א. ב"ה מצאת את האשם בשואה....יודע חשבונות שמים... ב. כמובן שאפילו כשיש ביקורת מוצדקת נגד הליטאים אתה חייב "להכניס" לחסידים.. ג. לפני השואה לא הייתה מחלוקת בין הליטאים?
א. כשהייתי ילד היו גם אז מחלוקות בין אדמורי"ם,
כשזה עמד להגיע למכות רח"ל ניצולי השואה היו קופצים ומפייסים,
הם היו ממש מפוחדים מזה, עד שחששתי לבריאותם,
מה קרה? שאלתי !
כשיהודים סתם רבים אתם לא קופצים, על מה המהומה?
התשובה הייתה, אין תשובה ! ! !
כשבגרתי שאלתי אותם וחקרתי, האם היו מחלוקות בין החסידים, איפה היה?
למה זה היה ? ועד מה זה הגיע?
ובעיקר האם המחלוקת נמשכת מלפני השואה ועד ימינו !
והתברר לי שהם אינם ! ! !
ב. עד המחלוקת הזאת לא היו מחלוקות כאלה בישיבות הליטאיות בארץ,
גם לא ידוע לי על מכות רצח בישיבות בחו"ל (כשהיו מחלוקות)
ג. היו הרבה מאוד מחלוקות בישיבות הליטאיות, אודות לימוד המוסר, ועוד הרבה דברים, זה לא הגיע לאלימות.
א. ב"ה מצאת את האשם בשואה....יודע חשבונות שמים... ב. כמובן שאפילו כשיש ביקורת מוצדקת נגד הליטאים אתה חייב "להכניס" לחסידים.. ג. לפני השואה לא הייתה מחלוקת בין הליטאים?
א. כשהייתי ילד היו גם אז מחלוקות בין אדמורי"ם,
כשזה עמד להגיע למכות רח"ל ניצולי השואה היו קופצים ומפייסים,
הם היו ממש מפוחדים מזה, עד שחששתי לבריאותם,
מה קרה? שאלתי !
כשיהודים סתם רבים אתם לא קופצים, על מה המהומה?
התשובה הייתה, אין תשובה ! ! !
כשבגרתי שאלתי אותם וחקרתי, האם היו מחלוקות בין החסידים, איפה היה?
למה זה היה ? ועד מה זה הגיע?
ובעיקר האם המחלוקת נמשכת מלפני השואה ועד ימינו !
והתברר לי שהם אינם ! ! !
ב. עד המחלוקת הזאת לא היו מחלוקות כאלה בישיבות הליטאיות בארץ,
גם לא ידוע לי על מכות רצח בישיבות בחו"ל (כשהיו מחלוקות)
ג. היו הרבה מאוד מחלוקות בישיבות הליטאיות, אודות לימוד המוסר, ועוד הרבה דברים, זה לא הגיע לאלימות.
בוא ואספר לך מה היה לפני השואה
ליטאים, או בשמם שהיה מוכר אז "המתנגדים", התנהגו במקרה הטוב באלימות פיזית נוראה נגד חסידים בכל אתר ואתר, כי לא בא להם בטוב שמישהו החליט לעבוד את הקב"ה בדרכו במקרה הרע, הם היו גם אוסרים אותם בכיפה - כלא צינוק של אותם ימים לא אטריח את עצמי להביא לכאן אלפי מקורות, הסיפור ידוע
אל תדבר איתנו על האלימות הליטאית שעברה בכל הזמנים את כל הקוים האדומים, והבושה היום, הבושה של אלפי בחורי ישיבה ליטאים שבמקום לשבת וללמוד בקודש הקדשים של היום - הישיבות הקדושות - הם מתעסקים רק ב"מי בראש", והאלימות שם מזעזעת, אילו האתר בחדרי חרדים לא היה כל כך מקשה על העלאת סרטונים, הייתי מעלה לכאן את הגועל כדי לסכור את פיך בושה בושה
נשלח ב-21/4/2021 01:28
רעיונוביץ,
את הסרט בו מתנחלים ונוער הגבעות מכים באכזריות את אשרמן הרפורמי ראית ? הם מניחים תפילין ? אהוביה סנדק ע"ה הניח תפילין ? (צדיק תמים שלא פגע בזבוב וסתם נקלע למרדף של שוטרים) אוליאל בן דוד מניח תפילין ?
נשלח ב-20/4/2021 23:33
מצדרביעי
מכמונת כתב:
שוב, ה"דגל" הינו של קבוצה אחת שנוהגת בהחלט באופן חריג מכל עולם הישיבות הנורמטיבי
תוקן על ידי מכמונת ב- 20/04/2021 23:18:43
אם אתה מתכוון ל"מחבלים", לא נעים אבל נזרקו מעדנים גם מהכיוון השני, מה שלכאורה לא פחות חמור משפיכת הקפה שנעשתה על ידי ערבי בשער שכם ועוררה סערה בצדק...
נשלח ב-20/4/2021 23:21
hot_tr כתב:
איזו שאלה מצחיקה. למה חיות מניחות תפילין?! כדי להרגיש בהמות גסות!
שוב, ה"דגל" הינו של קבוצה אחת שנוהגת בהחלט באופן חריג מכל עולם הישיבות הנורמטיבי
תוקן על ידי מכמונת ב- 20/04/2021 23:18:43
נשלח ב-20/4/2021 23:15
אין שום קשר בין אנשי תג מחיר לבין ה "חננות" ב"מרכז" ו"הר המור", בשונה ממה שקורה לצערנו ב"ישיבת הדגל" החרדית....
נשלח ב-20/4/2021 23:00
ודאי שלא התכונתי להכליל אבל בכל חברה יש חריגים (ע"ע תג מחיר)
נשלח ב-20/4/2021 22:55
מצדרביעי
מכמונת כתב:
שם יוצאים ידי חובה בשנאה כלפי ערבים...
ממבט ראשון נראה מצחיק אבל מי שמכיר את הציבור הזה יודע שזאת השמצה ... תראה לי בחור אחד מ"מרכז" או מ"הר המור" שפגע מימיו בזבוב ואוכל כנראה לתת לך מה שתרצה (על אף שגם הייתה להם "מחלוקת" כידוע שנגמרה בצורה מאוד מכובדת, ועד היום כלל הבחורים מתביישים אפילו להזכיר אותה)
נשלח ב-20/4/2021 22:54
יש מהליטאים שיטענו לך שזה "אם" חורגת
נשלח ב-20/4/2021 22:53
איזו שאלה מצחיקה. למה חיות מניחות תפילין?! כדי להרגיש בהמות גסות!
ביקשו לא להזכיר את 'השואה' ובצדק! אבל... כשרואים אנשים צעירים מקפצים בשמחה , שרים רוקדים ומוחאים כפיים כשיהודי מבוגר מכובד (מנהל הישיבה) מובל שותת דם... מזכיר לי את האנשים הצעירים , העמלקים הארורים ימ"ש , שרקדו משמחה כשראו יהודי שותת דם. וזה ה'שפיץ' של החינוך החרדי - ליטאי. זה התוצר של 'אם הישיבות' החרדיות. אם הילדים שלכם עדיין צעירים. חפשו חברה אחרת כדי לגדל אותם כ'בני תורה' בעלי מידות טובות.