בית פורומים בחדרי חרדים

מחלוקת גור בעלז תשפא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2021 23:15 לינק ישיר 
מחלוקת גור בעלז תשפא

החלטה דרמטית בגור:

גור פותחים חזית נגד בעלזא: איסור גורף על קבלת שירותים מבעלי מקצוע חסידי בעלזא

בגור לא עוברים בשתיקה על הזמנת הגר"ש אלתר לאדמו"ר מבעלזא, צעד שנתפס בגור כפגיעה ישירה באדמו"ר, ושם הודיעו היום על התגובה החריפה: חל איסור מוחלט לקבל שירותים מבעלי מקצוע ומטפלים חסידי בעלזא.
לפי ההחלטה, שהועברה בשיחה ישירה למנהלי מוסדות גור בידי ר' יצחק שטרן מזכיר ארגון "ותלמודו בידו" ושנחשב ליד ימינו של האיש החזק בגור הרב אברהם בנימין זילברברג, אין לפנות לקבל שירות וטיפול ממטפלים חסידי בעלזא, הן גברים והן נשים, בכל תחום. בשיחה הבהיר שטרן כי *"ההחלטה חלה לאלתר. גם אם ילד או בחור מצוי בעיצומו של טיפול יש להפסיק את הטיפול".*
בגור מכוונים את האש כלפי בנו של האדמו"ר מבעלזא, הרב אהרן מרדכי, שלדברי בכירים בגור הוא זה שעמד מאחורי הצעד של הזמנת הגר"ש לבעלזא על אף החרם עליו הכריזה נגדו גור.
בגור חוששים כי המהלך יגרום לשבירת החרם וכי בהמשך יוזמן הגר"ש לאדמורים נוספים, ולכן הוחלט שאין מנוס מלנקוט בצעד שנחשב חריג מכל היבט.
"זו מכה בכיסם של בלזאים רבים" נימק בכיר בגור את ההחלטה חסרת התקדים, "עד כה הופנו תלמידים רבים למטפלים חסידי בעלזא כאשר הסכומים המצטברים עמדו על מיליוני שקלים בשנה ששולמו בידי הורים בגור לאנשי מקצוע בבעלז, אך מעכשיו לא עוד".
ההחלטה צפויה להתפרסם השבוע בהכרזה שתושמע בידי כל גבאי השטיבלך בגור בהפסקה של ליל שבת.
בגור מקווים כי הפגיעה בכיסם של המטפלים הבעלזאים תגרום ליצירת לחץ על בנו של האדמו"ר ובבעלזא יבינו כי הם פגעו בעצמם. ככל הנראה, הדרישה מבעלזא תהיה להוציא מכתב התנצלות והתחייבות שלא לחזור שוב על הצעד, זאת כתנאי לביטול ההחלטה.
יצויין כי אתמול התקבל הגר"ש לפגישה לבבית אצל ראש ישיבת סלבודקא הגאון הגדול רבי דב לנדא שליט"א, ששוחח עמו כמחצית השעה ואף יצא מגדרו בליווי האורח עד למכוניתו. לא ברור האם בגור צפויים לנקוט בצעדים דומים גם כלפי המנהיג הליטאי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 23:44 לינק ישיר 

מכמונת כתבה:

לא מגיע לכת רשעי גור נדלן התנצלות
אף אחד לא חיב להם כלום ואף אחד לא צריך להתנהל לפי הגחמות שלהם !!
לדעתי חסידות בלעז עשתה טעות שהיא נכנעה לגחמות גור נדלן !!
והאדמור לא היה צריך להגיע לשבע ברכות אחרי שהוא לא הוזמן לחתונה !!
אבל בניגוד לגור נדלן שהכוחניות ואלימות היא לחם חוקם !!
בלעז היא חסידות של חסד ושלום !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2021 23:18 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2021 00:37 לינק ישיר 
בעיקרשומע

מושגים כתב:
תמניא_אפי כתב:

טוביה חטא וזיגוד מינגיד??

רא"מ חטא והחסיד לוקה??

מי יודע חשבונות שמים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2021 23:29 לינק ישיר 

לא הבנתי למה כל דבר נחשב להתערבות במחלוקת גור
כמה ילדותי זה
"אני במריבה עם פלוני אז אסור לך לדבר איתו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 13:32 לינק ישיר 

זה לא יעבוד

לבעלז יש את המטפלים המוכרים בין הטובים ביותר,

ובגור יש את הנצרכים למטפלים, בגלל כל מני דרישות מוזרות ולא הגיוניות מצעירי החסידות.

שיחפשו חסידות אחרת להלחם נגדה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 13:09 לינק ישיר 

גם בחרם הפנימי שבתוך גור נגד קהילת הגר"ש בתחילה פרסמו באתרים, וגור הרשמי הכחישה וטענה שזה נועד להוציא לעז

ואחרי כמה שבועות זה יצא בתקנון ברור שנשמר עד היום במשמר או טו דה פה

אז ההכחשות לא בדיוק מבררות את האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 12:36 לינק ישיר 

אבי רבינא:

לאחר בירור עם גורמים בכירים בחסידות גור: "השמועות על הכרזת גבאים שצפויה השבת נגד בעלזא והחרמת אנשי עסקים מחסידות בעלזא, מופצות ע"י בעלי אינטרס תוך ניסיון לסכסך בין קהילות קדושות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 12:07 לינק ישיר 

שהגערערס יחרימו גם את בעלז וגם את הרב דוב לנדאו וגם את חניכי הישיבות, ואת כל ההמונים שהגיעו לשמוע את שיעורו של הגר"ש וגם את כל אלו המתמוגגים מידי שבוע בשבוע מכל מילה בעלון בנאות דשא וכו' וכו' 
לכ"א ברור באיזה צד הציבור נמצא!
לא יגיעו רחוק בדרכם זו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 10:26 לינק ישיר 

אני לא מאמין שהידיעה נכונה.
אבל אם זה נכון, בקרוב מאוד זה יפעל כבומרנג, כי הלא לגור יש 'הרבה' שונאים והם יקלטו שהצורה הטובה להילחם בהם זה דרך הכיס, ואז נראה איך הם יתמודדו עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 09:12 לינק ישיר 

אולשטוץ כתב:

אך-רשעות-וטיפשות, אתה לא מעודכן, גם אסור להם להכנס לבית כנסת של בעלזא, אסור להם כל שוג ושוח עם חסיד בעלזא ועוד היד נטויה.

אגב, היות שאני רשמי חסיד בעלזא, ויש לי חברים בגור (ירמיהו) ופחדתי שהם ינתקו איתי קשר במטרה שזה יגרום ללחץ אצל האדמו''ר ואשתו, שהם יבקשו מחילה וסליחה וכו' לכן הזדרזתי ומיד שלחתי לכל החברים שלי מגור הודעה ברורה, שאני בעלזער רק לפנים, עם הלבוש ושליחת ילדים למוסדות, אבל בליבי אני לא בעלזער, ואני חסיד שרוף של הגאון רבי שאול מגור, אני לומד את התורות שלו, ומקשיב לשיחות שלו, לכן אין להם סיבה לשנוא אותי.

אני מקווה שזה יעזור!

תוקן על ידי אולשטוץ ב- 09/04/2021 01:54:35

תלמד עברית לפני שאתה פונה אלי..
למי שלא הבין, "שיג ושיח" להבנתו של אולץשטות, זה בעצ" ההברה החסידית של "שוג ושוח" חחח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 09:01 לינק ישיר 

חברה תשתו כוס מים השמש תזרח גם אם גור יחרימו נותני שרותים כאלו ואחרים,
יש מספיק עשירים בגור של קהילת ראש הישיבה,  שיפצו את מי שיפגע. כמו כן אין ספק שכנופיית מכניבקא באינטרנט שלה אלפי ניקים וטוקבקיסטים פותחי האשכול והמקפיצים,
מורווחים כי מוציאים את הניקים מהבוידם שלא יעלו חלודה, ומעירים מוקדם בבוקר
את שאולזון מהאתר המטונף בשביל כתבות נגד בעלזא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 08:54 לינק ישיר 
גרשום

זה שבגור הרהיבו עוז לבנות בית-מדרש יותר גדול משלהם, הוא כשלעצמו נחשב בבעלזא כרבם דקרו. 
וחוץ מזה מי שמכיר את האדמו"ר מבעלזא יודע שמדובר באישיות של איפכא מסתברא ששואבת נחת
רוח ממריבות ומחלוקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 08:08 לינק ישיר 

הידיעה נכונה לצערי,
אין לשלוח למטפלים מבעלז!
ואין להזמין חסידי בעלז לנאום במוסדות גור!
משום מה גור חושבים שזה איום... האם יש הרבה מחסידי גור צריכים טיפול?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 09/04/2021 08:09:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 07:55 לינק ישיר 

כמה לשון הרע , ותגובות של עדר, על ידיעה שאין אפילו אפשרות לאמת.. כל אחד מוציא ידיעה, ויאאללה בלאגן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2021 07:49 לינק ישיר 

נשמע כמו הבלים של הזקן-מנאף מברוקלין...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחלוקת גור בעלז תשפא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext