לפני שבועיים ישבתי עם כמה חברים והעלתי את הרעיון הזה של בחירה ישירה לראשות ממשלה בלבד כנסיון לפתור את הפלונטר הנוכחי. ישב שם חבר 'מקורב למלכות' שאמנם הסביר את הבעייתיות שבהצעה וכל סיבוכיה האפשריים, אך אני מהרהר אולי הוא רץ עם הרעיון לדרעי או לאחד מחכינו האחרים...
לה''ו. לא חכמה, ''החבר'' הוא ס. אחראי על הכרכרות ...
לפני שבועיים ישבתי עם כמה חברים והעלתי את הרעיון הזה של בחירה ישירה לראשות ממשלה בלבד כנסיון לפתור את הפלונטר הנוכחי. ישב שם חבר 'מקורב למלכות' שאמנם הסביר את הבעייתיות שבהצעה וכל סיבוכיה האפשריים, אך אני מהרהר אולי הוא רץ עם הרעיון לדרעי או לאחד מחכינו האחרים...
שום דבר לא גמור (למעט סעיפים שיושמטו או שהיועמ"ש\בג"ץ יבטלו אותם, בעיקר את הסעיף שמבטל את הפריטטיות והרוטציה עם גנץ) הועדה המסדרת אינה בשליטת מתנגדי נתניהו, הם צריכים את רע"מ או ימינה. אם רע"מ וימינה יחליטו לתמוך בחוק, אז יהיה לזה רוב הן בועדה המסדרת, והן בכנסת.
נשלח ב-20/4/2021 00:12
כבר לא מהלך כזה מבריק.
בוועדה המסדרת שבשליטת מתנגדי נתניהו לא יתנו להעלות חוק שכזה, שינוי חוק היסוד, במליאת הכנסת.
הסיפור נראה גמור. נתניהו בדרך לתואר המכובד "יו"ר האופוזיציה", ומשם ינהל את משפטו. אולי עסקת טיעון.
ניצח את פרס (בקושי) והפסיד בגדול לברק
הבעיה של החוק הזה שהוא לא פותר כלום חוץ מלהוריד את גנץ מהגב של ביבי - עדיין כדי להקים קואליציה צריך רוב בכנסת ושם יש רוב למתנגדי נתניהו
נשלח ב-19/4/2021 23:15
אדם_ה1 כתב:
במצב הנוכחי אם יהיה רק מועמד אחד מולו יש סיכוי גדול שביבי יפסיד.
אגב, בבחירות היחידות שהוא הפסיד זה היה.. בבחירות ישירות לראשות הממשלה.
מניין לך ?
לביבי יש את הסיכוי הכי טוב לנצח מבין כל חברי הכנסת. העם עם ביבי.
כפי הזכור לי, בזמנו, ביבי ניצח את פרס בבחירות אישיות
במצב הנוכחי אם יהיה רק מועמד אחד מולו יש סיכוי גדול שביבי יפסיד.
אגב, בבחירות היחידות שהוא הפסיד זה היה.. בבחירות ישירות לראשות הממשלה.
נשלח ב-19/4/2021 22:16
momeir כתב:
momeir
בנט מתנגד. אם החוק יעבור איך הוא יסחט מנתניהו עם ה 7 המנדטים העלובים שלו את תפקיד ראש הממשלה החליפי ? בעצם הוא גם יכול לקבל את התפקיד הנחשק אצל " אוהבי היהדות והיהודים " מהשמאל והמשותפת. המזרחיסט , 'המפדלניק של פעם' . מתגלה במלוא צביעותו , לתפארת האופורטניזים המגעיל של שחצן כושל. הוא עוד רוצה שנאמין לו ש "ישראל לפני הכל " .
בנט מתנגד. אם החוק יעבור איך הוא יסחט מנתניהו עם ה 7 המנדטים העלובים שלו את תפקיד ראש הממשלה החליפי ? בעצם הוא גם יכול לקבל את התפקיד הנחשק אצל " אוהבי היהדות והיהודים " מהשמאל והמשותפת. המזרחיסט , 'המפדלניק של פעם' . מתגלה במלוא צביעותו , לתפארת האופורטניזים המגעיל של שחצן כושל. הוא עוד רוצה שנאמין לו ש "ישראל לפני הכל " .
תוקן על ידי momeir ב- 19/04/2021 16:39:03
נשלח ב-19/4/2021 15:24
דרעי הודיע על כך במסיבת עיתונאים כעת, גפני ב'כאן' מעריך שזה לא יעבור
נשלח ב-19/4/2021 03:37
רציף כתב:
hot_tr כתב:
מה זה מבריק?! שתה ריצפז במקום מיץ תפוזים הבוקר.
לה''ו. אין מספיק אצבעות לשנות. וכן כבר ראינו בבחירות ישירות, שרסיסי מפלגות עוד יותר הרסו.
כפי הזכור לי כאב למפלגות הגדולות שהם לא משלו /בקלות.