|
|
| נשלח ב-1/4/2021 20:59 |
|
| |
הרב קנייבסקי: עדיף ללכת עם נציגי ציבור הערבי, מאשר עם נציגי השמאל
הרב קנייבסקי נשאל היום על האפשרות של ממשלה בתמיכת עבאס. עיקרי התשובות: מבחינת יידישקייט עדיף ללכת עם הנציגים מהציבור הערבי, מאשר עם הנציגים מהשמאל. גם הם לא רוצים לקדם כור היתוך ולעשות את כולם חילונים. גם בנושא הגיוס, הכבוד לדת וערכי המשפחה הם הרבה יותר קרובים אלינו
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/04/2021 20:59:25
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 21:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 21:15 |
|
| |
יש חברה מבריקים בצוות של ינקוש. אין מה לדבר.
תוקן על ידי אויויוי ב- 01/04/2021 21:15:24
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 21:34 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  |
תוקן על ידי אויויוי ב- 01/04/2021 21:15:24 |
|
לה''ו. אכן, מבריקים! עכשיו החילונים שונאים אתכם פי 100 https://rotter.net/forum/scoops1/689909.shtml נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 21:44 |
|
| |
ממש מטריד אותם.
הינקושים עסוקים כרגע אך ורק בדבר אחד:לשכנע את הציבור שהרב עדיין "בעניין", מביע דעות וחורץ גורלות. ולא רק אומר בו"ה. ככל שהאמירה שמצוטטת יותר מעניינת ,מקורית וצורבת תודעה, כך האינטרס הינקושי מקודם. ובמובן הזה הציטוט הנ"ל הוא הברקה אדירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 21:53 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | | אויויוי כתב: |  |
|
לה''ו. אכן, מבריקים! עכשיו החילונים שונאים אתכם פי 100 https://rotter.net/forum/scoops1/689909.shtml נשלח מהאנדרואיד שלי |
| הציבור השמאלני ישנא אותנו בגלל זה או הציבור הימני?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2021 22:08 |
|
| |
לא משנה הסדר. מה שבטוח, מה שחוויתם בקורונה, זה טירונות 02 למלחמת גרילה
| avishai323 כתב: |  |
| hot_tr כתב: |  | | אויויוי כתב: |  |
|
לה''ו. אכן, מבריקים! עכשיו החילונים שונאים אתכם פי 100 https://rotter.net/forum/scoops1/689909.shtml נשלח מהאנדרואיד שלי |
| הציבור השמאלני ישנא אותנו בגלל זה או הציבור הימני? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 00:15 |
|
| |
יענקי פרבר01.04.2021
לאחר נאומו של יו"ר סיעת רע"ם, פורסמה דעתו של הרב קנייבסקי, אחד ממנהיגיו הגדולים של הציבור החרדי, שטען כי "מבחינת יידישקייט (יהדות) עדיף ללכת עם הנציגים מהציבור הערבי, מאשר עם הנציגים מהשמאל. גם להם חשוב הצביון של המדינה והם לא רוצים לקדם כור היתוך לעשות את כולם חילונים. גם בנושא הגיוס יש תמימות דעים, הכבוד של הערבים לדת וערכי המשפחה הם הרבה יותר קרובים אלינו".
הרחוב החרדי לא הופתע מהפרסום: שיתופי פעולה בין ח"כ גפני מדגל התורה לח"כ אחמד טיבי קרו כבר בעבר, במיוחד בתחום ועדת הכספים בראשותו של גפני. כך שאם החרדים יודעים לשתף פעולה עם הציבור הערבי החילוני, אז עם מנסור עבאס, שמייצג ציבור ערבי דתי יותר, לחרדים אין שום בעיה לשתף פעולה.
בדברים של דת, שימור המסורת, תקציבים לערים עניות, וערכי המשפחה, החרדים והערבים רואים עין בעין. וכל עוד אין כרגע דיבור על מסירת שטחים או פינוי ישובים, אז החרדים יכולים לשתף פעולה עם הערבים.
מבחינת יהדות התורה, בנושא הזה יש תמימות דעים: כל שבעת חברי הכנסת משלל הסיעות במפלגה, יצייתו להוראת הרבנים. לחרדי הממוצע אין בעיה לשתף פעולה עם ערבי, בוודאי אם יש תמיכה רבנית. אולי המפלגה תפסיד חצי מנדט בבחירות הבאות, אך מצביעי יהדות התורה מצביעים בגלל הוראת הרבנים, ולא בגלל תמיכה בח"כ כזה או אחר. גם כך נראה כי מי שיותר ימני מחרדי, כבר הצביע לסמוטריץ' הפעם, כך שהנזק לא יגדל.
בסיעת ש"ס, בינתיים, הדברים ברורים מאוד: כבר לפני שבוע פורסם כי יו"ר ש"ס אריה דרעי מוביל את השיחות בין החרדים למנסור עבאס, ואין לאף אחד ספק כי השיחות מגובות ברבני ש"ס ובראשם חכם שלום כהן. ש"ס יכולה גם היא להינזק בחצי מנדט שלא יאהב את המהלך, אבל מצביעי ש"ס ידועים כמכבדים את דעת הרבנים, והם רובם ככולם יתמכו במהלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 00:34 |
|
| |
יענקוש. בוא, אספר לך קצת על ''ערכי משפחה'' ערביים/מוסלמיים
לה''ו. מי שממזר או נחשד לאחד כזה, הדוד עושה רוורס, ''ובטעות'' דורס למוות. מי שנחשד בגניבה, כורתים את ידו. ואם מערער ומזוכה, נשלח לחפש ביד 2... כשאתה נמצא עם אחמד , אתה נמצא עם האח שנמצא עם הסבא שנמצא עם הכבשה, שנמצאה עם אחותו (נמצא=וד''ל). אני מאוד שמח יענקוש, שהוצאת מהארון את הציבור החרדי, כבר שנים מדברים בשקט בשקט, ומטאטאים מתחת לשטיח. נ.ב. חרדים יקרים, שתקתם כשהתעלל ללא סוף בר' חיים הצדיק הקשיש והסיעודי. עכשיו הוא דפק אתכם חזק חזק. בהצלחה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 01:48 |
|
| |
זה יותר מדי מלל בשביל ר' חיים, לא נשמע אמין שכל זה ציטוט ממנו. אבל בהגיון הוא צודק לגמרי: מבחינת אידישקייט(!!!!!!) עדיף ערבים דתיים על פני שמאל. בכל מקרה אשמח לדעת מה חושבים חברי מועצת החכמים של הפורום ולמה נראה לכם שאם הגעתם למסרנה אחרת מהמנהיגים זה כבר אומר שאתם צודקים ולא הם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 04:15 |
|
| |
אין חדש תחת השמש, כבר בזמן הקורונה הרב העדיף את האידישקייט על פני הסיכון בחיי אדם, זה פשוט להמשיך על אותו קו..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 10:05 |
|
| |
במחכ"ת, איפה הרב קנייבסקי אמר שהאידישקייט דוחה שיקולים אחרים? ואיפה הוא הציע פעולות אופרטיביות בגלל הטענה שהוא העלה? (ולמה למען ה' נראה לך שממשלה עם עבאס יותר מסוכנת מממשלת שמאל?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 11:31 |
|
| |
גדסי בקול חי: מבירור יסודי להלן התיאור המדוייק כפי שהיה בבית מרן הגר"ח קניבסקי. הרב אמר: "התמיכה צריכה להיות במי שאיננו נגד הדת". אחד מנכבדי הבית שאל: "אם כן הערבים טובים מהשמאל, שלהם אין בכלל ענין בנושא הדת". ענה הגר"ח: "אין הכי נמי" . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 11:32 |
|
| |
איתי גדסי: לאחר בירור מעמיק, להלן התיאור המדויק מבית הגר"ח קניבסקי. הגר"ח: "התמיכה צריכה להיות במי שאיננו נגד הדת". אחד מהנכבדים: "אם כן הערבים טובים מהשמאל, להם אין בכלל ענין בנושא הדת". הגר"ח בתשובה: "אין הכי נמי" (תרגום: כן, כך באמת).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2021 16:13 |
|
| |
יאיר שרקי: בית מרן שר התורה הרב קניבסקי בהודעה: "בעקבות פניות חוזרות ונשנות, אנו מבקשים לחדד: הרב נשאל על האפשרות להקמת ממשלה שתשען על תמיכת המפלגות הערביות מול תמיכה ממפלגות אנטי דתיות ואמר כי עדיף שיתוף פעולה עם מי שיכבד את הדת והמסורת היהודית על פני מי שרודף את הדת"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2021 23:27 |
|
| |
יוצרים
יכלתי להנות קצת מהשיח שלך, אבל כשהודעת דעתך על הקשיש הסיעודי איבדת את זה..
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. מי שממזר או נחשד לאחד כזה, הדוד עושה רוורס, ''ובטעות'' דורס למוות. מי שנחשד בגניבה, כורתים את ידו. ואם מערער ומזוכה, נשלח לחפש ביד 2... כשאתה נמצא עם אחמד , אתה נמצא עם האח שנמצא עם הסבא שנמצא עם הכבשה, שנמצאה עם אחותו (נמצא=וד''ל). אני מאוד שמח יענקוש, שהוצאת מהארון את הציבור החרדי, כבר שנים מדברים בשקט בשקט, ומטאטאים מתחת לשטיח. נ.ב. חרדים יקרים, שתקתם כשהתעלל ללא סוף בר' חיים הצדיק הקשיש והסיעודי. עכשיו הוא דפק אתכם חזק חזק. בהצלחה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול