אזרחי מדינת ישראל אינם כאזרחי שווייץ ודנמרק .זו גם הסיבה למשל שאין כאן חובת הפרדת אשפה כמו במדינות מסוימות .כאן זו תרבות החפיף והקומבינה וטוב מאוד שלא חילקו בין בפנים לבחוץ כי כאן מחפשים רק איך להתחמק ולתחמן את המערכת במקום להבין שההוראות זה גדר וסייג .וכי מה רע למשל שתקנה טלפון חכם טרף ותבדיל בעצמך מה מותר לגלוש ומה אסור? אלא כשרוצים אז מבינים מה זה גדר וסייג וכשרוצים אז פתאום לא מבינים את זה .מסכות מועיל גם להרבה נגיפים אחרים ולא רק לקורונה . לא נורא בכלל שחובשים מסכה בחוץ.
הבעיה היא שמאותה סיבה בדיוק הם לא מוכנים לקבל הנחיות דרקוניות ללא היגיון ש"אי אפשר לציבור לעמוד בהם" ואף אחד באמת לא מצליח לעמוד בהם כמו שצריך (כולל כמובן הפוליטיקאים והשוטרים המושחתים בעצמם...). מה שבצדק גמור מעורר תחושה של איפה ואיפה כשנטפלים לאזרח הקטן... מוזר לי שאשתו הפסיכולוגית של ביבי לא הסבירה להם את הדברים הפשוטים האלו...
ולא תגעו בו - הוסיפה על הציווי, לפיכך באה לידי גירעון, הוא שנאמר (משלי ל ו) "אַל תּוֹסְףְּ עַל דְּבָרָיו"[4]:
נשלח ב-10/3/2021 08:29
כבר לפני יותר מחצי שנה שמעתי מומחים שהסבירו שאין שום עניין במסיכה בחוץ והבעיה היא באופי הישראלי ....
ארופאי הולך בלי מסיכה אבל כשנעמד לרגע במעבר חציה ליד אנשים או בתחנת אוטובוס הוא ישר שם מסיכה לעומת זאת ישראלי אם אומרים שבחוץ לא צריך אז הוא לא שם ולא משנה ליד כמה אנשים הוא יעמוד בחוץ...
לכן בשבת שאין חשש שוטרים אני הולך בלי מסיכה וכשאני מגיע לבית הכנסת שם
נשלח ב-10/3/2021 09:13
hhaavv כתב:
רוגל אלפר זה החבר שלך, או שזה בכבודך ובעצמך?
הליטוואק תמיד יתאבק ברוק שיורקים עליו ויצעק שזה גשם. נשמה של עבדים...
מומחי האפידמיולוגיה תמימי דעים שאדם שנמצא במקום פתוח ללא אנשים לידו לא צריך מסכה.
אבל יש בעיה להחריג בחוק מצב כזה. למה הדבר דומה? לחוק שמחייב את הנהגים להדליק אורות בחורף. אם היו מחריגים בחוק את הימים שוטפי השמש שאין צורך והגיון להדליק בהם אורות, אזי אי-אפשר היה לקנוס נהגים שמפירים את החוק. שכן, הנהגים היו טוענים בבית המשפט שהשמש כן זרחה באותו היום...
נשלח ב-10/3/2021 14:54
פלדלפי כתב:
כבר לפני יותר מחצי שנה שמעתי מומחים שהסבירו שאין שום עניין במסיכה בחוץ והבעיה היא באופי הישראלי ....
ארופאי הולך בלי מסיכה אבל כשנעמד לרגע במעבר חציה ליד אנשים או בתחנת אוטובוס הוא ישר שם מסיכה לעומת זאת ישראלי אם אומרים שבחוץ לא צריך אז הוא לא שם ולא משנה ליד כמה אנשים הוא יעמוד בחוץ...
לכן בשבת שאין חשש שוטרים אני הולך בלי מסיכה וכשאני מגיע לבית הכנסת שם