"מבקשים שלא לשייך את האסון הקשה במירון לעניינים שבין אדם לחברו"
נשלח ב-5/5/2021 16:32
מה שהכי מזעזע אותי. שבעת ההרצאה של הרב רייך בסמינר גור שמדבר שאסור לפגוע ביהודי גם אם הוא חסיד של ר' שאול, שומעים שם בנות שצועקות אני לא רוצה אני לא רוצה זה היצר הרע. עכשיו שמישהו יגיד לי שחסידות גור-ירמיהו אינה כת מסוכנת ואכזרית.
פורסם בערוץ הטלגרם רלב"ח ושם מתייחסים לזה כדבר אמיתי שהודלף.
נשלח ב-4/5/2021 21:47
אוקיי, יש אימות לטירוף הזה????????????
נשלח ב-4/5/2021 21:41
סברה_נכונה
בעיקרשומע כתב:
בראש המכתב כתוב 'בה"ב תשפ"א', בה"ב התסיים לפני האסון?
בהר בחוקותי
נשלח ב-4/5/2021 20:54
בראש המכתב כתוב 'בה"ב תשפ"א', בה"ב התסיים לפני האסון?
נשלח ב-4/5/2021 20:49
טיוטה ראשונית של מכתב המתגלגל בין הנהגות כלל הקהילה החרדית המבקשת לזרז ליבות בני ישראל לברוח מן המחלוקת ומן עבירות שבין אדם לחבירו לאור האסון הנוראי, נתקלת בחומה בצורה של התנגדות מאת קהילה מסוימת הדורשת שכל המכתב יעסוק בהתרחקות מהאינטרנט והטכנלוגיה.
"אלא אם כן הרבי עצמו יאמר לכם לעשות זאת, ואז קטונתי"
משפט מלכודת הוא נתן להם.
אם הרבי עצמו אחראי על זה (ואני חושב שכן!) אז שיאזור אומץ ויאמר זאת בקולו שלו. עד היום הכל היה "נישט אין מיין נאמען"
ואם הוא בכלל לא מודע לזה (סיכוי קלוש) אז אתן, בנות יקרות, לא מחוייבות לזה.
ועל זה הם גירשו אותו.
מעניין לאן עוד הם יתדרדרו.
בכלל יש לציין שאם איזה רעבע (עם מרכאות או בלעדיהן) אומר לך לעשות דבר נגד התורה, אתה אמור לשקול זאת עם גורמים אובייקטיביים. אחרת אין שום ערך לטקסטים של היהדות מול ציווי של איזה בריון עם זקן ופיאות.
נשלח ב-4/5/2021 14:19
בונדמן כתב באשכול סמוך:
כעת מסתמן כי לקראת חג השבועות הבעל"ט ה"ועדה" שמנהלת את ענייני החרם בגור ככל הנראה תפורק וסמכויותיה יבוטולו, השפויים שעדיין נותרו בגור ורואים מה נשאר מכל החינוך הלא מפואר הזה. בצוותא עם בני הרבי שליט"א מנהלים כעת מלחמת חורמה שהועדה בראשות אב"ז תפורק בהקדם האפשרי. וכל אחד יעשה כהבנתו, - הם טוענים שלא יתכן שאנשים בני שבעים יקבלו החלטות מאברך צעיר מזכיר הועדה האם מותר להם ללכת לחתונה של גיס או לא וכן הלאה, אלפים בגור מצפים לצינתוק הטלפון הגואל שככל הנראה יופיע בסביבות חג השבועות, שם ישמעו ברורות כי תם עידן הועדה, ומעתה כל אחד אחראי למעשיו ולהשלכות מעשיו.
בימים כתיקונן הייתי אומר שאין שום סיכוי שהוועדה הזו תפורק. אבל אחרי המודעה ההזויה שלהם שהם "מבקשים שלא לשייך את האסון הקשה במירון לעניינים שבין אדם לחברו". זה נותן סיכוי קלוש שהחברה שם יתחילו להתעורר.
נשלח ב-3/5/2021 23:44
ועל כך משלו המושלים אדם נכנס לבית הכנסת וחיפש שם בכל פינה שאלוהו "מה מחפש כבודו"? אמר להם "אבד לי שעון ברחוב, שעון יקר מזהב ובאתי לכאן לחפש אותו" אמרו לו, "כדאי לך לחפש אותו בחוץ במקום שנאבד לך" -"נכון" ענה האיש, "אבל כאן בבית הכנסת יש אור, ויותר קל למצוא אותו".
נשלח ב-3/5/2021 22:54
חריף ומקשה, החרם על בעלזא נכון, יש בתי מדרשות של בעלזא שנפטרו מהם לגמרי, אבל המודעה הנ''ל נשמע פייק.