| נשלח ב-5/5/2021 21:08 |
|
| |
עלילת דם תשפ"א
כך צריכה להיזכר עלילת הדם שהתקבלה בשמחה ובתפוצה רחבה נגד המשטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 10:34 |
|
| |
עצם זה שהפכו את הוויכוח ל"הצד החרדי" נגד "הצד הלא חרדי", זה בדיוק הבעיה. צריך לדון באופן ענייני ובראש פתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 09:29 |
|
| |
ירו_שלמי
| איש_חשוב כתב: |  | איכשהו הצדדים התחלקו בצורה די ברורה בין הדעות על חרדים.. למעט יוצאי דופן בודדים גם עם מי שדיברתי ברחוב הדעות נחלקו לפי הנשאלים
ואם לחפש הגיון אצל המשטרה, יש עליהם מספיק קושיות בהתנהגותם במירון בל"ג בעומר בכל המקומות האחרים ואין כאן המקום להאריך |
|
יש כאלו שמנסים תמיד להגן על הצד הלא חרדי, כשם שיש כאלו שתמיד יאשימו את המשטרה ורק לא את עצמם. שניהם לא מסוגלים לחשוב לבד.
אבל אני שמתי לב לחלוקה קצת שונה, יש כאלה שחושבים, אנשים שהחיים שלהם הם לא מכוח האינרציה, גם כאלה ש'נפתחו' אך גם כאלה שהפכו לחרדים יותר, מתוך חשיבה עצמאית נגד הזרם. כל אלו כן היו הפעם בצד של 'אין מחסום', וזה למה - כי לא היה מחסום.
אני אישית לא מתפעל מ'עדויות' של אנשים, שמעתי עשרות עדויות חיות על ה'אמת' שבהומאופתיה, רפלקסולוגיה, פירמידות שונות, ועוד ועוד, ולקח לי הרבה זמן לקלוט שכשרוצים להאמין, ה כ ל אפשרי. אין לתאר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 07:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כל מי שהקשיב לעדויות של אנשים מהימנים שממש היו שם בהתחלה. וצפה בשלל הסרטונים ברשת. היה יכול להתרשם כמעט בוודאות שלא היה שום חסימה משטרתית. רק אנשים עם ראיית מציאות לקויה במיוחד משום מה "התרשמו" אחרת. כל מי שהתרשם שהיה חסימה, על סמך "עדויות" מופרכות של צ'אלמערס מתלהמים שלא היו בכלל באזור, ועל סמך תמונות מטושטשות שנגזרו מאיזה סרטון, כאשר בסרטון המלא מגלים מציאות אחרת לגמרי, צריך לעשות בדק בית לעצמו ולשפר בדחיפות את כושר השיפוט שלו ואת ראיית המציאות שלו. |
|
בוא ואומר לך דוגרי לפרצוף, חרדק קטן, שונא חרדים מובהק שלא מנסה אף להסתיר את זה
האמת היא שלא יכלו לדעת בשום אופן מהסרטונים והתמונות כלום והאמת היא שלא יכלו גם לדעת מהעדויות כלום, כי היו כאלו שנשבעו שהיה מחסום והיו שנשבעו שלא היה מחסום
כל מי שרצה להאמין שהיה מחסום האמין שהיה, דהיינו, חרדי מן השורה קשה לו לקבל את זה שככה הם נפלו פשוט אחד על השני ונהרגו וכל מי שרצה להאמיו שלא היה מחסום, האמין למי שהוא רצה להאמין, וראה בכל תמונה את מה שהוא רצה לראות
אני מודה שאני האמנתי לאלו שהעידו שהיה מחסום, יש גם הגיון בטענה שטענתי, שאם יש כאלו שנשבעים שהיה מחסום והם מעידים בפיהם, זה אומר שהם ראו את המחסום, ומי שמעיד שלא היה מחסום, כנראה לא ראה את המחסום באנדרלמוסיה שהיתה, וכפי הכל הידוע "לא ראיתי אינו ראיה"
אני טעיתי, אבל היתה לי סיבה לטעות, הן מהסיבה שטענתי, והן כי סירבתי להאמין שדבר כזה קורה מנפילה כושלת של אנשים סתם
אתה בחרת בצד הזה, כי אתה שונא חרדים מובהק, ולא מסתיר את זה אתה בחרת בצד הזה כי רצית לזלזל בחרדים ובבקשה אל תחרטט לנו ש"הצלחת לראות את זה בתמונות ובסרטונים, כי לא ניתן להבין מהם כלום, מה עוד שהעדים לא כל כך דיברו על מחסום פיזי אלא על שוטרים שחסמו את המעבר
אתה התערבת לנו פה כי רצית לזלזל, כי אתה דוחף פה כל היום את האף אל תוך ציבור שאינך משתייך אליו אתה אשכרה רקדת פה על הדם, אין לי תיאור טוב מזה. ומענין, שעד שהופיע הסרטון המוכיח סופית שאכן לא היה מחסומים, כל שונאי החרדים שתמיד רוקדים פה, בדיוק כל אלו תמכו בצד שלא היו שוטרים מעורבים בסיפור וכמעט כל היתר כאן צידדו והאימנו לעדויות שלא היה מחסום מקרי? |
