בית פורומים בחדרי חרדים

הרב עמיחי גורדין: במחנה החרדי יש תרבות של דחיפות כוחניות באירועים המוניים שגורמות למוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2021 00:50 לינק ישיר 
הרב עמיחי גורדין: במחנה החרדי יש תרבות של דחיפות כוחניות באירועים המוניים שגורמות למוות

הרב עמיחי גורדין: בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות שגורמות גם למוות. צריך לשים לזה סוף.

הרב עמיחי גורדין , כ"א באייר תשפ"א 03/05/21 19:06

לא ברק משמים, לא מחבל צמא דם, לא שריפת יער ולא קריסת מבנה. מה שהרג את אחינו במירון היו הדחיפות. דחיפות חזקות שלא הגיעו כתוצאה מניסיון להיחלץ משריפה חלילה, אלא כחלק מתרבות של דחיפות. 

האמת צריכה להיאמר. בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות ומאסיביות. לא אשכח את הדחיפות שחוויתי אישית עם שני ילדי בהלוויה של הרב עובדיה זצ"ל כשהתקרבה המיטה לאזור בו היינו. היו אלו דחיפות חזקות מאוד שאינן מתחשבות בנדחפים.

הייתי באירועים המוניים רבים של מגזרים אחרים. בדחיפות כאלו לא נתקלתי באף אירוע. איני אומר זאת מתוך מטרה לנגח את אחינו החרדים, אוהב אני את הציבור החרדי אהבת אמת ויודע היטב כמה דברים טובים עלינו ללמוד מהמגזר החרדי. אני אומר זאת כדי להציל נפשות.

הדחיפות הללו כבר הביאו לפטירתם של שני אברכים בהלוויה של הרב וואזנר זצ"ל. וגם אז פחדנו לדבר על הדחיפות ודיברנו על כוחות ההצלה ועל המשטרה ועל כל מיני אשמים. רק על הדוחפים לא דיברנו. 

צריך לבדוק מי מהגורמים הממונים שגה, וצריך לבדוק ולוודא שדבר כזה לא יקרה. אבל כל עוד תרבות הדחיפות תימשך לא ניתן יהיה למנוע אסונות מעין אלו. דחיפות הורגות. לפני שבע שנים קברנו שני נפטרים, היום אנו קוברים עשרות. צריך לשים לזה סוף.

עד היום הייתי מאוד גאה בכך שלקחתי את ילדי להלוויתו של גדול הדור, הרב עובדיה יוסף זצ"ל. שמחתי שילדיי זכו לחלוק כבוד אחרון לאחד מגדולי התורה שצמחו לעם ישראל במאות השנים האחרונות. היום אני מכה על חטא. צדקתי שלקחתי אותם להלוויה, שגיתי כשהתקרבתי למסלול המיטה.

אסור לאדם לסכן עצמו ובוודאי לא את ילדיו, גם לא בשביל סיבות רוחניות גדולות. לא הייתי צריך להיות במסלול ההלוויה, הייתי צריך לשמור מרחק בטוח של כמה מאות מטרים משם. סיכנתי לחינם את ילדי. עד שלא יפסקו הדחיפות הללו, עלינו להימנע מלהגיע לאירועים המוניים כאלו. לא בכל יום מתרחש ניסא.

https://www.inn.co.il/news/491362

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2021 05:25 לינק ישיר 

אכן יש תרבות דחיפות, אבל רק בלוויות של רבנים בהם רוצה כל אחד לעמוד קרוב למיטה, (אם יש סכנת נפשות ברור שאין לכך הצדקה) או בטישים של רבנים וכדו' בהם רוצה כל אחד לעמוד קרוב יותר וכדו'

במקרה של מירון זה לא היה הסיפור
סתם יציאה ממתחם הדלקה אין בו שום ענין של דחיפות, הסיפור הוא שמתחם ההדלקה היה צפוף במידה לא סבירה לגמרי, (וכן, אשמה ברורה של המשטרה שהיתה צריכה לאכוף את מספר הנוכחים למרות צעקות ותלונות של אלה שנמנע מהם להיכנס)
הוא היה כל כך צפוף שהיציאה לעבר שביל האסון היה כדבוקה אחת של מאות אנשים, לא דחיפות אלא סחף שיטפון, אנשים העידו שהם לא ביקשו בכלל לצאת ממתחם ההדלקה, אבל הם נסחפו עם השיטפון האדיר שכאמור נוצר עקב הלחץ האדיר ששרר במשך כל זמן ההדלקה
ולמי שמפקפק בכך, יש באחת הסרטונים המפורסמים בהם רואים איך הציבור נכנס ממתחם ההדלקה לשביל ושם רואים איזה דחיסות היו במתחם ואיך זה עובר לשביל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2021 03:23 לינק ישיר 

18°

מסך הבית

VOD

חרדים

חדשות

עולם הישיבות

מאמע

מעניין

יהדות

מוזיקה

ברנז´ה

קורונה - כל העדכונים

אוכל ומתכונים

הריון ולידה

דיגיטל

MEN

עיצוב הבית

משפט

בריאות

חנוך לנוער

רכב

תיירות

דעות

צרכנות

משפחה

׳

אפליקצית כיכר השבת

FREE - In Google Play

הורד

בעקבות האסון הנורא

למה אף אחד לא מדבר על מנטליות של דחיפות בציבור החרדי // דעה

לגברים הצדיקים, מה עם הצניעות? מדוע להידחף בין נשים? לרמוס אותן, העיקר לעבור?! רק באוטובוס צריך שיהיה מהדרין מה עם מינימום של איסור נגיעה? // בעקבות האסון (דעות)

ריקי ר. | כ"ג באייר תשפ"א 05.05.21 18:07

מירון תשפ"א (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

אני חייבת להעלות על הכתב את תחושותיי, אחרי האסון השנה במירון ומספרת לכם ממקור ראשון על עוד דרך גישה מסוכנת למתחם ההדלקות, שבנס ולא גרמה לפגיעות בנפש כפי שקרה באותו לילה נורא.

לסיוע למשפחות הנפגעים באסון מירון לחצו כאן

כשהגעתי למעלה ההר, ניסיתי להיכנס לאזור מעל מתחם הרשב"י. לצערי, לא היה ניתן לעבור בשום אפשרות סבירה דרך השביל הצר שבקושי רכב אחד יכול להיכנס בו. השנה, עקב עומס האנשים שפקדו את מתחם הרשב''י היה אפילו יותר קשה לעבור באותו השביל.
מדובר במעבר/שביל דו סטרי שדרכו נכנסו אנשים נשים וטף למתחמי ההדלקות. השביל היה תקוע באנשים שבו זמנית ניסו להיכנס ולצאת ממנו.
כמי שעוסקת בתחום, נדהמתי לגלות שניתן אישור למתחם שנכנסים דרכו כל כך הרבה אנשים בדרך דו סטרית.
אני אתאר לכם את המצב: אנשים נדחפו לשני הכיוונים - נשים עם תינוקות וילדים קטנים, אברכים ובחורים, הנשים בכו וצעקו שהורגים להן את הילדים, גברים לא ראו אף אחד ממטר, אלא דחפו חזק, העיקר לעבור את הקטע הזה ולהגיע להדלקה.
תסלחו לי על האמת השקופה אבל לצערי המצב הנורמלי אצלנו באירועים מתקשר ל''מנטליות של דחיפות'' שמתעלמות מכל הלכות ''שמירת הנגיעה'' האפשריות. שמעתי במו אוזני גברת אחת שהעזה לצעוק לגברים "איפה שמירת נגיעה?!" אך צעקתה לא הועילה וכל מה שהגברים עשו אז זה דחפו יותר ויותר. מה שעמד לנגד עיניהם זה לברוח משם לכיוון היעד שלהם.
מצב זה נמשך כל הערב והלילה, בו זמנית. אנשים יצאו מההדלקה של באיאן ואנשים שהגיעו אליה והמשיכו להדלקה של תולדות אהרן באותו השביל הצר. מדובר בעשרות אלפי אנשים שראיתי במו עיני עוברים שם במשך כל הערב. לאחר מספר ניסיונות לעבור למתחם ההדלקה נסוגותי, והתרעתי "עלול להיות כאן מה שהיה בהלוויה של הרב וואזנר זצ"ל" שם היו הרוגים בגלל צפיפות ודחיפות.
זזתי הצידה למקום קצת נושם יותר וניסיתי לעצור נשים עם ילדים. שידלתי אותן לא להמשיך והזהרתי אותן מפני סכנת חנק ורמיסה לילדיהן. ביקשתי שיעצרו וייהנו מצפייה במסכי הענק שהציבו במעלה ההר.
לא נעים לומר, אבל רובן לא שמעו לי והמשיכו.

אני לא מבינה, איך שביל כל כך צר - אושר ע"י קצין הבטיחות – כמעבר "דו סיטרי" לאזור מתחמי ההדלקות עבור ציבור כל כך גדול?! ומדוע לא עושים הפרדה בין נשים לגברים ולא רק בגלל הצניעות אלא גם בגלל הכוחניות של הגברים!! זה לא אותו הקצב!
ומילה נוספת לגברים הצדיקים, מה עם הצניעות? מדוע להידחף בין נשים? לרמוס אותן, העיקר לעבור??!!! רק באוטובוס צריך שיהיה מהדרין??? מה עם מינימום של איסור נגיעה?
נקודה קשה וכואבת נוספת אליה אני רוצה להתייחס היא הקלות הבלתי נסבלת שבה מביאות אימהות תינוקות וילדים למתחם קבר הרשב''י!! בעיני, צריך לפתוח להן ''תיק ברווחה'' על חוסר שיפוט הורי ויכולת לוותר על תענוגות בזמן שהן מגדלות ילדים קטנים.
היכן התבונה של אותן אימהות ש''כל דבר בזמן שלו"? מה יש לילדים רכים בשנים לחפש במתחם הקבר ההמוני והדחוס במירון? בין המוני הגברים שלא סופרים את אף אחד ממטר ומתנהגים כמו חיות, דוחפים בלי להביט לצדדים, העיקר להגיע ל"הדלקה".
מדובר במנטליות של "לא מעטים" מהמגזר שיוצרת סיטואציה נוראית. אני יכולה לתלות את ההתנהגות הזו רק בכורח הצפיפות והמציאות להגיע להדלקה ולא חלילה מתוך רוע אבל כאמור, התוצאה קשה וכואבת!
ולסיום, כמה מילים טובות על הדרך שבה הנגישו את האירוע במעלה ההר עד למתחם. הייתה אפשרות צפייה מסודרת על גבי מסכי ענק, כך שמי שמאוד רצתה להגיע עם ילדים יכלה ליהנות איתם בצפייה במסך, מבלי לסכן אותם. כל אותן נשים ואני בתוכן נהננו מאוד מאוד מצפייה במסכים – אני רוצה להודות לכל מי שחשב עלינו.
הדברים נכתבו בצער רב אך עם הרבה תקווה שהציבור ילמד להיות יותר אנושי, ובמקביל שהמדינה שלנו תשכיל ללמוד ולהבין את הצרכים של מגזר זה, ומי יודע אולי הפתרון הראוי הוא בניית אצטדיון נרחב למטרת התכנסות זו.
ריקי ר. חרדית דאוגה וכואבת

אסון מירון תשפ"א

דוחס

עומס

למקרה שפספסתם

מנכ"ל 'הדסה' פרופ' רוטשטיין לירון לונדון: אתה לא "דעת הרוב"

מקודם

הטבות וכיסויים שאינם כלולים בסל הבריאות

"החטא הכי חמור"; המסר הנוקב של הגאון רבי יעקב הלל

מקודם

להכניס שבת ברוגע בלי דאגות ובלי כל הלחץ

אלפים בעצרת 'העדה החרדית' בעקבות אסון מירון

מקודם

מה מרויחים אלו שלא יחכו למחר? את הכי טוב

103 תגובות

שלח

לקריאה ברצף

8484

צודקת בכל מילה!! אני לא גרה באיזור חרדי אבל נוסעת פעם בשנה לנופש בירושלים עם המשפחה , יש לי מתח נוראי בכל פעם שאני צריכה לעלות על אוטובוס לכותל ובחזור לא משנה כמה אוטובוסים יגיעו וכמה נחכה שאנשים יעלו ואז נעלה כל הזמן אנשים רצים ונידחפים בלי שום חשבון יש פה אישה בהריון או עגלה עם תינוקות .. כלום!! לא רואים בעיניים .. אין לזה שום קשר לשמירת העיניים או ליראת שמים

8383

אדלר

כואב כמה שהכתבה נכונה. לדעתי זה המשך ישיר לימי הקורונה שמאותה סיבה ומאותו חינוך רבים מאד מבני המגזר הלכו ללא מסכות ואף התעמתו עם מי שביקש מהם לעטות מסכה, התקהלו ברבים וליגלגו על הרופאים ואנשי החוק, כאשר לדעת כל הרופאים זה מסכן את הציבור. לא ברור איך זה מסתדר עם ציבור שמלא בחסד ובעזרה לזולת. אולי החסד והעזרה לזולת אמורים להגיע ממקום פנימי יותר וד"ל.

8282

אחת

זה נכון שיש להקפיד שלא לדחוף ושיש למגר את התופעה בכל מקום שהיא קיימת, אבל 1. ריקי, נראה שהדרך הנכונה היחידה היא שלך בלבד, מה שנראה לך נכון זה הנכון, אני לא נוסעת למירון וכמובן שלא אקח לשם תינוקות, זה לא אומר שמי שכן עושה כך היא אמא מזניחה, אני מניחה שיש דברים שאת עושה למרות שאחרות חושבות אחרת. באופן אישי הייתי מעדיפה לגדול עם אמא יותר פלוריסטית ומכבדת אנשים ששונים ממנה. 2. יש מושג שנקרא צפיפות, במקרה של צפיפות יש להמון תנועה משלו, כדאי לקרוא יותר על המושג הזה לפני שמעלים תוכן כזה. מה עוד שמי שנכנס לשביל לא ראה את סופו ומה קורה שם, הם ככל הנראה לא הבינו שהתנועה לא זורמת, הם לא רואים שיש מה שמונע את ההמשך הדרך ותמיד במירון צפוף, עוד רגע זה ישתחרר. באסון הגדול באנגליה שבו נמחצו קרות למאה איש ביציאה מאצטדיון לא היו חרדים, מה היה שם? תנועת של המון, כאמור, כדאי לקרוא ולהבין יותר. 3. שכל אחד יעשה את חשבון הנפש שלו, כל גבר את החשבון שלו וכל אשה את שלה, ותאמיני שלב יודע מרת נפשו. ה' הרחום ישלח לכולנו נחמה, ונתפלל שלא יצא תקלה תחת ידינו או בעקבות התנהגותינו.

8181

חני

כל מילה בסלע. צודקת 100%!!

8080

בני

קראתי את רוב התגובות . והמסקנה -עם קשה עורף .תמשיכו להתבשל בתוך עצמכם .כל קבוצה "משבחת" את השניה ממש "אהבת ישראל ".

עוד תגובות

אולי יעניין אותך גם:

הזדמנות להשקעה במרכזים שחוזרים לפרוח

03.05.21 |  מקודם

זופניק בכיכר • כל התמונות והנייעס של השבוע

06.05.21 |  זופניק

שלושת הרבנים שצולמו - לאחר פטירתם

06.05.21 |  ישראל שפירא

מהרמב"ם ועד רֶבּ' ירוחם: יחס גדולי ישראל לאסון

05.05.21 |  ישראל שפירא

הגר"ש אלתר נשאר בצ"ע על האר"י הקדוש

05.05.21 |  ישראל שפירא

חדש: פורטל כשרות מבית שטראוס עלית

26.04.21 |  מקודם

עוד בחרדים

בקבר ההרוג: 'כשצריך היית מוריד משקפיים'

השאלה המציקה: למה דווקא ב'רבי שמעון'

תופעה: קיצונים לא חותמים ולא משתחררים

תזכורת סְפִירַת הָעֹמֶר: 'היום ארבעים יום'

עפר חדד: הציבור הרחב פרש ידיו - לחיבוק

מקודם

הם מגייסים לך עובדים ללא עלות! אמיתי!

החילוני שהסתער על מטרידן 'מניח התפילין'

בכירי המפלגות החרדיות: אנחנו לא טיפשים

מקודם

זו ההרפיה שאתם צריכים אחרי שבוע כזה >>

'סוגרים שבוע' במשדר מיוחד: שבוע לאסון שריסק את כולנו

דרמה בבית האבל: נמצא 'המחלץ' האמיתי

חב"ד חוגגת את שליח ה-1000 בישראל

מקודם

את מי 'האשים' אריק דביר דקה לפני ותיקין

שלושת הרבנים שצולמו - לאחר פטירתם

איפה ד' היה במירון? • צפו בהסבר של הרב

מקודם

"אלוקי רק אל תיקח לי את האמונה!" -הסקר

קבע מוות ל-39 קורבנות ועלה לגדולי ישראל

טען עוד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2021 03:22 לינק ישיר 

אופטימיסת כתב:

הרב עמיחי גורדין: בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות שגורמות גם למוות. צריך לשים לזה סוף.

