| נשלח ב-30/4/2021 10:36 |
|
| |
מה חשבון הנפש שעלינו החרדים לעשות?
אני חושב שדבר ראשון, אנו צריכים לעשות סוויץ בראש ולהבין שהרשויות לא רוצות להרע לנו. עלינו לאמץ נורמות התנהגות שמתאימות יותר לתשפ"א, ופחות לתרפ"א והם: ציות לרשויות, ולכוחות הביטחון. כמובן שהמשטרה חייבת לעשות חשבון נפש משלה, אך אשכול זה, מיועד לביקורת פנים חרדית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 13:05 |
|
| |
מאת אודיה צוריאלי:
אני מחכה לחרדי מפוכח שיקום ויצעק בקול "המלך עירום!". שמעבר לכל האשמה ברמה הלאומית והמנהלתית יש כאן התנהלות תרבותית ברברית על סף הפגאנית, ולפעמים מעבר לסף הזה. כוונתי להתנהלות הציבורית בהרבה תחומים של הציבור החסידי החרדי.
ההדלקה הזו מזמן יצאה מגדר מנהג יפה. זוהי תחילתה של תרבות פגאנית של פולחן קברים ומתים, דרישה אל המתים, מפגן כוח של תרבות שכוחה הפנימי הולך ומידלדל אל מול תרבות חילונית סוחפת, ואשר מנסה להתגבר על אויבתה באמצעים זולים והמוניים של חינגות ענקיות ואופיום להמונים.
זה לא שונה בהרבה מהעלייה לרגל לכעבה במכה, וכאן כמו שם מתים עשרות אנשים מהלחץ, שהוא סוג מודרני של קורבן אדם שמקריבים למולך פולחן המתים הריק מתוכן.
הראייה למצב החמור של הציבור הזה היא העובדה שבאותו הלילה עצמו בהמשכו כמעט אף אחד לא חשב לעזוב את המקום, רבים נשארו לשבות שם ו"לדבוק בצדיק" כאילו לא קרה דבר, וכאילו אינם מכירים את המשנה בסוכה "משל לעבד שבא למזוג כוס לרבו ושפך לו את הקיתון בפניו". וגם בשנה הבאה הם ימשיכו לבוא, כולל משפחות ההרוגים, ולמרות שיהיה אותו הלחץ בדיוק ואותו חוסר אחריות על חיי אדם.
כי בעומק, מבלי שהם יודו בכך, החיים פחות חשובים מאשר הטקסים הללו. זר לא יבין זאת. אבל עבורם (וגם עבורי) החיים חסרי משמעות ללא דת, אך כאשר לדת אין רלבנטיות לחיים עצמם, היא הופכת לסמליות מיסטית פגנית שהקרבת החיים למענה היא חלק מהאתוס.
זוהי הבעיה בעומקה ובמערומיה, שמעטים אם בכלל מבינים אותה עדיין. אבל כאמור כשאני אומר זאת אין לזה כוח. רק אם חרדים רבים ורצוי חסידים יאמרו זאת יש סיכוי שזה יעשה שם איזה תנועה של תיקון ותשובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 12:55 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | להתחזק באמונה התמימה שהרבנים תמיד צודקים, העסקנים שלוחי דרבנן פועלים לשם שמים, אם משהו קרה זה בגלל עוונותינו (עדיף ענייני צניעות ונשים) או מוטב עבירות של ציבורים אחרים ושהסיבה הישירה לאסון היא התערבות השלטונות בניהול המופתי של האתר וטעות נקודתית של כמה שוטרים
תוקן על ידי A_Smithee ב- 03/05/2021 12:02:28 |
|
ציניות משובחת. אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 13:04 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | נוח לכולם לברוח למחוזות המיסטיקה וההזיות הדימיוניות שלהם. כמה נוח "לשכוח" ולהמשיך לזלזל בחטא הגדול: והוא חובת הזהירות ושמירה על חיי אדם. וחמירא סכנתא מאיסורא!הרמב"ם כותב: כל מכשול שיש בו סכנת נפשות, מצוַת עשה להסירו ו להישמר ממנו ולהיזהר בדבר יפה יפה, שנאמר: "השמר לך ושמור נפשך". ואם לא הסיר, והניח המכשולות המביאין לידי סכנה, ביטל מצות עשה ועבר על "לא תשים דמים." הרבה דברים אסרו חכמים מפני שיש בהם סכנת נפשות, וכל העובר עליהן ואמר הריני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך, או איני מקפיד על כך - מכין אותו מכת מרדות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 12:59 |
|
| |
a_smithee
להתחזק באמונה התמימה שהרבנים תמיד צודקים, העסקנים שלוחי דרבנן פועלים לשם שמים, אם משהו קרה זה בגלל עוונותינו (עדיף ענייני צניעות ונשים) או מוטב עבירות של ציבורים אחרים ושהסיבה הישירה לאסון היא התערבות השלטונות בניהול המופתי של האתר וטעות נקודתית של כמה שוטרים
תוקן על ידי A_Smithee ב- 03/05/2021 12:02:28
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 12:45 |
|
| |
נוח לכולם לברוח למחוזות המיסטיקה וההזיות הדימיוניות שלהם. כמה נוח "לשכוח" ולהמשיך לזלזל בחטא הגדול: והוא חובת הזהירות ושמירה על חיי אדם. וחמירא סכנתא מאיסורא!הרמב"ם כותב: כל מכשול שיש בו סכנת נפשות, מצוַת עשה להסירו ו להישמר ממנו ולהיזהר בדבר יפה יפה, שנאמר: "השמר לך ושמור נפשך". ואם לא הסיר, והניח המכשולות המביאין לידי סכנה, ביטל מצות עשה ועבר על "לא תשים דמים." הרבה דברים אסרו חכמים מפני שיש בהם סכנת נפשות, וכל העובר עליהן ואמר הריני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך, או איני מקפיד על כך - מכין אותו מכת מרדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 12:26 |
|
| |
.
בוושאי שתמיד צריך לעשות פעולות מנע במקסימום האפשרי. אך ברור שכל חרון אף מקורו בחטאינו, ולא תעזור בריחה לאף פינה או אשמה כאנשים פרטיים. דווקא לענד עודף בירוקרטיה תגרום גם לכאוס (אלא אם כן ממש ישקיעו שם מאות מיליונים דבר שאני רחוק מלהאמין בו) כמו שתמיד בכיכר הזרימה תהיה טוסה מרמזור מאו משוטר תנועה, עודף השוטרים שהיו שם בכל פינה לא ושדיברו והתנהגו בבריונות, לאחותי אמר שוטר שהעירה לו על הדוחק, אמר לה "לא מעניין אותי מצידי תלכו מעכשיו לבית העלמין" אז אם זו התבטאות של איש ציבור מה יאמר הציבור שכבר עדיףלעשות כיכרות והציבור יזרום באופן טבעי.
| מושגים כתב: |  | | הכובס1 כתב: |  | בטוח שלא תאמינו לי, אבל אמרה לי אשה שאיננה דתיה, שהדבר קרה בגלל השפיכות דמים שעשו ליודה משי זהב, שהיה אחראי בכל האסונות כאלה ודאג לאסוף חלקי גןפות עשרות שנים, ושפכו את דמו. |
|
כמו שלדעתי לא 'חטאי הגברים' הסיבה, כך גם לא 'משי זהב' 'צניעות האישה' או 'כעס רשב"י'. הסיבה לדעתי נמצאת מתחת לפנס, וחקוקה בדם על הקיר שנים. ' אינטרסים שונים ומשונים שהביאו לחוסר היכולת למשול באתר ולכפות קיום תנאים מינימליים לבטיחות הציבור. ועל כך על המעורבים לתת את הדין!!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 03/05/2021 11:04:03 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 12:05 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | בטוח שלא תאמינו לי, אבל אמרה לי אשה שאיננה דתיה, שהדבר קרה בגלל השפיכות דמים שעשו ליודה משי זהב, שהיה אחראי בכל האסונות כאלה ודאג לאסוף חלקי גןפות עשרות שנים, ושפכו את דמו. |
|
כמו שלדעתי לא 'חטאי הגברים' הסיבה, כך גם לא 'משי זהב' 'צניעות האישה' או 'כעס רשב"י'. הסיבה לדעתי נמצאת מתחת לפנס, וחקוקה בדם על הקיר שנים. ' אינטרסים שונים ומשונים שהביאו לחוסר היכולת למשול באתר ולכפות קיום תנאים מינימליים לבטיחות הציבור. ועל כך על המעורבים לתת את הדין!!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 03/05/2021 11:04:03
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 10:36 |
|
| |
כי לא ציפיתי שגם אשה גם איננה דתיה ובכל זאת...
| חריף_ומקשה כתב: |  | בטוח שלא תאמינו לי, אבל אמרה לי אשה שאיננה דתיה, שהדבר קרה בגלל השפיכות דמים שעשו ליודה משי זהב, שהיה אחראי בכל האסונות כאלה ודאג לאסוף חלקי גןפות עשרות שנים, ושפכו את דמו. למה שלא נאמין? יש מליוני נשים שאינן דתיות ולכל אחת מהן יש דעה אחרת.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 09:59 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | בטוח שלא תאמינו לי, אבל אמרה לי אשה שאיננה דתיה, שהדבר קרה בגלל השפיכות דמים שעשו ליודה משי זהב, שהיה אחראי בכל האסונות כאלה ודאג לאסוף חלקי גןפות עשרות שנים, ושפכו את דמו. |
|
למה שלא נאמין? יש מליוני נשים שאינן דתיות ולכל אחת מהן יש דעה אחרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 08:25 |
|
| |
בטוח שלא תאמינו לי, אבל אמרה לי אשה שאיננה דתיה, שהדבר קרה בגלל השפיכות דמים שעשו ליודה משי זהב, שהיה אחראי בכל האסונות כאלה ודאג לאסוף חלקי גןפות עשרות שנים, ושפכו את דמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 10:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 10:15 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כידוע האר"י זל השתתף בטקס הכנסת ידיים לאש ואכל אצל קרליבך בהכנסת אורחים ונסע באוטובוס ממוזג עם החברה לחטוף אירוע אקשן במירון כי מה כבר האר:י הבין ברשב"י |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 09:28 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כידוע האר"י זל השתתף בטקס הכנסת ידיים לאש ואכל אצל קרליבך בהכנסת אורחים ונסע באוטובוס ממוזג עם החברה לחטוף אירוע אקשן במירון כי מה כבר האר:י הבין ברשב"י
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 05:15 |
|
| |
|
|
מאות בשנים היו טקסים כאלו? בטוח?
נראה לי שהיו הדלקות סמליות וניגונים מהלב, לא הפקות ענקיות כאלו שרק אדם אחד עומד במרכזן...
ומה זה לחסות בצילו של ר שמעון?! מאיפה מגיע הביטוי הזה? אנחנו חוסים בצילה של שכינה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2021 03:30 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | ואולי התנא אומר לנו שנמאס לו שיום ההילולה שלו שהוא יום קדוש נהפך ליום של ביטול תורה המוני. יום של פלוקלור, יום של אכילה ושתיה והאבסה המונית יום שמאות אלפי אנשים מדומיינים באיזו אקסטזה של כביכול קדושה אע"פ שאין להם יד ורגל בדברי רשב"י ומה גודלו של היום הנ"ל ,יום שאנשים הופכים אותו ליום כיפור כביכול עם ניגונים של יום כיפור כאילו זה מצוות עשה מהתורה, הופכים עיקר לטפל וטפל לעיקר ,,רחוק מאד מהמקובלים שעלו על ארבע ברתת ובזיע לקברו של הרשב"י |
|
אתה טועה שאתה מבטל הנהגות של צדיקים אוהבי ה' הנהגות של מאות בשנים. והנהגות של יהודים יקרים שבאים לחסות בצל רבי שמעון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|