בית פורומים בחדרי חרדים

אחוות הלאום הערבית - מושא לקנאה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2021 11:48 לינק ישיר 
אחוות הלאום הערבית - מושא לקנאה?

האם שמתם לב, כמוני, לתופעה הבאה?
בכל פעם שתזדקקו לשירותי הערבים, בחנות רהיטים, חלפים לרכב, או כל מקום אחר, ברגע שייכנס ערבי אחר ויאמר למוכר הערבי "מרחבא" או "א'סלאם עליכום", פתאום אתם מגלים את עצמכם בסוף התור, כשההוא מקבל vip וחיוכים שלא זכיתם אפילו לפגוש?

בעיני, התופעה הזו נובעת מאחווה לאומית ברורה, שנותנת באופן אינסטינקטיבי עדיפות לבן העם שלו.
ואצלנו היהודים, וגם בתוך המגזר החרדי, התחושה לפעמים אפילו הפוכה. כאילו רוצים להראות לערבי או החילוני שאיננו מעדיפים או חלילה מפלים, אז הוא יקבל שירות "מחויך" יותר מהחרדי שעומד בתור.

ואולי בכלל זה הרגש הנכון? להעדיף את "קרובי" על פני ה"רחוק"? אולי דווקא הם הצודקים ואנחנו הטועים?
ברמה הנמוכה אבל הדומה, ל"כל המרחם על אכזרים" (זה מרגש מן הסתם), שסופו שיטעה רגשית גם במקרה ההפוך, במקום לפנות את השכל הישר?
אז אולי השכל הישר הוא כן להעדיף את המקורבים, ו"נאפוטיזם" הוא בכלל הטבע הנכון מבחינה שכלית ולא רגשית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 15:28 לינק ישיר 

ובמלאות הימים האלה וגו' רב ושמואל חד אמר מלך פיקח היה וחד אמר מלך טיפש היה מאן דאמר מלך פיקח היה שפיר עבד דקריב רחיקא ברישא דבני מאתיה כל אימת דבעי מפייס להו ומאן דאמר טיפש היה דאיבעי ליה לקרובי בני מאתיה ברישא דאי מרדו ביה הנך הני הוו קיימי בהדיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 13:57 לינק ישיר 
מצדרביעי

פיינרך כתב:
בשירותים לקליינטים - יש תור.

"היו לפניו דינים הרבה מקדימין דין היתום לדין האלמנה ודין האלמנה קודם לדין תלמיד חכם ודין תלמיד חכם קודם לדין עם הארץ ודין האשה קודם לדין האיש" (שו"ע חו"מ סי' טו, ב)

ערוך השולחן :

ב) דין יתום קודם לדין אלמנה שנא' שפטו יתום ריבו אלמנה ודין אלמנה קודם לדין ת"ח וכ"ש שיתום קודם לת"ח ודין ת"ח קודם לדין ע"ה ודין אשה קודם לדין איש מפני שיש לה בושה לעמוד בב"ד,
וכל אלו הקדימות הוא כשבאו כולם לפני ב"ד בשוה אבל אם אחד מהם הקדים לעמוד לפני הב"ד הוא קודם לבד בת"ח וע"ה הת"ח קודם אפילו בא לבסוף כמ"ש

ויראה לי שקדימת דין היתום אינו אלא כשבא בעצמו לב"ד דמפני לבו הנשברה מקדימין אותו אבל אם אפטרופס שלו בא אינו בדין זה כלל וכן באלמנה ולא דמי לת"ח דכבוד תורה יש אף כשאינו בעצמו בכאן דמצוה לכבד לומדי תורה אף שלא בפניהם משא"כ יתום ואלמנה דקדימתם הוא משום מצבם ולבם הנשברה דאין זה רק בפניהם [וא"ש מה שהקשו מדר"ע שם דאחתי' לדינא דיתמי ודו"ק]:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 13:37 לינק ישיר 

סעיף א
צריך הדיין שיקדים לדון הדין שבא לפניו תחלה אבל צריך להקדים דין של תלמיד חכם אפילו בא לבסוף וכן מצוה עליו להפך בזכותו מה שיכול:

הגה: ואם התלמיד חכם בעצמו לפני הדיינים אפי' פתחו כבר בדין אחר דנין אותו תחלה שלא יתבטל מלמודו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 12:40 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
בשירותים לקליינטים - יש תור.

"היו לפניו דינים הרבה מקדימין דין היתום לדין האלמנה ודין האלמנה קודם לדין תלמיד חכם ודין תלמיד חכם קודם לדין עם הארץ ודין האשה קודם לדין האיש" (שו"ע חו"מ סי' טו, ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 12:31 לינק ישיר 

הם עושים את זה אולי רק בגלל שאתה נוכח... אין כמו פילוג בין ערבים (ע"ע המזרח התיכון, כבוד המשפחה ועוד) - כל כפר חמולה אחרת המוכנה לרצוח את כל השאר.
פעם הגיע לביתי פועל ערבי ששיפץ בדירה סמוכה וביקש לשאול פטיש לכמה דקות. פועל ערבי אחר שהיה אצלי שמע את הבקשה ורימז לי שהוא רוצה לדבר איתו. לאחר השיחה בערבית ביניהם הוא אמר לי - תוכל לשכוח מהפטיש, אני מזהה את המבטא שלו - הוא בא מכפר של גנבים. הוא צדק, הפטיש לא חזר. רק לאחר איומים וצעקות מצד הפועל שלי בערבית על ההוא, בסוף הם החזירו אותו...
אמר לי פעם ערבי נוצרי פרוטסטנטי שהוא מזדה עם החרדים - כי הוא מיעוט בתוך מיעוט. הערבים הנוצרים מופלים ע"י המוסלמים, והפרוטסטנטים ע"י הקתוליים.
מה שנראה לך אחווה - חסד לאומים חטאת...
חוצמזה, עניי עירך זה רק בצדקה. בשירותים לקליינטים - יש תור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2021 12:08 לינק ישיר 

אפשר גם להימנע משירותי הערבים, ולהעדיף עבודה יהודית (ולשלם פי כמה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אחוות הלאום הערבית - מושא לקנאה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext