השחקן דני שטג: "הרב קנייבסקי הוא גדול הדור, התפקיד בסדרה "השוטרים" הגיעו בגללו"
דני שטג, מהשחקנים הישראלים הבולטים שלאחרונה החל בהליך חזרה בתשובה, סיפר ל'ידיעות אחרונות' כי התפקיד האחרון אותו קיבל בסדרה נחשבת, הגיע בזכות ברכה מהגר"ח קנייבסקי.
"הרב קנייבסקי הוא גדול הדור", סיפר שטג. "אני מגיע להתייעץ איתו פעם בחצי שנה. התפקיד ב'השוטרים' הגיע בגללו. הוא בירך אותי שזה יקרה", הוא הוסיף.
הזכרתי גם עבריינים, שפלים ועוד, כדי להסביר את הרעיון שיש צדיקים שמותר להיות אלה שמברכים את הגנב שיצליח בגניבותיו ואת השחקן שיצליח בקריירה. לרב קנייבסקי זה כמובן אסור, והדרא קושיא לדוכתא: למה?
יש הרבה מה לענות על זה, אבל בוא נתחיל מזה שאלו שברכו ידעו את מי מברכים ובמה בדיוק מברכים, מה שאי אפשר לומר על הרב קנייבסקי.
נשלח ב-12/3/2021 15:34
הזכרתי גם עבריינים, שפלים ועוד, כדי להסביר את הרעיון שיש צדיקים שמותר להיות אלה שמברכים את הגנב שיצליח בגניבותיו ואת השחקן שיצליח בקריירה. לרב קנייבסקי זה כמובן אסור, והדרא קושיא לדוכתא: למה?
נשלח ב-12/3/2021 15:02
הדיבוק כתב:
יש מקומות שזה כבוד גדול להיות הרב של פשוטי העם והעבריינים, וכי גם אדם שפל או חוטא מתפלל לה'ונקשר אליו. התופעה מוכרת בהרבה קהילות לא ליטאיות, ויש לה ביטוי בספר מאורות הדף היומי עמ"ס ב"ב, דף ג: "מבעה זה אדם", עי"ש, ולמעלה בקודש בסיפורי הרב קרליבך. אני שואל- למה כשזה הרב קנייבסקי זה נהיה פסול, כל כך זניח הייחוס החסידי שלו?!
נו באמת
הסיבה שהרב קנייבסקי מקבל אותו לפגישות אישיות ומקרב אותו אינה בגלל היותו "פשוט העם"
נשלח ב-11/3/2021 23:05
יש מקומות שזה כבוד גדול להיות הרב של פשוטי העם והעבריינים, וכי גם אדם שפל או חוטא מתפלל לה'ונקשר אליו. התופעה מוכרת בהרבה קהילות לא ליטאיות, ויש לה ביטוי בספר מאורות הדף היומי עמ"ס ב"ב, דף ג: "מבעה זה אדם", עי"ש, ולמעלה בקודש בסיפורי הרב קרליבך. אני שואל- למה כשזה הרב קנייבסקי זה נהיה פסול, כל כך זניח הייחוס החסידי שלו?!
נשלח ב-11/3/2021 22:11
הדיבוק כתב:
אולי סוף סוף תגלה לנו למי מותר ולמי אסור להיות "הרבי של הגנבים"?
למה מתכוון המשורר?
נשלח ב-8/3/2021 22:07
אולי סוף סוף תגלה לנו למי מותר ולמי אסור להיות "הרבי של הגנבים"?
נשלח ב-8/3/2021 21:45
הדיבוק כתב:
באשכול סמוך היה דיון מנין לנו שהרב קנייבסקי גדול בתורה. אז הנה ההוכחה! חזי מאן גברא רבה קא מסהיד עלה!
הגברא רבה מעיד עליו שהוא מצליח בברכותיו לסדר להם תפקידים בתוכניות טלוויזיה, באמת מרשים.
נשלח ב-8/3/2021 21:09
באשכול סמוך היה דיון מנין לנו שהרב קנייבסקי גדול בתורה. אז הנה ההוכחה! חזי מאן גברא רבה קא מסהיד עלה!
נשלח ב-7/3/2021 14:07
דני יהודי יקר משמש כגבאי של בית הכנסת הגר"א בת"א וקובע עיתים לתורה
נשלח ב-7/3/2021 01:35
בקיץ 2000 כמעט לפני 21 שנה צלמנו את דני יחד עם חבריו לתוכנית קירוב . דני היה בחור תל אביבי חילוני אבל לפי השאלות הרבות ששאל באותם צילומים הערכתי שהוא במוקדם או במאוחר ישמור מצוות. מספר שנים בודדות והוא התחיל לשמור מצוות תוך שילוב עבודה באותה תעשייה אבל לא בכל מחיר ולא בכל תפקיד. אני אישית מאוד מעריך אותו ואת דעתי על ההודעה הנ"ל אני שומר לעצמי.
הליצנים ונאמני ר' ישראל אומרים שהישועות משה היה מעדיף להיות בגן עדן במחיצתה של סשה ולא במחיצתה של הרבנית "מרגלית"עכשיו טיפת מוסר לסשה: אל תהי כפוית טובה כלפי המקום! הקב"ה שלח אותך חזרה למטה! ולא אביך, אם בידיו היה הדבר, היית נשארת מלכתחילה למטה ונחסך ממך כל ההשתלשלות. רק עכשיו אני שמה לב שתגובתי לא באשכול הנכון, מצד שני בכל זאת ניתן לחבר את תגובתי עם תוכן האשכול כי גם השחקן נעבאך חושב שהרב קנייבסקי "סידר לו את התפקיד" ולא...
מדובר בחיזוק משמעותי לבית מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי. לא פלא שיחצני בית מרן שר התורה תייגו את הכתבה הזו, זה לא דבר שקורה בכל יום שהציבור מקבל אישור רשמי משחקן טלוויזיה על כך שהרב קנייבסקי הוא גדול הדור. ועוד משחקן שזכה באופן אישי לתפקיד בטלוויזיה בגלל הרב קנייבסקי, כבוד למגזר בכלל ולבית הרב בפרט.