אני עוקב אחרי פינדרוס כבר שנים ומאוד נהנה ממקוריותו ומהיושר הפנימי והדאגה לאזרח הקטן הנדירים לצערנו בפוליטיקה...
כנראה שהתבטאות השיקסע הייתה טעות והוא התנצל עליה, אבל עצם העלאת נושאי הליבה השנויים במחלוקת בין הציבור המסורתי-דתי-חרדי לבין הפרוגרסיבים לטעמי זה ממש במקום. הגיע הזמן שנושאים אלו יעלו לדיון במקום למסמס אותם כל הזמן במעין סטטוס-קוו שגם ככה מתפוצץ...
במילים אחרות, מדינה בת 70 ושניים שנה צריכה כבר "להתאפס" על נושאי הליבה שלה ולהחליט לאיפה היא הולכת...
נשלח ב-4/3/2021 18:32
מצדרביעי
הדיבוק כתב:
שלח את אשתך לחפש תמונות של איוונקה ואחר כך תספר לי שהיא מתנהגת כמו אישה דתיה... (והכי קל לעשות כמה תמונות של הילד עם כיפה)
סיכמנו כבר שלבוש לבד זה לא מספיק (גם אצל החרדים וודאי אצל הדת"ל לא חסרות נשים שלא מתלבשות בדיוק לפי התקנון של סמינר הסניף אבל עדיין זה לא הופך מי שלבוש כך ל"לא שומר מצוות"...).
על הדרך קבלתי באישי, את עדותה של איוונקה בספרה על שמירת השבת שלה:
'' sundown Friday to Saturday night, my family and I observe the Shabbat,'' she wrote. ''During this time, we disconnect completely — no emails, no TV, no phone calls, no Internet. We enjoy uninterrupted time together and it's wonderful.
''It's enormously important to unplug and devote that time to each other,'' she wrote. ''We enjoy long meals together, we read, we take walks in the city, we nap, and just hang out.''
נשלח ב-4/3/2021 18:16
שלח את אשתך לחפש תמונות של איוונקה ואחר כך תספר לי שהיא מתנהגת כמו אישה דתיה... (והכי קל לעשות כמה תמונות של הילד עם כיפה)
נשלח ב-4/3/2021 18:12
קלעפער כתב:
קלעפער
תמניא_אפי כתב:
מצדרביעי כתב:
אחשוב בל"נ על טענותיך, אבל למה נראה לך שאיוונקה טראמפ לא שומרת מצוות? לדעתי היא כמעט יידשע מאמע:)
היא באמת עושה חרעמזלעך בחנוכה וקיינדלך בפסח והולעפטשע'ס בשמחת תורה.
א. אני מכיר לא רק מהחוגים שלי. ב. השאלה שנשאלתי היתה, כמה אני מכיר - ועל זה עניתי.
נשלח ב-4/3/2021 17:37
אתה מכיר מדגם מייצג של החברה הישראלית? אתה מכיר את הגרים שחיים בחברה שלך, באותה מידה אתה יכול "להוכיח" שמרבית האוכלוסיה בארץ חרדית....
נשלח ב-4/3/2021 17:26
hhaavv
הדיבוק כתב:
אין לי בעיה עם השטויות שהוא אמר (להגיד "חלק מגיורי צהל אינם תקפים, כי אין קבלת מצוות", זה יותר מטומטם מלהגיד "חלק מהמנהיגים החרדים הם פדופילים, כי הנה הרב חפוטא").
כמה גרים צה"ליים אתה מכיר שהם יראי שמים ושומרי תורה ומצוות?
כמה גרים כאלה אתה מכיר, מגיורי בתי הדין בכל רחבי העולם?
אני מכיר הרבה גרים, כולם שומרים תורה ומצוות. חלקם התגייר בבית דין של ר' ניסים, כמה מהם ברבנות וגם כמה בבתי דין חשובים בחו"ל.
נשלח ב-4/3/2021 15:59
ברור שטראמפ שומרת מצות, זה ידוע, מי ששולחת את הילד שלה לבית ספר יהודי דתי זה עוד יותר משמירת מצות. רוב חילולי השבת שלה הם בהיתר רבני, מבחינת ההלכה היא אונס ולא זדון.
נשלח ב-4/3/2021 11:41
אחשוב בל"נ על טענותיך, אבל למה נראה לך שאיוונקה טראמפ לא שומרת מצוות? לדעתי היא כמעט יידשע מאמע:)
נשלח ב-4/3/2021 11:34
בוא נעשה סדר: 1. גיור ללא קבלת מצוות (לפחות עתידית) היא מחלוקת או"ה ודרישא, הרב עוזיאל כתב שאם כבר בעת הגיור הגר לא מתכון לשמור מצוות, אזי הגיור לא חל. (כמובן שיש הרבה לדון מה זה מתכוון ומה זה מצוות). מי שרוצה לראות את נושא זה בהרחבה, וכאמור- את הצביעות שבבחירת הצד ההלכתי לפי האינטרס לנגח את הרבנות, מוזמן לעיין בהסכמתו הארוכה של הנאמ"ן לספה"ק זרע ישראל. 2. גיור לשם חתנות הוא פסול מעיקרו, ובכל זאת כולם מגיירים כיום לשם חתנות וזה כבר מצוין באחיעזר. כמדומה שיש על זה מכתב מפורש של הרי"א הנקין זצ"ל שמופיע איפשהו ביביע אומר. 3. את איוונקה טראמפ-קושנר לא ניתן להגדיר כשומרת מצוות בשום מובן, ומי שגייר אותה הוא אחד הרבנים המודרן-אורתודוקסים החשובים בארה"ב שהוסמך ע"י מרן הגרי"ד. 4. גיורים קונסרבטיביים הם בעייתיים בעצם, כי הקבלת יהדות היא של יהדות בעייתית, ומעבר לזה הגירות לא תמיד כוללת טבילה והדיינים בעצמם אינם שומרי מצוות כך שחסר התנאי של גיור בפני דיינים. אם כי יש קונסרבטיבים ורפומים שהגיור שלהם והמצוות שלהם די זהות לשלנו ושם הדין שונה (יש על זה מאמר ארוך ומקיף של איזה שופט, איפשהו בתחומין). 5. הבעיה שלי עם פינדרוס היא לא הטהרנות, אלא העיתוי. עכשיו יש בעיה עם הגיורים הרפורמיים, תן לה לדעוך ואז תדבר על הגיורים האורתודוקסיים. קצת שכל לא יזיק.
נשלח ב-4/3/2021 10:54
אפשר להתחיל מהאגרות משה שמובא במאמר של שנרב ולראות שגיור בני זוג של יהודים היה נפוץ מאוד (עוד ברוסיה) גם כאשר לא שמרו תומ"צ לאחר הגיור
נשלח ב-4/3/2021 10:36
אשמח להפניות למקורות בשותי"ם כדבריך. לגבי ביה"ד של ר' ניסים - תוכל להסביר לי על סמך מה אתה מניח שרוב המתגיירים שם אינם שומרי מצוות ובכלל שרוב המתגיירים האורתודוקסים אינם שומרי מצוות?
אם ניקח את ביתו של טראמפ כ"מקרה בוחן" (כמובן אין בכוונתי לשפוט אותה ואת בעלה אלא רק לנתח מקרה בוחן שנראה "קלאסי" בארה"ב).
לכאורה מה שעורר את הצורך שלה להתגייר היה מטרת זוגיות ובעלה משתייך לזרם המכונה "מורדן אורתודקס" עדיין למיטב ידיעתי היא בהחלט חוסה תחת ההגדרה "שומרת מצוות" ובכל זאת לא הכירו בגיור שלה בארץ כל כך בקלות (למרות הרגישות הפוליטית...)
נשלח ב-4/3/2021 10:26
קטונתי מלהסביר ולפסוק הלכות, אבל מי שמסתכל בשותי"ם בענייני גיור רואה שההתנהגות בפועל הייתה שונה ממה שנראה מפשט הפסיקה בספרי ההלכה זכותו של פינדרוס ללכת בכל דרך שירצה השאלה אם מותר לו לבזות דיינים ולמנוע מהם לגייר כשהם עושים את מה שמקובל מזה כמה דורות, כמו כן השאלה אם מותר לו לערער על יהדותם של מי שגויר בדרך זו אולי כדאי לו ללמוד מר' משה פיינשטיין שעל אף שלא "אהב" את הדרך הזו לימד זכות על מי שהולך בה ואף הציע אותה כאפשרות לרב שהתייעץ איתו ("יעשה כפי דעתו וכפי הדוחק") שנרב בסך הכל מצביע על ההבדל בין תפיסת הגיור כפי שנראית בהלכה ובמקורות שמתייחסים לאיך גיור צריך להראות ומה הוא מסמל לבין המציאות בשטח, אכן העמדה החרדית - המוצהרת - בארץ מתאימה יותר למקורות, ההתנהגות בפועל (לא רק בארץ ולא רק בנושא הגיור) לפעמים שונה מעט או הרבה - כמה מאלו שהתגיירו בבי"ד של ר' ניסים קרליץ שמרו מצוות לאחר הגיור?
נשלח ב-4/3/2021 10:14
מצדרביעי
1.אולי מר א'סמית יסביר לנו מה ההבדל בין גיורים קונסרבטיביים לבין גיורים אורתודוקסים ללא שמירת מצוות אחריהם?(כל ההבדל הוא רק ברמת יראת השמיים של הדיינים?).
2.האם אתה בטוח שרוב הגיורים האורתודוקסים ב-100 שנים האחרונות לא הובילו לשמירת מצוות אחר כך? (ואני לא מדבר על אי חבישת כיסוי ראש לנשואה/לבישת מכנסיים...) אם כן, מצבנו קשה.
3.בכל מקרה, היות וגם ר' משה פיינשטיין רק לימד זכות בצורה דחוקה על אלו שמקבלים גרים ככה, זכותו של פינדרוס ללכת בדרך המלך של ההלכה וכל "התקפי הזעם" אינם במקומם...
4.בנוגע לפולמוס שהיה לפני 13 שנה על גיוריו של הרב דרוקמן מצאתי מאמר מעניין ומקיף של נדב שנרב שלא חשוד על חרדיות פנאטית בלשון המעטה, שדי מצדיק את העמדה החרדית https://woland.ph.biu.ac.il/?download=475