בית פורומים בחדרי חרדים

איזו פעולה עשו החילונים בזמן השואה להצלת יהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2021 09:29 לינק ישיר 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 09:44 לינק ישיר 

נס  הצלה בסין   שנחאי  בהחלט מראה על השגחה פרטית מדהימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 12:27 לינק ישיר 

בעולמם של חרדים: הברחת וגם ירשת: תגובותיהם של ר' יואל טייטלבוים – הרבי מסאטמר – ושל חסידיו לביקורת על התנהלותו בתקופת השואה ולאחריה (bshch.blogspot.com)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 11:41 לינק ישיר 
momeir

רעיונוביץ כתב:

צריך לזכור משהו חשוב,

היטלר הפך להיות מפלגה גדולה בגרמניה ב1930 !

תשע שנים לפני השואה,

היטלר עלה לשלטון ב1933 

שש שנים לפני השואה,

הוא אמר ברור שהוא רוצה לחסל את היהודים באירופה,

האנטישמיות הייתה בשיאה,

כתוצאה מכך, מאות אלפי יהודים ברחו מאירופה להיכן שרק יכלו,

חסידים רבים באו לשאול את האדמורי"ם האם לברוח ולאן?

אדמורי"ם רבים בפולין נתנו תשובה זהה,

פו  - לין   ביז ביאת משיח צדקנו

בתרגום חופשי

פה תגורו עד ביאת המשיח

שזה בעברית שימושית 

תישארו בפולין עד ביאת המשיח

כמה יכלו להינצל?   

מי יודע?

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 09/04/2021 16:35:02

ולא רק בפולין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 10:08 לינק ישיר 
מצדרביעי

הדיבוק כתב:
מצדר, כאמור אינני בקי בנתונים ובוודאי לא באמינותה של גב' פרבשטיין (אני יודע שהיא חוקרת מוערכת במגזר שלה, אבל אשאל אותך בכנות- אם היא הייתה בודקת את הנתונים ומגיעה למסקנה שונה ממה שהיא הציגה, מה להערכתך היא הייתה חושבת/אומרת/עושה?). קשה לי להאמין שניתן לקבוע לפי רישומים כמה חרדים היו וכמה חילונים, ובוודאי לא לקבוע במדויק כמה מתוך כמה ולמה אלו היחסים ומה היו האינטרסים הנסתרים.

א בקיצור יש המון אנשים והמון שיקולים ובסופו של דבר היהודים מעצם מהותם לא באמת יכלו להציל המון (ומי שהצילו, זה היה בדרכים מפוקפקות ותוך שתיוף פעולה עם הגרועים שבנאצים). אז יאלללההה נקסט.... קודם שקופת העיר תסייע לחילונים ואחר כך שיבואו בשאלות על משפטים אנונימיים על פרות בעין חרוד

דווקא מבחן התוצאה הראה שקראוס (ה"מזרוחניק) הצליח בעזרת שיתוף פעולה עם דיפלומט שוויצרי מדהים בשם קרל לוצק להציל עשרות אלפי יהודים בלי להזדקק לקשרים מפוקפקים עם הנאצים.
שלא לדבר על כך שהוא היה בין היחידים שניסו לעורר את דעת הקהל העולמית נגד ההשמדה,(שזה בהחלט משהו שיהודים לו רצו "יכלו לעשות") בשונה מרוב רובם של ראשי הציונות וקהילות הרפורמים בארה"ב שניסו דווקא להשתיק...

להרחבה לגבי פעילותו של קראוס:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/04/2021 10:11:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 07:49 לינק ישיר 

השאלה הגדולה האם היו יכולים או לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 16:22 לינק ישיר 

צריך לזכור משהו חשוב,

היטלר הפך להיות מפלגה גדולה בגרמניה ב1930 !

תשע שנים לפני השואה,

היטלר עלה לשלטון ב1933 

שש שנים לפני השואה,

הוא אמר ברור שהוא רוצה לחסל את היהודים באירופה,

האנטישמיות הייתה בשיאה,

כתוצאה מכך, מאות אלפי יהודים ברחו מאירופה להיכן שרק יכלו,

חסידים רבים באו לשאול את האדמורי"ם האם לברוח ולאן?

אדמורי"ם רבים בפולין נתנו תשובה זהה,

פו  - לין   ביז ביאת משיח צדקנו

בתרגום חופשי

פה תגורו עד ביאת המשיח

שזה בעברית שימושית 

תישארו בפולין עד ביאת המשיח

כמה יכלו להינצל?   

מי יודע?

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 09/04/2021 16:35:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 14:48 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדר, כאמור אינני בקי בנתונים ובוודאי לא באמינותה של גב' פרבשטיין (אני יודע שהיא חוקרת מוערכת במגזר שלה, אבל אשאל אותך בכנות- אם היא הייתה בודקת את הנתונים ומגיעה למסקנה שונה ממה שהיא הציגה, מה להערכתך היא הייתה חושבת/אומרת/עושה?). קשה לי להאמין שניתן לקבוע לפי רישומים כמה חרדים היו וכמה חילונים, ובוודאי לא לקבוע במדויק כמה מתוך כמה ולמה אלו היחסים ומה היו האינטרסים הנסתרים.

אתה צודק שאולי יש לה גם אג'נדה כמו לכל חוקר, אבל היא סך הכול בעמדה של מאזנת (כמו אנשי תקשורת של הימין שמתמודדים מול מקהלה שטוענת הפוך), בכל מקרה אני לא סומך *עליה* אלא על המקורות אותם מביאה בספרה.
מה שכן, מגוגל קטן שעשיתי כנראה שטעיתי והקהילה האורתודוקסית הייתה קטנה יותר, בכל מקרה לא יכלו להתעלם ממנה והאישור שניתן לכמה מהם לעלות על הרכבת לא נבעה לכאורה מ"נדיבות הלב" של קסטנר וד"ל...
אסביר שובאת דבריי: הרשימות הן אולי שמיות או כלליות מאוד, קשה להאמין שהרשימות משקפות מציאות באופן מדויק ובפרט שקשה לנסות לפרש מציאות לפי רשימות של מאסות אנשים... פרבשטיין צריכה להסביר למה החרדים לא אשמים אז היא בחרה בעמדה הזו שאולי נתמכת מרשימות; אם הרשימות היו מוכיחות הפוך היא הייתה מסבירה למה דווקא ההפוך הוא זה שמסביר את החרדים. ולפחות להערכתי, האמת תמיד תהיה איפשהו באמצע: היו חרדים עם קסטנר והיו חילונים שלא אהבו אותו אבל הצילו או לא הצילו... בקיצור יש המון אנשים והמון שיקולים ובסופו של דבר היהודים מעצם מהותם לא באמת יכלו להציל המון (ומי שהצילו, זה היה בדרכים מפוקפקות ותוך שתיוף פעולה עם הגרועים שבנאצים). אז יאלללההה נקסט.... קודם שקופת העיר תסייע לחילונים ואחר כך שיבואו בשאלות על משפטים אנונימיים על פרות בעין חרוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 14:39 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
זאת שיטה ידועה של הפרוגרסיבים, במקום להתייחס לגופו של עניין, מוצאים איזה משהו צדדי לתקוף/להגחיך את זה שטוען אותם ואז פטורים מהצורך בויכוח אמתי...

כדאי שתציין שאתה מתכוון ל"עיבל"
זה נראה כאילו אתה כותב את זה עלי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 10:57 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

הוא שאמרנו, היסטוריונים בגרוש. בזמן מלה"ע השנייה לא היתה כאן מדינה ולא היו לה נווטים חילוניים (או לא חילוניים). היה כאן מנדט בריטי. המדינה לא הוכרזה עד תש"ח (1948). מי שכותב  על מנווטי המדינה החילוניים "באותם ימים" מעיד על עצמו שבורותו בכל העניינים של "אותם ימים" היא מוחלטת. דברי הבל.

