|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
הגר"ש אלתר: אף שבוודאי יש סיבות משמיא, מ"מ אין יוצא מידי פשוטו וראוי לקבל ע"ע להיזהר בכיוצ"ב
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 15:58 |
|
| |
הגר"ש אלתר: אף שבוודאי יש סיבות משמיא, מ"מ אין יוצא מידי פשוטו וראוי לקבל ע"ע להיזהר בכיוצ"ב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2021 03:01 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | האם יקשיבו לו?. האם יתמודדו מול המציאות הפשוטה ויתחילו לקחת אחריות? או שימשיכו למצוא סיבות מיסטיות (בגלל הסמארטפונים, בגלל הפאות של הנשים, וכדו')? |
|
בינתים נראה שאתה לא כל כך מקשיב לו או יותר נכון, אתה שומע מה שאתה רוצה לשמוע שים לב לדבריו "אף שבוודאי יש סיבות משמיא" הבנת? אדם צריך לעשות את ההשתדלות שלו שלא להיות במקום סכנה, חובה על אדם לבנות מעקה על גגו כי יפול הנופל וכו' אבל חייב אדם לעשות חשבון נפש על מה ולמה באה עלי הצרה הזאת, ומי שלא עושה חשבון נפש, אומר הקב"ה בפרשת בחוקותי, ואם ילכו עמי בקרי, אם יאמרו שהכל דרך מקרה קרה לנו, "אף אני אלך עמהם בחמת קרי" רח"ל ומה זה חשבון הנפש? איפה חטאתי, איפה אני יכול לתקן אתה קורא לזה בשפתך המקררת, המקוררת, "סיבות מסטיות" אבל בשפת התורה קוראים לזה חשבון הנפש
סיכום של דבריו: צריך גם וגם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2021 01:15 |
|
| |

הקובץ המלא בלינק הבא מעמוד 10 :
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2021 15:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 19:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 19:26 |
|
| |
מה זה ג"ל כגלגל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 18:30 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | האם יקשיבו לו?. האם יתמודדו מול המציאות הפשוטה ויתחילו לקחת אחריות? או שימשיכו למצוא סיבות מיסטיות (בגלל הסמארטפונים, בגלל הפאות של הנשים, וכדו')? |
|
איזו שאלה ! יקשיבו לתורתינו הקדושה ; ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, לא תשים דמים בביתך, כי יפול הנופל ממנו
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 17:11 |
|
| |
|
איזו שאלה ! יקשיבו לתורתינו הקדושה ; ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, לא תשים דמים בביתך, כי יפול הנופל ממנו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2021 16:24 |
|
| |
האם יקשיבו לו?. האם יתמודדו מול המציאות הפשוטה ויתחילו לקחת אחריות? או שימשיכו למצוא סיבות מיסטיות (בגלל הסמארטפונים, בגלל הפאות של הנשים, וכדו')?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|