בית פורומים בחדרי חרדים

מה ההבדל בין מכירת חמץ. להיתר מכירה!?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2021 23:01 לינק ישיר 
מה ההבדל בין מכירת חמץ. להיתר מכירה!?!

נא להסביר לעם הארץ שכמוני!
מדוע מותר למכור לגוי, את החמץ ללא חשש!
ובשמיטה אסור למכור לו את האדמה!?!

האם במכירת חמץ מוכרים לו את החמץ שאינו על הקרקע!?!
ואם יש (לדוגמא.) על האדמה,
שקים עם קוסקוס בתוכם.
הם אינם בטלים לאדמה!?!
איך אפשר לאסור למכור לגוי ציוד לשימוש באדמה, בשמיטה על האדמה.
ומותר למכור לו בפסח מחסן שלם!?!

הסבירו נא (בלשון יפה!) לעם הארץ שכמוני...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2021 15:26 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

ניוטרל כתב:
hhaavv כתב:
מוכרים רק את החמץ. את מקום החמץ רק משכירים לגוי ואם מרוויח מזה יותר מאשר שישכיר לישראל הדבר מותר.
והשקים עם החמץ אינם בטלים לקרקע שהם עליה!?!

?????????????????

התכוונתי.
"מחוברים" אליה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2021 10:15 לינק ישיר 

אידיוט מופלג שאין לו שמץ בהיסטוריה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2021 10:11 לינק ישיר 

התשובה האמיתית פשוטה ביותר; לאנ"ש יש חמץ ולכן מותר להקל; לאנ"ש אין שדות ולכן אסור להקל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2021 08:26 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נשאר רק לנחש איזה צד היית לוקח במחלקותו של קרח...

אין סתירה בין השניים.. ודווקא בד"ץ מחזיקי הדת מאוד קרובה למה שהוא טוען..אפילו יותר מהבדצ"ים האחרים (ואני יודע מה אני אומר..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 18:38 לינק ישיר 

לא היה איכפת לאף יהודי, כי בערב פסח באמת לא יישאר עם פירור חמץ, ומיד אחר הפסח יתחדש המלאי.

כמובן אם במציאות נשאר עם מלאי גדול הוא רוצה בזה. אבל זה כבר השלב השני, בשלב השורשי הוא לא היה רוצה בזה.

יש דמיון הלכתי מחז"ל לזה - בהגדרה של "מלאכה שאינה צריכה לגופה" בשבת. שפטורים עליה לפי ההלכה.
רש"י מבאר, שהטעם והכלל בזה; כל מלאכה ש'ברצונו לא באה לו', הוא לא רוצה בכך באופן חיובי, אלא במצב נתון, ובעיקר שלילי. כגון המוציא את המת מחוץ לבית. הוא לא רצה שאף אחד ימות, וגם אם מת הוא לא צריך אותה "שם" הוא רק לא רוצה אותו "פה". חסר בשם מלאכה.
המתקדמים כבר יוכלו להקיש לענייננו; בחמץ - ברצונו לא רצה להישאר עם חמץ (אם כי כעת במצב נתון הוא כן רוצה את החומץ, אבל 'ברצונו לא באה לו', הוא לא היה מגיע לידי כך.
מה שאין כן בקרקע לגבי שמיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 18:09 לינק ישיר 

ההיתר נולד במקום של הפסד מרובה ומצב כלכלי של שעת הדחק. ברור שבימינו שמוכרים אבק ובליעות זה חוכא ואיטלולא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 15:37 לינק ישיר 
קלעפער

יוחנןש כתב:
מכירת חמץ - היהודי לא היה רוצה מלכתחילה להישאר עם חמץ, הוא היה שמח בכפליים לו היה מצליח לכלות ולסיים את החמץ עד תומו, מבלי להיכנס בתחבולות. הוא פשוט נשאר 'תקוע' עם חמץ, שלא היה חפץ בו מלכתחילה, וכך במקום לשורפו הוא משתמש בהיתר מכירה לגוי.

במכירת שדה - היהודי במצב המקורי רוצה מתחילתו ועד סופו, בצורה הכי ברורה וחיובית, שהשדה תהיה ותישאר בבעלותו המלאה לנצח נצחים, לפיכך עצם עריכת ההיתר היא תחבולה שלא כפי האמת הפשוטה והמקורית שלו.

זה בקצרה, אחד החילוקים המרכזיים שכותב מרן החזון איש.

גם יהודי שיש לו שני ארגזי ויסקי שכל בקבוק שווה אלף דולר רוצה שהויסקי ישאר שלו למצח נצחים...שלא לדבר על בעלי מפעלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 15:33 לינק ישיר 

בעיקרון ההלכה נאמרה שיוציא את החמץ לבית העכו"ם

כפיתרון לבעיה הנ"ל משכירים לו את מקום החמץ, אבל בגלל הבעיה הזו הרבה מאוד מקפידים לא למכור חמץ גמור.

יש מקומות שאפשר להעביר את החמץ לידי העכו"ם ואז אפשר אפילו חמץ גמור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 14:32 לינק ישיר 
hhaavv

ניוטרל כתב:
hhaavv כתב:
מוכרים רק את החמץ. את מקום החמץ רק משכירים לגוי ואם מרוויח מזה יותר מאשר שישכיר לישראל הדבר מותר.

?????????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 13:56 לינק ישיר 

עומד

זה לא גמרא.
זה תוספתא. ישראל ונכרי שהיו באים בספינה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 13:44 לינק ישיר 

ראשית כל, גם מכירת חמץ לא בדיוק עובד לפי הכללים של חושן משפט. והקצות החושן מאריך לבאר איך אולי כן אפשר לעשות את המכירה, למעשה הוא נשאר בצריך עיון, אבל בגמ' כתוב שמועילה מכירה, ויש הסברים שונים למה אע"פ שזה לא בדיוק לפי הכללים מועילה המכירה.
עוד הבדל יסודי, שמכירת קרקע של ארץ ישראל לגוי היא אסורה, ולא הותר לעבור על איסור זה בשביל רווח ממוני.
עוד הבדל יסודי, שמי שבאמת יודע, אז מכירת הקרקעות שמתבצעת כיום היא רחוקה מאד ממכירה אמיתית, זה סוג של "טקס דתי" שהחקלאי עושה בלי שבאמת הוא יודע שהוא מוכר משהו, ומישהו קונה משהו, הוא עושה את זה רק בגלל שהמשגיח של הרבנוות אומר לו שבלי זה אין תעודה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 12:34 לינק ישיר 

גרשום כתב:
הגמרא מספרת שבשנת בצורת רבי טרפון שהיה כהן התחתן עם 300 נשים עניות כדי שיוכלו לאכול תרומה.
גדולי ישראל השתדלו למצוא דרכים יצירתיות לפתור בעיות במסגרת ההלכה. כך לגבי פטנט הפרוזבול, וכך
גם לגבי היתר המכירה.

אני ממש לא חושב שזה דוגמה נכונה.

מסתבר שאם היה כאן רעב, ולא היה יכולת לאכול אלא רק מההתר מכירה, אז אכן בלית ברירה היו סומכים על זה.
רבי טרפון אכן מצא התר הלכתי כדי לאפשר ל 300 נשים לא לרעוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 12:21 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 09:19 לינק ישיר 

הגמרא מספרת שבשנת בצורת רבי טרפון שהיה כהן התחתן עם 300 נשים עניות כדי שיוכלו לאכול תרומה.
גדולי ישראל השתדלו למצוא דרכים יצירתיות לפתור בעיות במסגרת ההלכה. כך לגבי פטנט הפרוזבול, וכך
גם לגבי היתר המכירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2021 08:40 לינק ישיר 

מכירת חמץ - היהודי לא היה רוצה מלכתחילה להישאר עם חמץ, הוא היה שמח בכפליים לו היה מצליח לכלות ולסיים את החמץ עד תומו, מבלי להיכנס בתחבולות. הוא פשוט נשאר 'תקוע' עם חמץ, שלא היה חפץ בו מלכתחילה, וכך במקום לשורפו הוא משתמש בהיתר מכירה לגוי.

במכירת שדה - היהודי במצב המקורי רוצה מתחילתו ועד סופו, בצורה הכי ברורה וחיובית, שהשדה תהיה ותישאר בבעלותו המלאה לנצח נצחים, לפיכך עצם עריכת ההיתר היא תחבולה שלא כפי האמת הפשוטה והמקורית שלו.

זה בקצרה, אחד החילוקים המרכזיים שכותב מרן החזון איש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה ההבדל בין מכירת חמץ. להיתר מכירה!?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext