בית פורומים בחדרי חרדים

עובדות בבקשה - מה היה שם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2021 22:16 לינק ישיר 
עובדות בבקשה - מה היה שם?

זה אולי הזמן לדממה ולחשבון נפש. אבל בכל זאת קשה עם הערפל סביב העובדות.

אם יש מי שיודע ממקור ראשון: א. האם היתה חסימה של המשטרה? ב. מתי היא החלה? ג. למה? ד. מתי היא הוסרה? ה. והאם האנשים שהחליקו היו ממש לפני החסימה? ו. איך זה נראה כל שנה? ז. המחיצות שהוסרו מה בדיוק המיקום שלהם? ח. ואם מישהו יכול לצייר מפה מדוייקת של השביל, מה טוב.

אבל בבקשה, רק עדויות ששמעתם מכלי ראשון. ישנן כל כך הרבה שמועות 'מבוססות' שסותרות זו את זו.

בשורות טובות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 00:10 לינק ישיר 
ירו_שלמי

עדייןבגלות כתב:
ירו_שלמי כתב:

השאלה היא היכן אותו מעבר? מיקום מדוייק. קשה להאמין שבאמצע זרימה חזקה כזו של אנשים הצליחו לחסום, אולי רק ניסו לעצור מעט כדי לאפשר למישהו שהתעלף לנשום, כפי שמספרים. ואולי זו דרך נוספת שהיתה קיימת אבל היתה גם דרך פתוחה. ואולי זה קרה אחרי תחילת האירוע כנסיון לעצור את הבעיה.

ראית את הסרטון?

זה ברור בסרטון שזה כבר בזמן האירוע ולא לפניו.

רואים באמצע הסרטון שחלק מהשוטרים עוזבים את החסימה ועוזרים בפריצת הגדר.

הזוי ובזוי בעיני להאשים אותם במשהו, יתכן שתוצאת החסימה קשה ושהיה צריך לתת לרמוס את אלו שנפלו כדי שהאסון לא יהיה גדול יותר, אבל אף אחד מאיתנו לא היה נוהג אחרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא ראיתי. אתה אומר שזה כבר בזמן האירוע, השאלה היא מה זה מלמד על כמה דקות לפני כן.

ועם מה שכתבת בהמשך, אני לגמרי איתך. גם אם היתה טעות מקומית, כמעט לא ניתן למנוע טעויות שיעלו בחיי אדם באירוע כל כך מסוכן ובבלתי ניתן לשליטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:52 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

השאלה היא היכן אותו מעבר? מיקום מדוייק. קשה להאמין שבאמצע זרימה חזקה כזו של אנשים הצליחו לחסום, אולי רק ניסו לעצור מעט כדי לאפשר למישהו שהתעלף לנשום, כפי שמספרים. ואולי זו דרך נוספת שהיתה קיימת אבל היתה גם דרך פתוחה. ואולי זה קרה אחרי תחילת האירוע כנסיון לעצור את הבעיה.

ראית את הסרטון?

זה ברור בסרטון שזה כבר בזמן האירוע ולא לפניו.

רואים באמצע הסרטון שחלק מהשוטרים עוזבים את החסימה ועוזרים בפריצת הגדר.

הזוי ובזוי בעיני להאשים אותם במשהו, יתכן שתוצאת החסימה קשה ושהיה צריך לתת לרמוס את אלו שנפלו כדי שהאסון לא יהיה גדול יותר, אבל אף אחד מאיתנו לא היה נוהג אחרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:39 לינק ישיר 
ירו_שלמי

רעיונוביץ כתב:

אכן כן, יצא סרטון ששרקי הוציא ובו רואים שוטרים חוסמים את המעבר !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:37 לינק ישיר 

בסרטון שיצא של שרקי, רואים את אחד השוטרים עולה כדי לפרוץ את הגדר.

היתה חסימה, אבל כנראה שהיו אנשים ששכבו מתחת והם ניסו למנוע את רמיסתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:30 לינק ישיר 

אכן כן, יצא סרטון ששרקי הוציא ובו רואים שוטרים חוסמים את המעבר !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:24 לינק ישיר 

קיבלתי באישי - בצ'אט הכתבים של אן 12 יש כעת סרטון של שרקי שרואים שוטרים שלא נותנים לעבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:23 לינק ישיר 
ירו_שלמי

פסתםנחמד כתב:
ציטוט מעדות שנותנת מבט אחר .

[30/4, 08:07] +9721: זה לא היה מוט, זה היה לחץ לא נורמלי שיצא ממתחם תולדות אהרן, במתחם היה דוחק נוראי אני חשבתי שאני מתעלף אז ברחתי החוצה לשביל, כמוני עוד מאות, ומזה נוצר לחץ מטורף שמנסים לצאת, וזה ירידה על כבש ברזל מה שהפך את הזרם לנחשול אדיר כשבקצהו החליקו אנשים ומעליהם עוד ועוד ועוד
אני אישית ראיתי אנשים שוכבים מתחת לערימות אנשים קרוב ל10 דקות! כי לא יכלו לפנות בשעה שמלמעלה המשיך הדוחק והלחץ העצום, היו חייבים להוריד לחץ מתוך מתחם תו"א עצמו ורק אז יכלו להחזיר אנשים אחורה ולהוציא אנשים, ככה קרה שהוציאו אנשים שנחנקו אחרי 10 דקות בלי לנשום השם ישמור ויציל.

[30/4, 08:07]+971: הטעות נובעת מכך שברגע שאנשים החליקו בסוף המדרגות והזרם המשיך מעליהם ונפלו עליהם, הגיעו השוטרים מיד וניסו לעצור את הזרם שלא ימשיך כדי לפנות בינתיים את הלכודים , אחרת היה הרבה יותר הרוגים, אבל אלו שעמדו בשביל מעל לא יכלו לראות מה קורה למטה, רק ראו שוטרים חוסמים וחשבו שהם חוסמים סתם וזהו, לכן הפיצו שמועות שהמשטרה חסמה.
אני אישית קראתי למשטרה מהבודקע שלהם ברגע שראיתי שמאחורי מתחילים להחליק, ואז חייל חכם קפץ והתחיל לעקור את המחיצות הלבנות כדי לפנות מהצד מקום לאנשים להיחלץ, המוט היה קשור למחיצה ונמשך יחד עם המחיצה עד שהצליחו לתלוש

נשלח מהאנדרואיד שלי

מעניין. נראה די ברור שהאירוע הקשה היה במרחק של לפחות כמה מטרים מהשוטרים.

מעניין אותי מה הוא בדיוק המחסום שרואים בסרטונים, לי נראה שהוא לא נמצא בדרך של כל ההמון הזורם, אולי מדובר ביציאה אפשרית לעוד כיוון, או כמו העדות הנ"ל שזה בעצם מחסום שהוצב בעקבות האירוע. ובהחלט מסתבר שבאירוע מתגלגל ברמה כזו לא כל הפעולות יהיו חכמות במיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:18 לינק ישיר 
hhaavv

עדייןבגלות כתב:
עדייןבגלות כתב:
ניתוח של סרטון מתחילת האירוע:
זה תיעוד של התחלת האירוע. בניגוד להאשמות לא היתה אף חסימה של המשטרה. אנשים התחילו למעוד אחד על השני.
בתחתית הסרטון רואים אנשים יורדים במדרגות חופשי (הפונים שמאלה). הם כל הזמן מתקדמים, פשוט בצפיפות
אז לא היתה חסימה, פשוט המדרגות יותר צפופות מהמעבר אז בגלל זה אנשים נמחצו
העדויות על השוטרים שיצרו חסימה הגיעו כנראה מאנשים במסדרון בזמן מאמצי החילוץ שלא ראו שלא השוטרים חוסמים, אלא האנשים המחוצים.
רואים בברור שאנשים נמחצו למרות שהיתה תנועה חופשית במורד המסדרון והמדרגות. המחיצה התחילה לקרוס עוד לפני ולכן רואים בסרטון גוש אנשים שמנסה לעצור את התנועה וכתגובת שרשרת עוד אנשים מועדים אחד על השני.

בשניה 7 בדיוק האמצע נוצרים פתאום דחיפות לא הגיוניות, כאילו מישהו מתחיל להשתולל - לא ברור למה. אולי מישהו נכנס לפאניקה ונהג בחוסר שליטה? או סתם מישהו שרגיל לדחוף גם בלי סיבה? כנראה שלא נדע לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:06 לינק ישיר 

עדות מכלי ראשון:

היה שם מחסום של המשטרה. פתחו וסגרו לסירוגין. האסון קרה כאשר הדרך היתה חסומה, אבל לכאורה היה יכול לקרות באותה מידה גם כשהיתה פתוחה ואולי אפילו היה חמור יותר. כפי הנראה מישהו החליק במדרגות והאנשים שהיו מאחוריו נפלו אחריו גם הם. לאחר מכן כבר המשטרה לא יכלה לפתוח את המעבר (כי אז היו נרמסים הרבה יותר אנשים) ולכן נאלצו להפנות את כולם לכיוון ההפוך ותוך כדי כך פרצו כניסה נוספת מכיוון אחר כדי שיוכלו לשחרר את ערימת האנשים שנפלו ולטפל בהם.

ולשאלה מי אשם:

ברור שאי אפשר להאשים את האנשים שהיו שם. הם נדחפו ונעו מאליהם בלי שום שליטה על המצב. גם לשוטרים במקום לא היה איך למנוע את זה. רק תכנון נכון מראש אולי היה יכול למנוע את האסון.

לפי מומחים לבטיחות, מקרים כאלו קורים כאשר צפיפות הקהל עולה על 6 אנשים למ"ר (במירון היו יותר מ-10 למ"ר). במצב כזה לאנשים אין שליטה על התנועה שלהם. הם נדחפים ונסחפים עם הזרם והדבר היחיד שמחזיק אותם במקום הוא העובדה שיש לחץ דומה מכל הכיוונים. נוצרים גלי לחץ שמזיזים מאות או אלפי אנשים הלוך וחזור. ואז כאשר אדם אחד קורס (למשל כתוצאה מהתעלפות, החלקה, וכדו') אין לאנשים שלצידו על מה להישען, והם נופלים אחריו לתוך המרווח שנוצר. לאחר מכן נוצרת תגובת שרשרת שאין עליה שום שליטה.

הנושא הזה נלמד ונחקר כבר שנים רבות ויש דרכים ידועות איך להתמודד עם הבעיה. בעיקר - להימנע ממעברים צרים ומסיבובים. ככל שהקהל זורם בדרך רחבה יותר וישרה יותר הסיכון קטן. כמובן שבמירון האפשרויות מוגבלות הרבה יותר.

למתעניינים, ראו שירשור של ד"ר ערן טוך בענין זה -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:05 לינק ישיר 
קבלתי, שווה בדיקה

ציטוט מעדות שנותנת מבט אחר .

[30/4, 08:07] +9721: זה לא היה מוט, זה היה לחץ לא נורמלי שיצא ממתחם תולדות אהרן, במתחם היה דוחק נוראי אני חשבתי שאני מתעלף אז ברחתי החוצה לשביל, כמוני עוד מאות, ומזה נוצר לחץ מטורף שמנסים לצאת, וזה ירידה על כבש ברזל מה שהפך את הזרם לנחשול אדיר כשבקצהו החליקו אנשים ומעליהם עוד ועוד ועוד
אני אישית ראיתי אנשים שוכבים מתחת לערימות אנשים קרוב ל10 דקות! כי לא יכלו לפנות בשעה שמלמעלה המשיך הדוחק והלחץ העצום, היו חייבים להוריד לחץ מתוך מתחם תו"א עצמו ורק אז יכלו להחזיר אנשים אחורה ולהוציא אנשים, ככה קרה שהוציאו אנשים שנחנקו אחרי 10 דקות בלי לנשום השם ישמור ויציל.

[30/4, 08:07]+971: הטעות נובעת מכך שברגע שאנשים החליקו בסוף המדרגות והזרם המשיך מעליהם ונפלו עליהם, הגיעו השוטרים מיד וניסו לעצור את הזרם שלא ימשיך כדי לפנות בינתיים את הלכודים , אחרת היה הרבה יותר הרוגים, אבל אלו שעמדו בשביל מעל לא יכלו לראות מה קורה למטה, רק ראו שוטרים חוסמים וחשבו שהם חוסמים סתם וזהו, לכן הפיצו שמועות שהמשטרה חסמה.
אני אישית קראתי למשטרה מהבודקע שלהם ברגע שראיתי שמאחורי מתחילים להחליק, ואז חייל חכם קפץ והתחיל לעקור את המחיצות הלבנות כדי לפנות מהצד מקום לאנשים להיחלץ, המוט היה קשור למחיצה ונמשך יחד עם המחיצה עד שהצליחו לתלוש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:04 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

השוטרים שמו מחסום משטרתי תוך כדי זרימה של מאות אנשים? זה אפשרי? ולמה לא שמענו על אנשים שנפלו על הברזלים של המחסום, זה היה אמור לבתר אנשים בלחץ שכזה, וגם לא ראינו את המחסום הזה לאחר האירוע.

אני גם חושב שהעדות הזו הכי אמינה, אבל הפרטים לא מלאים.

אני מניח, לא יודע בוודאות, שהכוונה לחסימה שעשו בידיים שנראית בסרטונים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 23:03 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:

זה תיעוד של התחלת האירוע. בניגוד להאשמות לא היתה אף חסימה של המשטרה. אנשים התחילו למעוד אחד על השני.

בתחתית הסרטון רואים אנשים יורדים במדרגות חופשי (הפונים שמאלה). הם כל הזמן מתקדמים, פשוט בצפיפות

העדויות על השוטרים שיצרו חסימה הגיעו כנראה מאנשים במסדרון בזמן מאמצי החילוץ שלא ראו שלא השוטרים חוסמים, אלא האנשים המחוצים.

רואים בברור שאנשים נמחצו למרות שהיתה תנועה חופשית במורד המסדרון והמדרגות. המחיצה התחילה לקרוס עוד לפני ולכן רואים בסרטון גוש אנשים שמנסה לעצור את התנועה וכתגובת שרשרת עוד אנשים מועדים אחד על השני.

הנה הסרטון

https://mobile.twitter.com/kann_news/status/1387912885821755399

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 22:59 לינק ישיר 
ירו_שלמי

עדייןבגלות כתב:
עדות ראשונה מאב של בן שהיה שם:

מה שנראה שקרה.
אספתי כרגע מישהו שהיה במסדרון האסון. וחילץ.את עצמו משם דקה לפני האסון.
1. מסדרון צר משמש מעבר למאות אנשים.
חלקם באים חלקם יוצאים.
2. בקצה המסדרון מישהו התעלף.
3. שוטרים עצרו את המעבר כדי שלא ידרכו עליו.
4. נוצר במסדרון לחץ, מחנק. היסטריה.
אין אוויר ואנשים נוספים התעלפו.
5. אי אפשר ללכת קדימה כי השוטרים חסמו וכי נוצר פקק של הבאים למסדרון בואכה מתחם ההדלקה.
6. אי אפשר ללכת אחורה כי ים של אנשים זורם מכיוון מתחם ההדלקה לתוך המסדרון.
7. אנשים צועקים אני נחנק אני נחנק.
8. נדחפים לאחור או קדימה כדי לצאת.
9. מעקה שעובר לאורך המסדרון מתקפל לצד מדחיפות.
10. ילד שהיה לידו כמעט נחנק מחוסר אויר ומלחץ, ומישהו שולף אותו החוצה מלמעלה.
11. בן שיחי מרגיש שבגלל הדחיפות כואב לו בצלעות וחסר לו חמצן
12. איך שהוא הוא מצליח לפלס דרך לאחור (מרגיש אשמה אולי דחיפותיו הגבירו את הלחץ שהוביל לאסון. )
13. החסימה של השוטרים בסמוך למדרגות נפרץ בלחץ מאות האנשים.
14. מאות אנשים זורמים אחד על השני ולא מבחינים במדרגות ובאנשים וילדים שנפלו שם. אין אפשרות להשתחרר מלחץ כמות האנשים שדוחפים מאחור להתקדם ולקבל מעט חמצן.
ההמשך כבר בכותרות העיתונים

נשלח מהאנדרואיד שלי

השוטרים שמו מחסום משטרתי תוך כדי זרימה של מאות אנשים? זה אפשרי? ולמה לא שמענו על אנשים שנפלו על הברזלים של המחסום, זה היה אמור לבתר אנשים בלחץ שכזה, וגם לא ראינו את המחסום הזה לאחר האירוע.

אני גם חושב שהעדות הזו הכי אמינה, אבל הפרטים לא מלאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 22:57 לינק ישיר 

ובשבת דיברתי עם קרוב משפחה שהיה שם ממש בזמן האסון וניצל בנס, הוא אמר לי שלא היה שום מחסום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2021 22:57 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עובדות בבקשה - מה היה שם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext