בית פורומים בחדרי חרדים

נמצאה עיר במצרים מלפני 3000 שנה ובה לבני בוץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2021 15:36 לינק ישיר 
נמצאה עיר במצרים מלפני 3000 שנה ובה לבני בוץ

ארכיאולוגים במצרים הכריזו על גילוי "עיר זהב אבודה" סמוך ללוקסור. צוות החוקרים, בראשותו של ד"ר זאהי חוואס, גילה את העיר שהייתה מכוסה בחול.

החפירה במקום החלה בספטמבר 2020, ולדברי החוקרים תוך שבועות של עבודה הם גילו ממצאים ראשונים – בין היתר של לבני בוץ. ככל שנמשכו העבודות במקום נחשפה העיר הגדולה, שנשתמרה היטב. בין היתר נמצאו בבתים כלים שבהם השתמשו התושבים שחיו בעיר באותה תקופה.

www.ynet.co.il/environment-science/article/HJodWcar00#autoplay

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 09/04/2021 15:36:52

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 21:18 לינק ישיר 
איני_מכיר

פיינשמקער כתב:
זמיר כהן מסתכן מאוד ב"עדות שבטלה מקצתה בטלה כולה" מול שומעיו.
הוא מגבב מחקרים מן הגורן ומן היקב, חלקם אמיתיים וחלקם פחות.
למשל הוא מרבה לנופף ב"מחקר" מפוקפק של יפני אחד עוד יותר מפוקפק שטוען שכוס מים נעלבת כשמדברים אל המים לא יפה...
זה כמובן שטויות, ואיש מעולם לא הצליח לשחזר משהו דומה, אבל זמיר כהן ממשיך לחזור על השטות הזאת במרץ.
והשאלה היא, בשביל מה? למה זה טוב?
גם אילו היתה אמת בדברים - אז מה? אז מים "נעלבים"... שיערב להם. איך זה מוכיח בדיוק את התורה? איפה יש כזה יסוד אמונה "אני מאמין באמונה שלימה שמים - נעלבים"? שייעלבו לבריאות.
הבעיה שכל מי שבודק מעט לעומק מגלה מיד שמדובר בבדיה וכך זורק לפח גם את המחקרים הרציניים יותר שזמיר כהן מביא. מחקרים אמיתיים שרק נדחו ע"י עולם האקדמיה עקב אי התאמה לאג'נדה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אל תתקיף כל כך הרבה . תביא נתונים ..
אולי תביא לינק , בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 14:22 לינק ישיר 

זמיר כהן מסתכן מאוד ב"עדות שבטלה מקצתה בטלה כולה" מול שומעיו.
הוא מגבב מחקרים מן הגורן ומן היקב, חלקם אמיתיים וחלקם פחות.
למשל הוא מרבה לנופף ב"מחקר" מפוקפק של יפני אחד עוד יותר מפוקפק שטוען שכוס מים נעלבת כשמדברים אל המים לא יפה...
זה כמובן שטויות, ואיש מעולם לא הצליח לשחזר משהו דומה, אבל זמיר כהן ממשיך לחזור על השטות הזאת במרץ.
והשאלה היא, בשביל מה? למה זה טוב?
גם אילו היתה אמת בדברים - אז מה? אז מים "נעלבים"... שיערב להם. איך זה מוכיח בדיוק את התורה? איפה יש כזה יסוד אמונה "אני מאמין באמונה שלימה שמים - נעלבים"? שייעלבו לבריאות.
הבעיה שכל מי שבודק מעט לעומק מגלה מיד שמדובר בבדיה וכך זורק לפח גם את המחקרים הרציניים יותר שזמיר כהן מביא. מחקרים אמיתיים שרק נדחו ע"י עולם האקדמיה עקב אי התאמה לאג'נדה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 12:04 לינק ישיר 
איני_מכיר

חריף_ומקשה כתב:

חריף_ומקשה כתב:
איני_מכיר
לא כדאי להיכנס לעניין הזה בפורום כאן.
זה נושא רגיש.
חבל מאוד שזמיר כהן הכניס למגזר החרדי כל מיני בדיות והזיות על תגליות ארכיאולוגיות שגורמות רק נזק.
כי יש אנשים שאח"כ הולכים ובודקים (או שבמקרה נתקלים במידע) ומגלים שעבדו עליהם או החסירו מידע קריטי או הציגו בצורה מעוותת, ואז זה גורם יותר נזק מתועלת.

אשמח לשמוע על בדיותיו של הרב זמיר ,, כי עד להיום הזה מצאתי רק טעות אחת בדבריו ....וגם זה לא 100%

מצוין! הישאר בתומתך ואמונתך.
ואל תתייחס כלל וכלל למה שכתבתי.
גם ככה אני מצטער שנגררתי במקלדתי..
מכאן ואילך אני גוזר על עצמי שתיקה בנושא זה.

אני בודק הכל .. ואשמח לשמוע ... תוכל גם בפרטי אם תרצה ... 

הידיעה שלי וההכרה בה' ובתורתו חזקים ולא מתנענעים לפי כל עלה נידח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 09:49 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

קלעפער כתב:
זמיר כהן הכניס את זה? אני שמעתי על פפירוס איפובר עוד לפני שזמיר כהן התחיל להרצות.

ובתוספת לשאלת איני מכיר, אלו סימנים על יעקב נמצאו? 

גם לפני זמיר כהן היו כל מיני מחזירים בתשובה ורבנים לשעתם שעשו שימוש לא נכון בפפירוס הזה.
זה שאתה שמעת על פפירוס אִיפּוּוֶר, זה יפה נחמד ויפה. השאלה איך שמעת ומה שמעת.
כי כאמור, לדעתי, מי שהתוודע לפפירוס הזה דרך זמיר כהן ודומיו ואח"כ קורא על זה באנציקלופדיה (או בויקיפדיה) או בספרות המדעית וטורח לקרוא את כל הפפירוס ולנתח את תוכנו מגלה שעבדו עליו והשמיטו חלקים חשובים.
ולכן זה גורם יותר נזק מתועלת ועדיף לא להתעסק עם זה בכלל. 

בנושאים האלה ויקיפדיה אמינה ומוטה בדיוק כמו זמיר כהן, אבל לצד השני.
תבין, כל אחד, אבל כל אחד ממש, יכול לכתוב בויקיפדיה כל מה שהוא רוצה. ממש.
יש גם כאלה שמנצלים זאת כמובן לקשקש שטויות 'ביבי המלך' וכיו"ב. אבל בדיוק כמו שכל אחד יכול לכתוב, כך כל אחד יכול גם למחוק. כך ששטויות ממש לא שורדות שם יותר מדקות ספורות.
לגבי תכנים רציניים יותר, קבוצת מפעילי מערכת ומודרטורים מנהלת "הצבעות" בדפי הדיון של הערכים ועורכת כראות עיניה. רובם המוחלט משתייכים לצד הליברלואידי-חילוני של המפה המיגזרית בארץ, והעריכות שלהם הן בהתאם לאג'נדה, אבל עם עטיפה נוצצת ורועשת של מלל במישלב "נאור".
כך שמי שמסתמך על ויקיפדיה הוא תמים גדול שמצא לו זמיר כהן משלו.
מצאתי שם לא אחת "עובדות" שבמחקר העולמי ממש אינן בקוצנזוס, אבל הן תואמות את הרוח באקדמיה המקומית ולכן קיבלו במה. וזאת לאו דווקא בנושאים כמו נידון האשכול.
בויקיפדיה האנגלית המצב כמובן זהה אבל בגדול יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 09:46 לינק ישיר 

איני_מכיר כתב:

חריף_ומקשה כתב:
איני_מכיר
זה נושא רגיש.
חבל מאוד שזמיר כהן הכניס למגזר החרדי כל מיני בדיות והזיות על תגליות ארכיאולוגיות שגורמות רק נזק.
כי יש אנשים שאח"כ הולכים ובודקים (או שבמקרה נתקלים במידע) ומגלים שעבדו עליהם או החסירו מידע קריטי או הציגו בצורה מעוותת, ואז זה גורם יותר נזק מתועלת.

אשמח לשמוע על בדיותיו של הרב זמיר ,, כי עד להיום הזה מצאתי רק טעות אחת בדבריו ....וגם זה לא 100%

מצוין! הישאר בתומתך ואמונתך.
ואל תתייחס כלל וכלל למה שכתבתי.
גם ככה אני מצטער שנגררתי במקלדתי..
מכאן ואילך אני גוזר על עצמי שתיקה בנושא זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 08:49 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
אני חותר להבין היכן זה "ראש בראש" וצריך להכנע לטבע והיכן צריך להתגבר כארי ולהתנגד לטבע. היכן עובר הגבול? האם טבע האדם הפשוט גם לא צריך לדכא ולעשות "מה בראש שלך"?

אין ספק שהתרחקנו מהטבע המקורי בעולם המודרני, כך, אין להתכחש לכך שהטבע המקורי של גברים הוא לעבוד בחקלאות מהבוקר עד צאת הנשמה, להילחם אחד בשני בחרבות ועוד...
לעומת זאת טבע הנשים לעבוד בכביסות ובישולים מצאת החמה ועד צאת הנשמה, ללדת בלי אפידורל ועוד...

בשורה התחתונה - נראה שהקללות שהתקללו אדם הראשון וחווה (וכנראה גם חם) לאט לאט הולכות ויורדות, ויש לזה ככל הנראה סיבות רוחניות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 08:44 לינק ישיר 
איני_מכיר

חריף_ומקשה כתב:
איני_מכיר
זה נושא רגיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 01:13 לינק ישיר 

אני חותר להבין היכן זה "ראש בראש" וצריך להכנע לטבע והיכן צריך להתגבר כארי ולהתנגד לטבע. היכן עובר הגבול? האם טבע האדם הפשוט גם לא צריך לדכא ולעשות "מה בראש שלך"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 00:26 לינק ישיר 

אני לא כל כך מבין לאן אתה חותר. אני כלל לא מתנגד למהפכה בכללותה, לגבי נשים כמו לגבי עבדים, אני חושב שצריך לחתור לצדק, ומסתמא על כל פנים ברוב המקרים השוויון נוטה יותר להיות צדק.

היום לחזור אחורה ולקחת שתי נשים זו אפליה מזעזעת, בדיוק כמו לקחת עבדים. אבל אני חושב שבעולם העתיק מי שלקח שתי נשים פחות פגע במישרין, כי אלו היו המושגים, זה בערך (טוב, גם לא בערך..) כמו לתת היום משכורת קצת נמוכה יותר לנשים, כי השוק שלהם נמוך יותר, ואם הוספתי קצת יותר מהממוצע יצאתי לארג'.

מה אני בא לומר. התורה לא באה לתקן את העולם 'ראש בראש', כלומר, אולי כן, אבל לא דרשה מאיתנו לשנות את העולם באבחה אחת, כי לא אנחנו בראנו את העולם ואין מתפקידנו 'לברוא' עולם אחר, התפקיד שלנו הוא לשפר לתקן ולהיטיב את עצמנו! ורק כך להיטיב ולשפר את העולם על הדרך. תיקון העולם הוא בשום אופן לא התפקיד שלנו, זה התפקיד של הבורא, ע"ע משיח ועולם הבא, (אולי הדלי"ם חושבים אחרת). אבל אנחנו, בעבר אם לקחנו שתי נשים לא פגמנו כל כך במוסר ובמצפון שלנו, אולי רק אם לקחנו שתי אחיות, אבל היום אם נעשה זאת נכהה את המוסר הפנימי שלנו ונהרוס את המצפון, וזה אסור. ובאשר לחוסר ההוגנות כלפי הנשים והעבדים בעבר, לא עליך המלאכה לגמור, יש הרבה חוסר צדק גם היום גם פעם.

אכן, ככל שיש לנו מדינה וממשלה, אנו כנראה מחוייבים יותר לתקן ולשפר כל הזמן, להיות בשלטון מחייב כבר 'ראש גדול'. ועדיין יש גבול לטירוף, מה שהם עושים כיום במקרים רבים הוא לקלקל כל חלקה טובה ולבנות עולם שמתאים לרובוטים נטולי פרצופים ודעות שונות.

(נסחפנו הרחק מכותרת האשכול, מתנצל בפני הפותח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 20:38 לינק ישיר 

כדי לבדוק את בסיס השאלה צריך לשאול ביושר, לו הייתה מצוה למשל על איסור עבדות (זה גם מוסבר איכשהו ב"טבע" השונה בין בני אדם) כי בצלם אלוקים עשה את האדם, האם היית רואה בזה "ראש בראש" עם הטבע? מה בחולשת האדם מחייב אותו להישאר במקומו?
וכן בנשים, עובדה שישנה מהפכה ביהדות עצמה ביחס לנשים וכבר לפני מאות שנים בראשונים רואים ביטויים כמו נשים דידן חשובות הן לגבי הסיבה. כלומר שהטבע אינו מחייב את הנשים להישאר במעמד המוכתב להן ב"טבע". 
ועוד כהנה וכהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 20:24 לינק ישיר 

שאלה מעניינת

יש בעצם הבריאה חושך והעלם ונהוג לקרוא לזה 'טבע', כלומר עולם הנוהג כביכול לפי חוקים מקומיים ולא לפי ההשגחה וחוקי הצדק והיושר, זה בעצם חושך, ועל זה כמובן שיש להתגבר.

בנוסף יש את ה'נפש הבהמית' שיש להתגבר עליה, אבל כאן אני כבר לא הייתי אומר שהטבע אינו פונקציה, אדרבא כל התורה היא דרכי התמודדות של ניתוב כוחות הנפש ועידונם לכדי שלימות, אבל לרוב לא 'ראש בראש'.

אבל להתנגד לחוקי הטבע עצמם, זאת מניין לך? ואיסור כלאים יוכיח. אנו מנסים לעבדה ולשמרה ולא לעוות את הסדר שהונח בה.

ובכל מקרה, אני מתכוון לכך שהקב"ה 'הטביע' את היות האשה שונה מהגבר, ואין זה תפקידנו להפוך את הטבע. זו בעצם הוראה מלמעלה, מנומקת בהרחבה בפרשת בראשית, לומר שכל זה הוא חושך ורע ועלינו לשנות זאת, מוזר לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 18:40 לינק ישיר 
קלעפער

ירו_שלמי כתב:

על הדרך ברצוני להמליץ על אתר שגם עוסק ביסודות היהדות אבל בצורה לא אפולוגוטית ותוך התייחסות ישרה לכלל הטענות:

תודה על הקישור, בהחלט שוה לקרוא בו. ובכל זאת, 'התייחסות ישרה לכל הטענות' זו יומרה שגם אתר זה אינו עומד בו, לעניות דעתי, ולדוגמה היחס שלו לפמיניזם, בעיניי מה שהם עושים זה שכתוב של לשונות התורה, פמיניסט מעולם לא היה כותב 'עזר כנגדו' ומי שמספיק ישר וכנה חייב להודות בזה.

(אישית אני חושב ששוויון הוא באמת אידיאל שהתורה מקדמת, אבל במשורה, לא על חשבון הטבע. המדע היום מתחמק מחוסר השוויון הקיים בטבע ומנסה מצידו לשכתב את המציאות עצמה, אז למה לנו לשכתב את התורה בשביל מדע מעוות. הערך העיקרי הוא הצדק, והצדק לא תמיד מחייב שוויון, ואת זה גם העולם ה'נאור' ודע, אם יקצין עוד קצת הוא יקבל במקום היררכיה - אנרכיה).

למה הטבע מהווה פונקציה כלל? הרי עיקר התורה זה התגברות על הטבע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 17:24 לינק ישיר 
ירו_שלמי

מצדרביעי כתב:

על הדרך ברצוני להמליץ על אתר שגם עוסק ביסודות היהדות אבל בצורה לא אפולוגוטית ותוך התייחסות ישרה לכלל הטענות:

תודה על הקישור, בהחלט שוה לקרוא בו. ובכל זאת, 'התייחסות ישרה לכל הטענות' זו יומרה שגם אתר זה אינו עומד בו, לעניות דעתי, ולדוגמה היחס שלו לפמיניזם, בעיניי מה שהם עושים זה שכתוב של לשונות התורה, פמיניסט מעולם לא היה כותב 'עזר כנגדו' ומי שמספיק ישר וכנה חייב להודות בזה.

(אישית אני חושב ששוויון הוא באמת אידיאל שהתורה מקדמת, אבל במשורה, לא על חשבון הטבע. המדע היום מתחמק מחוסר השוויון הקיים בטבע ומנסה מצידו לשכתב את המציאות עצמה, אז למה לנו לשכתב את התורה בשביל מדע מעוות. הערך העיקרי הוא הצדק, והצדק לא תמיד מחייב שוויון, ואת זה גם העולם ה'נאור' ודע, אם יקצין עוד קצת הוא יקבל במקום היררכיה - אנרכיה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 15:06 לינק ישיר 

תעשו תרגיל פשוט: תבדקו בויקיפדיה בעברית מה דעתם על הפפירוס, ואח"כ תבדקו בשפה זרה. מצאו את ההבדלים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2021 14:35 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

קלעפער כתב:
זמיר כהן הכניס את זה? אני שמעתי על פפירוס איפובר עוד לפני שזמיר כהן התחיל להרצות.

ובתוספת לשאלת איני מכיר, אלו סימנים על יעקב נמצאו? 

גם לפני זמיר כהן היו כל מיני מחזירים בתשובה ורבנים לשעתם שעשו שימוש לא נכון בפפירוס הזה.
זה שאתה שמעת על פפירוס אִיפּוּוֶר, זה יפה נחמד ויפה. השאלה איך שמעת ומה שמעת.
כי כאמור, לדעתי, מי שהתוודע לפפירוס הזה דרך זמיר כהן ודומיו ואח"כ קורא על זה באנציקלופדיה (או בויקיפדיה) או בספרות המדעית וטורח לקרוא את כל הפפירוס ולנתח את תוכנו מגלה שעבדו עליו והשמיטו חלקים חשובים.
ולכן זה גורם יותר נזק מתועלת ועדיף לא להתעסק עם זה בכלל. 

ויקיפויה, זו תורה מסיני!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נמצאה עיר במצרים מלפני 3000 שנה ובה לבני בוץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext