| נשלח ב-28/3/2021 20:39 |
|
| |
הסתיימה תקופה. שס ויהדות התורה אינן עוד לשון מאזניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 20:30 |
|
| |
מברית האחים כבר ויותר
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 12:19 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | הסיבה האמיתית שהחרדים לא יכולים לבגוד בביבי, כי המגזר היחיד שמגלה סלחנות לתוואי ההרסני של אורח החיים החרדי, זה המגזר המסורתי, והמגזר הזה נמצא בליכוד, ביבי הוא הלב והנשמה שלהם, אם החרדים יבגדו בביבי, לא יישאר שום מגזר שמגלה אליהם סלחנות. וזה מצב מסוכן מאוד עבור החרדים. |
|
אתה דוחף לנו מהדלת האחורית משפט דוחה במיוחד בשביל מה נולד האדם? לאכול לשתות ולעבוד? הכל זה פרעס? מה אתה?? סוס עבודה??? זוהי מטרתך בחיים??? זה המבט היהודי שלך???
אני גם חושב שצריך לשלב עבודה עם תורה, וגם עושה את זה, אבל יש לי את כל הכבוד למי שבחר לשבת ורק ללמוד, ואני בשמחה תומך בו מכספי, מצידי שכל המיסים שלי ילכו עליו, לא רוצה לתמוך באותו סטונדנט באוניברסיטה, בן גילו של אברך הכולל, שזולל פי 3 תקציב מהאברך, כדי שיוכל אחרי זה לעבוד ולהרוויח פי 3 ממנו, התורה חשובה יותר, היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה, אותם עניים שאתה קורא להם הרסניים. תתבייש לך. |
|
תפסיק לבלבל את המוח ולהכניס נושאים שאינם קשורים. יש סיכוי לא רע שאני תומך באברכי כוללים בסכומים גבוהים הרבה יותר ממך. זה בכלל לא הנושא. הנושא הוא שהחברה החרדית צריכה להפסיק כשיטה למנוע מילדיהם לימודי אנגלית ומתמטיקה ברמה טובה. פשוט צריך להפסיק עם זה. זה תוואי הרסני שאינו בר קיימא. בנוסף, יש להפסיק להילחם במי שרוצה וזה מתאים לו\לה ללכת ללמוד באקדמיה מקצועות במדעים המדויקים כמו רפואה, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מתמטיקה, הנדסה, מדעי המחשב וכדו'. הגיע הזמן שיהיו רופאים\ות ומדענים\יות חרדים\יות למהדרין. פשוט הגיע הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2021 05:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הסיבה האמיתית שהחרדים לא יכולים לבגוד בביבי, כי המגזר היחיד שמגלה סלחנות לתוואי ההרסני של אורח החיים החרדי, זה המגזר המסורתי, והמגזר הזה נמצא בליכוד, ביבי הוא הלב והנשמה שלהם, אם החרדים יבגדו בביבי, לא יישאר שום מגזר שמגלה אליהם סלחנות. וזה מצב מסוכן מאוד עבור החרדים. |
|
אתה דוחף לנו מהדלת האחורית משפט דוחה במיוחד בשביל מה נולד האדם? לאכול לשתות ולעבוד? הכל זה פרעס? מה אתה?? סוס עבודה??? זוהי מטרתך בחיים??? זה המבט היהודי שלך???
אני גם חושב שצריך לשלב עבודה עם תורה, וגם עושה את זה, אבל יש לי את כל הכבוד למי שבחר לשבת ורק ללמוד, ואני בשמחה תומך בו מכספי, מצידי שכל המיסים שלי ילכו עליו, לא רוצה לתמוך באותו סטונדנט באוניברסיטה, בן גילו של אברך הכולל, שזולל פי 3 תקציב מהאברך, כדי שיוכל אחרי זה לעבוד ולהרוויח פי 3 ממנו, התורה חשובה יותר, היזהרו בבני עניים שמהם תצא תורה, אותם עניים שאתה קורא להם הרסניים. תתבייש לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2021 23:06 |
|
| |
ח״כ (לעתיד) אורית סטרוק מהציונות הדתית: "מרב מיכאלי וניצן הורביץ הם יותר ימין מעבאס"ח״כ לעתיד אורית סטרוק מהציונות הדתית, מבהירה כי מפלגתה פוסלת כל סוג של שיתוף עם רשימת רע״מ של מנסור עבאס. ״אנחנו מחוייבים להקמת ממשלת ימין. נקודה. מנסור עבאס, מכל היבט שהוא, אינו ימין. זה לא משנה אם האצבע שלו מחזיקה את הקואליציה, מלמעלה מלמטה או מהחניון. זו לא תהיה קואליציית ימין בשום דרך ואנו לא נהיה חלק מקואליציה כזו״. עוד אומרת סטרוק כי ״להוסיף את עבאס לקואליציית ימין, זה כמו להוסיף לקפה מלח במקום סוכר. מרב מיכאלי וניצן הורביץ הם יותר ימין מעבאס. אנו משוכנעים שאפשר וצריך להקים ממשלת ימין על מלא, כדי לטפל בבעיות הבוערות של ישראל , ביניהן בית הדין בהאג, המאבק על שטחי סי, הצלת הנגב והמשילות שם ועוד. אנו קוראים לכל מפלגות הימין לשלב ידיים כדי להשיג את הממשלה הזו״.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2021 21:21 |
|
| |
דיווח מעניין של אפרת פינקל ב׳ערוץ 20׳: יו״ר יהדוה״ת ח״כ גפני הגיע להתייעצות אצל מנהיג ׳דגל התורה׳ הגרי״ג אדלשטיין. הרב אדלשטיין הורה לו: לא להמליץ כרגע על נתניהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 22:11 |
|
| |
למי ששאל, הנה המחשה קטנה להבדל (הדק) בין דגל לאגודה.
מיכאל שמש: נתניהו פנה ל'יהדות התורה' כבר אתמול וביקש שיביעו תמיכה בו - גפני לפי שעה מסרב - "תנו לי לחשוב". סיעת 'דגל התורה' תתכנס מחר.
עמית סגל: ליצמן הערב בכנס פעילים לסיכום הבחירות: “הודענו לציבור לפני הבחירות שנלך עם נתניהו ולכן אין כאן שאלה, יהדות התורה, ומבחינתי אגודת ישראל לפחות תמליץ לנשיא רק על בנימין נתניהו. המטרה שלנו להקים קואליציית ימין למען כלל אזרחי ישראל. כל יתר השמועות בגדר ספינים”.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 19:30 |
|
| |
הסיבה האמיתית שהחרדים לא יכולים לבגוד בביבי, כי המגזר היחיד שמגלה סלחנות לתוואי ההרסני של אורח החיים החרדי, זה המגזר המסורתי, והמגזר הזה נמצא בליכוד, ביבי הוא הלב והנשמה שלהם, אם החרדים יבגדו בביבי, לא יישאר שום מגזר שמגלה אליהם סלחנות. וזה מצב מסוכן מאוד עבור החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 19:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | | פצקו כתב: |  | מישהו כאן מנפיק כותרות בלי קשר למציאות, ואף אחד לא שם לב.
מאז הקמת יש עתיד, החרדים אינם לשון מאזניים.
דווקא עכשיו, האובססיה להקמת ממשלת "הוצאת הנאשם מבלפור", והעובדה שבלי החרדים אין לכך אופציה. מחזירה אותם- ובגדול- לעמדה הזו.
משעשע איך שפותחים אשכולות בלי לבדוק את העובדות. |
|
צודק ב100%!
מעתיק לכאן מה שכתבתי באשכול סמוך:
בנט וסער הצהירו ברורות שלא יקימו ממשלה שנשענת על הערבים בשום צורה. ולכן, התרחיש היחיד שמורכבת ממשלה שמבוססת ברובה על "גוש השינוי". זה רק אם תוקם ממשלת אחדות פריטטית, שאינה נשענת בשום צורה על קולות הערבים. ובנט יהיה ראשון ברוטציה. (מי יהיה השני? כנראה לפיד, אבל אולי גנץ) וכדי שזה יקרה צריך חלק מהחרדים, ולכן ליברמן יישאר בחוץ.
וכך זה יכול להיראות מצד שמאל: לפיד (17), עבודה (7), מרצ(6), גנץ (8) מצד ימין: בנט (7), סער (6), דגל התורה (4), הציונות הדתית ללא עוצמה (6 עם אופיר סופר) הרי לנו 61 בדיוק. (בהמשך גם אגודה וש"ס יצטרפו והמספר יעלה ל-73)
ועדיין, סיכוי קלוש מאוד שתקום כזו ממשלה, התרחיש הסביר הוא בחירות חמישיות.
אם הפוליטיקאים היו שואלים אותי מה לעשות. אני הייתי מציע חוק שמאריך את הזמן להרכבת ממשלה עד דצמבר. שיהיה ברור לביבי, (ולכל השחקנים, וגם לציבור) שלבחירות הבאות גנץ מגיע כראש ממשלה. ואז הפלוטר ייפתר מאיליו.. אבל קשה לי לראות את לפיד מסכים לחוקק את זה, ובלעדיו אין מספיק אצבעות.
|
|
איך מתפקדת ממשלה עם קצוות קיצוניות בנט עוצמה יהודית + מרץ לפיד עבודה? אם הם מצליחים לשבת ביחד, עשית צחוק מהמושג אידיאולוגיה ומצע מפלגות
מלבד זאת, הדבר הכי חשוב לחרדים זה לעמוד מאחורי ביבי בכל מחיר, כי אם הברית הזאת תופר מצד החרדים, נקמתו של ביבי תעלה יקר מאוד (למרות שביבי כבר עשה את זה לחרדים עם האחים בנט ולפיד, אבל החרדים הם הצד החלש פה שצריך להבליג ולהמשיך את הברית)
היה מענין איך הפרדת את אגודה מדגל התורה יש לך שם מניות בדגל? |
|
א. כתבתי שהסיכוי קלוש.
ב. דיברתי על ממשלה פריטטית תחת בנט, זה יכול להקל במעט לבלוע את הצפרדע. הצד השמאלי יצטרך לתת כמה הישגים לסמוטריץ' (ההתיישבות הצעירה?) ולדגל (חוק הגיוס?).
ג. אין לי מניות בגדל. רחוק מאוד מכך. מבחינתי כל המפלגות החרדיות מביאות יותר נזק מתועלת, ודגל לא יוצאת דופן בעניין הזה.
אבל בהכירי את הנפשות הפועלות. גפני יסכים לתמוך עבור ועדת הכספים. והוא שולט במפלגה שלו. ולרב קנייבסקי יש כתפיים רחבות. האגודאים לעומת זאת מפולגים ורגשניים יותר. יהיה קשה מאוד להביא אותם להסכמה כאשר רובם לא יכולים לקבל תפקידים משמעותיים. רגשית יהיה קשה להם לשבת עם לפיד. בל נשכח ליצמן אפילו לא אומר שלום ללפיד..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 18:52 |
|
| |
ליצמן לא ייכנס לתא עם ביבי. זה נגד התקונעס ששני גברים יהיו סגורים בחדר אחד...
| פצקו כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  |
מלבד זאת, הדבר הכי חשוב לחרדים זה לעמוד מאחורי ביבי בכל מחיר, כי אם הברית הזאת תופר מצד החרדים, נקמתו של ביבי תעלה יקר מאוד (למרות שביבי כבר עשה את זה לחרדים עם האחים בנט ולפיד, אבל החרדים הם הצד החלש פה שצריך להבליג ולהמשיך את הברית)
|
|
וזו תהיה נקמתו של ביבי- כשליצמן ייכנס לתא, ביבי יתחיל לנחור חזק.
אין לחרדים שום פחד מנתניהו, ששווה היום פחות משווה פרוטה.
הפחד היחיד שיש לחרדים הוא מבוחריהם, שעלולים לעזוב אותם, אם הם יעזבו את נתניהו.
כמובן שהפחד הזה רלוונטי בעיקר ביחס לשס, אבל גם ג' -בהיקפים מצומצמים כמובן.
תוקן על ידי פצקו ב- 29/03/2021 16:00:29 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 18:44 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
|
|
חזק אתה בדיבורים, גבוהה גבוהה
אבל ברגע שליכוד ג' וש"ס לא יהיה הסכם ארוך שנים שלא מפקירים אחד את השני, יוכלו כל אחד לסגור מאחורי הגב של השני, למשל ביבי לפיד בנט, או צירופים שונים אחרים, כשלא חסרים מטעמים לתת לכל מי שיצטרף
משום מה יש לי הרגשה שהליכוד יהיה מחוזר יותר מהחרדים, תוריד קצת את האף...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 15:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
|
תוקן על ידי פצקו ב- 29/03/2021 16:00:29
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 15:30 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מישהו כאן מנפיק כותרות בלי קשר למציאות, ואף אחד לא שם לב.
דווקא עכשיו, האובססיה להקמת ממשלת "הוצאת הנאשם מבלפור", והעובדה שבלי החרדים אין לכך אופציה. מחזירה אותם- ובגדול- לעמדה הזו.
משעשע איך שפותחים אשכולות בלי לבדוק את העובדות.
צודק ב100%!
בנט וסער הצהירו ברורות שלא יקימו ממשלה שנשענת על הערבים בשום צורה. ולכן, התרחיש היחיד שמורכבת ממשלה שמבוססת ברובה על "גוש השינוי". זה רק אם תוקם ממשלת אחדות פריטטית, שאינה נשענת בשום צורה על קולות הערבים. ובנט יהיה ראשון ברוטציה. (מי יהיה השני? כנראה לפיד, אבל אולי גנץ) וכדי שזה יקרה צריך חלק מהחרדים, ולכן ליברמן יישאר בחוץ.
וכך זה יכול להיראות מצד שמאל: לפיד (17), עבודה (7), מרצ(6), גנץ (8) מצד ימין: בנט (7), סער (6), דגל התורה (4), הציונות הדתית ללא עוצמה (6 עם אופיר סופר) הרי לנו 61 בדיוק. (בהמשך גם אגודה וש"ס יצטרפו והמספר יעלה ל-73)
אם הפוליטיקאים היו שואלים אותי מה לעשות. אני הייתי מציע חוק שמאריך את הזמן להרכבת ממשלה עד דצמבר. שיהיה ברור לביבי, (ולכל השחקנים, וגם לציבור) שלבחירות הבאות גנץ מגיע כראש ממשלה. ואז הפלוטר ייפתר מאיליו.. אבל קשה לי לראות את לפיד מסכים לחוקק את זה, ובלעדיו אין מספיק אצבעות.
|
|
איך מתפקדת ממשלה עם קצוות קיצוניות בנט עוצמה יהודית + מרץ לפיד עבודה? אם הם מצליחים לשבת ביחד, עשית צחוק מהמושג אידיאולוגיה ומצע מפלגות
היה מענין איך הפרדת את אגודה מדגל התורה יש לך שם מניות בדגל?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 12:58 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | מישהו כאן מנפיק כותרות בלי קשר למציאות, ואף אחד לא שם לב.
משעשע איך שפותחים אשכולות בלי לבדוק את העובדות. |
|
צודק ב100%!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2021 04:15 |
|
| |
לא הבנתי מתי יהדות התורה ושס כן היו לשון מאזנים כבר מזמן אדם מטורלל שיכור - ליברמן - הוא לשון המאזנים המחליט על המדינה אם תלך לעוד בחירות או לא
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2021 22:42 |
|
| |
מישהו כאן מנפיק כותרות בלי קשר למציאות, ואף אחד לא שם לב.
משעשע איך שפותחים אשכולות בלי לבדוק את העובדות.
|
|
|
|
|