אה נו באמת, אתה חושב שאתה מחדש למישהו..
כל ילד יודע שהמדינה הוקמה אחרי תקופת השואה
איך רצית שאתבטא כשאני מדבר על בן גוריון למשל שהיה אז בין ראשי הציבור מהשמאל? לזה התכוונתי ראשי המדינה.

זאת שיטה ידועה של הפרוגרסיבים, במקום להתייחס לגופו של עניין, מוצאים איזה משהו צדדי לתקוף/להגחיך את זה שטוען אותם ואז פטורים מהצורך בויכוח אמתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 03:04 לינק ישיר 

עיבל כתב:

הוא שאמרנו, היסטוריונים בגרוש. בזמן מלה"ע השנייה לא היתה כאן מדינה ולא היו לה נווטים חילוניים (או לא חילוניים). היה כאן מנדט בריטי. המדינה לא הוכרזה עד תש"ח (1948). מי שכותב  על מנווטי המדינה החילוניים "באותם ימים" מעיד על עצמו שבורותו בכל העניינים של "אותם ימים" היא מוחלטת. דברי הבל.

אה נו באמת, אתה חושב שאתה מחדש למישהו..
כל ילד יודע שהמדינה הוקמה אחרי תקופת השואה
איך רצית שאתבטא כשאני מדבר על בן גוריון למשל שהיה אז בין ראשי הציבור מהשמאל? לזה התכוונתי ראשי המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 00:49 לינק ישיר 

אלפי חילונים דתיים וחרדים (ביניהם גם סבא שלי)

הצילו מאות אלפי יהודים בשואה.

רוב הפעולות לא פורסמו, כמו גם מה שעשה סבא שלי,

שלא היה מוכן לספר מה עשה בדיוק,

רק האנשים שהיו באים לדרוש בשלומו,

היו אומרים לנו לפעמים בשקט,

סבא שלך עזר לי ............

וכשנדנדנו להם, הם סיפרו קצת, מספיק שנבין

שבזכות סבא היקר ז"ל ואומץ ליבו , הם ניצלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 00:45 לינק ישיר 
מצדרביעי

הדיבוק כתב:

אתה צודק שאולי יש לה גם אג'נדה כמו לכל חוקר, אבל היא סך הכול בעמדה של מאזנת (כמו אנשי תקשורת של הימין שמתמודדים מול מקהלה שטוענת הפוך), בכל מקרה אני לא סומך *עליה* אלא על המקורות אותם מביאה בספרה.
מה שכן, מגוגל קטן שעשיתי כנראה שטעיתי והקהילה האורתודוקסית הייתה קטנה יותר, בכל מקרה לא יכלו להתעלם ממנה והאישור שניתן לכמה מהם לעלות על הרכבת לא נבעה לכאורה מ"נדיבות הלב" של קסטנר וד"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2021 23:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2021 23:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אכן, אסור לשכוח את מעשיהם של מנווטי המדינה החילונים באותם ימים, אתה מנסה להשתיק או להשכיח את זה?
לא נחמד לך עם זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2021 23:14 לינק ישיר 

עיבל כתב:
מידי יום שואה מתעוררים חובבי המדון וההיסטוריונים בפרוטה בפורום זה, להזכיר לנו שהאחראים לשואת יהודי אירופה הם החילונים, הרפורמים, בן גוריון, ההגנה ומפא"י. וקסטנר, כמובן קסטנר. הם הם שבגללם נרצחו שישה מיליונים. מי שלא ראה חדוות האנטישמים דכאן ביום השואה, לא ראה שמחת רשעים ושונאי ישראל מימיו.

אכן, אסור לשכוח את מעשיהם של מנווטי המדינה החילונים באותם ימים, אתה מנסה להשתיק או להשכיח את זה?
לא נחמד לך עם זה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איזו פעולה עשו החילונים בזמן השואה להצלת יהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext