בית פורומים בחדרי חרדים

כתבת ערוץ 11 מגיבה לפינדרוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2021 20:44 לינק ישיר 

אני דווקא חושש שסמוטריץ' הולך לאבד קולות חרדיים היות והצטרף למקהלת המגנים בלי לשקול אולי יש בכל זאת משהו בדעתו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2021 21:55 לינק ישיר 

למה צ"ל "שיקסע" שזה כינוי גנאי? מה רע באינה יהודיה על פי ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2021 22:30 לינק ישיר 

פגשתי פעם גר של צה"ל, שלא היה דתי (לדעתי כבר אחרי הגיור הוא לא היה ממש דתי). ממה שהבנתי ממנו התהליך גיור הוא רציני ומעמיק וממש לא איזה סרט נע או בדיחה. אפשר להתווכח על משמעות הגיור על פי ההלכה, וכבר ציין הרב מאזוז שמשום מה כל אותם רבנים שמתנגדים לגיורי צה"ל כי אין קבלת מצוות - טוענים שבורקובסקי היה יהודי למרות שאכל נבלות והיה הולך לכנסיה וכך חינך את בניו.
בכל מקרה לא מדובר באיזו בדיחה אלא בתהליך רציני מאוד שהם עוברים, והרבה מהם מוותרים על זה כי הם מרגישים לא שייכים ולא מתאימים. כך שללכת בחוץ ולצעוק שכולם שיקצעס, צריך להיות גם טיפש אבל בעיקר אטום רגשית ולא אכפתי כלפי הזולת, ובדיוק ככה זה מצטייר בחוץ. (וכבר העיר כאן מישהו, שאם היא גויה אין על מה לשבת שבעה, שהרי שבעה זה רק אם הבת המירה את דתה; ויש להוסיף, שאם היא יהודיה גם כן אין צורך לשבת שבעה, כי רק בגויתן אית להו חייס).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2021 00:03 לינק ישיר 

יצא לי פעם לראות את השיעורים שארגון נתיב מעביר בתהליך הגיור הצבאי, ודיברתי עם הרב שמסר את השיעורים, הוא היה חרדי!, והוא הסביר לי שמאוד לא סביר שאנשים שרק עושים הצגה ואינם מאמינים כלל בדת היהודית ישרדו מעמד לאורך כל התקופה של התהליך. העסק שם מאוד רציני, יש שיעורים באמונה ומחשבה, ושיעורים בהלכה. ויש מלא מבחנים ומעקב אחרי ההתנהגות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כתבת ערוץ 11 מגיבה לפינדרוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.