בית פורומים בחדרי חרדים

"לקרוס עליו בשעת הדחק"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2021 08:37 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
לא משנה מה ומי

לא לוקחים מאמר חז"ל ומעוותים אותו

אפשר עדיין לתקן ולמחוק

נשלח מהאנדרואיד שלי

כוחם דנים בהלכות תפילה או גיטין ופותח האשכול מפריע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:41 לינק ישיר 

שחור_כתום

ולמרות השעה הקשה, תרשה לי לשאול אותך, האם פייגליניסט אמור לתמוך בהלאמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:47 לינק ישיר 

כמה כואב שחלק מהמתים עדיין באבו כביר, וחלק עוד לא יבש העפר שעל גופם, והם הם החרדים שעליהם אתם מדברים, כאילו לא דיי להם הצער והמיתה. ב. הכותל מוגן אולי מדחיפות, אך אינו מוגן ממרעין בישין אחרים, וכי אם נגזרה גזירה חזקה על נלאך המוות שיעשה שליחותו באופנים שונים, ולא יעזור כלום זאת גזירה, ודווקא על גברים, או עוונות שקשורות לגברים, וד"ל. תלאים המדינה או לא תלאים מעניין אותי כמו הצופציק של קומקום , האם אחזור בתשובה או לא, מקווה שכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:54 לינק ישיר 

אני מבין שלרופא, אתה לא הולך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 08:55 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

כמה כואב שחלק מהמתים עדיין באבו כביר, וחלק עוד לא יבש העפר שעל גופם, והם הם החרדים שעליהם אתם מדברים, כאילו לא דיי להם הצער והמיתה. ב. הכותל מוגן אולי מדחיפות, אך אינו מוגן ממרעין בישין אחרים, וכי אם נגזרה גזירה חזקה על נלאך המוות שיעשה שליחותו באופנים שונים, ולא יעזור כלום זאת גזירה, ודווקא על גברים, או עוונות שקשורות לגברים, וד"ל. תלאים המדינה או לא תלאים מעניין אותי כמו הצופציק של קומקום , האם אחזור בתשובה או לא, מקווה שכן.

אני דוחה בשאט נפש את החיטוט בחטאי הגברים וד"ל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:01 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

מי שמך לדעת חשבונות שמים?
האם בשנה האחרונה התרבו 'חטאי הגברים' יותר מפעם ולכן היה החרון אף כה גדול?
האם האסון זה מה שימעיט את 'חטאי הגברים'?
כי אם לא, חבל על כך כך הרבה נפשות יקרות שאבדו!
האם יש לך קשרים בחלונות הגבוהים למעלה לדעת על מה זה ועל מה זה?
האם לשיטתך אין צורך בהתבוננות פשוטה שאינה מיסטית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 09:10 לינק ישיר 

ראשית אתה צודק, אינני מבין בחשבונות שמים, ואם היה מובן שאני מאשים את הגברים החרדים ממש לא, הציבור החרדי שאני נמנה עליו בעיניי הוא הציבור הכי צדיק שיש בגלובוס, ולא משנה לי איזה סיפורים יספרו עליו, במקום שאני חי אני רואה ואני מעיד. אך אך אך גופי רועד מכעס על כך שהחברים שלי כאן שנמנים כנראה גם על החרדים מותאמים לשדרן היחיד אריה גולן שלא הפסיק מהבוקר להאשים את החרדים, ולראות איך המדינה שכביכול היא משהו טחר מהציבור החרדי. לעומת גלי צהל שהשכילו להתעסק בכאב ובצער לעת עתה. ומכאן לחטאי הגברים, העלו דיעות של אנשים בעיניי כשעם ישראל ממנה ישות טמאה בטומאת משכב זכור שאחראית על הר הקודש חרון אף עולה, וגם אם היו מסדרים את ההר ומפקיעים אותו להשם דרכים רבות לגבות את חובו, ואם כן מה לנו לשפוך על בנינו אחינו שפך של רפש. כמובן שזאת רק הרגשה אך מעדיף אני להטיל את האשמה באשמים האמיתיים ולא באחיי החרדים שמתאמצים בעבודת השם יומם ולילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 10:24 לינק ישיר 

שאגת שביט

השאלה שלך טובה, מדוייקת ובמקום הנכון.

לדעתי, כל מקום כזה שהוא אתר מורשת ייחודי ולאומי, חייב להיות מולאם ומנוהל ע"י המדינה. כמו הכותל, קבר רחל, מערת המכפלה, שמורת הבניאס, מצדה וכו' וכו'.

הכובס1

גם לי זה מציק שיש שר בממשלת ישראל שהוא "סדומאי" מוצהר. מצד שני ישנם גם אוכלי נידות ומחללי שבתות כגון מר נתניהו עצמו. זה כרת וזה כרת. ומאי אולמיה האי מהאי? למה זה מציק לנו יותר?

כנס לכאן ותראה מה כתבתי על זה בעבר, מדובר בהקשר הרבה יותר רחב לדעתי

https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3174884

תמניא אפי

הביטוי המקורי בגמרא נאמר תוך כדי דיון הלכתי, ואז הוחלט לסמוך על ר'ש במקרה דיעבדי מסוים. הביטוי הזה התגלגל איכשהו לשפת העם ונעשה כמין צ'ק פתוח שאפשר לעשות בו הכל.

לכן בכוונה תחילה לקחתי את הביטוי הזה ועשיתי ממנו כותרת מעצבנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 11:00 לינק ישיר 
מצטרף לדעתך על

כל מי שעובר על אחת ממצוות התורה במוצהר, את דעתי על ראש הפירמידה נתתי בעבר ולא כעת הזמן לחזור עליה. אך עדיין מילא הנדסת תודעה שבוצעה בעולם היהודי שאיש חילוני שעובר על מצוות התורה התאוותיות, כבר התרגלנו לצערי. אך זה שנותנים כעת גושפנקה גם לעבירות שהן הפך טבע רוב בני האנושות, זאת התקדמות נוספת ולי באופן אישי היא כואבת, וכשראש הממשלה מינה אותו לשר, נתתי את דעתי שאיש זה כבר לא יבחר להיות ראש ממשלה יותר, כי לקחת איש שמייצג טומאה, ומדוע למנות אותו לשר, את מי אתה רוצה לרצות ?????? אך לצערי הטומאה לע"ע גוברת, אך כנראה שמפלתו תהיה חזקה מגובה גבוה יותר, ואולי הייתי צריך להיות רגיש בהתאם לעבירות האחרות גם.

שחור_כתום כתב:

שאגת שביט

השאלה שלך טובה, מדוייקת ובמקום הנכון.

לדעתי, כל מקום כזה שהוא אתר מורשת ייחודי ולאומי, חייב להיות מולאם ומנוהל ע"י המדינה. כמו הכותל, קבר רחל, מערת המכפלה, שמורת הבניאס, מצדה וכו' וכו'.

הכובס1

גם לי זה מציק שיש שר בממשלת ישראל שהוא "סדומאי" מוצהר. מצד שני ישנם גם אוכלי נידות ומחללי שבתות כגון מר נתניהו עצמו. זה כרת וזה כרת. ומאי אולמיה האי מהאי? למה זה מציק לנו יותר?

כנס לכאן ותראה מה כתבתי על זה בעבר, מדובר בהקשר הרבה יותר רחב לדעתי

https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3174884

תמניא אפי

הביטוי המקורי בגמרא נאמר תוך כדי דיון הלכתי, ואז הוחלט לסמוך על ר'ש במקרה דיעבדי מסוים. הביטוי הזה התגלגל איכשהו לשפת העם ונעשה כמין צ'ק פתוח שאפשר לעשות בו הכל.

לכן בכוונה תחילה לקחתי את הביטוי הזה ועשיתי ממנו כותרת מעצבנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2021 11:06 לינק ישיר 
hhaavv

שחור_כתום כתב:

"במסירות נפש נגיע" - הם לא באמת התכוונו לזה ברצינות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2021 16:18 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

הם אוהבים את צעקתו של התנא: "כל מה שעשו-לא עשו אלא לצורך עצמן, בנו גשרים ליטול מהן מכס..." וכו'.

אני מבין שאתה לא אהבת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "לקרוס עליו בשעת הדחק"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.