בית פורומים בחדרי חרדים

עדות מצמררת של נהג אמבולנס שהשתתף בפינוי הפצועים במירון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2021 21:53 לינק ישיר 
עדות מצמררת של נהג אמבולנס שהשתתף בפינוי הפצועים במירון

אסון מירון 2021
מיום שמח ליום עצוב.
מירון בשחור אני רוצה לשתף קצת מזווית שלי
כנהג אמבולנס בשטח.

קצת אחרי חצות הוכרז אר"ן, מוקד איחוד הצלה מבקש שאגש עם אמבולנס לזירת האירוע.

בלי לחשוב פעמים אני מדליק אורות ומעלה את צוות חובשים ונוסע לכיוון.

כאן מתחיל הסיוט הגדול!!

שומע בקשר אמבולנסים של איחוד הצלה- "מוקד אני בהחייאה" מייד אחר כך דיווח נוסף- עוד החייאה "מוקד 7 החייאות", "מוקד מעל 12 החייאות ו6 X (מתים)ועשרות פצועים בגילאים שונים.

שחור בעניים אין לי ריכוז בנהיגה.

ממשיך לסוע וברקע דיווחים מלאי רעד של כוננים שמתחננים לעזרה ועוד ועוד פצועים.
הלב שלי פועם בחוזקה, דופק בשמיים- ועכשיו... מתחיל המלחמה.

לא- עוד לא מלחמה על חיים של פצועים.
קודם- צריך להלחם בשביל להגיע בכלל להר.

בתור קצין משמרת בחפ"ק של איחוד הצלה גיליתי באקראי לאחר התרגיל אר"ן שבוצע באותו היום בשעות הצהרים (שבו לא השתתפנו) מהם דרכי מילוט ופינוי שיועדו למקרים קשים מסוג אר"ן

אבל מה שבפועל קרה עדיין קשה לי לעכל.

ציר ראשון אני ביחד עם עוד כ 10 אמבולנסים, וניידות טיפול נמרץ ונתקלים במחסום משטרתי.

שוטרים מכווינים אותנו ימינה, מאה מטר אחר כך שוטרים עוצרים אותנו ומכוונים שמאלה, מחסום למחסום, מעל עשרה מחסומים, כאוס, כל מחסום משטרתי מחזיר אותך לאחור במעגלים ואף שוטר לא יודע באמת את הדרך.
איפה המפקדים ?

אני מסביר לשוטרים שאני מכיר
את הציר מילוט על פי המפה שיועדה לכך מראש ושיתנו לי לעבור מהציר הנכון , חבל על הזמן, והם מסרבים ומוליכים אותנו - כעשרה אמבולנסים- במעגלים.

בנתיים בקשר, כוננים משוועים לעזרה!
מתחננים שיגיעו לאסוף פצועים אבל הדרכים חסומות ואין גישה לאמבולנסים!מכל הארגונים!

כעבור מספר דק משמעותיות הגענו לקרבת מקום ופשוט פרקנו רגלית ורצנו למקום האירוע.

לקחתי איתי כמות פצועים למלא את האמבולנס, חבל על הזמן!

מי שאפשר להציל ויש כיסא בשבילו מועלה לאמבולנסים
על המיטות שוכבים פצועים קשה או מחוסרים או כאלו שעוד רגע מאבדים את נשמתם האחרונה בכיסא הפראמדיק שבאמבולנסים מושבים פצוע במצב בינוני ובכסאות של החובשים פצועים במצב קל עד בינוני

בכל אמבולנס נכנסים 2 אנשי צוות בנוסף לפצועים ואז התחלתי לפלס דרך הכי מהירה לבית חולים זיו כשבראש שאני מתפלל לבורא שלא יתן לעוד אנשים למות, לא אצלנו במשמרת

החובשים במכשיר הקשר ואני ממשיך לשמוע אמבולנסים נוספים מעדכנים על הפצועים שלהם. "54 אני מפנה כבן 17 תוך כדי החייאה".
ועוד אמבולנס "מוקד אצלי שתיים בנוני" לא אמשיך לפרט את פריסת הדיווחים המזעזעים כיוון שפשוט לא רציתי לשמוע יותר וכך אני בטוח שגם אתם.

בשביל להגיע לבית חולים זיו צריך לצאת מההר שמאלה.

(ביציאה מישוב מירון), עומד שם שוטר וחוסם את הכביש!! חוסם!!
עכשיו גם חסמו את הדרך לבית החולים!!

אני בתחנונים מבקש מהשוטר שיתן לי ליסוע.
והוא עונה סע בדרך הארוכה ( דרך צומת חנניה)
אם אסע בדרך שמאל אגיע בתוך 20 דק לבית החולים ואם בימין העיקוף כל כך גדול שהנסיעה תיקח לי 40 / 50 דק ויותר.

אבל אף אחד לא היה מוכן להקשיב ולמרות שידעתי שדרך שמאל זה הציר פינוי של האמבולנסים לא הצלחתי לשכנע את השוטר לעזור לי ולהזיז את החסימה כדיי שאוכל לעבור.

שוב אין פיקוד בשטח

כל העת הוא טען שמדובר בהוראות מלמעלה והוסיף גם באיום שיתן לי דוח על אי ציות לשוטר.

כך המשכתי אני ואמבולנסים נוספים ליסוע בדרך הארוכה, תלולה ומסובכת עם פצועים במצבים נוראים דקות ארוכות יותר מידיי לבית החולים.

בבית החולים היה שקט, שקט של הלב שלי ששמח שהצלחתי להגיע עם פצועים חיים לבית החולים.

עוד לא הספקתי להכניס את המיטה בחזרה לאמבולנס והמוקד שלי עולה מולי ומבקש שנחזור להר לפנות עוד פצועים.

150(!!) פצועים, היה נראה שהלילה הזה לא הולך להגמר לעולם.

כשהגעתי לכניסה למירון אני נתקל ב17 אמבולנסים מכל הארגונים עומדים בצד הדרך.

תמיהה גדולה עלתה לי בלב. עכשיו זה זמן לנוח?? אני בא לעלות קדימה להמשיך בנסיעה ובמחסום המשטרתי הבנתי למה כולם עומדים שם בחוסר מעש.

שוטרי מתנא קיבלו הנחיה מלמעלה לסגור את הציר.

לסגור את הציר!!

גם לא לאפשר לאמבולנסים להגיע!!

17 אמבולנסים שזה עתה חזרו מפינוי פצועים והכוננים בהר ממשיכים לבקש עזרה לפינוי ואנחנו מחכים במשך שעתיים ורבע שיאשרו לנו לחזור להר.

אמבולנסים!!!

כאוס טוטאלי.

בנתיים ניידות משטרה עוקפות אותנו ואנחנו רק יכולים להתפלל שאף אחד לא ימות בזמן שמחכה לפינוי.

אני כותב והלב שלי שותת דם.
כמה פצועים התעכבו בפינוי בגלל אוזלת היד הזאת??
אני לא מפנה אצבע מאשימה על אף גורם אבל מדינת ישראל צריכה לחקור באופן מעמיק את האירוע הקשה הזה ולא לתת לו להיקבר ביחד עם המתים.

לבנתיים אנחנו צריכים לקום מהאבל הנורא ולרוץ לאירוע הבא.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3928847480517372&id=100001764754212&sfnsn=mo.facebook

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 19:06 לינק ישיר 

מה מונע ממך לפרסם סרטון ממצלמת הדרך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 09:27 לינק ישיר 

כל צמרת הפיקוד הייתה בשטח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 09:22 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש_חשוב כתב:
אני לא רוצה לטעון בוודאות, אבל אני חושב שהבעיה הגדולה במקרים כאלו ובכלל עם המשטרה היא, שהשוטרים בשטח כפופים להוראות שהם מקבלים בקשר כל הזמן, ואלו שנותנים את ההוראות לא נמצאים איתם בשטח ולא רואים את התמונה האמתית, ולכן ההוראות שלהם הרבה פעמים מנוגדות להגיון
אולי צריך לשנות גישה, ושקצינים ומפקדים יתנו הוראות תוך כדי שהם פיזית בשטח

על הכיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 01:45 לינק ישיר 

אלו סיפורים של מדינת עולם שלישי משהו לא טוב בכלל קורה פה מתחת לאף שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2021 01:36 לינק ישיר 

אני לא רוצה לטעון בוודאות, אבל אני חושב שהבעיה הגדולה במקרים כאלו ובכלל עם המשטרה היא, שהשוטרים בשטח כפופים להוראות שהם מקבלים בקשר כל הזמן, ואלו שנותנים את ההוראות לא נמצאים איתם בשטח ולא רואים את התמונה האמתית, ולכן ההוראות שלהם הרבה פעמים מנוגדות להגיון
אולי צריך לשנות גישה, ושקצינים ומפקדים יתנו הוראות תוך כדי שהם פיזית בשטח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:38 לינק ישיר 

הירוק כתב:
ועדת חקירה ממלכתית אסור לטייח

ברור שאסור לטייח, אבל מהודעות קודמות שלך אני מבין שלא ועדת חקירה אתה מחפש, אתה רוצה ועדה של תליינים שתתעלם מכל מה שהיה במירון ותגיע למסקנה אחת בלבד, וכפי שביטאת באשכול שפתחת בנושא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:33 לינק ישיר 

ועדת חקירה ממלכתית אסור לטייח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:28 לינק ישיר 

נו, ואז?

זה לא מעיד על כלום

לא אני ולא אתה ראינו את כל התמונה, כבר למדנו לא לקחת קטעי תמונות ולבנות מזה סיפור.

ובלי קשר לסיפור או תמונה כזו או אחרת, ברור לכולנו שאירוע כה גדול במקום כ"כ קטן ומורכב לא התנהל בתנאי מעבדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:22 לינק ישיר 

בשידור החי באחד הערוצים (לא זוכר איזה מהם, בין השעות 2 ל-3) נראית שיירה של אמבולנסים עומדת וממתינה לפנות שמאלה. עומד שם שוטר וחוסם את המעבר. מהפוזה היה נראה שזה לא משהו רגעי, אלא שמדובר במשהו שכבר שעה ארוכה בפוזה הזאת. אני בטוח שניתן למצוא את ההסרטות הללו די בקלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:17 לינק ישיר 

שמיםפתוחים כתב:
ב"ה לא אלמן ישראל

עד שלא שקעה שמשו של זה זרחה שמשו של זה

יש במה להאשים את המשטרה

לגופו של עניין, עם כל הכבוד לחובש, אני מתייחס בספקנות לסיפורים של אנשי איחוד הצלה, חלק גדול מהסיפורים זה לצרכי פוליטיקה במאבק מול מד"א.
עם כל הכבוד לך אני מתייחסת בספקנות לספקנות שלך, נוירולוג, מעניין אותי למה אתה מתעקש כ"כ להגן על המשטרה? מה האינטרס שלך להמשיך בכך גם כשהאמת תופחת לך על הפרצוף

האמת טופחת לי על הפרצוף?
אותי לימדו שיש קשר בין עובדות ומציאות לאמת, כנראה לא כולנו למדנו באותו בית ספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 22:14 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
ב"ה לא אלמן ישראל

יש במה להאשים את המשטרה

לגופו של עניין, עם כל הכבוד לחובש, אני מתייחס בספקנות לסיפורים של אנשי איחוד הצלה, חלק גדול מהסיפורים זה לצרכי פוליטיקה במאבק מול מד"א.

עם כל הכבוד לך אני מתייחסת בספקנות לספקנות שלך, נוירולוג, מעניין אותי למה אתה מתעקש כ"כ להגן על המשטרה? מה האינטרס שלך להמשיך בכך גם כשהאמת תופחת לך על הפרצוף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2021 21:58 לינק ישיר 

ב"ה לא אלמן ישראל

יש במה להאשים את המשטרה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עדות מצמררת של נהג אמבולנס שהשתתף בפינוי הפצועים במירון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext