| נשלח ב-28/4/2021 20:31 |
|
| |
אני מאמין בתחיית המתים- העיקר הי"ג
אני שאלה כל אלה שפותחים מוסדות ובתי הכנסת אורחים ליד ציונים וקברות, הרי אם הייתה מאמין....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 08:13 |
|
| |
אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית, אלא עולם כמנהגו נוהג. וזה שנאמר בישעיה "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ" משל וחידה עניין הדבר שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי עכו"ם המשולים כזאב ונמר שנאמר "זאב ערבות ישדדם ונמר שוקד על עריהם", רמב"ם הלכות מלכים פרק י"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 18:02 |
|
| |
| וסטרן כתב: |  | אני שאלה כל אלה שפותחים מוסדות ובתי הכנסת אורחים ליד ציונים וקברות, הרי אם הייתה מאמין.... |
| שליח אחד שאל את הרבי בשנת תנש"א: "מצד אחד הרבי מכריז "היכונו לביאת המשיח" ומצד שני הרבי מצווה אותי לפתוח עוד גן ילדים ועוד בית מדרש" הרבי: "כשהיו בני ישראל במדבר, אף פעם לא ידעו מתי נודדים לתחנה הבאה, מצד שני-בכל פעם הקימו את המשכן כאילו נשארים כאן בקביעות"
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 15:08 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| מצדרביעי כתב: |  | חתם סופר בדרשת ההספד שלו אחרי רעידת האדמה בצפת:
ך לפי דברי אליהו זכור לטוב שרעידת הארץ הוא מקנאת ירושלים נ"ל כי צדיק הוא אלוקינו, וקנאת ירושלים עשתה זאת, כי שם שער השמים עיר שחוברה לה יחדיו, שם הר המוריה עקידת יצחק, שם שכב יעקב וחלם לו סולם, שם הר בית ה'… והנה מקרוב מאה שנים שמו פניהם לצפת כי שם קבר איש אלקי הרשב"י במירון והאר"י בצפת, וכל העולים לא"י לא שמו פניהם אלא לצפת וטבריה, וירושלים נשכחה לגמרי, והוא עיר שם ה' שמה, שגם בזמן הזה מצוה לעלות לרגל לירושלים… וצדיק הוא גאון עוזנו מהו' ישראל אשר קבץ יתר פליטת צפת להעלותם ירושלים, והיו שם לאחדים עד תיבנה ותכונן ירושלים בב"א. ועד שאנו בודקים בטובת ירושלים בואו ונבדק בטובתינו מה לעשות לאחותינו… מוכים ומרוטים ומעונים ואין מרחם, ואם בגבירה פגעה מדת הדין, שפחה חוצה לארץ תדאג… וכשם שהספדנו ובכינו על חורבן הערים כך נזכה לשמוח בהציב גבול אלמנה ובבנין ציון וירושלים בב"א.
|
|
מי מתנדב למרק לי את המצפון ולשכנע אותי שלא עוררתי איזה שהוא קטרוג??????? |
|
אין קשר לדרשה ההיא, ירושלים במקומה עומדת שלוש פעמים בשנה ויותר, הקשר עם רבי שמעון מגדולי התנאים ומגדולי הרבנים בכל הזמנים מתבקש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 13:53 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ולמה לא משקיעים בדירות בעיר העתיקה בירושלים? הרי ברגע שהמשיח בא, מחירי הדירות ירקיעו שם שחקים
האמונה בביאת המשיח ובתחיית המתים, זה שהם יקרו יום אחד ב100% אנחנו מחכים שזה יקרה עוד היום, אבל האמונה היא לא שזה יקרה עוד היום, אלא שזה יקרה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 12:37 |
|
| |
מצדרביעי
| מצדרביעי כתב: |  | חתם סופר בדרשת ההספד שלו אחרי רעידת האדמה בצפת:
ך לפי דברי אליהו זכור לטוב שרעידת הארץ הוא מקנאת ירושלים נ"ל כי צדיק הוא אלוקינו, וקנאת ירושלים עשתה זאת, כי שם שער השמים עיר שחוברה לה יחדיו, שם הר המוריה עקידת יצחק, שם שכב יעקב וחלם לו סולם, שם הר בית ה'… והנה מקרוב מאה שנים שמו פניהם לצפת כי שם קבר איש אלקי הרשב"י במירון והאר"י בצפת, וכל העולים לא"י לא שמו פניהם אלא לצפת וטבריה, וירושלים נשכחה לגמרי, והוא עיר שם ה' שמה, שגם בזמן הזה מצוה לעלות לרגל לירושלים… וצדיק הוא גאון עוזנו מהו' ישראל אשר קבץ יתר פליטת צפת להעלותם ירושלים, והיו שם לאחדים עד תיבנה ותכונן ירושלים בב"א. ועד שאנו בודקים בטובת ירושלים בואו ונבדק בטובתינו מה לעשות לאחותינו… מוכים ומרוטים ומעונים ואין מרחם, ואם בגבירה פגעה מדת הדין, שפחה חוצה לארץ תדאג… וכשם שהספדנו ובכינו על חורבן הערים כך נזכה לשמוח בהציב גבול אלמנה ובבנין ציון וירושלים בב"א.
|
|
מי מתנדב למרק לי את המצפון ולשכנע אותי שלא עוררתי איזה שהוא קטרוג???????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 23:32 |
|
| |
מי זה אנחנו ומי זה החוטאים??...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 23:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 20:33 |
|
| |
פסקת שתחיית המתים היא בביאת המשיח?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 18:47 |
|
| |
האדמור מגארליץ זיע"א אמר פעם, מה יהיה לאחר ביאת המשיח ותחיית המתים, לאן יסעו עם ישראל כשלא יהיו קברי צדיקים לנסוע עליהם? וענה שלפני ביאת המשיח יהיו המון רבי'לך, ולא כולם יקומו לתחיית המתים..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 18:04 |
|
| |
מחד, עושים ומנסים לעשות פעולות טובות כדי להחיש את בואו של המשיח: הכנסת אורחים בחו"ל וכו', כאן המקום להוסיף שעצם היציאה מארץ ישראל לחו"ל כדי להשתטח על קברים נוגדת את ההלכה! מאידך, התנהגות זדונית חרדית מונעת את בואו של המשיח, כבר אמר ר' שמחה בונים מפשיסחא זצ"ל: בשל התנהגותם של היהודים הפשוטים המשיח כבר היה מקיש על הדלת שלנו ,אבל, בגלל... המשיח לא בא, ולא צריך יותר מהעובדה כדי לאשש את דבריו הקדושים שאפילו בימי ספירת העומר אנשים חרדים, רבים ,מרביצים איש "לרעהו" ע"ע גור פוניב'ז וכו'. אשר על כן "אני קובעת ללא היסוס" :השקעה במיזמים בחו"ל היא השקעה מוצלחת ותניב תשואה גבוה לאורך ימים: כי היהודים הטובים עושים הכול ובע"ה יעשו כל אשר לאל ידם לעכב את בואו של גואלנו ה' ירחם!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/04/2021 18:32:15
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 17:44 |
|
| |
וכן בשו"ת ח"ב גם שם כותב בעד ירושלים ונגד צפת, לכן הייתי מציע לכל אלו שמארגנים עליה לרגל למירון שיארגנו גם בספסוד העיריות עליה לרגל לירושלים כתשובת המשקל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 16:10 |
|
| |
חתם סופר בדרשת ההספד שלו אחרי רעידת האדמה בצפת:
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 15:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2021 14:23 |