך. העניין הוא ״להפוך״ ליהודיה ולא לדתיה. אם פינדרוס מתכוון שמי שאינו דתי הוא שיקסע/גוי שצריך לשבת שבעה בגללו אז כבר יש לנו בעיה עמוקה יותר
יחד עם זאת, היא מספרת שגם תקופה ארוכה אחרי הגיור המשיכה לשמור. השאלה היותר מעניינת, האם כשהתגיירה היא האמינה בהשם ובמשה עבדו, והיום היא חילונית כי זה נוח לה. או שהיא מאז ומעולם הייתה כופרת והכול היה סתם הצגה ולא ניסיון להיות דתיה.
כאחד שעוקב אחרי הכבים, והיא בכללם, מהתרשמותי, היא ממש לא שונאת דת, אפילו להיפך, יש לה אהדה גדולה מאוד לדת. כך שהייתי נזהר לקבוע לגביה מסמרות.
תיאורים עסיסיים (על גבול הפורנוגרפיה) של טבילת הגיורת במקווה מול שלושה רבנים זרים ומבוגרים (מזוקנים היה מעלה את האמפתיה, וגם קריקטורה) לא אמורים להיות רלוונטיים כלל וכלל לגבי כשרות או אי כשרות הגיור.
השימוש בטיעונים מסוג הנ"ל מעלה חשד לגבי רצינות הגיורת באופן כללי. אף אחד לא ביקש ממנה להצטרף לעם היהודי. אם היא לא עושה את זה בשמחה שלא תצטרף.