בית פורומים בחדרי חרדים

ירוחם לנדסמן מתעלם מהמציאות הכואבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2021 12:30 לינק ישיר 
ירוחם לנדסמן מתעלם מהמציאות הכואבת

כנראה שבגור לא היו מספיק מרוצים מכתבת התדמית ב'משפחה' של פסח, ולכן נדרש הכתב ירוחם לנדסמן (כשלעצמו אברך חסידי ות"ח משכמו ומעלה) לליטוש נוסף, 

וכך הוא כותב בגליון האחרון על כך שמלבד המהפך בידיעת התורה בגור, הרי שמנחילים שם שיעורי יהדות והסברה ברמה גבוהה (מה שנקרה במקומות אחרים 'השקפה'. בונדמן) וגם חינוך למידות טובות " גם החלק של מידות ודרך ארץ מושקע לפרטי פרטים, התלמידים שומעים בנושא, שיחות כלליות ופרטיות שמותאמות לכל נפש, כי גם זה נכלל במסגרת 'שיעורי יהדות' איך מתנהג יהודי עם זולתו, אלו שעוברים את הסדנאות החיוניות הללו לא נקלעים במשך השנים להפגנות מטופשות, לא יתגודדו סביב שוטרים ויצווחו 'נאצים', קוד ההצנהגות שלהם יהיה תואם לקוד הלבוש החרדי, שיהיה שם שמים מתאהב על ידכם' 

הרב לנדסמן היקר, הם הצליחו לעבוד עליך, ילדי חיידר בני עשר זורקים אבנים על חבריהם לשעבר כולל נכדי וניני הפני מנחם, רק בגלל שעברו חיידר וחסידות, בחורים בכל הגילאים יורקים ברחובות ומקללים אנשים נשים וטף רק בגלל שהם במחנהו של הגר"ש, ילדים ובחורים שורפים דברי תורה לעיני הוריהם ואין פוצה פה, אז על איזה מידות ודרך ארץ אתה מדבר, על מי אתם מנסים לעבוד ? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 09:26 לינק ישיר 

לה''ו. לכל המתיפייפים שנגעלים מכך שהגערער'ס אומרים וחושבים כך על נשותיהם, אבל מפחדים פחד מוות שהם יאיימו עליהם בפרטי, ויגלו מי הם ע''פ ה-איי פי, ומעדיפים להוציא את זה עלי. IDGAF עליכם. אתם פחדנים, מוגי לב, ולא זכאים לשם ''גברים''... מקסימום זכרים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי hot_trend ב- 14/04/2021 09:27:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 09:22 לינק ישיר 

המסכן לועג לדברי חז"ל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 06:33 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
שחור_כתום כתב:

ואף מילה על היחס לנשים בחיי הנישואין. 

לה''ו. איך אתה היית מתייחס לשק מלא דם וצואה במיטה לידך?

לא כל כך הבנתי מהו הרף שמתחתיו לא מאשרים כתיבה בפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2021 00:53 לינק ישיר 

הוט טראנד, אתה מבחיל

פיינשמעקער, הלוואי כדבריך, המציאות העגומה טופחת על פנינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 23:16 לינק ישיר 

פינטשיב כתב:
בשביעי של פסח צעד בירושלים אברך המשתייך לקהילת הגר"ש, והנה הוא רואה נגדו ארבעה בחורים המגיעים מולו והם מתלבטים מאיזו זווית יצליחו לירוק עליו בצורה המוצלחת ביותר. האברך לא היסס, ניגש אליהם כשהוא נעמד מלוא קומתו לפניהם, מוכן ומזומן לספוג את מטר היריקות, ואמר להם: "אילו גם לי היה רבי כמו שיש לכם, הייתי גם אני יורק כל היום, לכל עבר..."›

זייער גוט און שארף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 21:01 לינק ישיר 

מאתר בעולם של חרדים

יום שלישי, 13 באפריל 2021
שווה יריקה / סנדר זילברמן

"נשק היריקות" של אנשי גור נדל"ן נגד ציבור הפורשים לקהילת ראש הישיבה, הפך לאחרונה לנשק רב עוצמה. מעדויות שמגיעות אלינו מתברר כי להיכן שהם רק הולכים, זוכים אנשי הקהילה ליריקות. היורקים אף הם נמנים על כל הגילאים והשכבות: ילדים, אך גם מבוגרים ואנשים שנחשבו למיושבים בדעתם, ואפילו נשים אינן מהססות לירוק כל אימת שהן רואות חסיד 'גור-תורה' שעובר לידן.

בגור תורה כבר למדו 'לנגב את הרוק', כפשוטו, ולהמשיך הלאה. לכל היותר מצליחים אותם יורקים לגרום להם להבין שהם עשו צעד נכון כאשר הם פרשו, שכן המעבר לתרבות של יריקות שהחליפה את שירת 'מחה תמחה' ואת פינצ'ורי הגלגלים כמו גם את שריפת עלוני ה'בנאות דשא', רק מעיד על כך שבגור איבדו את הבלמים ושם הכל מותר במאבק הקדוש מול הקהילה הקטנה, שנתפסת היום כאיום הגדול ביותר על האימפריה הגוראית.

כי זאת יש לדעת: בניגוד לכפי שניתן לחשוב, התופעה שבה בבת אחת החלו אלפי אנשים להשתמש בנשק היריקות, לא נולדה מעצמה. בגור כמו בגור, איש לא פועל על דעת עצמו. 25 שנה של הנהגה ברוטאלית ודיקקטורה מתמשכת, הפכה את הציבור כולו לבובה הנשלטת על ידי חוטים. בדיוק כפי שאיש לא העיז להוריד את המסיכה בשטיבל עד שלא נשמעה ההודעה הנרגשת והילדותית של האיש שסיפר כי "שמעתי מחתני ששמע מאחיינו של שרול פינחס שאברום בינימין אמר שמותררר!!! להוריד את המסיכות", כך גם איש לא יורק סתם כך. ההוראה לירוק על כל מי שהלך "לשם" מגיעה ישירות מבור הפיקוד, קרי: אנשי הוועדה העליונה שמנווטים את המערכה נגד אנשי הגר"ש, כאשר את הסמכות הם מקבלים מהגורם הבכיר ביותר – האדמו"ר מגור, באמצעות בנו המנווט את המערכה מראשיתה, שלמה צבי אלתר.

את ההוראה הזו מבצעים היום באדיקות כל חסידי גור בכל מקום שהם, כשהיריקות מגיעות מכל עבר. אך המקרה המפורסם ביותר אירע בקו 450, מירושלים לבני ברק. שם ירק אברך בן 30 על ילד בן 11 המשתייך לקהילת הפורשים שישב לידו לבד ללא הוריו, כשהוא יורק ויורק ויורק עליו במשך כל שעת הנסיעה ואינו מרפה לרגע. הילד המבוהל ירד בסיומה של הנסיעה מהאוטובוס כאשר מכנסיו רטובות מרוקו של האברך, שבודאי הלך לישון מתוך תחושה מענגת שזכה לקיים את מצוות היום בהידור רב.

מוקדם עדיין מלצפות מה יהיו תוצאות ההוראה הזו, ואלו מידות טובות רוכש לעצמו בחור בן 14 שיורק ברחובה של עיר בפרצופו של אברך המבוגר ממנו ב50 שנה לפחות, ובעיקר – איך ההתנהגות הזו תשפיע עליו ותעצב את דמותו, ומה היא תגרום לו לעשות כאשר חמיו, אביו או אשתו יאמרו לו בבוא העת דבר שלא יהיה מקובל עליו. אך נסיים בסיפור אחד אותו שמענו מעד נאמן:

בשביעי של פסח צעד בירושלים אברך המשתייך לקהילת הגר"ש, והנה הוא רואה נגדו ארבעה בחורים המגיעים מולו והם מתלבטים מאיזו זווית יצליחו לירוק עליו בצורה המוצלחת ביותר. האברך לא היסס, ניגש אליהם כשהוא נעמד מלוא קומתו לפניהם, מוכן ומזומן לספוג את מטר היריקות, ואמר להם: "אילו גם לי היה רבי כמו שיש לכם, הייתי גם אני יורק כל היום, לכל עבר..."

›

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 20:53 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

לה''ו. איך אתה היית מתייחס לשק מלא דם וצואה במיטה לידך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 20:46 לינק ישיר 

כשאומרים איך יהודי חייב להתנהג עם זולתו הכוונה לאנ"ש בלבד כי אלעס איז אינזערע ומי יודע אולי לאנשי שלומם הם באמת מתנהגים כמו שצריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 17:22 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 16:16 לינק ישיר 

אבל תכלס הוא צודק...
לעבוד על המידות במקרה של מריבה ומחלוקת זה כבר שלב נוסף. ליגה אחרת.
אבל גם ההתנהלות ברגיל של כל יהודי דורשת עבודה. ובקטע הזה אכן גור עשו עבודה טובה.
במקרה של מריבה - אחרים נראים גרוע יותר. גור פשוט יותר גדולים ויותר בולטים.
ביומיום - יש הרבה ציבורים אחרים שקשה לעמוד במחיצתם, מה שב"ה אי אפשר לומר על חס"ג

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 14:33 לינק ישיר 

ליצנים, עושים מעצמם צחוק.
הם באמת חושבים שיצליחו לעבוד על הציבור עם הכתבות הזולות האלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2021 13:59 לינק ישיר 

אם ככה ההתנהגות אחרי כל המוסר, מה היה ללא המוסר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ירוחם לנדסמן מתעלם מהמציאות הכואבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext