בדרך כלל נכון, הבעיה מתחילה כאן שלבושתי אני משתייך לאותו ציבור ממנו יצאו אנרכיסטים חסרי דרך ארץ וחסרי תורה אלו...
נשלח ב-7/3/2021 18:53
אוי, הרחמים העצמיים החרדי.
שחור_כתום כתב:
כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם, חלק מהשנאה אינו ניתן לריפוי עם הארץ שלא נותן חלקו בתורה אינו יכול לסבול את דמותו של תלמיד חכם הוא מרגיש שיש בזה תביעה כלפיו ומכאן באה שנאה חלק אחר של השנאה ניתן לפתרון: אם נהיה בטוחים שהמדינה איננה מחליטה בנושאים ערכיים אז שני הצדדים יירגעו-חלקית. כרגע כל צד חושש שהנשק האולטימטיבי-כוחה האבסולוטי של המדינה-יופנה כלפיו ומכאן תבוא רגיעה חלקית אם המדינה תמשוך את ידה מנושאים ערכיים.
אחים יקרים, כבר שנתיים ויותר ניחר כאן גרוני להביא את אותו רעיון שוב ושוב. אבל אוד לו היתייעשתי מכם.
לה''ו. ''נחמדים'', כי לא אומרים חד משמעית שהתורה היא החוק היחיד. בתורה כתוב שדינא דמלכותא דינא (חוץ כמובן ממה שנוגד את ההלכה). רוב החרדים בסוף לא מקיימים לא זה, ולא זה. והכי חשוב.נכל שמענדריק שעובד עם חילונים חושב שהוא ''צריך להסביר'' את החרדים.נאף אחד לא צריך את ההסברים המטומטמים שלכם. מה כן?! אז לדוג': אני מעלה לסטטוס שלי כל יום הנפשה מתוך הדף היומי. התחלתי את זה סתם כקטע. הפידבקים היו יוצאים מן הכלל. וכשהיה שבוע שלא יכולתי להעלות סטטוסים, התחלתי לקבל מקוראי הסטטוסים שאלות מה קרה? עניתי שלא היה לי פנאי, והם ענו כל אחד בסגנונו, אבל זה רוח הדברים העיקריים: ''עד שסופסוף הספרים הישנים שלכם נראים מעניינים ואקטואליים, ביאסת אותנו''. אז, המשכתי, והתחלתי לקבל שקלא וטריא על הציטוטים, ואמרתי, עד כאן. והפנתי אותם לקבוצות ווצאפ ופייס שמתמחים בתשובות (וכן, גם קירוב על הדרך). אז פשוט תראו במעשיכם את היהדות, זו ההסברה הכי טובה. שנאמר: ***מה הבריות אומרות עליו. אשרי פלוני שלמד תורה וכו', ראו כמה נאין מעשיו כמה מתוקנים דרכיו,***
כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם, חלק מהשנאה אינו ניתן לריפוי עם הארץ שלא נותן חלקו בתורה אינו יכול לסבול את דמותו של תלמיד חכם הוא מרגיש שיש בזה תביעה כלפיו ומכאן באה שנאה חלק אחר של השנאה ניתן לפתרון: אם נהיה בטוחים שהמדינה איננה מחליטה בנושאים ערכיים אז שני הצדדים יירגעו-חלקית. כרגע כל צד חושש שהנשק האולטימטיבי-כוחה האבסולוטי של המדינה-יופנה כלפיו ומכאן תבוא רגיעה חלקית אם המדינה תמשוך את ידה מנושאים ערכיים.
אחים יקרים, כבר שנתיים ויותר ניחר כאן גרוני להביא את אותו רעיון שוב ושוב. אבל אוד לו היתייעשתי מכם.
נשלח ב-7/3/2021 17:48
בינתיים תמניא אנחנו בגלות אצלם ולא הפוך, ומה שלטון עוין יכול לעשות כשהפיוזים נדלקים והאוכלוסיה והתקשורת תומכת, ראית טעימה בפורים דירושלים, ועדיין זה כסף קטן, כאשר תמיד גדולי ישראל אחזו ללכת בצד ולא לעורר תשומת לב . כיום מתקרבים למצב שאם מישהוא ירים תת מקלע באזור חרדי, כלל האוכלוסיה יפהק וימשיך, מה שלא היה לפני הקורונה, אין לך מושג איזו כמות זעם מעוררות התמונות של הטישים נטולי המסכות, ואתה יכול לצעוק כמה שאתה רוצה שגם החילונים מפירים . מי שלא מבין את זה סובל מבעיה נפשית .
נשלח ב-7/3/2021 17:47
זה בגלל הסטיגמה שחילונים חושבים שהחרדים צריכים להיות נחמדים לכולם, מין פראיירים כאלה שכל הזמן מוותרים בכל וזה כאילו מצווה שלהם. אבל ככל שהחרדים למדו לעמוד על זכויותיהם, זה פתאום לא נראה לחילונים.
לא "אנחנו" כחגבים, אלא חלקים מקרבנו שמתנהגים לצערי כמו חגבים...
נשלח ב-7/3/2021 16:37
הכובס1 כתב:
1. תתחיל ללמוד קצת ספרי מוסר כנראה שהחסינות מתפוררת 0;
2. נכון שנעשה בירור מבויים שרבים מתרחקים/שונאים/מתלוננים, אך רבים מתקרבים, המתרחקים הם אותם אלה הרדודים ללא שורשים חזקים ורוח קטנה עוקרת אותם
מצדרביעי כתב:
אני גם עובד אצל חילונים ותמיד הוצרכתי "להסביר" את החרדים, אבל עדיין רואה 2 הבדלים: 1. בשונה מבעבר שאני בעצמי הייתי משוכנע שרוב ההתקפות נגד החרדים הם דמגוגיות כיום פחות בלשון המעטה.
2. לאחרונה התחילה להתגבש מעין "ברית" של חרדים-דת"ל-ימין חילוני שהובילה למצב שהיו הרבה שאינם חרדים שעדיין ניתן היה להגדירם "פרו חרדים" (דוגמאות - אברי גלעד-יותם זמרי ושות'). נראה שעכשיו זה די נחלש וכנראה זה שמשפיע על השינוי שהתבטא בסקר...
ואני רציתי להגיב על 1.
ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם וכפירוש האדמו"ר מקאצק
1. תתחיל ללמוד קצת ספרי מוסר כנראה שהחסינות מתפוררת 😜
2. נכון שנעשה בירור מבויים שרבים מתרחקים/שונאים/מתלוננים, אך רבים מתקרבים, המתרחקים הם אותם אלה הרדודים ללא שורשים חזקים ורוח קטנה עוקרת אותם
מצדרביעי כתב:
אני גם עובד אצל חילונים ותמיד הוצרכתי "להסביר" את החרדים, אבל עדיין רואה 2 הבדלים: 1. בשונה מבעבר שאני בעצמי הייתי משוכנע שרוב ההתקפות נגד החרדים הם דמגוגיות כיום פחות בלשון המעטה.
2. לאחרונה התחילה להתגבש מעין "ברית" של חרדים-דת"ל-ימין חילוני שהובילה למצב שהיו הרבה שאינם חרדים שעדיין ניתן היה להגדירם "פרו חרדים" (דוגמאות - אברי גלעד-יותם זמרי ושות'). נראה שעכשיו זה די נחלש וכנראה זה שמשפיע על השינוי שהתבטא בסקר...
נשלח ב-7/3/2021 14:44
מצדרביעי כתב:
50% מתושבי ישראל שינו את דעתם על החרדים לרעה בעקבות הקורונה
כל מי שטוען ש"גם ככה שונאים אותנו" ולכן אפשר "לשים פס" על כולם ולהתנהג בגסות נגד התורה ונגד הלכות דרך ארץ שיקרא את הכתבה דלהלן:
נשלח ב-7/3/2021 13:55
מצד רביעי' מכבד את דעתך ואישיותך, אך עדיין סוברני שהתקשורת תמיד תמצא סיבות להשניא אותך בעיניי החילונים, 20 שנה של עבוה עם חילונים, ולא הייתה לי עדנה של יום אחד שלא הייתי צריך להסביר את החרדים, לו השכילו החרדים לחדד את האידואלגיה החרדית הציבורית, ולא להתפס לחור שבגרוש שחרדי מקבל, לו השכילו לחדד את השיח החרדי שמתמקד באידיאל, לעומת השיח החילוני שרובו ככולו מתמקד בכיסאות, לו השכילו המצב היה יותר טוב, ואולי היו צריכים להתרים במקום לקופת שגל התורה, לקופת יחסי ציבור.