| נשלח ב-21/3/2021 03:04 |
|
| |
בית הכנסת הגדול ירושלים - הכניסה בחג לעשירים בלבד
בית הכנסת הגדול בירושלים פותח, בשעה טובה, את שעריו בחג הפסח. נרשמים באימייל. כולל צילום של ת.ז. ותו ירוק. וכן חובה להביא איתך לתפילות את המסמכים פלוס מסכה. עד כאן סביר ומקובל. ומכאן - קצת חורק: אני מבין שלא ניתן להכניס את כולם, ובפרט שכנראה תהיינה מגבלות על תפוסה מלאה. מה עושים? במקום להכניס בכל תפילה מתפללים אחרים, מוכרים "חבילה" של כל ימי החג בלבד! למי מוכרים? למי שישלם מראש, בעת ההרשמה, 500 שקלים!!! ואם אני בחור ישיבה? ואם אני רוצה לשמוע רק תפילה אחת מתוך כל תפילות החג [והשבת שלפניו]?
והאם אין כאן פתח להפיכת בית הכנסת למיועד לאליטיסטים בלבד? הזדמנות 'לטאטא' את הפחות-רצויים??
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 21/03/2021 03:41:29
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 00:28 |
|
| |
במחילה מרובכם, הדיון קצת מתפספס: אני מניח שבכמעט 40 השנים של קיומו ידע בית הכנסת מצוקות כספיות כאלה ואחרות - אך מעולם לא השית זאת על המתפללים. מפני כך, הרושם הוא שכעת - עקב כך שלא ניתן להכיל את כולם וצריך להפעיל 'סלקציה' כלשהי - בית הכנסת מנצל את המצב לא רק כדי לייצר הכנסה, דבר תמוה כשלעצמו, אלא גם כדי לקבע לעצמו מעמד אליטיסטי. להפוך ל'מועדון חברים' סגור...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2021 00:01 |
|
| |
גם לתחזק את מייקרוסופט עולה המון כסף, לכן הם חברה פרטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 23:45 |
|
| |
לתחזק בניין ענק שכזה, על שלל מערכותיו, עולה הרבה כסף,
צריך גם לשלם משכורות, לגבאים, לרב בית הכנסת, לחזנים המהוללים, לחברי המקהלה,
צריך גם לשלם לחברת החשמל עבור מערכת מיזוג ענקית, עבור תאורה, עבור ניקיון,
בשביל זה מוכרים כרטיסים במחיר גבוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 20:45 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | אין שום חוק שקובע שמוסד שמקבל תמיכה ממשלתית לא אמור לדרוש כסף מהציבור |
|
אתה בטוח? שמעת פעם על בית ספר ממלכתי שגובה כסף על החינוך הבסיסי? שמעת על פסיכולוג מהשירות הפסיכולוגי שגובה כסף על פעילותו במקום??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 10:37 |
|
| |
אין שום חוק שקובע שמוסד שמקבל תמיכה ממשלתית לא אמור לדרוש כסף מהציבור
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 10:22 |
|
| |
אכן. התפילה עם המקהלה היא "גופו" של בית הכנסת. לא הזמנתי שמחה פרטית באולם שלהם.
לא צריך להיכנס להגדרות אם המקום הוא 'גוף ממשלתי'. די לי שפעם אחת שיבחו שם בפומבי את חה"כ בן-צור ש"פעל ופועל ללא לאות והרבה יותר ממה שאפשר לדמיין" למען ביסוס ביהכ"נ. אני מניח שהוא לא מביא להם תורמים פרטיים של הרב בעדני, אלא מחבר אותם למשאבים כאלו ואחרים שבסופו של דבר אנחנו, חברי הפורום דנן וכל האזרחים, משלמים. במצב שכזה אתה לא יכול לגבות מאזרח כמוני ואשתו וחמותו - שהיינו מגיעים לשם די בקביעות, ואף ממרחק גדול - 1,500 ש"ח עבור התענוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 09:33 |
|
| |
תודה על המחמאות. דבר ראשון, אם ישיבת סלבודקה היא מוסד ממשלתי, היא לא אמורה להשכיר שום אולם שלה לאף אדם. דבר שני, כאן זה לא השכרה לבין הזמנים אלא עיקר פעילותו של בית הכנסת הגדול בירושלים (מה מטרתו? מה עוד יש בו?). כאן אם אני מבין נכון, מדובר במוסד ממשלתי לחלוטין, בדיוק כמו בית ספר ממלכתי. השירות שניתן בבית הכנסת שווה בגדול לכל שירות אחר שהמדינה נותנת (חינוך, רווחה, בריאות). אין שום הצדקה לתשלום על זה. (אני מסייג שאולי אני טועה ובית הכנסת לא פועל מכח חוק כלשהו, אבל אני מציע שמי שטוען כך יוכיח זאת).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2021 06:27 |
|
| |
בליל של שטויות. גוף שמקבל (גם) כסף מהמדינה/עירייה מותר לו לבקש כסף מהציבור. בדיוק כמו שישיבת סלובודקה תבקש ממני כסף (בצדק) אם ארצה לערוך אירוע בבין הזמנים באולם האוכל שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 08:43 |
|
| |
אות ג שכתבת היא הנקודה. מדובר בבית כנסת עירוני שאמור להיות ממומן על ידי העירייה וכדו', במדינה דמוקרטית לא יתכן שגוף ציבורי יבקש אפילו פרוטה מהאזרח הקטן. (אגב זה קרה ויקרה, סיפר לי פעם מנהל מוסד בתל אביב שבתמימות הוא ניסה להזמין את ניצול השואה והרב לאו לדרשה, ואז הסתבר שהרב שמקבל כסף מהמדינה ושות' על שירותי דת, מבקש זאת גם מכיסים פרטיים. זה פלילי אבל יש כאלה שזה מותר להם)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 08:36 |
|
| |
א. גם בכדי לשלם 500 ש"ח לכל מופע שהוא לא צריכים להיות מיליונר, אבל במציאות מי שלא 'עשיר' לא ישלם סכום כזה.
ב. "שבכל הלילות" ג"כ יש נקיון ותאורה וחזרות של המקהלה וכו'. ויש להם המקורות שלהם [אגב, גם יש לביהכ"נ חוב של כ-20 מיליון להיכל שלמה לפי פסיקת בימ"ש. וכנראה הם מסתרים יופי...]. הרושם שלי הוא, שמכיוון שאין מקום לכולם, וזה בהחלט נכון, החליטו לפתוח לעשירים בלבד ולא להפעיל שכל ישר ולהכניס אנשים שונים בכל תפילה.
ג. לא נכנסתי לכך בפתיח. אך באם יש להם גופים ציבוריים מממנים, האקט של דרישת תשלום גבוה בעליל כתנאי לכניסה, אמור לשלול מהם תמיכות שכאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 07:53 |
|
| |
בתנאי שיפעילו חימום/קירור נורמליים ולא שתי פטריות חשמל ואנשים ידמיינו שחם להם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 07:30 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2021 06:41 |
|
| |
ציפיתי כבר שמשלמים עשרת אלפים דולר לכניסה חמש מאות ש"ח עדיין לא הופך אותך לעשיר, נו באמת הם ספגו השנה הפסדים כבדים מאוד לאחר שכל התיירים החוצניקים לא יכולים להגיע לארץ אז לבקש חמש מאות ש"ח מהמתפללים לא נראה לי סכום מוגזם במיוחד
|
|
|
|
|