| נשלח ב-17/3/2021 16:14 |
|
| |
הצבעה אוטומטית עבור אגודת ישראל או שס מעודדת פשע !!
ההצבעה האוטומטית מעודדת פשע כל מי שרוצה את טובתה של היהדות החרדית רוצה כי המפלגות החרדיות יהיו חזקות, אבל האם בשל כך נסכים לעודד פשע? חלילה. כאן בעייתנו עם השאלה הזו אנו מתמודדים מה בא קודם, חיזוק המפלגות החרדיות או עשיית סוף לפשע שחדר למפלגות הללו יושבים שם אנשים עשרות שנים המאמינים כי מדובר בעסק פרטי שלהם, גזלו ושדדו את המפלגות מן הציבור ולא מאפשרים לאיש להתערב בהן, נאבקים נגד בחירות פנימיות, ועושים הכל לשדוד מן הציבור מיליונים על גבי מיליונים, עשרות מוסדות תורה וחסד נאנקים מחוסר תקציב כאשר מולם אלו שהשתלטו על המפלגות החרדיות טובעים בכסף, הפכו למליונרים ממש ומאמינים כי יוכלו להמשיך במעשיהם אלו מתוך חשבון כי אין ברירה לחרדי אין לו למי להצביע הוא חייב להצביע למפלגה חרדית, וככה זה חוזר על עצמו בכל סיבוב של בחירות כאן הבעיה של המצביע החרדי, אין צורך לשכנע אותו כי עדיף חשוב וטוב שהמפלגות החרדיות יהיו חזקות, אבל קשה לשכנע אותו כי הנציגים המובילים את הרשימות הללו הם ישרים ונקיים. התנהגותם ברברית וברוטלית, יש ביניהם אכזרים ממש, שופכי דמים היורדים לחיי כל כך הרבה, ומה עושים כאן, להצביע לג' וש"ס ולעודד פשע, או שמא הגיע הזמן לעשות סוף לפשע הזה ולהחזיר את המפלגות החרדיות לציבור ולהושיב בראש אנשים ישרים מי שיעשו עבודה לא פחות טובה וישרתו את הציבור באמת ולא רק את עצמם כפי שזה קורה היום בעיית הבעיות של החרדי שהוא אינטרסנטי ומגזרי ולא מסוגל להיות כלל ציבורי. כל אחד נולד בחיידר אחר בקהילה אחרת, שייך למסגרת שבראשו עומד מי שעומד והוא מחוייב לו, אין כמעט מי מבין החכי"ם החרדים שאפשר לומר עליו כי הוא מייצג את כולם ועושה למען כולם, וזה הרבה מאוד שנים שנוטלים את הפתק ג' יורקים עליו ומכניסים אותו לקלפי בדלית ברירה אחרת האם ככה זה צריך להימשך ולעודד את הפשע הזה, או שהגיע הזמן לעשות לזה סוף. נותרו לנו עשרה ימים בלבד להחליט מה עושים ולמי להצביע, ואף אחד מן החכי"ם החרדים לא שכנע אותנו כי יהדות התורה היא רשימה נקיה כזו שאפשר להתגאות בה. אם נעבור על רשימת הנציגים, יש שם כאלו שהינם מן הכיעור החרדי מי שהם סמל הרשעות הסדיזם והאכזריות רשעים במלוא מובן המילה מי שחייבים להתרחק מהם כמה שיותר רחוק אנשים שבגללם היהדות החרדית סובלת סבל בל יתואר הם הדמויות הכי מושחתות שיש בימינו. וגם אם נכון שישנם כמה שיכלו להיות ממייצגי הציבור וראויים לעבודה הזו, אבל החברים שלהם כאלו הדוחים את היכולת מכל כך הרבה יהודים חרדים להצביע להם ההתלבטות היא בין חיזוק המפלגות החרדיות לעידוד פשע. גדולי התורה אינם מבקשים מן הציבור לעודד פשע, הם אינם יודעים את האמת, וישנם מי שלצערנו מעודדים אכזריות סדיזם והרס משפחות ומעשים שה' ישמרנו ויצילנו, האם אנו יכולים להיות שותפים למעשים כאלו? כל מי שמצביע ג' מעודד פשע אכזריות שפיכות דמים והגרוע מכל, את זה מבקשים מן המצביע, ועם זה אנו מתמודדים כן, אנו כל כך רוצים מפלגות חרדיות חזקות, אבל מאידך לא רוצים לראות שודדים ואכזרים ממשיכים להחזיק בגרונם של יהדות התורה וש"ס חיים שאולזון נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 20:54 |
|
| |
אין כל קשר בין בחירות מוניציפאליות לבחירות לכנסת מבחינה השקפתית. מי שטוען אחרת, טועה ומטעה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 20:22 |
|
| |
סמוטריץ דואג קודם כל למגזר שלו, אי אפשר לסמוך עליו בעניין הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 20:12 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | חכם ירושלים בטוייטר: *הזהרו מן הצבועים* לממסד המפלגות בלבוש חרדי בעיה קשה *"איך ללכלך על סמוטריץ"!!! מה עושים?* הספין החדש "מועמד לא משלנו זה מחוץ לתחום". - - - - נזכרנו החרדים הצביעו ברקת לדפוק את פרוש בירושלים. החרדים הצביעו לבלוך לדפוק את אבוטבול. החרדים הצביעו בהמוניהם לעופר ברקוביץ בירושלים. החרדים הצביעו לשוקי אוחנה לדפוק את גלבך בצפת. החרדים הצביעו לעינת קאליש בחיפה, ועל הדרך הנחיתו את ליאון בירושלים. נבקש מכם: עם כל כך הרבה חמאה על הראש - אל תצאו לשמש!!!! חרדים תרעננו את הזיכרון ותחליטו.... *"סמוטריץ, תכלס"- עושה כל השנה ודואג לאינטרס החרדי יותר מכל המפלגות*. ולא עסוק במריבות פנימיות פרוש ליצמן טסלר אייכלר וכו'... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 11:34 |
|
| |
חכם ירושלים בטוייטר: *הזהרו מן הצבועים* לממסד המפלגות בלבוש חרדי בעיה קשה *"איך ללכלך על סמוטריץ"!!! מה עושים?* הספין החדש "מועמד לא משלנו זה מחוץ לתחום". - - - - נזכרנו החרדים הצביעו ברקת לדפוק את פרוש בירושלים. החרדים הצביעו לבלוך לדפוק את אבוטבול. החרדים הצביעו בהמוניהם לעופר ברקוביץ בירושלים. החרדים הצביעו לשוקי אוחנה לדפוק את גלבך בצפת. החרדים הצביעו לעינת קאליש בחיפה, ועל הדרך הנחיתו את ליאון בירושלים. נבקש מכם: עם כל כך הרבה חמאה על הראש - אל תצאו לשמש!!!! חרדים תרעננו את הזיכרון ותחליטו.... *"סמוטריץ, תכלס"- עושה כל השנה ודואג לאינטרס החרדי יותר מכל המפלגות*. ולא עסוק במריבות פנימיות פרוש ליצמן טסלר אייכלר וכו'... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 14:22 |
|
| |
מי שאיננו חרדי צריך להיות טיפש להצביע למפלגה חרדית, אלא אם כן הוא מתפרנס מחרדים או שאיכפת לו שרודפים חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 12:26 |
|
| |
