"שמעון צעק שהוא טובע - והם פשוט לא עשו כלום" | כאן
קצין הביטחון שחילץ את בן ה-16 מנחל פרת: אנשי הישיבה הפקירו אותו למוות
מעצרו של הרב מירושלים החשוד בגרימת מוות ברשלנות של הנער שמעון הלר זכרו לברכה, שטבע אתמול בנחל פרת, הוארך עד יום חמישי. שמו של הרב עדיין אסור בפרסום, והוא זה שעל פי החשד היה אחראי לקבוצת תלמידי הישיבה שטיילה אתמול בנחל, טיול שנגמר בטרגדיה. קצין הביטחון שחילץ את הלר מהמים טוען – אנשי הישיבה הפקירו אותו למוות
הותר לפרסום: נכדו של הרב אליעזר ברלנד, הרב נחמן גולדבלום - הוא הרב החשוד בגרימת מותו של הנער שמעון הלר ז"ל שטבע בנחל פרת ביום שני. מעצרו הוארך ב-5 ימים. המשטרה מייחסת לו גרימת מוות ברשלנות כיוון שהיה האחראי על הטיול לדבריהם. מדריך הטיולים חשוד גם הוא באירוע אך לא נעצר
המע"ר שהיה בטיול, לעומת זאת, לא חשוד. לטענת המשטרה: "חלקו ורשלנותו של הרב - רבים לאין שיעור מהמדריך. רשלנותו מתבטאת בכך שלא תיאם את הטיול עם משה"ח ובפעולות שביצע לפני האירוע, במהלכו ומיד אחריו". לאורך החקירה הנוספת, הרב ענה על שאלה אחת בלבד והמשיך לשמור על זכות השתיקה
אשתו של החשוד פונה אליו דרך המצלמה בתום הדיון: "היום יום השואה. אנשים עברו שואה. לא נורא הכל עובר". אדם מן הקהל מתקומם על ביזוי השואה ובאולם מתפתח ריב צעקות
.א-פרופו יום השואה. משפ'ברלנד על כל זרועות התמנון שבה צריכים לעשות כמו אחייניו של היטלר ולא להביא צאצאים כדי לבער את הDNA המפלצתי מהעולם
השוואת יהודים להיטלר ביעור משפחת יהודים שלא תביא צאצאים
אין לי דבר אישי נגדך, אבל התגובות שלך מוזרות מאוד וחורגות מהנורמה
נשלח ב-8/4/2021 20:18
שמיםפתוחים
איש_חשוב כתב:
.א-פרופו יום השואה. משפ'ברלנד על כל זרועות התמנון שבה צריכים לעשות כמו אחייניו של היטלר ולא להביא צאצאים כדי לבער את הDNA המפלצתי מהעולם
השוואת יהודים להיטלר ביעור משפחת יהודים שלא תביא צאצאים
אין לי דבר אישי נגדך, אבל התגובות שלך מוזרות מאוד וחורגות מהנורמה
נשלח ב-8/4/2021 20:27
אני חושב שיש קשר בין זלזול בחיי אדם לבין מקרה כזה, אבל באופן עקיף מאוד, 'מגלעד שכיחי רוצחים' ולכן היו שם יותר הורגים בשוגג, כידוע.
אבל קצין הביטחון הזה נשמע אנטישמי שחושב לפי סטיגמות. אני בטוח שאף אחד לא נתן לחבר למות סתם ככה, להיפך להם בדיוק היה מתאים לקפוץ ולהסתכן כולם בשביל החבר, זה הרבה יותר מתלבש על הסגנון שלהם. אולי הם ברחו מהמקום כשהכל כבר היה לאחר ייאוש ורצו להרחיק את הבחורים הצעירים מלחזות בטראומה? כמובן שהדתמונה הזו של בחור שאומר שהוא טובע וכולם נותנים לו לטבוע היא הזויה, זו קבוצה תוססת ולא כל כך שמים לב למה שקורה.