אין לי עניין שמישהו ייכנס לכלא, יש לי עניין שיעשו טיפול שורש יסודי ובדרך הטבע יש יותר סיכוי שזה יקרה כמו שצריך בעזרת ועדת חקירה...
נשלח ב-7/5/2021 17:03
ההבדל בין ועדת חקירה רגילה לועדה 'ממלכתית' הוא בכך שועדה ממלכתית מתמנה על ידי נשיא/ה בית המשפט העליון. רק מי שרואה עצמו 'נאור' ומאמ ין באמונה שלימה שחבורת העליונים הינם בני אלים חפים מנגיעות וללא דעות מוקדמות, קבוצה שכל היוצא מפיה הוא אמת וצדק, רק הוא יכול לדרוש בתוקף ועדת חקירה ממלכתית.
נשלח ב-7/5/2021 17:20
רק ועדת חקירה ממלכתית מוסמכת לדרוש מכל המעורבים בדבר לבוא להגיד מה שיש להם, לנבור במסמכים ישנים של כלל הגורמים ולגבש המלצות אופרטיביות, כדאי להקשיב בלננקוק שהבאתי...
נשלח ב-7/5/2021 17:32
מצדרביעי כתב:
רק ועדת חקירה ממלכתית מוסמכת לדרוש מכל המעורבים בדבר לבוא להגיד מה שיש להם, לנבור במסמכים ישנים של כלל הגורמים ולגבש המלצות אופרטיביות, כדאי להקשיב בלננקוק שהבאתי...
לא נכון לועדת חקירה פרלמנטרית מקנים סמכויות בעת הקמתה ניתן להקנות לה אותם סמכויות כמו לועדת חקירה ממלכתית
הכי נכון זו ועדת חקירה ע"י עסקני תולדות אהרון. כל השאר זה מתכונת לטיוחים...
נשלח ב-7/5/2021 18:00
ועדת חקירה פרי יוזמת התקשורת הישראלית ובהכוונתה ועידודה שואפת למטרה אחת בלבד, לעריפת ראשים של פוליטיקאים, אמיר אוחנה, נתניהו, דרעי ושות'.
אין לצבועים הללו בעיה לתקוף את אוחנה על כך שלקח אחריות אך הצהיר שאחריות אינה בהכרח אשמה (והוא צודק ברעיון), ובאותה נשימה לשבח ולהלל את מפקד המחוז הצפוני שגם הצהיר שלוקח אחריות ולקבוע מראש שהוא לא אשם ואסור לאפשר להפיל אשמה עליו.
ועדת חקירה צריך, אבל לא נראה לי שמה שמנסים לעשות קשור לחקר האמת או להפקת לקחים אמיתית.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 07/05/2021 18:09:48
נשלח ב-7/5/2021 18:02
רק ועדת חקירה ממלכתית היא ועדה עם סמכויות משפטיות. עם יכולת לסמן באופן אישי את האחראים הכי גבוה שיש. להמליץ על הדחתם או העמדתם לדין.
תבדקו ותראו שבעקבות ועדות חקירה ממלכתיות אישים בכירים ביותר הודחו מתפקידם: הרמטכ"ל דדו, אלוף פיקוד הדרום שמואל גונן, ראש השב"כ כרמי גילון, שר הביטחון אריק שרון. הועמדו לדין פלילי 5 מנהלי הבנקים. בקיצור מדובר בוועדה עם שיניים.
כבר ראינו איך זרקו לפח את דו"חות מבקר המדינה מ-2008 ומ-2011 בעניין מירון. צפצפו על ההמלצות ולא עשו כלום.
הסיבה שהשרים כמו נתניהו, דרעי, ואוחנה מתחמקים מלהקים את הוועדה הזאת היא כי הם מפחדים. מי שאין לו ממה לפחד תומך בהקמת ועדה כזאת.
יש לקוות כי הלחץ הציבורי ילך ויגבר ויוביל בסופו להקמת הועדה הזאת.