דה מרקר: ישראל - תתעוררי, בכל שבוע נולדת במודיעין עילית כיתה חדשה
האוכלוסייה החרדית מכפילה את עצמה כל 16 שנה, משלמת שליש מהמסים למשק בית, צורכת פי 2.5 יותר קצבאות וצפויה להקטין את התוצר ב–13 אלף שקל לנפש עד 2065 הצפיפות הקטלנית במירון היא רק ההתחלה, במדינה שצריכה לבנות כל שנה עיר חרדית חדשה
מירב ארלוזורוב
המחדל בהר מירון חשף את העובדה שקבר רשב"י, עם 2.5 מיליון מבקרים בשנה, הוא אתר התיירות השני בגודלו בישראל אחרי הכותל, וכי הילולת ל"ג בעומר עם חצי מיליון המשתתפים בה היא אירוע ההמונים הגדול בישראל.
ככל שנחשפות העובדות מתברר כי מותם הטראגי של 45 ממבקרי ההילולה היה מוות ידוע מראש. זאת, מכיוון שקבר רשב"י צר מלהכיל חצי מיליון מבקרים ביממה, ובוודאי שבלתי אפשרי לדחוס למתחם 100 אלף איש בו זמנית בשעות השיא של ההילולה. אין די מקום, וזה לא ישתנה גם אם המדינה תלאים את מתחם הקבר, תפנה את כל הפולשים ותסדר את כל דרכי הגישה.
אבל דומני שצריכים להיות לא פחות מודאגים גם מהזלזול של המגזר החרדי בדמוקרטיה, פלורליזם, וחרויות הפרט.
אי אפשר לנהל מדינה נורמלית ומשגשגת בלי לשמור על הדברים האלו.
ממש לא נכון שאי אפשר לנהל מדינה משגשגת בלי זה.
אבל הדברים הללו מתפתחים בהכרח ככל שהציבור גדל.
יש לך דוגמה למדינה שמצב הדמוקרטיה וחרויות הפרט שלה התהפך דרמטית לרעה והיא המשיכה לשגשג?
נשלח ב-6/5/2021 12:27
תם_יושב כתב:
יש בזה 2 חלקים
א. יש במדינת ישראל הרבה יותר פטרונות מאשר במדינות מערביות אחרות, ולכן הבעיה כאן חמורה יותר.
איך לדעתך יתקבל בישראל מבחן בפסיכולוגיה שהנבחן יכתוב בו: לפי התזה של דארוין שאני שולל אותה מכל וכל התשובה היא כך וכך. בארה"ב מבחן כזה עבר, והנבחן שימש אח"כ כפסיכולוג בכיר מאד, בישראל זה ודאי לא יעבור.
ב. גם במדינות מערביות אחרות החרדים מתרחקים מהאקדמיה, וגם כשהם הולכים לשם הם לומדים בעיקר מקצועות ריאליים לגמרי. והם עובדים בדרך כלל או בעבודות פשוטות, או ביזמות פרטית.
וכל זה עתיד להשתנות ביום בו יתנו לכל אחד ללמוד מדע נקי ע"פ השקפת עולמו.
הגרמ"ה הירש שליט"א עשה מאמצים גדולים (בשיתוף עם אילי הון מהעולם) לאפשר לימוד עם פיקוח על התוכן שיהיה נקי, הוא לא הצליח, בגלל הגישה הפטרונית החילונית שבאה לחנך ולעצב מחדש את החרדים.
ביום בו החילונים יבינו שהבעיה היא שלהם והם צריכים לפתור אותה, אזי הם יפסיקו לכתוב מאמרי הסתה בדר שטרימר (סליחה דה מרקר), ויבואו לפתרון אמיתי שהחרדים יכולים לקבל.
אני לא מכיר את הנתונים. ולכן אין לי מה להוסיף בנושא. יתכן ואתה צודק. ויתכן ואתה מגזים ורואה צל הרים כהרים. אינני יודע.
מה שאני כן יודע. שמעולם לא ראיתי מאמר ביומונים החרדים שאנחנו מבקשים להשתלב באקדמיה ואם רק יסירו תכנים מסוימים אז אנחנו נשתלב באקדמיה. להיפך, ראיתי מאמרים ומכתבי רבנים שסותרים לחלוטין את זה, נכון שבין הטיעונים קיים גם העניין הזה, אבל זה ממש לא ליבת ההתנגדות. אישית, רכשתי מקצוע בתחום המדעים המדויקים, ולא נתקלתי בשום דברי כפירה במהלך הקורסים.
נשלח ב-6/5/2021 12:15
חריף_ומקשה כתב:
אבל דומני שצריכים להיות לא פחות מודאגים גם מהזלזול של המגזר החרדי בדמוקרטיה, פלורליזם, וחרויות הפרט.
אי אפשר לנהל מדינה נורמלית ומשגשגת בלי לשמור על הדברים האלו.
ממש לא נכון שאי אפשר לנהל מדינה משגשגת בלי זה.
אבל הדברים הללו מתפתחים בהכרח ככל שהציבור גדל.
נשלח ב-6/5/2021 12:11
יש בזה 2 חלקים
א. יש במדינת ישראל הרבה יותר פטרונות מאשר במדינות מערביות אחרות, ולכן הבעיה כאן חמורה יותר.
איך לדעתך יתקבל בישראל מבחן בפסיכולוגיה שהנבחן יכתוב בו: לפי התזה של דארוין שאני שולל אותה מכל וכל התשובה היא כך וכך. בארה"ב מבחן כזה עבר, והנבחן שימש אח"כ כפסיכולוג בכיר מאד, בישראל זה ודאי לא יעבור.
ב. גם במדינות מערביות אחרות החרדים מתרחקים מהאקדמיה, וגם כשהם הולכים לשם הם לומדים בעיקר מקצועות ריאליים לגמרי. והם עובדים בדרך כלל או בעבודות פשוטות, או ביזמות פרטית.
וכל זה עתיד להשתנות ביום בו יתנו לכל אחד ללמוד מדע נקי ע"פ השקפת עולמו.
הגרמ"ה הירש שליט"א עשה מאמצים גדולים (בשיתוף עם אילי הון מהעולם) לאפשר לימוד עם פיקוח על התוכן שיהיה נקי, הוא לא הצליח, בגלל הגישה הפטרונית החילונית שבאה לחנך ולעצב מחדש את החרדים.
ביום בו החילונים יבינו שהבעיה היא שלהם והם צריכים לפתור אותה, אזי הם יפסיקו לכתוב מאמרי הסתה בדר שטרימר (סליחה דה מרקר), ויבואו לפתרון אמיתי שהחרדים יכולים לקבל.
נשלח ב-6/5/2021 12:02
מושגים כתב:
בלי להיגרר לסערת רגשות, אומר זאת כך, אני מאד מוטרד מכך אם בעוד 40 שנה נהיה הרוב במדינה והמצב סוציו אקונומי שלנו ישאר כמו היום. אפשר להיתלות באמונות מיסטיות, לסמוך על ניסים ולומר יהיה בסדר. אך אין זו דרכה של תורה, מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ואין סומכים על הנס, הרי בדרך הטבע זה לא יכול להימשך שאין כמעט ידע מקצועי (השכלה מינימלית בלעז) מה שגורם לתלות במדיניות רווחה, אבל בעוד ארבעים שנה לא יהיה מהיכן לתקצב מדיניות רווחה. כי הרוב יהיו עניים.
בעוד 40 שנה לא נהיה הרוב. לא כ"כ מהר נהיה הרוב. אבל נהיה גדולים הרבה יותר מאשר היום ויש לזה השלכות כלכליות דרמטיות.
אין ספק שהנושא הכלכלי הוא מטריד מאוד. ודורש פתרון בדחיפות. אבל דומני שצריכים להיות לא פחות מודאגים גם מהזלזול של המגזר החרדי בדמוקרטיה, פלורליזם, וחרויות הפרט. אי אפשר לנהל מדינה נורמלית ומשגשגת בלי לשמור על הדברים האלו.
נשלח ב-6/5/2021 11:53
תם_יושב כתב:
קרובת משפחתי (חרדית מאד עם 12 ילדים) פנתה ללימודי אחיות, (זה תחום שיש בו מחסור נוראי בשוק, רוב הלומדות, הם דתיות וערביות), ברוב השיעורים אין חובת נוכחות, אלא חובה לדעת את החומר, אבל ישנו קורס אחד שבו נוכחות חובה בכל השיעורים, וזה לא קורס שעוסק בהצלת חיים, זה הקורס שעוסק בפסיכולוגיה של החולה ומשפחתו, מפי מרצה כופר ואפיקורס, שמלא בתכנים בעייתיים.
הבעיה היא דווקא בישראל? במדינה מערבית נורמלית אחרת, נגיד ארה"ב, בריטניה, קנדה, אוסטרליה,וכד' גם יש בעיה כזאת, או ששם אין לחרדיות בעיה ללכת לקורס אחיות?
נשלח ב-6/5/2021 11:24
בלי להיגרר לסערת רגשות, אומר זאת כך, אני מאד מוטרד מכך אם בעוד 40 שנה נהיה הרוב במדינה והמצב סוציו אקונומי שלנו ישאר כמו היום. אפשר להיתלות באמונות מיסטיות, לסמוך על ניסים ולומר יהיה בסדר. אך אין זו דרכה של תורה, מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ואין סומכים על הנס, הרי בדרך הטבע זה לא יכול להימשך שאין כמעט ידע מקצועי (השכלה מינימלית בלעז) מה שגורם לתלות במדיניות רווחה, אבל בעוד ארבעים שנה לא יהיה מהיכן לתקצב מדיניות רווחה. כי הרוב יהיו עניים.
ירו_שלמי, ברור שהריבוי הטבעי הוא לא בעיה. ילדים זה ברכה. (לפי ויקיפדיה, גם כותבת המאמר בעצמה לא הסתפקה בכלב וילד, אלא הביאה 4 ילדים לעולם.) אורח החיים החרדי בצירוף הריבוי הטבעי זה מה שעלול ליצור כאן קריסה.
היא הביאה 4 ילדים, לא בגלל שהיא רוצה ומאמינה, אלא מרוב שהיא שונאת את החרדים, היא רוצה משהו שיאזן אותם.
ולך חריף ומקשה אני חוזר ואומר, האחריות איננה על החרדים, היא על החילונים שמונעים מהחרדים כל התקדמות לפי השקפת עולמם.
ואתן לך דוגמה לזה, קרובת משפחתי (חרדית מאד עם 12 ילדים) פנתה ללימודי אחיות, (זה תחום שיש בו מחסור נוראי בשוק, רוב הלומדות, הם דתיות וערביות), ברוב השיעורים אין חובת נוכחות, אלא חובה לדעת את החומר, אבל ישנו קורס אחד שבו נוכחות חובה בכל השיעורים, וזה לא קורס שעוסק בהצלת חיים, זה הקורס שעוסק בפסיכולוגיה של החולה ומשפחתו, מפי מרצה כופר ואפיקורס, שמלא בתכנים בעייתיים.
ביום שהחילונים יפסיקו עם ההתנהגות המסיונרית הזאת, אזי החרדים ישתלבו כאן בכל תחומי החיים.
כל עוד זה לא קורה אין להם להלין אלא על עצמם.
נשלח ב-6/5/2021 10:54
ירו_שלמי
חריף_ומקשה כתב:
ירו_שלמי, ברור שהריבוי הטבעי הוא לא בעיה. ילדים זה ברכה. (לפי ויקיפדיה, גם כותבת המאמר בעצמה לא הסתפקה בכלב וילד, אלא הביאה 4 ילדים לעולם.) אורח החיים החרדי בצירוף הריבוי הטבעי זה מה שעלול ליצור כאן קריסה.
אוקיי.
אגב, המשפט 'ילדים זה ברכה', הוא משיר שנכתב בציניות...
נשלח ב-6/5/2021 10:48
נשלח ב-6/5/2021 10:27
ירו_שלמי
חריף_ומקשה כתב:
קצת סותרת את עצמה, אם הכיתות הנולדות הן הקטסטרופה, אזי המוות של 45 אבות בפוטנציה זה ה'פתרון' (ח"ו), בכיוון של הפתרון הסופי, אז על מה היא צועקת? אל תיפול למחוזות הדמגוגיה. תנטרל את התיאורים העסיסיים והציורים. בסוף הבחורה הזאת צריכה למלאות עמודים בעיתון וצריכה איכשהו לקשר את הנושא לאקטואליה. תתייחס אך ורק לנתונים האובייקטיביים. האם אתה חושב שאורח החיים החרדי יכול להמשיך כרגיל מבלי שמדינת ישראל תקרוס בעוד כמה עשרות שנים?
אני לא מוכן ליפול למחוזות ה'דיון הענייני' עם אנשים שעצם נוכחותנו מפחידה אותם. לא רוצה להיות ענייני כשברכת 'כן ירבו' הופכת בעיניהם לקללה. הריבוי הטבעי איננו אסון, אני לא אומר שהכל חלק, אני ממש לא מאלו הטוענים שצריך לעודד ילודה מעבר לסיבולת של משפחה בריאה, אבל לא באשכול זה, באשכול זה אני מתמודד עם סכנה גדולה בהרבה, שנאה של אנשים שרואים בנו אויב, מהסוג של שנאת פרעה והמצרים.
(החרדים יוצאים להתפרנס יותר מבעבר, זאת לצד נטייתם ויכולתם להסתפק במועט, ככל שהצורך בפרנסה יגבר ייצאו יותר לעבוד. אז מה, שנחשוש מפיצוץ אוכלוסין? הלוואי שאנו נמלא את כל העולם, ואירופה תשקע בשנאה עצמית וחוסר ילודה, במהרה בימינו אמן).
נשלח ב-6/5/2021 10:02
יוחנןש כתב:
מזל טוב על השידוך של שני אישים לדעה: גב' מירב ארלזורוב, ומר חריף ומקשה
וכברכת הגרח"ק: שיהיה לכם ילדים כאלה.
זרזיר ועורב למופת
שנאה וטינה בכל נים מנימי נדם !!
שום אופק, שום אופטימיות, שום עידוד, הכל נגד נגד נגד, אנטי אנטי אנטי.
רק נסיים עם אופק: החרדים הם הכי שמחים והכי עליזים !!
זוג לא יקר, תמשיכו לאכול את הלב ולהאכיל את הלוקשים
עוד לא למדת שדמגוגיה לא עושה כאן על אף אחד רושם? תתייחס עניינית לנתונים ותפסיק לתקוף בסיסמאות. זה לא משכנע אף אחד.
נשלח ב-6/5/2021 10:00
תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:
תם_יושב כתב:
אם היא לא היתה מתביישת היא היתה מציעה את הפתרון הסופי. רמת השנאה שלה דומה לאלו שביצעו זאת.
אני לא חושב שהאובססיה שלה בעניין נובע משנאה. זה נובע מפחד. פחד אמיתי! כל בר דעת שמסתכל על הנתונים, מבין שאנו בדרך לקריסה וחורבן הבית.
המדינה שלנו מאז היווסדה ועד עתה צריכה לנסים הרבה יותר גדולים מאשר כסף.
ומי שדאג לכל הנסים האחרים ידאג בעז"ה גם לכסף.
גילוי נאות: אני בהחלט בעד שאברכים שאין תורתם אומנתם יצאו לשוק העבודה.
אין סומכין על הנס. כבר נפסקה הלכה בשו"ע ובמ"ב שללמוד תורה כל היום בלי לעבוד, זה רק ליחידים ולא לציבור.
אכן, כפי שמצטטים בשמו של דוד בן-גוריון: בארץ ישראל, מי שלא מאמין בניסים הוא לא מציאותי. אין ספק שרואים בחוש שלמדינת ישראל יש סיעתא דשמיא מיוחדת. אבל מדובר על המון ניסים קטנים נקודתיים שאינם חורגים מדרך הטבע. כמו למשל נס החיסונים.
אבל אי אפשר לסמוך על הנס ולהגיד ה' יעזור. צריך להפריד בין סיעתא דשמיא שאנו זוכים לה לבין לסמוך טוטאלית על ניסים. זה לא איזה עניין קטן שאפשר למצוא לו פתרונות בקלות. א"א להתייחס לזה בביטול ולהגיד נו בסדר.. ה' יעזור... זה עניין גדול ומתמשך שמשליך על עשרות שנים קדימה. וצריך להתייחס לזה ברצינות.
נשלח ב-6/5/2021 09:44
ירו_שלמי כתב:
קצת סותרת את עצמה, אם הכיתות הנולדות הן הקטסטרופה, אזי המוות של 45 אבות בפוטנציה זה ה'פתרון' (ח"ו), בכיוון של הפתרון הסופי, אז על מה היא צועקת?
אל תיפול למחוזות הדמגוגיה. תנטרל את התיאורים העסיסיים והציורים. בסוף הבחורה הזאת צריכה למלאות עמודים בעיתון וצריכה איכשהו לקשר את הנושא לאקטואליה. תתייחס אך ורק לנתונים האובייקטיביים. האם אתה חושב שאורח החיים החרדי יכול להמשיך כרגיל מבלי שמדינת ישראל תקרוס בעוד כמה עשרות שנים?
נשלח ב-6/5/2021 09:33
קצת סותרת את עצמה, אם הכיתות הנולדות הן הקטסטרופה, אזי המוות של 45 אבות בפוטנציה זה ה'פתרון' (ח"ו), בכיוון של הפתרון הסופי, אז על מה היא צועקת?