| sasa2 כתבה: |  | שתולת הקרן החדשה מעצימה את התקפותיה על המפלגות החרדיות לפני ההצבעה, אנחנו אולי לא מלומדים כמו מיסס בר אילן אבל עדיין יצר הקיום שלנו נותן לנו מספיק שכל לצאת ולהצביע בגאווה אין סופית למפלגות החרדיות שהם הבית שלנו ומספיקה לנו העובדה ששרית האובססיבית נמצאת בצד השני כדי להבין שמה שאנו עושים הוא הדבר הנכון, גברת בר אילן התעמולה הזולה שלך ושל כל חדלי האישים שהנהגתם הדתית היא התרת האסור ורקידת מה יפית לפני החילוניות המתועבת לא תשפיע ולו גם על אחד שמשתייך למיינסטרים החרדי |
|
מי עומד מאחורי ההתקפות שלך ??? ליצמן גפני פורוש דרעי ????? המציאות בשטח היא שלפני שנה 13 %בבני ברק לא הצביעו לאגודת ישראל ולשס!! .55.% הצביעו ליכוד היתר הצביעו לכל המפלגות האחרות הלא חרדיות!!! בעזרת השם בקרוב האחוזים יהיו גבוהים יותר !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 06:28 |
|
| |
שתולת הקרן החדשה מעצימה את התקפותיה על המפלגות החרדיות לפני ההצבעה, אנחנו אולי לא מלומדים כמו מיסס בר אילן אבל עדיין יצר הקיום שלנו נותן לנו מספיק שכל לצאת ולהצביע בגאווה אין סופית למפלגות החרדיות שהם הבית שלנו ומספיקה לנו העובדה ששרית האובססיבית נמצאת בצד השני כדי להבין שמה שאנו עושים הוא הדבר הנכון, גברת בר אילן התעמולה הזולה שלך ושל כל חדלי האישים שהנהגתם הדתית היא התרת האסור ורקידת מה יפית לפני החילוניות המתועבת לא תשפיע ולו גם על אחד שמשתייך למיינסטרים החרדי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 02:50 |
|
| |
רונן גרוס : למה לא אצביע ג ליהדות התורה? בתי למדה בחורב, ילדה טובה עם יראת שמים וציונים טובים(ממוצע של 80). ההמשך הטבעי לחורב הינו סמינר לוסטיג וכמו שאר חברותיה, גם היא ניגשה להיבחן שם. קיבלנו תשובה שלילית ואז החל מסע הייסורים. כבוגרת חורב, אין ממש אופציות רבות. סמינר וולף ודומיו, אין סיכוי, זה לא הקו ולוסטיג זו האלטרנטיבה היחידה. הפעלתי לחצים על מנהל הסמינר, מה זה לחצים? התחננתי, אשתי בכתה, אך לשווא. האדמו"ר שלי שוחח איתו שלוש פעמים! גם זה לא עזר. התחננתי בפני האדמו"ר שלא ישפיל את עצמו עבורי, אך הוא ענה לי שכבודו לא קיים בשביל לעזור לבת ישראל כשרה. מנהל הסמינר הודה שהוא יודע שהיא ילדה עם יראת שמים, אבל הציונים לא מספקים. (זה כמובן לא מנע ממנו לקבל בנות גם עם ציונים נמוכים יותר.) ביקשתי מחברי כנסת מיהדות התורה שבמשך שנים תמכתי בהם, הצבעתי עבורם ודירבנתי מאזינים להצביע עבורם, שיפעלו למעני. דיברתי על ליבם, עד כמה חשוב לי שבתי תלמד בלוסטיג, כי אחרת האופציה היחידה היא אולפנה סרוגה והרי רציתי עבורה חינוך חרדי. פניתי ליעקב אשר שעשיתי לא מעט למענו, תשובתו היתה: "כבר כירטסתי השנה עבור מישהי בסמינר הזה, לא מאמין שאצליח שוב". פניתי למקלב, שרק בבחירות הקודמות הופעתי על ידו בסרטון וידאו ואמרתי שם שהוא הסיבה שצריך להצביע ג'. ביקשתי גם ממנו, הסברתי לו את המצוקה המיוחדת. לאחר נידנודים רבים קיבלתי ממנו סרטון וידאו בו נראות אצבעותיו מחייגות בטלפון ואין מענה בטלפון. פניתי ליו"ר משמרת החינוך הרב מוטק'ה בלוי, שמדבר על חשיבות החינוך החרדי בכל מקום וביקשתי, מה זה ביקשתי? התחננתי הלא אנחנו מכירים עשרות שנים. בתחילה ענה לי שאינו רוצה חלק עם מנהלי הסמינרים לא בגיהנום ולא בגן עדן, אח"כ נתרצה לדבר עם מנהל הסמינר. כעבור מספר שבועות חזר אלי עם תשובה, שיש בעיה של מחסור במקומות. גם הוא ידע שזה או אולפנה, או סמינר. לא אספר לכם על כל העסקנים החרדים שפניתי וניסו וגם נתקלו בחומה בצורה. לא אספר לכם גם על הדמעות שלי ושל אשתי, גם לא על הדמעות של הילדה שלא הבינה איך זה מתרחש. כשכלו כל הקיצין וגמתי בדעתי שעליי לשלוח את בתי לאולפנה, קיבלתי טלפון מפעיל מיד לאחים שניסה לדבר על ליבי שלא אעיז לשלוח לאולפנה, ממש כאילו מדובר במוסד לנזירות ל"ע שמא יעבירו אותה על דתה. היו לו כוונות טהורות למרות רוח הדברים. הוא ניסה לדבר לליבו של מנהל הסמינר ולא הצליח ואף הוסיף "ברכות" כאלו ואחרות על ראשו של המנהל. ניסה לשכנע אותי שאשלח לרעננה, דבר שירד מהפרק בגלל המרחק, לא ראיתי סיבה להתעלל בביתי יום יום שתצטרך לנסוע שעה לכל כיוון ובנוסף הנושא החברתי שרוב הבנות מרעננה. בשורה התחתונה ברגע האמת בדבר הכי בסיסי, חינוך, לא קיבלתי עזרה אלא תשובות עלובות, הפניית גב. עזבו את הביזיונות שספגתי, למען חינוך בתי הייתי מוכן לספוג הכל, היה חשוב לי חינוך חרדי! כל הנוגעים בדבר הבינו שאין לי שום אופציה ראויה ובחרו להפסיד אותי ואת כל משפחתי כבוחרי יהדות התורה, אבל עזבו בחירות. איפה ההשקפה הטהורה? איפה תפיסת העולם של בית של תורה? איפה כל אותן שיחות על הקניית ערכים? איפה התפוגגו כל ההבטחות של "ברגע האמת"? איפה הכרת הטוב כלפי מי שתמך בהם במשך שנים? אולי בזכותי עוד אדם אחד הצביע עבורם? ?? איפה ה"ועשית ככל אשר יורך" מהצד שלהם? ר' חיים היה מוכן שילדה תעזוב את החינוך החרדי רק בגלל כישלון נבחריו? הרב אדלשטיין היה נותן את ידו שילדה עם יראת שמים כל כך גדולה תעבור לחינוך המזרחי רק בגלל אוזלת יד של החכים שמייצגים אותו? איפה היראת שמים האמיתית שלהם של הנבחרים? לדבר גבוהה גבוהה אך ברגע האמת לוותר על בת ישראל כשרה רק בגלל מנהל חסר רגשות ויראת שמים בעצמו? בראיון כניסה לאולפנה(אולפנת צביה) נכחתי שכן היא היתה בזום. שם נשאלה בתי מדוע בחרה בהם ע"י המנהלת והיעוצת. בתי השיבה שהיא רוצה שיראו אותה, שיראו את האישיות שלה, את היראת שמים ורק אז שיבחנו את הציונים. מבחינתה יראת שמים קודמת להכל. המנהלת והיועצת דמעו וישר אמרו מבחינתנו התקבלת! כך אנחנו רוצות את הבנות שלנו. אז כן הבטחתי לעצמי שאני בלי נדר ליהדות התורה כבר לא אצביע. מי שנהג כך בי ובבתי היקרה את קולי לא יקבל ואדאג שגם אחרים ידעו את הסיפור הכואב . ולשאלתכם, היא התקבלה לאולפנה מצוינת עם חיבוק אוהב וחם עם המון שיעורים תורניים, חינוך לאהבת התורה ערכים והשקפה דתית לאומית. האם אני מאושר? טוב לי שטוב לה. אבל אל תספרו לה, עד היום אני דומע שהיא לא המשיכה בחינוך החרדי. אך לשם הוביל אותי הקב"ה, מגלגלים זכות על ידי זכאי וחובה על ידי חייב. אני לא מסוגל לסלוח להם, לאותם חכים ביהדות התורה. שברגע האמת שלי, הרגע שאליו הם צריכים להיות הכי מחוייבים בעולם- חינוך, הם כשלו ונכשלו זילזלו ובידעבד סייעו לעוול נוראי. אני לא רגיל לשתף בפרטים אישיים אבל שיתפתי כי זה כואב אפילו היום שנה אחרי ותאמינו לי שאני כותב זאת עם דמעות. במקביל תודה לחכים משס, ופעילים משס שלא הכירו אותי ולא נמניתי עם בוחריהם ולמרות הכל ניסו באמת לסייע והפלא ופלא הצליחו גם לדבר ולתפוס את מנהל הסמינר. אני מאמין בגלגל בחיים ולא מקנא לא בעולם הזה ולא בעולם הבא של מנהל הסמינר. אבל הוא, כבר סיפור אחר. בעומדי מאחורי הפרגוד ידי לא תרעד כשלא אניח את ג' במעטפה, חברי הכנסת של ג' יצטרכו לרעוד ולא רק בבחירות, אלא כל ימי חייהם יחד עם מנהל הסמינר. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2021 16:18 |
|
| |
*ש"ס מבקשת להיות העתק הדבק של הליטאים* יצחק פינדרוס הגיע לאולפן טלויזיה וכך אמר : "לא ידעתי שמי שנולד במרוקו חייב ללמוד אצל מישהו שנולד במרוקו. לכל אחד יש את רבותיו שלו, ומי שמרגיש חלק מעולם התורה הליטאי, באופן טבעי הוא צריך להצביע ליהדות התורה" הפעם אני חייב לומר שפינדרוס בהחלט צודק, לגבי הסיפא של דבריו! ספרדי שלמד בעולם התורה הליטאי, מתנהג כליטאי, מעריץ את הדרך הליטאית, דרך לימודו היא ליטאית, השקפתו היא ליטאית, למה לו להצביע, להעתק הדבק של מפלגת הלווין הליטאו-ספרדית הנקראת ש"ס עדיף אם כבר להצביע למקור! חייב להצביע אגודה! אך האנדרוגינוס שיצרה ש"ס כביכול מפלגה למען הספרדים, על מנת להנחילם את המורשת הליטאית, וזניחת מסורת אבותם, היא פשע! אין לי דבר נגד הליטאים האשכנזים, הם בשלהם וזו זכותם! הם ממשיכים מורשת גדולי ישראל האשכנזים, ויבורכו על כך. אך אלו זונחי מורשתם המטיפים לכולם על ספרדיות, אולם הם את ילדיהם שולחים למוסדות הליטאים, להם הבוז. מי שנולד במרוקו על ברכי העולם הספרדי, השקפתו, פסיקתו, דרך לימודו, ורוצה לשמר מורשתו, חייב ללמוד אצל כאלה והדומים להם, ואם אינו עושה כן מקיים ההפך מפסוק "ואל תבוז כי זקנה אמך"! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2021 16:17 |
|
| |
*וכמה ליצמן לקח לגור ולא התחלק עם כלל החסידים?* מאת אגודאי השבועון להשכרה, קהילה, גוייס כדי לטעון שסמוטריץ סייע להעברת כספים מעמותה חרדית לחרדלית. נגיד שזה נכון, וזה לא, אבל נגיד. קודם שהעיתון להשכרה יספר לכם כמה עשרות מיליונים שנועדו לכל הציבור החסידי עברו לגור, כמה מגרשים שנועדו לכל החסידים עברו לויז'ניץ וכמה כסף שנועד לכלל החסידים עשה דרכו למוסדות המפוארים של בעלזא, ואחר כך יספרו לנו סיפורים. זה בלי קשר לשאלה קטנה: כש-20 אלף חרד"לים הצביעו ג' הבטחתם להיות להם לפה, לא צריך לספר שחוץ מלכייס להם את הקולות לא עשיתם בשבילם דבר וחצי דבר. אבל אין טענות, אם את צאנז, בויאן, סלונים, סלאנים, קרלין ועוד ועוד עשקתם, מה יגידו איזובי הקיר החרדלים שרימיתם אותם בכיף על הדרך כדי להעביר עוד כמה מיליונים לטובת 'האיחוד'. *מי שרוצה לזכות בכבוד של להיות בשר תותחים של גור ושות' שימשיך להצביע ג' גם הפעם, מי שרוצה סיכוי למשהו שנראה כמו קרוב לשוויון שיצביע בן גביר, פשוט כדי ללמד אותם פעם אחת פרק.* נ.ב. זה שסמוטריץ' עוזר למי שבחר בו רק יתרון, ואומר שהוא נאמן לבוחריו, ואם חרדים יצביעו לו באמת יסייע להם. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2021 16:16 |
|
| |
*האבסורד בגור - בן מחלל שבת מקרבים בן תלמיד חכם מרחיקים* לולא הם היו מבקשים להנהיג את הציבור כולו ולעמוד בראשו יתכן ולא צריך לעסוק בהם בכלל. ההתנהגות הזו היא מכוערת ומרחיקה מאוד אבל זה ענין לחסידי גור בלבד. כן, כאשר מי יבקש עזרה בשל הטרור הנורא שלהם האלימות הקשה, אפשר יהיה להבין מדוע ישנם מי שיבואו לעזרתם, אבל באופן כללי לא היו מתעסקים עימם. אך, כאשר הם לוחמים לעמוד בראש הציבור ועושים מעשים שמזעזעים ממש, חובת הציבור להתערב ולזעוק, מפני שהם מכערים את פני היהדות החרדית, הם גורמים עוול נורא לציבור הסובל מבלי שהוא בכלל חלק מהם אחת הבעיות הכי קשות היא שבירת משפחות, בגור פרצה מחלוקת כמו כמעט בכל קהילה אחרת, כולם כמעט מקצה לקצה מפולגים, ועל גור להיות גאים שב"ה זה כל מה שקורה להם. ויזניץ היום מחולקת ל-14 חלקים והם שמחים ומהווים סמל של כבוד מוכיחים כי חייבים להשלים עם מציאות החיים החרדית ולחיות עימה ובצורה נכונה. בגור מבקשים להכריח מצב שלא יכול לקרות בציבור כל כך גדול, אין דבר כזה. בסאטמאר גם האמינו כי יהיה רק רבי אחד ובציבור ענק גדול יותר משל גור למדנו כי זה בלתי אפשרי והתפלגו, ומי שילמד את הקורה בתוך הקהילות הללו היום, ישנן קבוצות שמנהלות קהילות לעצמם, וסאטמאר בבני ברק היא אחת הדוגמאות לכך לראות הורים שמנדים את ילדיהם רק מפני שהם לומדים תורה אצל ראש ישיבה תלמיד חכם, לא מוכנים להמשיך לחיות עם דרך ושיטה שמתאימה למי שאינם מסוגלים ללמוד עיון ואין בכך כל פסול, אבל כמו שצריכים לקחת בחשבון את החלשים חייבים גם לאפשר למי שמעוניינים ורוצים ללמוד עמוק יותר שיוכלו לעשות זאת. בגור הרבי לא מאפשר ללמוד עיון אז הם מצאו היכן שכן לומדים עיון היכן שחיי תורה שם זה יותר מפוליטיקה פנימית והרס החיים שלא כאן המקום להכנס לפרטים. לצערנו בגור השתלטו כמה עסקנים שהרסו אותה. אני עד למה שקרה בבורו פארק, כמה עסקנים מישראל הרסו את גור בבורו פארק שהיתה מאוחדת ומלוכדת והיום הכל השתנה עד כדי הקמת מוסדות נפרדים ופילוג קשה ומעיק השבוע נקלעתי למשהו שהדהים אותי, יהודי שאני יודע מיהו עשרות שנים, הכרתי עוד את אבא שלו וכמה מאחיו, הוא לא הלך לחתונת נכדו. איני יודע אם הוא עשה זאת מרצונו אלא חשש לחייו או למעמדו לא רצה להפסיד את תפקידו בימים הנוראים ולכן העדיף שלא ללכת לחתונה, אבל מציאות היא שסבא לא בא לחתונת נכדו רק מפני שנכדו תלמיד חכם מי שיושב ולומד ומתמיד גדול אבל בישיבתו של ר' שאול אלתר, הנכד הזה מאמין כי מה שישיג אצל ר' שאול אלתר הוא לא ישיג אצל אחרים בגור, והסבא העניש אותו ולא בא לחתונה שלו, זה מזעזע ממש *דיבר עימי אבא חסיד גור שיש לו כמה בנים, אחד ירד מן הדרך ילד אחר לומד בגור, ויש לו בן תלמיד חכם הלומד אצל ר' שאול אלתר. הועדה בגור ציוותה עליו לקרב את הבן שירד מן הדרך למרות שכלל לא בטוח שהוא עוד מניח תפילין ושומר שבת, אבל לעומת זאת את הבן שלומד אצל ר' שאול אלתר ציוו עליו להרחיק ולנתק עמו כל קשר ובודאי שיאסרו עליו ללכת לחתונתו כאשר הוא יתחתן.* שמעתם, לאן הדברים הגיעו, ומדוע? מפני שקמה עוד קהילה? מה הבעיה כאן, זה קורה בכל מקום והיה ברור לפני שנים שזה יקרה בסופו של דבר גם בגור, זה קורה גם בקהילות קטנות. במועצת גדולי התורה של היום יושב אדמו"ר שבנו הקים חסידות משלו נגד אביו ולא ראינו אף פעם שזה מפריע לגור ההתנהגות הזו, של לגרש ולהכות בת שבאה להלוויית אביה רק מפני שבעלה לומד אצל ר' שאול אלתר, ובת אחרת שבאה להלוויה זרקו עליה ביצים, האם ככה מייצגים את הציבור? זו הבעיה של הציבור האם אפשר לתמוך ברשימה שבראשה עומד נציג שמעודד מעשים כאלו, כל מי שמצביע ג' מעודד מעשים כאלו, האם ר' מאיר פרוש, ר' ישראל אייכלר ונציג ויזניץ ונציג צאנז מסכימים ונותנים יד למעשים כאלו? כאשר פונים ומבקשים לתמוך באגודת ישראל בבחירות, מבקשים לעודד אכזריות ממש, הרס משפחות, וכל עוד שלא יבהירו בצורה ברורה מה עמדת החכי"ם של אגודת ישראל בענין, לרבים מאוד קשה יהיה לתמוך ביהדות התורה בבחירות הקרובות. חיים שאולזון נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2021 16:15 |
|
| |
*דרעי וגפני משחקים גזענות* זו שיטתם מאז ומקדם, זורקים איזו פצצה ומעירים את השטח. איני יודע כמה שילם דרעי לגפני בשביל שיעשה לו את המלאכה אבל מה שבטוח גם גפני הרויח מן הענין מפני ששני הצדדים הבטיחו כי הצד הגזעני ידחוף להצביע על פי הגזע ולא על פי האידיאולוגיה. בין ש"ס לדגל התורה קשה לנהל ויכוח אידיאולוגי, מפני שגם אם רשמית צריך להיות הבדל גדול ביניהם, אבל המציאות שהרב שך היה זה שדחף את הספרדים להקים מפלגה נגד החסידים, בשעתו זו היתה הכוונה של הרב שך דרך ש"ס להלחם ברבי מגור, ורק בקדנציה מאוחר יותר בתשמ"ט הרב שך הקים את דגל התורה, הוא ראה שש"ס הצליחה חשב שגם הוא יצליח וחטף מכה קשה, כאשר אגודת ישראל קיבלה 5 ואילו דגל התורה בקושי את השני, בדגל מעדיפים לדלג על הימים ההם במשך השנים מה שמבדיל בין ש"ס לדגל התורה הוא הגזע, כאשר הקרב הוא על מי שהשתכנזו, הבחורים הספרדים שהפכו להיות חסידי ראשי ישיבות ליטאיות. דרעי לא כל כך זקוק לקולות שלהם, עדיף לו לחרוש בשטח העממי היכן שהם רחוקים מלהיות חרדים אבל הגזע הספרדי בוער בהם ויצביעו לש"ס. הבחורים הספרדים אצל הליטאים טובים בשביל להדליק את הסערה הגזעית וזה מה שעשה דרעי בעזרת גפני, כאשר זה האחרון תוקף את ש"ס כי הם גזענים, ויש הרבה אמת בדברי גפני, בש"ס לא נמצא מועמד אשכנזי לרפואה, בעוד שאצל האשכנזים תוכל למצוא כאלו, אבל לא זה מה שחשוב כרגע, בש"ס ובדגל התורה ביקשו להצית את השטח בשביל לחמם את האוירה ובכך הם הצליחו בגדול ש"ס בלי הגזע הספרדי אין להם מה למכור, הם עושים הכל לעשות מדרעי אליל, מפני שבלי כזה אי אפשר להצליח, אבל מעשית אם הם היו מפלגה כללית לא חרדית הסיפור היה אחר לגמרי, יש הרבה ספרדים במפלגות אחרות. חיים שאולזון נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2021 16:14 |
|
| |
אגודאי השבועון להשכרה, קהילה, גוייס כדי לטעון שסמוטריץ סייע להעברת כספים מעמותה חרדית לחרדלית. נגיד שזה נכון, וזה לא, אבל נגיד. קודם שהעיתון להשכרה יספר לכם כמה עשרות מיליונים שנועדו לכל הציבור החסידי עברו לגור, כמה מגרשים שנועדו לכל החסידים עברו לויז'ניץ וכמה כסף שנועד לכלל החסידים עשה דרכו למוסדות המפוארים של בעלזא, ואחר כך יספרו לנו סיפורים. זה בלי קשר לשאלה קטנה: כש-20 אלף חרד"לים הצביעו ג' הבטחתם להיות להם לפה, לא צריך לספר שחוץ מלכייס להם את הקולות לא עשיתם בשבילם דבר וחצי דבר. אבל אין טענות, אם את צאנז, בויאן, סלונים, סלאנים, קרלין ועוד ועוד עשקתם, מה יגידו איזובי הקיר החרדלים שרימיתם אותם בכיף על הדרך כדי להעביר עוד כמה מיליונים לטובת 'האיחוד'. מי שרוצה לזכות בכבוד של להיות בשר תותחים של גור ושות' שימשיך להצביע ג' גם הפעם, מי שרוצה סיכוי למשהו שנראה כמו קרוב לשוויון שיצביע בן גביר, פשוט כדי ללמד אותם פעם אחת פרק. נ.ב. זה שסמוטריץ' עוזר למי שבחר בו רק יתרון, ואומר שהוא נאמן לבוחריו, ואם חרדים יצביעו לו באמת יסייע להם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|