|
באשכול סמוך הגבתי לך וכתבתי: מודה ועוזב ירוחם. אז אני חוזר בי לחלוטין מהדברים. לא למדת כלום וכנראה שגם לא תלמד כלום. לצערי, כנראה שאתה מקרה אבוד. חבל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 04:02 |
|
| |
הפוך, בהתחלה לא היה איש שלא האשים את המשטרה, רק אחרי כמה ימים התחילו לשאול שאלות איך זה שאין זכר למחסום.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 02:24 |
|
| |
איכשהו הצדדים התחלקו בצורה די ברורה בין הדעות על חרדים.. למעט יוצאי דופן בודדים גם עם מי שדיברתי ברחוב הדעות נחלקו לפי הנשאלים
ואם לחפש הגיון אצל המשטרה, יש עליהם מספיק קושיות בהתנהגותם במירון בל"ג בעומר בכל המקומות האחרים ואין כאן המקום להאריך
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 02:19 |
|
| |
ואלי הסיבה שאנשים האמינו שלא היה מחסום אינה נובעת משנאת חרדים, כי אם מהגיון? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 01:22 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כל מי שהקשיב לעדויות של אנשים מהימנים שממש היו שם בהתחלה. וצפה בשלל הסרטונים ברשת. היה יכול להתרשם כמעט בוודאות שלא היה שום חסימה משטרתית. רק אנשים עם ראיית מציאות לקויה במיוחד משום מה "התרשמו" אחרת. כל מי שהתרשם שהיה חסימה, על סמך "עדויות" מופרכות של צ'אלמערס מתלהמים שלא היו בכלל באזור, ועל סמך תמונות מטושטשות שנגזרו מאיזה סרטון, כאשר בסרטון המלא מגלים מציאות אחרת לגמרי, צריך לעשות בדק בית לעצמו ולשפר בדחיפות את כושר השיפוט שלו ואת ראיית המציאות שלו. |
|
בוא ואומר לך דוגרי לפרצוף, חרדק קטן, שונא חרדים מובהק שלא מנסה אף להסתיר את זה
האמת היא שלא יכלו לדעת בשום אופן מהסרטונים והתמונות כלום והאמת היא שלא יכלו גם לדעת מהעדויות כלום, כי היו כאלו שנשבעו שהיה מחסום והיו שנשבעו שלא היה מחסום
כל מי שרצה להאמין שהיה מחסום האמין שהיה, דהיינו, חרדי מן השורה קשה לו לקבל את זה שככה הם נפלו פשוט אחד על השני ונהרגו וכל מי שרצה להאמיו שלא היה מחסום, האמין למי שהוא רצה להאמין, וראה בכל תמונה את מה שהוא רצה לראות
אני מודה שאני האמנתי לאלו שהעידו שהיה מחסום, יש גם הגיון בטענה שטענתי, שאם יש כאלו שנשבעים שהיה מחסום והם מעידים בפיהם, זה אומר שהם ראו את המחסום, ומי שמעיד שלא היה מחסום, כנראה לא ראה את המחסום באנדרלמוסיה שהיתה, וכפי הכל הידוע "לא ראיתי אינו ראיה"
אני טעיתי, אבל היתה לי סיבה לטעות, הן מהסיבה שטענתי, והן כי סירבתי להאמין שדבר כזה קורה מנפילה כושלת של אנשים סתם
אתה בחרת בצד הזה, כי אתה שונא חרדים מובהק, ולא מסתיר את זה אתה בחרת בצד הזה כי רצית לזלזל בחרדים ובבקשה אל תחרטט לנו ש"הצלחת לראות את זה בתמונות ובסרטונים, כי לא ניתן להבין מהם כלום, מה עוד שהעדים לא כל כך דיברו על מחסום פיזי אלא על שוטרים שחסמו את המעבר
אתה התערבת לנו פה כי רצית לזלזל, כי אתה דוחף פה כל היום את האף אל תוך ציבור שאינך משתייך אליו אתה אשכרה רקדת פה על הדם, אין לי תיאור טוב מזה. ומענין, שעד שהופיע הסרטון המוכיח סופית שאכן לא היה מחסומים, כל שונאי החרדים שתמיד רוקדים פה, בדיוק כל אלו תמכו בצד שלא היו שוטרים מעורבים בסיפור וכמעט כל היתר כאן צידדו והאימנו לעדויות שלא היה מחסום מקרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 01:19 |
|
| |
אני חושב שבכל מקרה הנושא של היה מחסום כן או לא ,זה הסטת הנושא ל "ש ג ",במקום לטפל בכל הבעיה בהיקפה. לגופו של מחסום , דוקא הסירטון הערוך שהתפרסם היום מאוד הפתיע אותי,כי רואים שם בבירור שהמעקה הימני פנוי ומסרטון של הרגע הראשון לאחר האסון רואים שם מחסום של חברת הפקות " דורו אירועים" מוצמד למעקה בצד ימין,מאיפה הוא צץ פתאום?
תוקן על ידי משגיחבשער ב- 06/05/2021 00:17:14
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2021 00:19 |
|
| |
| פסטרמי_כהן כתב: |  | מה אתה מדבר שטויות, המשטרה הגיעה בבוקר ההדלקה עם אש בעיניים והיכו והרביצו והתיזו גז מדמיע, הוציאו מתפללים מהציון וזרקו אותם כמו שקי תפוח אדמה מבלי שהמתפללים עשו דבר והיו בהלם למה ההתנהגות הזאת, אנשים צעקו עליהם שזה מקום קדוש והשוטרים לא שעו לצעקות של הקהל וזעקות הכאב של המושלכים החוצה. אין כאן שום עלילת דם, מה זה משנה כעת המחסום, ברור שהיו שם שוטרים שלא נקפו אצבע לעומת השוטרים הבודדים שעמלו קשות להציל נפשות, אבל בגדול המשטרה לא הגיעה להשליט סדר אלא לפרק יצרים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 23:41 |
|
| |
אכן, צודק. לא רק צ'אלמערס גם כל מיני הזויים אחרים. פשוט אני נחשפתי לטענה לראשונה בצ'אלמערס ששהו בהר מירון שטענו זאת בשידור חי בערוץ 11 למחרת האסון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 23:37 |
|
| |
ירו_שלמי
|
כמה שאני מסכים עם דבריך, המילה צ'אלמרס צורמת לי. רוב המעידים על המחסום לא היו כלל 'צ'אלמערס'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 22:04 |
|
| |
כל מי שהקשיב לעדויות של אנשים מהימנים שממש היו שם בהתחלה. וצפה בשלל הסרטונים ברשת. היה יכול להתרשם כמעט בוודאות שלא היה שום חסימה משטרתית. רק אנשים עם ראיית מציאות לקויה במיוחד משום מה "התרשמו" אחרת. כל מי שהתרשם שהיה חסימה, על סמך "עדויות" מופרכות של צ'אלמערס מתלהמים שלא היו בכלל באזור, ועל סמך תמונות מטושטשות שנגזרו מאיזה סרטון, כאשר בסרטון המלא מגלים מציאות אחרת לגמרי, צריך לעשות בדק בית לעצמו ולשפר בדחיפות את כושר השיפוט שלו ואת ראיית המציאות שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 21:43 |
|
| |
מול סרט שמפרק את כל "העדויות" של אנשים שהיו שם וממש ראו מחסום משטרתי ורשעות של שוטרים שראו ילדים נחנקים ולא הסכימו לפתוח מחסום, יש לנו את השאלה למה לא יצאה הודעה מסודרת...אולי כי המשטרה רוצה לחקור לפני שהיא מעלילה על מישהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 21:40 |
|
| |
| פסטרמי_כהן כתב: |  | אם למשטרה אין מה להסתיר אז מדוע עד הרגע לא יצא שום דוברות מסודרות, למה המשטרה מתמהמהת ולא מוציאה הודעה מה נעשה עד כה, -שישה ימים מהאסון הנורא- ? שאחד ממערך הדוברות העניפה של המשטרה יתייצב ויסביר מדוע בבוקרו של יום הגיעו צוותים ותלשו את כל המצלמות הפרטיות בכל המתחם, שיספרו איפה כן הציבו מחסומים ומאיזה סיבה, שיגלו כבר פעם אחת ולתמיד האם המשטרה הציבה מחסומים בירידה מהמתחם או שרק היה מחסומים מימין בקצה המדרגות במטרה למנוע זליגת קהל לעבר מתחם תולדות אברהם יצחק, ואולי היה זה יוזמה פרטית של מישהו פיראטי שהציב את המחסום, וגם חייבים להתייצב מול הציבור ולספר מה היתה התכנית ומה השתבש? ראבקום, נהרגו 45 איש, ועד כה איש לא נחקר ואף אחד לא נעצר. אין כאן שום עלילה הכל אמת ויציב. |
|
אל תתן לעובדות לבלבל אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2021 21:37 |
|
| |
אם למשטרה אין מה להסתיר אז מדוע עד הרגע לא יצא שום דוברות מסודרות, למה המשטרה מתמהמהת ולא מוציאה הודעה מה נעשה עד כה, -שישה ימים מהאסון הנורא- ? שאחד ממערך הדוברות העניפה של המשטרה יתייצב ויסביר מדוע בבוקרו של יום הגיעו צוותים ותלשו את כל המצלמות הפרטיות בכל המתחם, שיספרו איפה כן הציבו מחסומים ומאיזה סיבה, שיגלו כבר פעם אחת ולתמיד האם המשטרה הציבה מחסומים בירידה מהמתחם או שרק היה מחסומים מימין בקצה המדרגות במטרה למנוע זליגת קהל לעבר מתחם תולדות אברהם יצחק, ואולי היה זה יוזמה פרטית של מישהו פיראטי שהציב את המחסום, וגם חייבים להתייצב מול הציבור ולספר מה היתה התכנית ומה השתבש? ראבקום, נהרגו 45 איש, ועד כה איש לא נחקר ואף אחד לא נעצר. אין כאן שום עלילה הכל אמת ויציב.
|
|
|
|
|