לא מעניין אותנו שזה יום שישי ויגרם חילולי שבת כמו שלא עניין אותם כשיצא ביום ראשון ונגרם חילול שבת המוני
לא ויתרנו על הטיש בקורונה אפילו שידענו שימותו מכך אנשים האם היום שהקורונה גוועה נוותר על הריגוש וההפנינג.זה גזירת שמד של ביטול מצווה דאורייתא לא יקום ולא יהיה .בקרוב ימונה הח"כ לענין מירון ברשימת אגודת ישראל שישווה את הגזירה לנאצים ואז ננצח
נשלח ב-13/4/2021 23:17
יוחנןש כתב:
למה ללכת רחוק.
בעיר ביתר - שהיא ברובה חסידית. יש "בית דין" אחד ויחיד. בעיר מודיעין עילית - יש בכל רחוב שלישי "בית דין".
האוכלוסיה במודיעין עילית, גדולה מביתר באחוזים בודדים.
את האבחנה המובהקת הנ"ל שמעתי
שמא הולכים שם לערכאות?
נשלח ב-13/4/2021 23:07
למה ללכת רחוק.
בעיר ביתר - שהיא ברובה חסידית. יש "בית דין" אחד ויחיד. בעיר מודיעין עילית - יש בכל רחוב שלישי "בית דין".
האוכלוסיה במודיעין עילית, גדולה מביתר באחוזים בודדים.
את האבחנה המובהקת הנ"ל שמעתי
נשלח ב-13/4/2021 20:47
איני_מכיר
יוחנןש כתב:
לפי הידוע בעירי, ובמקומות נוספים - (יצירת) בעיות בהלכות שכנים ומזיק, ידועים דווקא במיוחד בצד המתנגד לל"ג בעומר. העקשנות, העמידה על דקדוק הדין, אי הוויתור וההכלה - זה לא שייך למחנה החסידים.
ככה בדרך כלל, ויש יוצא מן הכלל
רשע ונאיב ... פקח עיניך והבט מי ממלא את בי"ד ואת ב"ימ
נשלח ב-13/4/2021 09:58
אין איש שמטיל ספק בקדושת המקום סגולותיו ומעלותיו, אין איש שמטיל ספק בקדושת יום ל"ג בעומר סגולותיו ומעלותיו השאלה היא הפרופורציות האם לצורך זה הותר הכל - צפיפות במקום חשש פיקו"נ, צפיפות וערבוביה שגם 'דרך המהדרין' לא מונעת את כולה, השקעה של יום שלם לעמידה בפקקים ולנסיעה מסוכנת ומתישה. לצורך העניין הביאו כמובאות הסבר נידונים שונים שבהם 'קדושת המעמד' מתירה הרבה איסורים בחסידות ועוד לא נגעו במנהג המקודש של המצווה טאנצ שהגיע בשנים האחרונות לממדים שבוודאי לא שיערום יוצריו וד"ל.
נשלח ב-13/4/2021 09:44
האם יש כאן מי שמפקפק במה שכתוב בספר "פרי עץ חיים" (הסיפור עם 'נחם')
הרי כופר ייקרא! (כפסק רבינו האורחות יושר בספרו זה - שמי שלא מאמין בזוהר והמסתעף הוא בכלל המינים)
נשלח ב-13/4/2021 00:35
פלדלפי כתב:
על פסח\סוכות הוא לא נענש ואפי' לא על חנוכה\פורים רק על ל"ג בעומר...
בקיצור מעשיה חסידית מאוצר סיפורי הבעש"ט שלא הייתה ולא נבראה
שמעתי מכמה מקורות את הסיפור
אבל יש לך חוסר הבנה בסיפור, הוא היה אומר בכל יום רגיל נחם, והוא החשיב את לג בעומר ליום רגיל בשבתות וחגים הוא לא היה אומר.
נשלח ב-12/4/2021 16:16
פלדלפי
בונדמן כתב:
וכי לא ידועה לך העובדה על תלמיד האר"י הק' שהיה נוהג לומר בכל יום 'נחם' בתפילתו , ואף בל"ג בעומר אמר נחם מפני שלא ייחס חשיבות ליום הזה, והודיעו לו משמים שהוא לא יוציא שנתו, וכך הווה רח"ל,
אבל אל תדאג, אתה בוודאי תשלים את שנתך, כי אותו קדוש ומקובל היה אמור לדעת מגודל מעלת ההילולא, אבל אתה בתחום הזה ואולי בעוד תחומים, פשוט, מאותם טינופות שנשבו,
על פסח\סוכות הוא לא נענש ואפי' לא על חנוכה\פורים רק על ל"ג בעומר...
בקיצור מעשיה חסידית מאוצר סיפורי הבעש"ט שלא הייתה ולא נבראה
נשלח ב-12/4/2021 15:55
מוטי_טוטי כתב:
זה שיש בכל מגזר אלימים אינו דבר מוכחש, אבל אנחנו מתנערים לחלוטין מהקבוצה של הבריונים העצניקים שמפריעים לכלל הציבור בהפגנותיהם שלא מגובות על ידי גדו"י וכיום גם לא על ידי שום גורם רציני אצלם, וכמו כן הבריונות שהיתה בפונוביז' זכתה לתגובה מיידית וכולם התנערו ממנה בע"פ ובכתב. שונה הדבר בבריונות שמתנהלת בגור ולשעבר בוויזניץ וכיום גם בסאדיגורא לא שומעים את התגובה החסידית שמסבירה שדרככם אינה דרכינו ומתנערת מהקבוצות האלימות. להפך הציבור החסידי נכנע לבריונות ולא נותן במה לקבוצות הנרדפות בעיתונות שלו ורבניהם מוחרמים וכל דאלים גבר.
אינני זוכר שום התנערות של שום צד המחבלים התנערו מהאלימות של השונאים, השונאים התנערו מהאלימות של המחבלים. כן נשמע מצחיק.. אבל אף אחד לא קם ואמר, אני מחבל, ואני נגד האלימות של המגזר המחבלי שלי.
ומי בדיוק "העיתונות"? המודיע של גור? זה שתמיד נכנס לכל מחלוקת, מחרים את ויזניץ מרכז, מחרים את ר' שאול, מחרים את מחנובקא, מחרים את סלאנים כולנו יודעים מה זה גור, אבל הם לא מייצגים את כלל החסידים שאינם מתערבים במחלוקות, וחיים בשלום עם שני הצדדים
נשלח ב-11/4/2021 22:22
רבותי1
סתם א ביטערר ליטוועק.
רשב"י לכל אפילו לפחותים כמוך.
נשלח ב-11/4/2021 21:14
ציפור קטנה לחשה לי שירשו לכולם לעלות, אך לא יהיה רשות לחלק אוכל. הכל נבסנדוויץ' מהבית. כך ממילא ירד ב75%
אני לא מתייחס לאיש חשוב כמאמר החכם אל תתווכח עם טיפש כי הוא יוריד אותך למקומו ושם הוא מרגיש בבית. אבל לעצם פתיחת האשכול אני מכבד את אלא שהריגושים החיצוניים זה חלק מדתם, אני רק סולד מהאובססיביות שלהם מדבר שאינו מצווה וקידוש העליה כיום כיפור והגדיל לעשות אדמו"ר מסוים שחושב שסוף ל"ג בעומר זה נעילה והכרזות המלחמה כאילו עיקר מעיקרי הדת עומד על עניין לג בעומר במירון עד שלא איכפת להם מחילול השבת
תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 09/04/2021 10:33:30
המלים של החסידים לא אמיתיות. הן משקפות את התסכול מכך שדורסים עליהם ולא מתחשבים במה שחשוב להם.
הפעם הם צודקים. אין שום סיבה מצד קורונה להגביל את העליה להר. מה שפורים ופסח לא הצליחו, גם לג בעומר לא יצליח.
נשלח ב-9/4/2021 14:43
גם אני לא מתייחס ל"ליטאי משומד" כמאמר החכם בלה בלה וגו' אבל רק אתייחס לעצם פתיחת האשכול שהכותרת הדוחה "היהדות החסידית חובבת הריגושים" הכלילה כאן את כל היהדות החסידית ולא התייחסה לאיזו חסידות מסוימת / אדמור מסוים
אגב, היהדות החסידית חובבת ריגושים, מה חובבת היהדות הליטאית, אם כבר להכליל
נשלח ב-9/4/2021 10:31
אני לא מתייחס לאיש חשוב כמאמר החכם אל תתווכח עם טיפש כי הוא יוריד אותך למקומו ושם הוא מרגיש בבית. אבל לעצם פתיחת האשכול אני מכבד את אלא שהריגושים החיצוניים זה חלק מדתם, אני רק סולד מהאובססיביות שלהם מדבר שאינו מצווה וקידוש העליה כיום כיפור והגדיל לעשות אדמו"ר מסוים שחושב שסוף ל"ג בעומר זה נעילה והכרזות המלחמה כאילו עיקר מעיקרי הדת עומד על עניין לג בעומר במירון עד שלא איכפת להם מחילול השבת
אמר פעם בוז'י הרצוג : אמונה. לכל אחד יש את האמונה שלו ולא צריך לזלזל ולפגוע במה שאחר מאמין. גם לי באופן אישי נראה ההילולא במרון כדבר מצחיק ומיותר ולא באמת נותן שום כח ושום קדושה והכל בבלט וחרטא , העובדה שיש אנשים שחושבים אחרת לגמרי ממני צריך לכבד אותם ואת דרכם ולא לבזות. צריך למצוא איזון מתאים עד כמה שאפשר בלי נזק של קורונה.