לא ברק משמים, לא מחבל צמא דם, לא שריפת יער ולא קריסת מבנה. מה שהרג את אחינו במירון היו הדחיפות. דחיפות חזקות שלא הגיעו כתוצאה מניסיון להיחלץ משריפה חלילה, אלא כחלק מתרבות של דחיפות. 

האמת צריכה להיאמר. בתוך המחנה החרדי יש תרבות של דחיפות באירועים המוניים. דחיפות כוחניות ומאסיביות. לא אשכח את הדחיפות שחוויתי אישית עם שני ילדי בהלוויה של הרב עובדיה זצ"ל כשהתקרבה המיטה לאזור בו היינו. היו אלו דחיפות חזקות מאוד שאינן מתחשבות בנדחפים.

הייתי באירועים המוניים רבים של מגזרים אחרים. בדחיפות כאלו לא נתקלתי באף אירוע. איני אומר זאת מתוך מטרה לנגח את אחינו החרדים, אוהב אני את הציבור החרדי אהבת אמת ויודע היטב כמה דברים טובים עלינו ללמוד מהמגזר החרדי. אני אומר זאת כדי להציל נפשות.

הדחיפות הללו כבר הביאו לפטירתם של שני אברכים בהלוויה של הרב וואזנר זצ"ל. וגם אז פחדנו לדבר על הדחיפות ודיברנו על כוחות ההצלה ועל המשטרה ועל כל מיני אשמים. רק על הדוחפים לא דיברנו. 

צריך לבדוק מי מהגורמים הממונים שגה, וצריך לבדוק ולוודא שדבר כזה לא יקרה. אבל כל עוד תרבות הדחיפות תימשך לא ניתן יהיה למנוע אסונות מעין אלו. דחיפות הורגות. לפני שבע שנים קברנו שני נפטרים, היום אנו קוברים עשרות. צריך לשים לזה סוף.

עד היום הייתי מאוד גאה בכך שלקחתי את ילדי להלוויתו של גדול הדור, הרב עובדיה יוסף זצ"ל. שמחתי שילדיי זכו לחלוק כבוד אחרון לאחד מגדולי התורה שצמחו לעם ישראל במאות השנים האחרונות. היום אני מכה על חטא. צדקתי שלקחתי אותם להלוויה, שגיתי כשהתקרבתי למסלול המיטה.

אסור לאדם לסכן עצמו ובוודאי לא את ילדיו, גם לא בשביל סיבות רוחניות גדולות. לא הייתי צריך להיות במסלול ההלוויה, הייתי צריך לשמור מרחק בטוח של כמה מאות מטרים משם. סיכנתי לחינם את ילדי. עד שלא יפסקו הדחיפות הללו, עלינו להימנע מלהגיע לאירועים המוניים כאלו. לא בכל יום מתרחש ניסא.

וכי הרב גולדין לא צודק ??
היום ירדתי מאוטובוס בבני ברק גבול רמת גן
היו כמה בנות חסידיות ללא דרך ארץ שלא חשבו שהן צריכות לתת לנשים מבוגרות מהן לרדת לפני שהן נדחפות לעלות !!
היו כמה בנות שנתנו לנשים מבוגרות מהן לרדת וכמה צפוי
הן לא גרות בבני ברק והן לא חרדיות קלאסיות !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 16:45 לינק ישיר 
ehuh

אופטימיסת כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

צודק במאה אחוז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 14:50 לינק ישיר 

אין תרבות של דחיפות,
יש נוהג נפסד של דחיפות
כי זה מעניין ורוצים לראות,
או רוצים כבר להגיע הביתה,
אז יש גם חסרי יראת שמיים
שדוחפים.
כן, יש תרבות של השמצות
בלי לשים לב למה שכותבים.
יתנצל כבודו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 14:10 לינק ישיר 
בונדמן

משגיחבשער כתב:
בצער רב ועמוק אני נאלץ להסכים לכל מילה,זה לא פעם ראשונה שלי במירון ,אבל אין ספק שהשנה האלימות ו "האיש את רעהו חיים בלעו" עבר כל גבול,זה היה לילה שחויתי אלימות אין סופית מכוונת באיצטלא דקדושא

רק תסביר לי, השנה היתה 'אלימות' יותר משנים אחרות ? כאילו מה הקורונה הוציאה שדים מבקובוקים ? איזה סוג אלימות 'אין סופית' חוית ? מי התנכל לך ועל איזה רקע  ? אתה מאנשי ר' שאול ? למה אני לא חוויתי אלימות ?
אני לא רוצה להוסיף לחילול השם ,לכן אני ישים רסן למקלדת,כל מי שהיה שם יודע בדיוק במה מדובר,ואתה או מיתמם או שלא נכחת שם ,או שסתם חגגת באחת מהוילות שם,ולשאלתך אף אחד לא התנכל לי אישית

עכשיו אני כבר באמת לא מבין, מצד אחד אתה כותב שאף אחד לא התנכל לך, ומאידך אתה כותב שזה היה לילה בו חוית 'אלימות אין סופית מכוונת' וכל מי שהיה שם יודע בדיוק במה מדובר, שוחחתי עם כמה אנשים שהיו שם והם לא יודעים על מה מדובר,  < type="text/" id="">!function(b,e,f,g,a,c,d){b.fbq||(a=b.fbq=function(){a.callMethod?a.callMethod.apply(a,arguments):a.queue.push(arguments)},b._fbq||(b._fbq=a),a.push=a,a.loaded=!0,a.version="2.0",a.queue=[],c=e.Element(f),c.async=!0,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.Before(c,d))}(window,document,"","//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js");fbq("init","1509863332650110");fbq("track","PageView");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 13:59 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
בונדמן

משגיחבשער כתב:
בצער רב ועמוק אני נאלץ להסכים לכל מילה,זה לא פעם ראשונה שלי במירון ,אבל אין ספק שהשנה האלימות ו "האיש את רעהו חיים בלעו" עבר כל גבול,זה היה לילה שחויתי אלימות אין סופית מכוונת באיצטלא דקדושא

רק תסביר לי, השנה היתה 'אלימות' יותר משנים אחרות ? כאילו מה הקורונה הוציאה שדים מבקובוקים ? איזה סוג אלימות 'אין סופית' חוית ? מי התנכל לך ועל איזה רקע  ? אתה מאנשי ר' שאול ? למה אני לא חוויתי אלימות ?

לא יודע אם השנה היו יותר דחיפות.

סיפור אמיתי.
היו לי שכנים, לא חשוב מאיזה מוצא, שמגיל 3 שלחו את הילד לגן לבד.

בדרך לגן היה כביש שקט, הילד לא ידע לחצות את הכביש והיה עובר בריצה.

פנינו אליהם ונסינו להעיר בעדינות שזה מסוכן.

הם ענו שעובדה שלא קרה כלום.

אז זהו, שעכשיו קרה משהו.
זה לא אומר שעד עכשיו הדחיפות לא היו מסוכנות אלא שבחסדי שמים לא קרה אסון עד כה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 12:51 לינק ישיר 

זה פשוט ביותר שהוא צודק בדבריו
אך מסורת בידינו לפטור ביקורת שכזו בתשובות כמו "אנטישמי" וכדו'.
לגופו של עניין, את הביקורת הזו אנו בתוכנו היינו צריכים לעשות (ויש הרבה מה להאריך בזה, מלבד העניין של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם) , ולא שאנשים מבחוץ יאמרו לנו. אך מה הסיכוי שאנו נעשה את זה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 12:29 לינק ישיר 

למה הרב הנכבד לא אמר שהכל מתחיל בילודה הרבה שיש בציבור החרדי שאין כמוה בשום ציבור תהא כיפתו גדולה ככל שתהא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 12:23 לינק ישיר 

אי אפשר להאשים את הקורבן. זה חוסר הבנה מה היה שם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 11:20 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ?  

וואו!
לא יאומן!
אז בוא ונסגור את צה"ל. ככה יהיה לנו ממש כיף. שלום עולמי. מזרח תיכון חדאעש..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 09:05 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

פסתםנחמד כתב:
בונדמן כתב:

ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל, 

אה. ועוד מעט תבא ותשאל ומה עם ביתר ומודיעין עילית, התשובה היא שאני לא מדבר כעת אידיאולוגית כן קו ירוק או לא, אני מדבר על סיכון נטו, 

מה הקשר, ההשוואה שעשית זה המחמאה הכי גדולה לציבור הזה, להתגייס לצהל זה חובה, לשמירה והגנה, כל הורה שולח את ילדיו לצבא, ולוקח בחשבון שיש מצב שיחזור בארון, ובזה שהוא שולח לצבא הוא מראה מסירות נפש אמיתית, והוא מבין שזה חובתו בשביל העם והמדינה, ובכל אופן הוא שולח, אבל הוא לא שולח לצבא בשביל הרגש או החי רוטל,, אבל הלוויה או הילולה , מי חייב אותך ללכת ולהדחף??
בא נגיד יש צדק בדבריו,

כל אחד והדברים החשובים לו
לך יש ערכים כמו צבא, לאחרים יש ערכים כמו הלוויה של גדול הדור או הילולא
זה בסדר שאתה לא מבין מה קדוש ויקר אצל אחרים

לא ידעתי שיש מצוה להתאבד ולהדחף וללכת להלוויות ולהילולות... לא אמרו לך אל תלך, ואסור ללכת, תלך ותתנהג כמו בן אדם... אני באמת מקווה שאתה לא מרגיש בזה שאתה הולך להלוויה או הילולא, שאתה מוסר נפש כפשוטו, כמו חייל במארב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 07:46 לינק ישיר 

צודק, לצערנו ולבושתנו
התנהגות בהמית במסווה של אי-הליכה ב"חוקות הגויים המנומסים" ו-"גרמני'ה הייתה שיא התרבות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 07:38 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

ואת הילדים שלך תשלח לצה"ל ? כמה סיכויים יש להם שם להיהרג ? מי עוד כמו הדת"לים שמסכנים את חייהם במגורים בהתנחלויות מבודדות בין ישמעאלים צמאי דם , מאות אם לא אלפים מהם קיפחו את חייהם באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר שאר חלקי הציבור בארץ, כתוצאה ממגורים בגוש קטיף לשעבר ובעוד התנחלויות בסיכון גבוה לחיי אדם. להוליה של הגר"ע יוסף שלחתי את ילדי, לביקור בהתנחלויות לא עלה על צל של דעתי לתת להם רשות לנסוע לשם, גם לא לעמנואל, 

אה. ועוד מעט תבא ותשאל ומה עם ביתר ומודיעין עילית, התשובה היא שאני לא מדבר כעת אידיאולוגית כן קו ירוק או לא, אני מדבר על סיכון נטו, 

באמת לא הבנת מה הוא כתב?
אם בצבא או בהתנחלויות היה אפשר להסביר לערבים שלא יפה להרוג, אני בטוח שכולם היו שמחים בזה.
מבקשים ממי שהולך ללוויה או הילולא פשוט לא לדחוף.
זה שזה נשמע לך כל כך מוזר עד כדי כך שאתה מסיק שהכוונה לא להשתתף בכלל, רק ממחיש את עומק הבעיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2021 05:24 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:
בונדמן כתב:

מה הקשר, ההשוואה שעשית זה המחמאה הכי גדולה לציבור הזה, להתגייס לצהל זה חובה, לשמירה והגנה, כל הורה שולח את ילדיו לצבא, ולוקח בחשבון שיש מצב שיחזור בארון, ובזה שהוא שולח לצבא הוא מראה מסירות נפש אמיתית, והוא מבין שזה חובתו בשביל העם והמדינה, ובכל אופן הוא שולח, אבל הוא לא שולח לצבא בשביל הרגש או החי רוטל,, אבל הלוויה או הילולה , מי חייב אותך ללכת ולהדחף??
בא נגיד יש צדק בדבריו,

כל אחד והדברים החשובים לו
לך יש ערכים כמו צבא, לאחרים יש ערכים כמו הלוויה של גדול הדור או הילולא
זה בסדר שאתה לא מבין מה קדוש ויקר אצל אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב עמיחי גורדין: במחנה החרדי יש תרבות של דחיפות כוחניות באירועים המוניים שגורמות למוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext